Šta je novo?

Gigabyte P55-UD3 fried!

U poslednje vreme formiram neku sliku su im ploce krs sto se kvaliteta tice. Podrska im je takodje jadna - ne samo kod nas tj. kod nas je ni nema ..

P.S sta beze uzrok onom prvom samospaljivanju celog kucista ? I tu je bila neka GB ploca u pitanju ..

sta treba da ovo znaci ljudi da nisam siguran kuci vise ,jer moze doci do samozapaljenja ploce
i da mi bukne stan danas ima bre da leti sto pre iz kuce..niko vise nije siguran pa sto nisu povukli seriju retardi a ja im slao e mail u vezi ploce i jos nekih pitanja i oni precutali .......nego da li mogu da uzmem slike ove sto si okacio od loce i daim posaljem da vidim reakciju sta ce da kazu

Posalji mi molim te njihovu email adresu da im ja prosledim moj slucaj, posle mozes da im saljes slike kao primer.

U poslednje vreme formiram neku sliku su im ploce krs sto se kvaliteta tice. Podrska im je takodje jadna - ne samo kod nas tj. kod nas je ni nema ..

P.S sta beze uzrok onom prvom samospaljivanju celog kucista ? I tu je bila neka GB ploca u pitanju ..

Mislim da nije ploca, neki fan je valjda.

Nisu samo ploce lose, i graficke su. HD 6000 i problem sa crysis-om (ima tema ovde na forumu i problem ima samo gigabyte). I posle neki ljudi postavljaju pitanje zasto bih platio asusu 20e za nalepnicu... Evo zasto!

Poslednja izmena:
au bedak. bash shteta, super je to plocha.
aj da si ti to klokovao neshto spec ali 3.2 ghz je nishta. nadam se samo da pri toj frekveciji nisi mozda ostavio auto setovan napon za vcore i qpi pa da je plocha sama ochepila napone preko 1.4v. to u kombinaciji sa loshim naleganjem kulera na mosfetima, moze dovesti do spaljivanja naponske. a mozda jednostavno si ubo krsh primerak.
takodjer, ono shto mi pada na um je da si mozda montirajuci megahalem iskoristio onu gumu shto inache ide samo na s775 i da si plochu savio u minus montirajuci kachenje i bekplejt, ostavljajuci te krajnje mosfete golim. u suprotnom, ako se pretegne u drugom smeru stradaju srednji mosfeti u liniji koja spaja plastichna zakachaljke hladnjaka.
pishi lepo gigabajtu, preti inspekcijom radnji/uvozniku, mozda i upali (mislim ne upali u smislu zapali vec uspe :D, shala naravno). reci da je mogla kuca da ti se zapali, da si koristio sve kvalitetne komponente, ovo ono, nemoj da im to prodje.

neko je naveo da pishte kondenzatori. koliko ja znam ne pishte oni vec zavojnice iliti simpatichne kockice oko procesora ;)

Ja bih odneo celu konfu bez hdd-ova naravno pa na licu mesta da vide sta je u kucistu i da ustanove da je ploca - jednostavno izgorela.

Fizicki ostecena komponenta, sirok je to pojam, mamu im :D

Posalji mi molim te njihovu email adresu da im ja prosledim moj slucaj, posle mozes da im saljes slike kao primer.

evo adrese
http://ggts.gigabyte.com.tw/Default.aspx

samo ucukas svoj e mail bez pasworda kliknes na engleski i otvoriti se prozor
mozes cak i zakaciti slike sto bih ti preporucio za 24 sata nekad manje stigne ti odgovor od njih direktno...meni su pomogli mogo puta oko nedoumica

Poslednja izmena:
au bedak. bash shteta, super je to plocha.
aj da si ti to klokovao neshto spec ali 3.2 ghz je nishta. nadam se samo da pri toj frekveciji nisi mozda ostavio auto setovan napon za vcore i qpi pa da je plocha sama ochepila napone preko 1.4v. to u kombinaciji sa loshim naleganjem kulera na mosfetima, moze dovesti do spaljivanja naponske. a mozda jednostavno si ubo krsh primerak.
takodjer, ono shto mi pada na um je da si mozda montirajuci megahalem iskoristio onu gumu shto inache ide samo na s775 i da si plochu savio u minus montirajuci kachenje i bekplejt, ostavljajuci te krajnje mosfete golim. u suprotnom, ako se pretegne u drugom smeru stradaju srednji mosfeti u liniji koja spaja plastichna zakachaljke hladnjaka.
pishi lepo gigabajtu, preti inspekcijom radnji/uvozniku, mozda i upali (mislim ne upali u smislu zapali vec uspe :D, shala naravno). reci da je mogla kuca da ti se zapali, da si koristio sve kvalitetne komponente, ovo ono, nemoj da im to prodje.

