Šta je novo?

Gigabyte M55plus-S3G utisci ?

hm ... kod mene na KINGSTON DDR II 667 , jedino je bas taj delioc OK . sa manjim deliocima 533 i 400 , OC je nikakav , greske u SUPER PI , mem test puca , nemoze S&M da prodje ...
e sad na 667 , uspeo sam ATHLONA 3200+ da dignem na 2.4 ghz (sinhrono) tako da mi memorija radi na 800 mhz sa 4-4-4-11 1T sa 1.92v (u biosu 1,95) ...

Prilozi

• memory.JPG
    memory.JPG
    152.9 KB · Pregleda: 79
Da, da, upravo su to ti simptomi...

Jel ima negde da se pazari rev3 (6150/430) ?

:wave:

ima li ko na ovoj ploci USB mouse ? overklokovan racunar , na svako podiznje WIN-a moram izvuci USB i ponovo ga staviti , samo tako ga vidi ... dal je to do overkloka , ili do misa ??? HELP ... dok ga ne polupam ... inace MIS je neki NO NAME

I miš i tastatura su mi USB i sve je OK. Probaj normalnijeg miša.

kod mene je jedan priključen na ps/2 port a drugi bežični na usb i sve najnormalnije radi.
verovatno je miš u pitanju.

da , na zalost mis je u pitanju ... samo , hm , na restartu (nasilno ili softrverski) tj posle reseta , ili pri paljenju nema napajanja (diodica ne svetli) stampac i digitalac savrseno dobro rade .... ponovo u prodavnicu ... :)

Momci, izašao F11 BIOS za M55Plus-S3G Rev1.0 :)
http://tinyurl.com/39ne7k

Ispravke:
# Fix BIOS item issues

Što god im to značilo...

Jel ga netko probao možda već ? Konkretno, ništa drugo mi ne fali koliko bolja kompatibilnost sa memorijom (da ide preko 300HTT-a), ostalo ovako i onako super radi :).

Poslednja izmena:
ja cu ga veceras staviti ... sutra javljam kako je :)

Poslednja izmena:
Ovaj Gigabyte me svaki puta sve više iznenadi :D

Ne da nisam vidio promjenu naprema F10 nego je nema u BIOS-u, barem koliko sam ja škicnuo na kratko.
F11 nije ništa bolji što se višeg HTT-a tiče naprema ostalima, barem što se moje konfiguracije tiče.

Cini mi se da ima promene. Dal vam je u dulamodu pre F11 memorija radila na 1T.
Meni nije, a sada je setovana na 1T automatski.

Poprilicno veliki skok na testu sa 1T parametrom.

Memory read/write (F9, 2T)
5547/6138

Memory read/write (F11, 1T)
6184/6735

Evo i slika.

Poslednja izmena:
sto ne stavis taj KINGMAX na 4-4-4-11 1T , dobices jos malo :) (malo al' ipak dobit) ... ako moze ovaj krs od KINGSTON-a 667 , KiINGMAX ce ici sigurno ... ono jes da sam ja u single modu , bar do plate :) :) :)

Prilozi

• everest mem2.jpg
    everest mem2.jpg
    265 KB · Pregleda: 64
  • everest mem3.jpg
    everest mem3.jpg
    260.3 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
S obzirom da je kod mene sve ručno postavljeno, ništa nije na AUTO, nisam niti primjetio da je po defoltu sada 1T, mada mi se čini da to ovisi o samom SPD-u, a ne o BIOS-u (jer on u slučaju AUTO postavki očitava SPD, right?).

A čuj, ako ti prije ručno nije išlo na 1T, a sada ide onda je BIOS ipak bolji, svakako :)

S obzirom da je kod mene sve ručno postavljeno, ništa nije na AUTO, nisam niti primjetio da je po defoltu sada 1T, mada mi se čini da to ovisi o samom SPD-u, a ne o BIOS-u (jer on u slučaju AUTO postavki očitava SPD, right?).

