Šta je novo?

Gigabyte GA-P31-DS3L

'ajd' sad jedan drugi problemcic...jel' iko uspio natjerati front audio panel da mu radi?

ako je sve prikaceno kako treba sa fron panel-a na plocu, princip je sledeci, ispratisliku ispod.

2003864816521383780_rs.jpg

dakle stikliraj ono pod 2 i doboces mogucnost da pritiskom na ikonicu slusalice odaberes izlaz koji zelis da baca zvuk na fron panel.
Default je Headphone.

Hmmmmm...tek sto sam stvarno pomislio da nesto nije u redu na astralnom nivou posto je ploca pocela da se vraca na default od momenta kada sam ipak napisao na koliko radi procesor...HAHAHAHAHAH....konacno sam otkrio sta je problem....AZALIA CODEC! Prodao sam Audio karticu i ukljucio Realtec...pogadjate...masina nece da se bootuje na zadanim vrednostima. Elem ovo je problem kod mene 100% jer sam probao jedan SB Live u masini i dize se na koliko hoces...3ghz nije problem postici ni sa 2140, medjutim kada se ukljuci integrisani audio tu pocinje veselje.

moz' biti al ne mora da znaci. tacnije tu nikakve logike nema!

SB integrisani radi bez ikakvih problema. problema moze biti jedino sa PCI karticom.

Ja sam jedini problem sa plocom imao sa PCI modemom (koristim ga za telefoniranje sa kompa), sa kojim su se dogadjala zakucavanja npr. prilikom paljenja EVERESTA!!!

Chim sam iscupao modem sve je bilo OK.
TV karta bt878a radi OK.

Poslednja izmena:
Hmmmmm...tek sto sam stvarno pomislio da nesto nije u redu na astralnom nivou posto je ploca pocela da se vraca na default od momenta kada sam ipak napisao na koliko radi procesor...HAHAHAHAHAH....konacno sam otkrio sta je problem....AZALIA CODEC! Prodao sam Audio karticu i ukljucio Realtec...pogadjate...masina nece da se bootuje na zadanim vrednostima. Elem ovo je problem kod mene 100% jer sam probao jedan SB Live u masini i dize se na koliko hoces...3ghz nije problem postici ni sa 2140, medjutim kada se ukljuci integrisani audio tu pocinje veselje.

Kod mene je SB Live! u masini od kako sam je sastavio, a imao sam probleme...
Na 333 je prestao da mi vraca, a na 350 vec zaje8ava...

@ djwibe

hvala, i bio sam tako uradio, medjutim nisam bio stiklirao "disable front panel jack detection" i tu je bio problem!

@ stormwatch153

meni je Azalia ukljucena citavo vrijeme, a pored toga imam sb live i ovislink wt-2000pci wireless karticu, a jedno vrijeme sam imao i s3 virge pci grafu...naravno sve sa ukljucenom Azaliom...
znaci, ne bi trebalo da je u tom problem...

@ stormwatch153

meni je Azalia ukljucena citavo vrijeme, a pored toga imam sb live i ovislink wt-2000pci wireless karticu, a jedno vrijeme sam imao i s3 virge pci grafu...naravno sve sa ukljucenom Azaliom...
znaci, ne bi trebalo da je u tom problem...

Slazem se sa tobom, ali kod mene je problem AZALIA Codec, kod tebe je verovatno nesto drugo.

DA DA DA DA DA DA DA DA, uzimaj i ne razmisljaj!

fala :) uzeo.
MB - Gigabyte GA-p31-DS3L
CPU - E4500
GPU - Sparkle 8600GT 256ddr3 - sa kulerom (nije silent--al ko da jeste..ne
cuje se uopste)
RAM - 2x1GB TakeMS 800MHz - u dual modu (sto vise i nije neka novina ;)).
Napajanje - Codegen 500w dual

utisci...pa...za manje od mesec dana sam od 17'crt samsung 765mb,512ddr1,k7n2delta msi ploca,7600gs leadtek i barton2500+ "skocio" na

LG226wtq 22" wide
8600gt 256ddr3
e4500
ga-p31-ds3l
2gbddr2 800mhz -- EXTRA sto se mene tice.Cak i crysis mogu da poigram kad mi dosadi hehe. HD filmovi impresivno izgledaju,1080i se ne oseti na procesoru ( a pre sam se mucio sa 720p ponekad),multitasking neverovatan(ne znam sta sve nisam nabio da radi u pozadini i nisam ubio sistem).Sto se same ploce tice...kad budem uzeo novo kuciste (a mozda i napajanje) i poigram se sa oc malo...onda cu imati sta da kazem.Za sad je sve ok....integrisana zvucna trenutno radi super (mrzelo me da stavljam neki genius 5.1 sto imam)...usb prepoznat posle instaliranja drajvera i radi ok. Sve ovo je na 32bit xp-u.Instaliracu 64bit xp i vistu ovih dana...pa onda potpuniji utisci.

