Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Rade svi preko.

Extra, nije lose kad sam preko za prvu pomoc.

Kad si preko iskoristi priliku i odmori mozak od pinkova i sl. ;)

Hvala na odgovorima. :)
Prenosice se sav saobracaj sve dok uplacujem isti paket, npr uzbudljivu kombinaciju od 200 ili 500 din, ukoliko uplatim uzbudljivu konekciju ili uzbudljivi razgovori, sav saobracaj se brise (restartuje) i dobija se samo ta trenutno nova uplacena kombinacija?

Dobijaju se neograniceni besplatni minuti ka Globaltel mrezi, nebitno dal je aktivirana uzbudljiva kombinacija, ili uzbudljiva konekcija, ili uzbudljivi razgovori? Bitno je samo da bude neka promocija aktivirana?

Kada se salje sms preko aplikacije ka globaltel broju, da li taj sms stize kao pravi sms, ili stize na aplikaciji? Tj treba da je aktivirana aplikacija kod tog drugog globaltel broja i da se udje u aplikaciju, kako bi se poruka videla, poput vibera?

Sakupio si prenosivi saobracaj, sta ako se ukinu ili promene ove trenutne promocije, da li ces izgubiti sav saobracaj koji ti se prenosio?
Da.

Poslednja izmena:
mitar1982
Da znas, mada Pink ne gledam, samo film ako ima neki pametan. Pinkove dali brdo jer ovo je Mitroviceva mreza, moze mu se :)
Jedino me brine pokrivenost signala VIP-om, na jednoj lokaciji (selo) MTS ima 4G odlican sad, ne znam kakav je VIP, moracu da probam.

Aj ako je neko koristio globaltel van Srbije, neka mi se javi da mi prenese iskustva. :)

Ujedno jel uplacivao neko razlicite promo pakete, ako uplatim ovaj mesec samo razgovore, a sledeci mesec samo internet, da li se prenose neiskorisceni minuti iz prethodne promocije?

Mora ista promocija ili paket da bi se prenosilo.

Aj ako je neko koristio globaltel van Srbije, neka mi se javi da mi prenese iskustva. :)

Ujedno jel uplacivao neko razlicite promo pakete, ako uplatim ovaj mesec samo razgovore, a sledeci mesec samo internet, da li se prenose neiskorisceni minuti iz prethodne promocije?

Ja sam pokusao da ga koristim u Rumuniji. Imam Globaltel SIM i kupio sam neki roming net paket. Jedva se kacio na mrezu jer Vip tamo ima ugovor sa zaboravio sam kojim operaterom koji koristi EDGE. Bacen novac...

Ja sam pokusao da ga koristim u Rumuniji. Imam Globaltel SIM i kupio sam neki roming net paket. Jedva se kacio na mrezu jer Vip tamo ima ugovor sa zaboravio sam kojim operaterom koji koristi EDGE. Bacen novac...

Nema veze Vip sa Globaltelom nikakve što se tiče korišćenja SIM kartice van Srbije.

Globaltel ima sasvim zasebne roaming ugovore.

Globaltel ima svoj poseban network code u Srbiji (naravno nema aktivnu mrežu sa tim kodom, već koristi nacionalni roaming na Vip mreži).

MCC/MNC kodovi u Srbiji:
220 01 - Telenor Srbija
220 02 - Telenor Crna Gora (neaktivan - dodeljen novi 297 01)
220 03 - Telekom Srbija mts
220 04 - T-Mobile Crna Gora (neaktivan - dodeljen novi 297 02)
220 05 - Vip mobile
220 07 - Orion Telekom CDMA
220 09 - Vectone mobile (MVNO) (neaktivan - prestali su sa radom)
220 11 - Globaltel (MVNO)

Tako da strana mreža vidi da je to kartica sa kodom 220 11 (nema veze sa Vipom) i dozvoljava korišćenje mreže u skladu sa ugovorom koji Globaltel ima sa nekim operaterom u toj zemlji.

Srbija ima još jedan dodeljen MCC - kod za geografsku oblast Kosovo:
221 01 - Vala
221 02 - IPKO
221 03 - mts doo
221 06 - Z Mobile (MVNO)

Poslednja izmena:
E, pa onda su Globaltelu losi roming ugovori. Doduse lepo je radio preko wi-fi ja tamo...

Zato je najbolje koristiti prepaid karticu Telenor, Vip, bonbon, neka druga EU kartica ili čak lokalnu SIM karticu, a Globaltel APP i tako pozivati brojeve u Srbiji dok ste u inostranstvu.

Ja globaltel APP koristim na mestima gde imam lošu pokrivenost signalom mobilne mreže, a dobar internet (4G, DSL ili čak optiku) - da, postoje takve lokacije u Srbiji, da preusmerim pozive kad sam nedostupan na broj iz Globaltel aplikacije, te da tako primim dolazne pozive čak i kad sam na nekoj takvoj lokaciji, a budem bar jednom u dve nedelje u takvoj situaciji (volim da idem po zabitima :) ).

Poslednja izmena:
E, pa onda su Globaltelu losi roming ugovori. Doduse lepo je radio preko wi-fi ja tamo...

Gde si video Globaltel-ov spisak operatera na koje se treba kačiti kada si npr. u Rumuniji?

Kod Telenora imaš tarfni dodatak za 690 din sa 1 GB neta koji važi kod svih operatera u zemlji koja je podržana dodatkom.

