Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

@BigBoy
A uzeo si nov broj u Globaltelu ili si preneo iz neke druge mreže? Ne znam igra li to neku ulogu.

E hvala BigBoy, imas rep za post ;) Zapisao i cuvam za avgust pa kad mi istekne ugovor da predjem lagano posle 20 godina, red je :)
Ovo sa prenosenjem do 40GB je vrhunski, jedina zamerka kao i ti sto si pomenuo za automatsku aktivaciju paketa sto nema za ovaj Mix paket. Da li moze da se uplati na primer 1000din i odmah da se aktivira 60 dana? Ako ne moze, koliko najranije pre isteka 30 dana moze? I pitanje za minute i SMS u Globatel mrezi izmedju dva broja u Globatel mrezi, to ima neograniceno i ne trosi se od onih 150min/SMS? Tako sam ja shvatio na sajtu da pise.

Nisam probao odmah da aktiviram 2 paketa ali treba da radi. Zašto bi to radio? Bolje kad potrošiš za 15 dana da aktiviras pa imaš tih 1000din na 45 dana umesto na 30. Ako 2x odmah aktiviras neće ti trajati 60 dana već 30.
Ovo za globaltel mreže ne znam, nemam sa kim da probam :)

Da doprinesem temi korisnim informacijama koje dobih iz prve ruke, prepiskom sa Globaltelom.

Pitao sam za banke, eto u ovom slučaju sms poruke stižu od MTS banke, od Komercijalne ne, za sada, ali potpisuju stalno ugovore s bankama. Minuti i sms u mreži besplatni (važi i za pozive sa sim kartice, ne mora sa aplikacije), kartica je 4g, uplata kredita može online na sajtu, odabir paketa može kratkim kodom, ne mora aplikacija (ako se odlučim na kraju za GT neću ni da je koristim, šta će mi).

To je ono što je mene zanimalo. Brzo su odgovorili na svako moje pitanje.

Pa zbog supruge a mozda bih i uzeo za jednu stariju osobu koja mi nije bas blizu pa nece umeti sama da to produzuje. Ja cu u svakom slucaju na 30 dana sebi i supruzi da produzavam jer nam tako i odgovara, izmedju nas imamo znaci free minute i sms koji se ne trosi od onih 150 i puno vise neta, njoj treba jer u lokalu nema WiFi a meni ne nesto posebno jer sam 98% vremena kuci (radim od kuce) ali ce mi znaciti kad nakalemim 40GB kad odemo negde na odmor po Srbiji :)

Uz svaki aktivan paket razgovori u Globaltel mreži su besplatni

Разговори са картице су бесплатни,СМС није.

Da malo razjasnim. Možete sakupiti i više od 40GB, ali ih ne možete potrošiti u toku kalendarskog meseca. Ako u toku jednog meseca potrošite više od 40GB, brzina pada na nešto malo.

Možete recimo skupiti i 80GB i trošiti ih u dva navrata po 40GB mesečno, i sve će biti ok.

• Like
Reagovanja: M J
Aha, ok. Nece nikad trebati toliko za jedan mesec sigurno. Znaci minuti izmedju dva Globaltel broja su besplatni a SMS nisu, sa kartice? A kroz aplikaciju?

Postavicu kratka pitanja, pa bih zamolio one koji vec imaju iskustva sa globaltelom, da mi daju precizne odgovore.

Koliko vazi kartica i kredit na njoj od zadnje uplate kredita?
Da li su razgovori izmedju 2 globaltel broja besplatna? Ima li naplacivanje uspostava veze? I jel oba broja moraju biti povezana na net i trosi se ujedno internet za te razgovore?
Ona uzbudljiva kombinacija za 500 din. Da li se prebacuju i oni minuti i net koji su reaktivirani unazad pre 2-3 meseca, ili samo od zadnjeg meseca/aktivacije?
Onih 150 minuta se ne trose kada se zove neko ko je u Globaltel mrezi?