Samo jedno pitanje...koj kuler odgovara za ovu plocu i procesor (do30e recimo)? Strah me samo da kuler ne bide pretezak i ne odvali nesto u kucistu :) .

planiram upgrade rama, kontam uzeti 2x 2gb 800mhz kingmax (double side), jer cu to dobiti za smijesnu cifru od 65e, a ova 2 modula izbaciti, pa me zanima hoce li to raditi...skinuo memory suport listu za plocu - na njoj se nalaze samo samsung, kingstone i nanya od 2gb...
vidjecu da sad malo progooglam, ne bih li ista nasao...

planiram upgrade rama, kontam uzeti 2x 2gb 800mhz kingmax (double side), jer cu to dobiti za smijesnu cifru od 65e, a ova 2 modula izbaciti, pa me zanima hoce li to raditi...skinuo memory suport listu za plocu - na njoj se nalaze samo samsung, kingstone i nanya od 2gb...
vidjecu da sad malo progooglam, ne bih li ista nasao...

Dva dvostrana modula bi trebalo da rade bez problema. Ne azuriraju oni tu listu tako cesto, a racunajuci o kojoj ploci pricamo, niko ti nista ne garantuje. Ta maticna jednostavno cini HW zivot zanimljivim :D

Imas i nekoliko alternativa tom Kingmaxu (Geil Black Dragon, Transcend JetRAM je cak i jeftiniji). Dobro se informisi, jer je to ulaganje na duze staze. Tesko mi je poverujem da ce u skorije vreme biti potrebno vise od 4GB RAMa :wave:

LG226wtq 22" wide
8600gt 256ddr3
e4500
ga-p31-ds3l
2gbddr2 800mhz -- EXTRA sto se mene tice.Cak i crysis mogu da poigram kad mi dosadi hehe. HD filmovi impresivno izgledaju,1080i se ne oseti na procesoru ( a pre sam se mucio sa 720p ponekad),multitasking neverovatan(ne znam sta sve nisam nabio da radi u pozadini i nisam ubio sistem).Sto se same ploce tice...kad budem uzeo novo kuciste (a mozda i napajanje) i poigram se sa oc malo...onda cu imati sta da kazem.Za sad je sve ok....integrisana zvucna trenutno radi super (mrzelo me da stavljam neki genius 5.1 sto imam)...usb prepoznat posle instaliranja drajvera i radi ok. Sve ovo je na 32bit xp-u.Instaliracu 64bit xp i vistu ovih dana...pa onda potpuniji utisci.

Ja ti pre klokovanja preporucujem jednu stvar (koju si vec i nagovestio)....SUTAJ TAJ CODEGEN iz takve masine! A sto se tice kloka, tu neces imati problema...ja sam svoj stari E4300 terao na 3330mhz a ova 4500 ce bez problema sa nekim boljim hladjenjem doci do te cifre. A sto se tice kulera....eh...imas Zalman za 40 eur (zaboravih oznaku VFCU7700 ili tako nesto) ili da u kucnoj radinosti napravis necujni kuler za 1000 din, kupis jedan model CM-a za 700 din i jedan silent 8cm CM fan za 300, zalepis izolirkom vent na kuler i radi ko zmaj (tako ja drzim moj).

Ja ti pre klokovanja preporucujem jednu stvar (koju si vec i nagovestio)....SUTAJ TAJ CODEGEN iz takve masine! A sto se tice kloka, tu neces imati problema...ja sam svoj stari E4300 terao na 3330mhz a ova 4500 ce bez problema sa nekim boljim hladjenjem doci do te cifre. A sto se tice kulera....eh...imas Zalman za 40 eur (zaboravih oznaku VFCU7700 ili tako nesto) ili da u kucnoj radinosti napravis necujni kuler za 1000 din, kupis jedan model CM-a za 700 din i jedan silent 8cm CM fan za 300, zalepis izolirkom vent na kuler i radi ko zmaj (tako ja drzim moj).

jednostavno je

700+300=Titan TTC-NK34TZ i uziva!,)

Poslednja izmena:
Ja sam titana kupijo u grapo..u
/radi fan control, tih , efikasan /, ali je to bio poslednji primerak u Bgd-u / verovatno su im stigli novi do sad /

Inace , sto se tice mog problema sa ovom plocom, poslao sam je nazad u Bgd i oni su mi poslali novu, ispravnu, o njihovom trosku, odmak ! :banana::banana::banana:

sad se osecam ko evropejac !

