Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

pozovi korisnicki, verovatno ce ti brzo to proveriti i resiti. koji operator nema bagova? pogledaj mts aplikaciju na kojoj pola stvari ne radi kako treba i za bilo kakvu deaktivaciju neke usluge moras da zoves korisnicki..

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Ne znam za MTS, kod drugog operatera imam 5 ili 6 brojeva i osim na cenu nemam zamerke.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da da sve se menja samo tog kredita koji je naplacen danas nema nigde.
Imao sam 0.99GB i 50 minuta ceo mesec. Nisam trosio nista.

Dakle da ne bude zabune, ranije kada sam probao rucno da dopunjavam kredit sve je bilo ok. Problem je automatska naplat sa kreditne kartice koja se po meni desila random, a kredit nije isporucen.

Poslednja izmena:
Da, nešto nije u redu. Moraćeš da sačekaš da ti se javi support ovde, ili još bolje da ih pozoveš sutra.

Jedino što bih ja još proverio na e-bankingu da li je ta transakcija stvarno prošla. (Da nije banka stornirala ko zna zašto).

Da me nije banka sms-om obavestila o naplati sredstava ne bih ni znao. Kao sto rekoh, ispraticu jos malo kako sve to ide, prezivecu par stotina dinara. Izbrisem karticu, app i eSim i nikom nista.

Koristim globaltel vec godinu dana, i sada sam nabavio telefon koji podrzava e-sim. Da li za QR kod moram otici u globaltel poslovnicu ili mogu do e-sima doci preko podrske globaltela pa da kod dobijem recimo na e-mail ?

Poštovani da bi kako bi ste aktivirali eSIM na Vašem uređaju, potrebno je putem našeg WEB sajta da poručite eSIM, zatim dobijate mail sa QR kodom koji je samo potrebno skenirati.

Da li neko koristi automatsku obnovu kredita? Ja sam to ukljucio i danas sam dobio SMS od banke da mi je skinut neki novac a u aplikaciji nema nicega. Takodje nije ni trebalo danas, nego za 14 dana.
Ima li neko iskustva ili da brisem sve opcije vezane za karticu?

Poštovani, zamolili bi smo Vas da pogledate inbox, poslali smo Vam poruku, kako bi smo ustanovili gde je i zbog čega nastao navedeni problem.

@error974
javi epilog priče...da znam dal da prelazim u globaltel ili ne :)

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Poštovani da bi kako bi ste aktivirali eSIM na Vašem uređaju, potrebno je putem našeg WEB sajta da poručite eSIM, zatim dobijate mail sa QR kodom koji je samo potrebno skenirati.
a kako da na eSIMu ostane postojeci broj sa fizicke SIM kartice?

a kako da na eSIMu ostane postojeci broj sa fizicke SIM kartice?

Potrebno je da u okviru naše Globaltel aplikacije kupite još jedan virtuelni broj. Zatim u delu moji brojevi, odaberete taj novi virtuelni broj, kliknete "postavi kao SIM broj", na taj način ste oslobodili broj koji želite da postavimo kao eSIM. Zatim uputite mail na [email protected] sa zahtevom i za prenos broja sa SIM-a na eSIM (navesti broj SIM-a i eSIM-a).

Poslao je globaltel info da je ta transakcija neka zalasnela od pre nekog vremena kda payment procesor nije odradio transakciju kako treba. Nisam proveravao detalje po banci, verujem u napisano. Usao sam u pricu da probam i vidim. Ono sto je izuzetno pohvalno je support. Mozda malo da se popravi app, omoguci brisanje default broja (koji je dodeljen free). Za sve ostalo za sada ok.

@Globaltel-supp Kako ide prenos pripejd broja iz mts-a ako broj nije registrovan na moje ime(nije registrovan ni na koga)? Jel je potrebno registovati prvo broj na moje ime pa tek pokrenuti proces prenošenja ili nije? Bojim se ako ga registrujem da me ne vežu na nova 3 meseca jer se sećam da su ranije kad god uradim neku promenu sa pripejdom zadržavali su me da moram da ga koristim još minimum 3 meseca u mts-u. I da isto me zanima esim pa me interesuje kakva je onda procedura kada se prenosi broj direktno na esim?

Što se tiče skidanja novca sa kartice, identičan slučaj i kod mene. Takođe mi je skinuto 500 dinara, a nijedna opcija automatske obnove paketa nije bila aktivna. E sad, zaista se nadam da je to do payment procesora. Svakako bi trebalo detaljno pregledati transakcije na eBankingu. Pitanje za sve kojima se isto desilo. Da li ste ranije dopunjavali kredit sa 500 dinara? Možda je malo čudno ako je kod svih isti iznos u pitanju.