Ujedno kakva je pokrivenost mreze? I kako radi net na 3G/4G ?

Poslednja izmena:
Postavicu kratka pitanja, pa bih zamolio one koji vec imaju iskustva sa globaltelom, da mi daju precizne odgovore.

Koliko vazi kartica i kredit na njoj od zadnje uplate kredita?
3 meseca, ali moram da proverim jos jednom.
Da li su razgovori izmedju 2 globaltel broja besplatna? Ima li naplacivanje uspostava veze? I jel oba broja moraju biti povezana na net i trosi se ujedno internet za te razgovore?
Ako zoveš kroz aplikaciju (ti koji pozivaš koristiš aplikaciju za zvanje) i imaš internet u tom trenutku, druga strana ne mora da ima ništa sem signala običnog na mobilnom (može i Nokia 3310), uvek će ti biti besplatni pozivi u okviru globaltela. Ako koristiš internet sa globaltel kartice, ne troši internet saobraćaj, ako koristiš bilo koji drugi internet, onda troši.
Ako zoveš sa sim kartice (bez aplikacije) onda su besplatni samo u slučaju da imaš neki paket aktivan i da nije istekao. Dovoljno je da imaš ili aktivan dodatak za pozive ili za interenet ili kombinaciju. Dok god imaš to aktivno, pozivi u mreži ništa ne troše i nema uspostave veze.
Ona uzbudljiva kombinacija za 500 din. Da li se prebacuju i oni minuti i net koji su reaktivirani unazad pre 2-3 meseca, ili samo od zadnjeg meseca/aktivacije?
Ne razumem najbolje pitanje, ali saobraćaj se sabira uvek. Ako kativiraš isti tip dodatka pre isteka prethodnog.
Onih 150 minuta se ne trose kada se zove neko ko je u Globaltel mrezi?
Ne, jer su pozivi u okviru mreže besplatni dok god imaš bilo kakav dodatak aktivan.
Ujedno kakva je pokrivenost mreze? I kako radi net na 3G/4G ?
Kako radi Vip tako radi i globaltel. Koriste Vip mrežu (i sem onog ograničenja na 40GB mesečno potrošenog interneta) nema drugih razlika između globaltel i vipa.

Hvala na odgovorima.
Vip, telenor i mts daju NEO minute ka svim nacionalnim mrezama, da li se to odnosi i na Globaltel? Npr ako me neko zove sa MTS-a, na Globaltel, da li ce mu skidati one neo minute, ili ce mu se to dodatno naplatiti jer ne spada pod vip,mts,telenor?

Proveri za trajanje kartice i kredita pa javi ovde.

Da potvrdimo, znaci ako imam uplacenu uzbudljivu kombinaciju od 500 dinara, mogu bez aplikacija i neta, onako obicno preko SIM kartice da besplatno razgovaram sa bilo kojim Globaltel brojem, bez ikakvih dodatnih troskova? Jel isto to vazi i za SMS poruke?

Onih 150 min/sms-a, bez aplikacije i neta, mogu da koristim za razgovore ka vipu, mtsu, telenoru ? Ka globaltelu se ne trose?

Da ti razjasnim ono sto nisi razumeo:
Maj - uplatim promo 500 din - dobijam 150 min/sms i 4GB neta, potrosim 100 min/sms i 2GB
Jun - uplatim promo 500 din - dobijam ukupno sa prenosom 200 min/sms i 6GB neta, potrosim taj mesec 50 min/sms i 1GB
Jul - uplatim promo 500 din - dobijam ukupno sa prenosom 300 min/sms i 9GB neta
Da li to funkcionise tako? I jel se placeni promo saobracaj prebacuje iz meseca u mesec tako u nedogled? I da li ima neka maximalna granica tj limit koliko smes da imas preneseno, npr najvise 1000 min/sms-a, i 100GB neta.