Eurolink Bravo !!!

Poslednja izmena:
Hvala, vec sam premeravao gde da apliciram izolirku na taj kuler kada budem stavljao moj besumni ventilator! Izgleda mi kao jako dobra stvarcica za male pare.

ja sam se dvoumio duze vreme izmedju ta dva i na kraju sam uzeo Hyper TX2.

razlika u novcu je sada vece nego tada kad sam ja kupio, te se mozda sad i vise isplati, a deluje OK narocito hladnjak, koji ima chini mi se ima duplo vise rebara od Hyper TX2-a.

:wave:

Yep.

Aj da napisem i ovo, buduci da su mnogi pitali.

Apsolutno minimalna debljina kucista da bi pomenuti Titan knap upasovao,

je 19cm,
mou mor, nou les . 19 iz d namber tu mežr, end d namber tu bi mežrd iz 19.

ja sam se dvoumio duze vreme izmedju ta dva i na kraju sam uzeo Hyper TX2.

razlika u novcu je sada vece nego tada kad sam ja kupio, te se mozda sad i vise isplati, a deluje OK narocito hladnjak, koji ima chini mi se ima duplo vise rebara od Hyper TX2-a.

:wave:

Da, stvarno za te pare izgleda vise nego dobro. Ja kada ga kupim stavljam ovaj silent fan koji se nalazi na ovom improvizovanom resenju za hladjenje.

Ja te ne kapiram bas.
Kazes u tom linkovanom threadu da si zamenio napajanje i sve ti radi. To nije problem te ploce ni CPU-a. Mozes takav problem napraviti na svakoj konfiguraciji. :trust:

Isprati datume, tj. fabulu radnje :). Mislio je da je do ploce, ipak je bilo do napajanja...

Da, moj za*jeb.
Ladno sam prvo procitao ovaj thread s smithovim napajanjem pa onda ovaj o GA-P31-DS3L i utripovao da je to sled dogadjaja. Malo umoran bio. :D

uzeo sam p31-ds3l i klokovao, ali su mi velike latencije memorije
(Geil ddr2 dual ultra) radi na 975 MHz i 5-6-6-21
možda je ovo i normalno ali na prošloj ploči mi je radila 1000 MHz i 6-6-6-18
u ovom biosu ne vidim DRAM timing da može da se namešta, kako?

Kada udjes u bios pritisni CTRL+F1 pa ce se pojaviti.

i da malo vratimo temu iz mrtvih:D...
kakvo vam je sad stanje sa vracanjem podesavanja na default?? vidim da mitarus jos uvijek vjeruje u ono stormovu - nikako na benchu napisati na koliko vam radi proc:D...

edit: @ mitarus - aaaaaaa, neeee :wall:, izdao si:smash:, kakva je ovo ploca u profilu????

Poslednja izmena:
Ja sam povecao mnozilaz na 9x367 umesto 8x413 i sada vise ne vraca. Valjda se nisam zeznuo ovim postom :).

Aj i ja da pitam nesto.... :D
Ima li iko pojma zasto kada se podesi fsb preko 333 ne moze da se stavi pci-e magistrala na 100?!?!?!?! Nece ni na 105, ni na 110?!?!?!?! Mora da se ostavi na auto da bi sve radilo,jer ako stavim na bilo sta drugo,nece ni da butuje?! Pitam zbog kloka grafe,jer onda mi nista ne ide?

Poslednja izmena:
Aj i ja da pitam nesto.... :D
Ima li iko pojma zasto kada se podesi fsb preko 333 ne moze da se stavi pci-e magistrala na 100?!?!?!?! Nece ni na 105, ni na 110?!?!?!?! Mora da se ostavi na auto da bi sve radilo,jer ako stavim na bilo sta drugo,nece ni da butuje?! Pitam zbog kloka grafe,jer onda mi nista ne ide?

Niko? I da,aj da pitam jos nest :) (al' da me ne isprozivate :D ), gde da podesim cr1 za memoriju? Tj kako?

Tajac.... Ako mi neko pomogne, obecavam nikome necu reci :d :D

Vrh Dno