Ranije je mogao i neregistrovan broj da se prenese ukoliko se prilozi PUK. Ne verujem da je sad drugačije.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

@Globaltel-supp Kako ide prenos pripejd broja iz mts-a ako broj nije registrovan na moje ime(nije registrovan ni na koga)? Jel je potrebno registovati prvo broj na moje ime pa tek pokrenuti proces prenošenja ili nije? Bojim se ako ga registrujem da me ne vežu na nova 3 meseca jer se sećam da su ranije kad god uradim neku promenu sa pripejdom zadržavali su me da moram da ga koristim još minimum 3 meseca u mts-u. I da isto me zanima esim pa me interesuje kakva je onda procedura kada se prenosi broj direktno na esim?

Poštovani, kada je u pitanju prenos broja, u Vašem slučaju (prepaid neregistrovan), potrebno je da nas pozovete na broj Call Centra 06777/1234 i podnesete zahtev za prenos broja. To takođe možete odraditi putem našeg WEB sajta ili dolaskom u našu poslovnicu. Pored osnovnih ličnih podataka, biće potrebno da dostavite i serijski broj (ICCID) kartice kao i puk kod. Nakon potpisa zahteva, prosleđujemo zahtev Vašem trenutnom operateru i čekamo odobrenje za prenos. Nakon toga, dobijate našu SIM karticu, na kojoj se nalazi Vaš (prenet) broj. Ukoliko želite da prenesete broj na eSIM, biće potrebno da isti kupite putem našeg sajta, i da nas pozovete kako bi ste nam rekli broj Vašeg eSIM-a.

Poslednja izmena:
Što se tiče skidanja novca sa kartice, identičan slučaj i kod mene. Takođe mi je skinuto 500 dinara, a nijedna opcija automatske obnove paketa nije bila aktivna. E sad, zaista se nadam da je to do payment procesora. Svakako bi trebalo detaljno pregledati transakcije na eBankingu. Pitanje za sve kojima se isto desilo. Da li ste ranije dopunjavali kredit sa 500 dinara? Možda je malo čudno ako je kod svih isti iznos u pitanju.

Poštovani, zamolili bi smo Vas da pogledate inbox, poslali smo Vam poruku, kako bi smo ustanovili gde je i zbog čega nastao navedeni problem.

Možda ipak za sad vršiti ručno dopunu stanja. Aplikacija je toliko friendly odrađena s te strane, kaže lepo koliko dana je ostalo... snašli bi se i oni što voze "oko sokolovo".

I ugljesa93 je vršio ručno, ali karticom online.

I ja sam dopunjavao karticom online i za sada nisam imao problema. Ali nisam ništa ostavljao da radi automatski.

Obrisao sam karticu sa payment procesora, za svaki slučaj. Sada kako je tako je, ali da se više ne desi ubuduće...

ja se izvinjavam...sta dodje payment procesor,nisam bas stručan za banke i kartice pa ne znam,valjda sto ih ne koristim...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Sistem za obradu transakcija i komunikaciju sa bankom, najjednostavnije rečeno. Npr. u slučaju Globaltela, kada vršiš dopunu kredita karticom, budeš preusmeren na stranicu payment procesora gde ti je traženo da uneseš podatke o platnoj kartici. Eto, nadam se da sam objasnio dovoljno dobro. :)

Prenos saibracaja se vrsi ako se paket dopuni pre istela. Da li to vazi i za automatsku obnovu? Da li se to gleda kao obnova pre isteka?

Može što šta da se doda u aplikaciji, al sve je pitanje isplativosti i da li IT struka želi da se mlati sa time. Kao prvo dve sitne ispravke tv o2 logo da se promeni u b92 i sos kanal logo da se promeni u toxic tv logo. Mogli bi da uvedu i pretplatu za tv da bi imali neograničen internet za gledanje tv-a, da nam se ne troši internet i ova sadašnja regularnog trošenja pa kome odgovara uplati i ne misli na net za tv. Mogli bi za opciju tv-a da ubace deljenje ekrana na tv i sa aplikacije da se gleda na tv. Zatim mogli bi da uvedu npr. Sve kanale za tv tipa discovery, history, superstar itd... , a da korisnik sam odabere koje će kanale gledati i te plaćati. Video poziv da malo porade na tome jer je funkcija odlična, a povezivanje i korišćenje očaj, da se funkcija uprosti poput vibera i whatsapp-a.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Prenos saibracaja se vrsi ako se paket dopuni pre istela. Da li to vazi i za automatsku obnovu? Da li se to gleda kao obnova pre isteka?

Tako je. Važno je da se novi paket aktivira pre isteka trenutnog, a upravo se i automatska obnova smatra takvom vrstom aktivacije paketa.

Da li cela procedura oko prenosa broja sa na primer Telenora na Globatel moze da se obavi online? Sta se desava u slucaju prepaid paketa ako platim za jedan mesec, a onda ocu da preskocim drugi, pa treci ponovo hocu da koristim? Postoji li rizik da se izgubi vlasnistvo nad brojem?

Nazad
Vrh Dno