Koje su im inace cene minuta razgovora, sms-a, uspostavljanja veze, ka nacionalnim mrezama i ka globaltelu, bez nekog aktiviranog promo paketa?

P.S.
Kako ste svi vi zadovoljni radom kartice i koliko je dugo imate, kvalitet obostranog razgovora, internetom, samom aplikacijom na androidu i iphone-u? Da li trosi bateriju poput vibera/wapp, ili trosi vise od njih? Navedite svoje dosadasnje iskustvo, prednosti i mane vezane o Globaltelu, svaki komentar je dobrodosao... :)

Poslednja izmena:
^ Imaš gore, post 780, stižu za Telenor.

Hvala na odgovorima.
Vip, telenor i mts daju NEO minute ka svim nacionalnim mrezama, da li se to odnosi i na Globaltel? Npr ako me neko zove sa MTS-a, na Globaltel, da li ce mu skidati one neo minute, ili ce mu se to dodatno naplatiti jer ne spada pod vip,mts,telenor?
Naravno da važe, Globaltel brojevi su brojevi u Srbiji. A ako imaš neograničene minute ka svim mrežama onda je to ka svim mrežama uključujući i globaltel.
Kredit važi 3 meseca.

Da potvrdimo, znaci ako imam uplacenu uzbudljivu kombinaciju od 500 dinara, mogu bez aplikacija i neta, onako obicno preko SIM kartice da besplatno razgovaram sa bilo kojim Globaltel brojem, bez ikakvih dodatnih troskova?
Ukoliko to koristiš razumno, onda da, postoji neki FUP ali na tačno koliko hiljada minuta ne mogu da tvrdim.

Jel isto to vazi i za SMS poruke?
Ne važi za SMS. SMS ka globaltel brojevima je besplatan samo kroz aplikaciju.

Onih 150 min/sms-a, bez aplikacije i neta, mogu da koristim za razgovore ka vipu, mtsu, telenoru ? Ka globaltelu se ne trose?
Da. Pozivi ka Globaltel brojevima ne troše kvotu za razgovore ka drugim mrežama.

Da ti razjasnim ono sto nisi razumeo:
Maj - uplatim promo 500 din - dobijam 150 min/sms i 4GB neta, potrosim 100 min/sms i 2GB
Jun - uplatim promo 500 din - dobijam ukupno sa prenosom 200 min/sms i 6GB neta, potrosim taj mesec 50 min/sms i 1GB
Jul - uplatim promo 500 din - dobijam ukupno sa prenosom 300 min/sms i 9GB neta
Da li to funkcionise tako? I jel se placeni promo saobracaj prebacuje iz meseca u mesec tako u nedogled? I da li ima neka maximalna granica tj limit koliko smes da imas preneseno, npr najvise 1000 min/sms-a, i 100GB neta.
Da, upravo tako funkcioniše, dok god uplaćuješ isti tip paketa, saobraćaj se sabira.
Ne postoji limit do kog možeš da sabiraš saobraćaj, ja na svojoj kartici imam preko 130GB internet saobrćaja u ovom trenutku. Ali postoji FUP za internet, odnosno u toku jednog meseca ne možeš potrošiti, sve i da imaš, više od 40GB interneta, jer nakon potrošenih 40GB interneta u jednom kalendarskom mesecu, brzina se smanjuje drastično.
To praktično znači da ja mojih 130 GB interneta moram da trošim u periodu nešto većem od 3 meseca. Ali svakako neću izgubiti taj saobraćaj dok god uplaćujem internet svakog meseca.

Koje su im inace cene minuta razgovora, sms-a, uspostavljanja veze, ka nacionalnim mrezama i ka globaltelu, bez nekog aktiviranog promo paketa?