neko je naveo da pishte kondenzatori. koliko ja znam ne pishte oni vec zavojnice iliti simpatichne kockice oko procesora ;)

Voltaze na normal setovane, na prethodnoj ploci (isto UD3) koja je riknula usled strujnog udara, pistale su zavojnice, na ovoj jok.

Sto se Mege tice, nisam koristio plastiku za 775 socket, pise lepo da je za 775;)

Pisacu direktno Gigabyte-u, nadam se da ce odreagovati.

Voltaze na normal setovane, na prethodnoj ploci (isto UD3) koja je riknula usled strujnog udara, pistale su zavojnice, na ovoj jok.

Sto se Mege tice, nisam koristio plastiku za 775 socket, pise lepo da je za 775;)

Pisacu direktno Gigabyte-u, nadam se da ce odreagovati.

ubo si neki krljav primerak, red je da ti zamene, nema smisla, sramota za GA.

samo mi chudno da si opet uzeo GA ,)

Kontaktiraj lokalnu kancelariju Gigabyte-a, videcu ako nadjem kontakt, pa cu ti poslati na PM, ili ako mi dozvole ovde na forumu.

:wave:

Da preti radnji prijavom. A najbolji drugar drzi radnju :p Doduse, to je maloprodaja. Coveku su vezane ruke...

Meni je tako u pola noci izgoreo mosfet koji napaja PCI-e dok sam skakao iz kreveta kondenzatori u okolini su se duvali i pucali :) (bila je u pitanju gigabyte p35 ploca) a i bila je istekla garancija

A i servis treba debelo pritegnuti zna se sta je fizicko ostecenje nastalo nepaznjom i izgorela komponenta koja usled crkavanja dovodi do kratkog spoja i spaljivanja... ko se razume imalo u elektroniku moze da proceni

A i servis treba debelo pritegnuti zna se sta je fizicko ostecenje nastalo nepaznjom i izgorela komponenta koja usled crkavanja dovodi do kratkog spoja i spaljivanja... ko se razume imalo u elektroniku moze da proceni

Upravo tako, ovo je kvar na samoj ploci koji nema veze ni sa strujom ni sa ostalim komponentama.

Upravo sam poslao email Gigabyte-u sa slikama naravno, cekam odgovor. Inace, Iwcham vec rece, moj dobar drug drzi radnju u kojoj sam kupio plocu i CPU, covek je uradio sve sto je bilo u njegov moci.

@gagi75: mozes da upotrebis slike sada.

ubo si neki krljav primerak, red je da ti zamene, nema smisla, sramota za GA.

samo mi chudno da si opet uzeo GA ,)

Izgleda:(

Opet sam uzeo GB samo iz jednog razloga: Hackintosh. Zadnjih god. dana koristim OS X za obavljanje posla.

Upravo sam poslao email Gigabyte-u sa slikama naravno, cekam odgovor. Inace, Iwcham vec rece, moj dobar drug drzi radnju u kojoj sam kupio plocu i CPU, covek je uradio sve sto je bilo u njegov moci.

@gagi75: mozes da upotrebis slike sada.
ok ma reko ako hoces da im ja posaljem pismo jer dugo se sa njima domundjavam e mailom danas sam ih pitao nesto u vezi napajanja cekam do nocaske odgovore nikad sto se tice odgovora nisu zakazali

Steta :( Sta da ti kazem, crnjak. Mada te shvatam, jer sam i ja bio u slicnoj situaciji negdje pocetkom godine. Isto tako mi se zapalila Asus P5Q Pro, jedan od mosfeta blizu socketa, znaci naponska. Nazalost, meni nisu uvazili garanciju :(. Fizicko ostecenje, tako su naveli, kazu ne potpada pod garanciju. A ja sam nakon svega opet kupio Asusa, tada nisam imao drugi izbor :wall:
Evo slike ostecenja i sta su naveli tada kao razlog odbijanja garancije:

Prilozi

• IMG_81841.JPG
    IMG_81841.JPG
    454.4 KB · Pregleda: 175
  • IMG_81781.JPG
    IMG_81781.JPG
    110.6 KB · Pregleda: 164
Poslednja izmena:
Jeste, ali ova ti je sad deluxe... Sto se deluxe ne zapali....

