Ne razumem što ne bi radilo 4 giga na ploči od 70e, ili 30e, ili 2,5e, kada u specifikacijama stoji naznačeno šta i kako i koje brzine podržava. Stavljen je novi BIOS od pre 10 dana, F7, i pravi probleme. I ne radi se samo o 4 giga, nije problem u količini RAM-a, nego sama arhitektura ploče ima neki problem i limite kad su popunjene 4 banke, tj. 2 dvostrana ili 4 jednostrana modula. Garantovano će bolje da radi sa jednostranim modulima i negde postoji problem.
Zašto kog đavola ima 4 slota, ako ne smeš da ih koristiš? Pobogu, ploča na jedvite jade butuje sa 4 modula na 800 cas4, sa podešavanjima 667 cas5. Specifikacije su onda čista laž i to me nervira.
Sve ostalo mi se čini da je na nivou kod ploče. E2140 gura na 3GHz, stabilan kao stena, a POST-uje dokle hoćeš. RAM gura na 900, prolazi OCCT. Na moju veliku žalost, samo sa 2 giga rama, a glavni razlog za upgrade mi je prelazak na 4 giga.
Iskren da budem, potpuno sam razočaran. Ni DFI NF4x-x nije puno više plaćen, bio je 85-90€, pa je otkidao kako je radio sa Sempronom, i služio me je do dan danas, tj. još uvek služi, evo ga pored, samo još nisam našao kome da ga poklonim. To se bre zove ploča. Gigabyte je vazda kuburio sa BIOS-ima, i na F7 se desi da neka opcija nestane, pa se vrati, pa negde zatreperi neko slovo gde ne treba i slično. Čuveni su oni fušeraši, ali sad ubijaju sa ciframa i prosečnom korisniku nude stvarno dosta - za malo para, tu im skidam kapu.
So? Niko nije ni pokušao da napuni sva 4 slota i da vidi je'l to radi? Na nekoj jačoj ploči, P35? Na netu je ozbiljna kuknjava svih rangova i čipseta na Gigabyte pločama kad se nađu sa 4 modula, čak i sa 865.