A čuj, ako ti prije ručno nije išlo na 1T, a sada ide onda je BIOS ipak bolji, svakako :)

da nisam dodao da sam pokusavao na 1T u prethodnim verzijama BIOS-a i nije se uopste podizao sistem. Sada nisam dirao nista, sve je na AUTO i probao u EVEREST-u i kad sam video rezultate iznenadio sam se i tek onda izvalio setovanja za memoriju.

Poslednja izmena:
Ma super onda :)

Ja čim izađe novi BIOS samo probam staviti 300x9 (DDR2 533 multy) i ako radi - bolji je, ako ne - nije :D

A moja mema tako i tako neželi na 1T i 800Mhz, mada, mogao bi probat, kad već veliš da je tebi bolje.

sto ne stavis taj KINGMAX na 4-4-4-11 1T , dobices jos malo :) (malo al' ipak dobit) ... ako moze ovaj krs od KINGSTON-a 667 , KiINGMAX ce ici sigurno ... ono jes da sam ja u single modu , bar do plate :) :) :)

Upravu si, nisam se do sada igrao na ovom GIGABYTE-u sa setovanjem memorija kao sto sam na prethodnom DFI-ju.

Jos visi rezultati na 4-4-4-11-21 1T

Poslednja izmena:
ja cu definitivno ovaj KINGSTON u kantu za smece ... nece preko 240 ht i preko 800 za memoriju ... :(

narode , jel ko merio temeprature na cipsetu ??? 55 i 60 C mereno colldrive-om (senzori ''ubaceni'' u hladnjake skroz dole do cipa ...) ne bih ni primetio nego poceo alarm da pisti , pogledam imam sta da vidim ! jos kad bih ukljucio 6100 , mogo bih kafu skuvati ...

nisam merio temperaturu ali sam primetio čim sam uzeo ploču da se dosta greje.
skoro sam ubacio Zalman NB47J umesto onog malog fabričkog hladnjaka.
navodno je to normalna temperatura ali ipak neću da rizikujem preko leta pogotovo što ova ploča nigde više nema da se kupi.

narode , jel ko merio temeprature na cipsetu ??? 55 i 60 C mereno colldrive-om (senzori ''ubaceni'' u hladnjake skroz dole do cipa ...) ne bih ni primetio nego poceo alarm da pisti , pogledam imam sta da vidim ! jos kad bih ukljucio 6100 , mogo bih kafu skuvati ...

pa to je led ledeni... ja cooldrive-om merim southbridge temperaturu na K9N Pt. i sa pogasenim ventilatorima u kucistu temp. je ni manje ni vise nego 80C!

Primetio cim sam uzeo da se dosta greje ali sta sad. Ne rade mi se modifikacije/zamene zbog garancije od 3 godine. Mada ne bi smelo da se ista desi, a i ako se desi idemo dalje.

Jel probao neko na ovoj ploci 4 modula i OC ? Nisam nesto pri vremenu da eksperimentisem, pa da se prvo raspitam :D

Probao 4 modula infineon memorija i to na 300FSB (memorija takodje na 300, kao DDR600) i radilo bez problema...Znaci trebalo bi da radi, ali OC opet zavisi od toga kakve memorije stavis (meni je PQI i Infineon radio kako treba na 300...sve ostale nisu).

Transcend (ne jet ram) ddr800 2x1gb i kingmax mars ddr800 2x512mb

Cim nadjem snage i vremena za probavanje :) a danas sam i preuzeo od Pere A64 3800+ pa cu da se poigram. Planirao sam da izbacim Kingmaxa, mada se klokuju ok (preko 950)....

Poslednja izmena:
Kupio sam GA-m55plus-s3g krajem avgusta, najvise zbog slotova i dva IDE.Prvobitnu kon. Sempron 2800= sam zamenuo nedavno za athlona 3500(2,2gh) i mesto integrisane kupio Gainward 7600gs(gold,DDR3).Prilicno sam zadovoljan sa plocom,ali posto imam samo 512(667) kingmax(mars),hteo bih da prosirim.Da li bi jos 512 kingston moglo da radi u dual chanel,jer moj prodavac nemoze da nadje istovetni kingmax ili da zamenim za 1GB kingston

Nazad
Vrh Dno