Generalno, ovo je moglo da se desi (i desava se) sa maticnom plocom bilo kojeg proizvodjaca, da li je sigurno fail bio zbog komponenata na ploci ili se samo uklopila slagalica varijacija napona, utikaca bez uzemljenja...

Ma da bwe ljudi. Pokvari se novi Ferrari, a kamo li ovo... Nego, treba coveku da uvaze garanciju. Apsurdno je da ne uvaze. Pa nije sigurno upaljacem goreo plocu... Covek bwe ima hi-end srafove u kucistu... Slikao bi i plocu pored napajanja, ups-a, kucista, link ovaj forum da vide sta je u signiture, da ne misle da je bilo na kinezu... A i da je bilo na kineu, ne bi smelo ovako nesto da se desi..

Poslednja izmena:
Naravno da treba, ako stvarno nisi nista radio ploci (volt mod, ili nesto slicno).

Ne znam da li sam dobro ispratio diskusiju, al' pametno sto si odmah kontaktirao Gigabyte support, posto sam siguran da bi te neka lokalna radnja i uvoznik zavlacili do beskraja, i na kraju odbili da bilo sta urade.

Gigabyte, s' druge strane, ima malo "normalniji" odnos prema musterijama, i verovatno ce ti izaci u susret.

"Fizicko ostecenje" bi trebalo da podrazumeva samo ako recimo montiras stock intel cooler srafcigerom i omakne ti se, pa zarijes srafciger u PCB (kao sto se meni jednom zamalo desilo).. To je fizicko ostecenje za koje ne treba da uvaziti garanciju. Al ako se ploca sama od sebe zapali.... :D to nije fizicko ostecenje, to je neispravan proizvod.

Poslednja izmena:
Naravno da treba, ako stvarno nisi nista radio ploci (volt mod, ili nesto slicno).

Ne znam da li sam dobro ispratio diskusiju, al' pametno sto si odmah kontaktirao Gigabyte support, posto sam siguran da bi te neka lokalna radnja i uvoznik zavlacili do beskraja, i na kraju odbili da bilo sta urade.

Gigabyte, s' druge strane, ima malo "normalniji" odnos prema musterijama, i verovatno ce ti izaci u susret.

"Fizicko ostecenje" bi trebalo da podrazumeva samo ako recimo montiras stock intel cooler srafcigerom i omakne ti se, pa zarijes srafciger u PCB (kao sto se meni jednom zamalo desilo).. To je fizicko ostecenje za koje ne treba da uvaziti garanciju. Al ako se ploca sama od sebe zapali.... :D to nije fizicko ostecenje, to je neispravan proizvod.

meni sto se tice gigabajta firme i odgovora su bili jako precizni i velikodusono odgovorili nemam bas nikakvih zamerki
kome sta teba ostavio sam link par postova pre pisiteim slobodno bez ustrucavanje bre ljudi kulturni i izace svakom u susret a sad sto zivimo ovde
i kakav je sistem to je druga prica u vezi reklamacije

Poslednja izmena:

Lepo rečeno.

Kod nas je na snazi drugi problem. Maloprodaja mala radnjica, koja se bori da opstane bi ti i uvažila reklmaciju, ali uvoznik, veliki igrač - gazda pravi problem i zavlači. Ja sam svojevremeno imao problema sa Altijem. Tamo je radio neki mađar koji je odbijao skoro sve reklmacije koje sam mu slao.
Naravoučenije, prestao sam da radim sa njima. Sada, onako iz nostalgije, kupim po koji hw iz Emmija, jer tamo rade naši ljudi iz BH i ako znam da je to Aliti. *** niko nije savršen :D

Lepo rečeno.