То су вјероватно били они стари роминг пакети.Сад, код ових нових, нисам видио списак оператора,па вјероватно важе за све мреже.

Kod Telenora imaš tarfni dodatak za 690 din sa 1 GB neta koji važi kod svih operatera u zemlji koja je podržana dodatkom.

Nisam siguran da važe kod svih operatera, evo prošle nedelje sam bio u Grčkoj, nisam mogao, sa Telenor karticom I tim dodatkom, da se nakacim ni na jednu mrežu osim Vodafone, a bez tog dodatka drugim brojem koji je isto telenor mogao sam da biram mrežu.

Nisam siguran da važe kod svih operatera, evo prošle nedelje sam bio u Grčkoj, nisam mogao, sa Telenor karticom I tim dodatkom, da se nakacim ni na jednu mrežu osim Vodafone, a bez tog dodatka drugim brojem koji je isto telenor mogao sam da biram mrežu.

To je bitno zašto? Meni taj Telenor dodatak šljaka savršeno u Austriji i Nemačkoj, ne obraćam pažnju na kojoj sam mreži. Nebitno, radi dobro. Čudna mi je priča sa Rumunskim operaterom koji ima samo Edge - nije ovo 2001. godina.

Na drugom dual-sim telefonu koristim Globaltel za data protok u roamingu u kombinaciji sa VIP Mobile brojem - nisam imao nekih problema.

Zato sam pitao.

Poslednja izmena:
Pa meni je bitno jer u apartmanu jedva da imam domet vodafone, a Cosmote full signal, zato mi odgovara Bonbon , mogu da menjam operatera koji ima bolji signal i net. A verovatno nisam jedini koji u Grčkoj ima problema sa dometom.

Pa meni je bitno jer u apartmanu jedva da imam domet vodafone, a Cosmote full signal, zato mi odgovara Bonbon , mogu da menjam operatera koji ima bolji signal i net. A verovatno nisam jedini koji u Grčkoj ima problema sa dometom.
Moguće u tvom apartmani da je imao samo E. I BG neko kući još uvek i a samo E. Zavisi od lokacije.
Što se tiče roaminga, VIP ima ugovor sa tom i tom mrežom, morate na nju da se povežete. Ako se povežete na neku drugu internet je onemogućen i ne možete nasvirati račun (što je dobro, isprobano). Kod Telenora može na bilo koju mrežu ?

Ima na sajtu informacija za svaku zemlju koje su mreže dostupne za korišćenje roming dodataka. Konkretno za Grčku :
3bb905c8d014aa14df891234ece45837.jpg

SM-A505FN 4/128 tt

Ima li kakvih informacija da li je resen onaj problem oko MasterCard ili bar kad će ukoliko još uvek nije

Sigurno je neko vec imao iskustva pa ako moze da mi prenese:
1. Ako se nalazim u inostranstvu i imam sim karticu ali nemam net, da li mogu da primam pozive od globaltel broja bez troskova ili ne?

2. Ako sam u Srbiji, da li neko iz inostranstva preko globaltel apk moze da me zove na sim karticu (iskljucen net) bez troskova?

Poslednja izmena:
1. Ako se nalazim u inostranstvu i imam sim karticu ali nemam net, da li mogu da primam pozive od globaltel broja bez troskova ili ne?

2. Ako sam u Srbiji, da li neko iz inostranstva preko globaltel apk moze da me zove na sim karticu (iskljucen net) bez dodatnih troskova?

preko aplikacije nemas troskova npr kombinacija sa hr sim a i ova 2 kombinacija bi trebalo da moze.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2. Ako sam u Srbiji, da li neko iz inostranstva preko globaltel apk moze da me zove na sim karticu (iskljucen net) bez troskova?
1. Ne. Samo preko aplikacije kojoj je neophodan net da bi radila. Sa karticom si u romingu koji se plaća, još uvek nažalost.
2.Da. Osoba koja te poziva iz inostranstva mora da ima net kako bi pozvala preko aplikacije bez dodatnih troškova, ti ovde primaš poziv na sim najnormalnije.

SM-A505FN 4/128 tt

Hvala ti na preciznim odgovorima.
Jel neko testirao kvalitet razgovora viber vs wapp vs globaltel apk ?
Testirajuci viber i wapp, wapp mi daje bolje rezultate za razgovor. Mada je to ipak individualno.

Bolji je kvalitet GT u odnosu na Viber i WA. Cele prošle nedelje supruga bila u inostranstvu, kvalitet razgovora na zavidnom nivou. Na Viberu je bilo neko kašnjenje, WA se dešavalo da neće da zvoni...

SM-A505FN 4/128 tt

Мало људе буни и порука да су разговори у Глобалтелу бесплатни,кад се купи роминг додатак,па неко може помислити да су долазни у иностранству бесплатни(без нета)ако га зову с Глобал мреже.:)

Zar se ne računa taj net roaminga dodatak? Ili mora da se poveže na wifi?

Bolji je kvalitet GT u odnosu na Viber i WA. Cele prošle nedelje supruga bila u inostranstvu, kvalitet razgovora na zavidnom nivou. Na Viberu je bilo neko kašnjenje, WA se dešavalo da neće da zvoni...
Kome nece da zvoni? Ne bi me cudilo, vec mesecima Viber i WA ne zvone uopste mnogima.

Vrh Dno