P.S.
Kako ste svi vi zadovoljni radom kartice i koliko je dugo imate, kvalitet obostranog razgovora, internetom, samom aplikacijom na androidu i iphone-u? Da li trosi bateriju poput vibera/wapp, ili trosi vise od njih? Navedite svoje dosadasnje iskustvo, prednosti i mane vezane o Globaltelu, svaki komentar je dobrodosao... :)

Tarife imaš na sajtu. Kvalitet razgovora kroz klasičnu mrežu je isti ko na Vipu.

Aplikacija ne troši ništa posebno bateriju, ali je savet isključiti optimizaciju baterije za Globaltel APP na Androidu. Tako poruke i pozivi neće kasniti (neće se desiti da ste "nedostupni"). Sama aplikacija nije 100% stabilna, generalno radi, ali može da se desi da pukne s vremena na vreme. Mada sve manje se to dešava.

Koristim Lineage OS 16 (Android Pie) na Telefonu Xiaomi Mi8, i nemam skoro nikakvih problema sa Globaltel APP, naravno uz uključenu optimizaciju baterije.

Питам се хоће ли услиједити нови блок питања,већи од претходног.:)

Hvala na odgovorima. :)
Prenosice se sav saobracaj sve dok uplacujem isti paket, npr uzbudljivu kombinaciju od 200 ili 500 din, ukoliko uplatim uzbudljivu konekciju ili uzbudljivi razgovori, sav saobracaj se brise (restartuje) i dobija se samo ta trenutno nova uplacena kombinacija?

Dobijaju se neograniceni besplatni minuti ka Globaltel mrezi, nebitno dal je aktivirana uzbudljiva kombinacija, ili uzbudljiva konekcija, ili uzbudljivi razgovori? Bitno je samo da bude neka promocija aktivirana?

Kada se salje sms preko aplikacije ka globaltel broju, da li taj sms stize kao pravi sms, ili stize na aplikaciji? Tj treba da je aktivirana aplikacija kod tog drugog globaltel broja i da se udje u aplikaciju, kako bi se poruka videla, poput vibera?

Sakupio si prenosivi saobracaj, sta ako se ukinu ili promene ove trenutne promocije, da li ces izgubiti sav saobracaj koji ti se prenosio?

Poslednja izmena:
(ako se odlučim na kraju za GT neću ni da je koristim, šta će mi).
Aplikacija je o.k. ako neko ima potrebu da koristi 2 broja sa single sim telefonom,
Globaltel broj kroz aplikaciju, a od drugog operatera preko sim kartice.
Ili ako ako ima potrebu da koristi vise od 2 Globaltel broja, jer kroz aplikaciju se moze kupiti i koristiti vise virtuelnih brojeva.

Moze da posluzi i ako se nadjes negde, npr. na odmoru, a u smestaju ili gde vec, nema Vip/Globaltel signal, ali ima wi-fi,
onda si kroz aplikaciju dostupan, normalno zoves i primas pozive.

I na kraju, mozes kad si u wc-u na solji, kroz aplikaciju da gledas tv kanale,
ali izbor kanala je takav da samo na solji i mogu da se gledaju, ubrzavaju proces.

Kartica je aktivna 6 meseci, a kredit traje 3 meseca od poslednje dopune.

Ako se nalazim u inostranstvu, a imam instaliranu samo aplikaciju, bez sim kartice i imam wifi, znaci da mogu da zovem i primam pozive kao da sam u Srbiji tj. bez ikakvi roaming dodataka?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

S tim sto kad nemas SIM karticu ne mozes da aktiviras dodatke za pozive. Mozes po standardnim cenama.

Da li ima negde spisak kanala koji ima u aplikaciji? Kad gledas TV da li se trosi net iz paketa?

Evo spisak kanala

a internet paket se troši za gledanje

jel rade preko ili samo na ip adrese iz Srb?

Sent from my POCO F1 using Tapatalk

Pa ok, ima Pink filmskih kanala, jes da su smor reklame ali nije lose. I mene interesuje da li radi van Srb, verovatno ne?

Preko US VPN servera radi (nasumično sam probao sigurno 20 kanala)

Nazad
Vrh Dno