Kod nas je na snazi drugi problem. Maloprodaja mala radnjica, koja se bori da opstane bi ti i uvažila reklmaciju, ali uvoznik, veliki igrač - gazda pravi problem i zavlači. Ja sam svojevremeno imao problema sa Altijem. Tamo je radio neki mađar koji je odbijao skoro sve reklmacije koje sam mu slao.
Naravoučenije, prestao sam da radim sa njima. Sada, onako iz nostalgije, kupim po koji hw iz Emmija, jer tamo rade naši ljudi iz BH i ako znam da je to Aliti. *** niko nije savršen :D

Tesko verujem da nacionalnost ima ikakve veze u ovom slucaju, a ti da si imao problema gde verujes da su oni krivi mogao si ih napljuvat ovde a i zvati inspekciju...
Ja sam altiju slao plocu bez ikakvih papira u improvizovanoj kutiji i proslo je bez problema... dok na primer oni pacenici u pinu zahtevaju racun (jer kao sta ako je ta ploca ukradena to im je izgovor???) eto *****a, sledece neprijatno iskustvo sa PIN-om i ima da ih napljujem na svakom internet forumu...

Jos nesto u okviru priznanja garancije tj uvazavanja reklamacije..
Fizicko ostecenje ili vidno ostecenje hardvera u 99% se kotira kao isto..
Serviseri,firme priznaju garanciju samo ako je hardver crkao a da pri tom nema vidnih ostecenja istog.
U slucaju kao sto je ovaj gde je ploca spaljena kotirace se kao krivica usera bez obzira sto on sa tim nema veze.*jedan od izgovora bi bio,mozda je sistem overklokovan itd..*
Isto u slucaju udara groma i spaljivanja ploce,ako je spaljena ploca i pocrnela na nekim delovima reklamacija se tesko prihvata..
Uvek se desi da odredjene firme izadju u susret i odrzavaju nivo postujucu krajnjeg kupca ali se u vecini slucajeva kao sto je ovaj odgovornost prebacuje upravo na krajnjeg kupca..

Poslednja izmena:
A naravno da bi trebali da uvaze... meni je isto bio crnjak kad su mi vratili plocu sa odbijenom garancijom, tacnije bio sam :mad:. Nikako mi nije bilo drago sto sam morao da spucam onako nenadano 100+ eura na novu plocu. Jeste da sam klokovao, ali sam je i kupio radi toga, svojevremeno me kostala preko 100e. Sistem je testiran LinX-om i bio super stabilan, proc sam drzao na 3.6ghz (1.26v). Nikakav ekstreman klok i neke nenormalne voltaze, ali eto... jedan od mosfeta je zveknuo. Inace ploca je radila dobro nesto oko godinu i po dana i tako... jedan dan nakon paljenja dim iz kucista. Nikako nisam mogao da se cimam i idem do Beograda radi toga, jer zivim daleko od BG-a, a i nema se vremena.

Volio bih da ti budes drugacije srece nego ja, bilo bi fino cuti da se nesto mjenja na pozitivno i kod nasih prodavaca.

Ima ljudi i gore od nepriznavanja reklamacije na ovako nesto. Ja sam prosle godine poslao Biostar p35 na reklamaciju uvozniku bez ikakvih fizickih ostecenja. ONI su ostetili pin na soketu, i uredno mi vratili plocu sa odbijanjem reklamacije....

Ima ljudi i gore od nepriznavanja reklamacije na ovako nesto. Ja sam prosle godine poslao Biostar p35 na reklamaciju uvozniku bez ikakvih fizickih ostecenja. ONI su ostetili pin na soketu, i uredno mi vratili plocu sa odbijanjem reklamacije....

100% je kriv korisnik sto pusti sve tako da se zavrsi (naravno ako je siguran da je u pravu..) treba koristiti sva sredstva kad si siguran da pokusava iko da te osteti

Pa... jeste, ali svodi se na tvoja rec protiv njihove. Ko da dokaze da ja nisam ostetio plocu, ili, cak su sugerisali, da je ostecena prilikom transporta. Rofl. Zamislite, zgnjecen pin prilikom transporta! I u startu lepo dignes ruke, narucis novo za sutra jer posao i gaming ne mogu da cekaju......Za nekoliko dana sve zaboravis... Jedno znam, Biostar necu vise da taknem, ne zbog Biostara, vec zbog ovih nasih volova sto rade Biostar.... Zaboravio sam i ko ih uvozi, i ne zelim da znam :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno