Šta je novo?

Gigabyte GA-MA69G-S3H exposed :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sklopio sam pre neki dan svastici konfu sa GA-MA69G-S2H + AMD X2 4400+ AM2 + 2x1 GB Kingston-VR 667 DDR2 i sve radi ko sat.
Spakovano je u barebone-like case, a sve se vrti na monitoru ASUS PW201, bez drhtanja, slika je xtra.

Poslednja izmena:
Ja posedujem ovu plocu u kombinaciji sa Skystar2 karticom i radi bez problema.

Da li skystar2 radi na ovoj ploci?Imam ga-m56s-s3 i na njoj nece(zamrzne comp) na pci slotu je 3.3 V! Amd 4800+,ge force 8500gt...

Kod mene se cuje pucketanje kada ubacim TV kartu (Pixelview playtv pro) u pci slot, nisam smeo da palim komp sa TV kartom, da nema veze sa ovim voltazama?

Ajd' sad malo ja.. :d

Ubodena PSI WiFi kartica radi ki zmaj..

edit:
...pricam o Gigabyte GA-MA69G-S3H

Poslednja izmena:
Ja sam imao problema sa XP-om, blokirao mi se stalno posle par sati rada, sve dok nisam instalirao novi drajver za zvucnu kartu
WDM_R186

Dok u Visti sam dobijao plavi ekran sve dok nisam updejtovao driver od mrezne karte, vista je sama pronasla i instalirala noviju verziju drajvera.

Sada vec nekoliko dana bez restarta radi.

Poslednja izmena:
TV-out bracket

Mozda je malo off ali moram posto je meni ovo bilo presudno da ne kupim ovu plocu. Danas saznao, TV-out bracket koji je pominjan da ne dolazi uz ovu plocu, i da tesko moze da se nabavi. Dolazi kao standardna oprema uz "losiju" plocu GA-MA69GM-S2H. :wall::wall::wall:

Ja sam taj bracket nabavio u Direct Linku koji je generalni uvoznik. Vidi njih pitaj 011/3215-150.

Uuuuuu, to kralju. Ja kad sam ih zvao (prosle godine, septembar bese), nisu ni pominjali da imaju tu varijantu da moze kod njih da se nabavi. Koliko si platio bracket?

Okili ljudi ... ja sam samo smrtnik a ne demon ... sto se tice "OC". Mene zanima ploca koja ima stabilan rad , da se ne-cimam sa biosom ... Koja ploca od navedenih ima stabilan rad i ok integrusu ...

1. GA-MA69G-S3H
2. GA-M55plus-S3G
3. Biostar TA690G AM2
4 Biostar TA780G M2+ (ukoliko ima ove ploce na nasem trzistu i nesto o njoj , nadajuci se da nije skupa) ... tx . . . po33

P.S.Da i , koliko je ovo dobro , ABIT NF-M2

Poslednja izmena:
Izasao F6 BIOS sa podrskom za triple core Phenom-e.

Нисам ништа платио, добио за џ.
Има ли неких искустава са новим БИОС-ом, да ли побољшава оверклок маргину или је исто, или је још горе?? Ја имам Ф3 БИОС и не могу Корсер меморију (ДДР2-667) да натерам преко 800 никако, или ја нешто грешим или незнам.

Poslednja izmena:
Command Rate prebaci na 2 obavezno, trebalo bi da proradi na 800 uz eventualno dizanje napona za +0.05-0.15V.

Ja sam uspeo da zamenim moje Transcend JetRam module koji nisu hteli da idu preko 833MHz nikako za obicne Transcend module (sa Hynix cipovima) i probao sam ih na 900MHz na def. naponu i sljakaju :)

Command Rate sam stavio na 2, dizao napon ali jako tesko, mozda ima veze koji je mnozioc za memoriju, mada sam skoro sve kombinacije probao. Isto nece na CL4, nema sanse, samo CL5, najvise sto sam mogao da zategnem je 5-4-4-12 i to na nekoj brzini od 700-750 MHz. Citao sam ovde da Corsair ide i preko 900 lako ali izgleda da je meni neki los primerak upao ili ja nesto gresim. Razmisljao sam da menjam i ja memorije ali za Kingston VR 800 sa Elpidom.

I, jesi li probao novi BIOS?

Изашао F7 BIOS, са подршком за Phenom II процесоре...

CPU Support List.

Ако вам баш није неопходан (набавили Phenom II?) прескочите овај BIOS, пошто опет долази до деградирања перформанси меморијског подсистема (слично ситуацији између F3 и F4 BIOS-а)...

...znaci, ja sa trenutnom konfom ostajem do daljnjeg na F3.

Hvala za info :wave:

Пробај F6, лепо ради... Нормално, сачувај F3 негде за случај да ниси задовољан.

..thx, svukao sam ga sa sajta, ali ce test u nedostatku stabilnijeg napajanja morati malko da priceka...(trenutna ponuda u mom gradu je ravna -0 za iole pristojno napajanje, a da ne koshta kao polovni fitja :D )
Naime, "pruzhio" sam se za novu grafiku i prikacio je na ovo Chinatown-Frontier i za svaki slucaj privremeno vratio napone i klokove na def. tako da javljam utiske prvom prilikom...

Poslednja izmena:
Ma samo vidi koliko topao vazduh izbacije to Frontier napajanje.
Ako je mlako ili hladnije - nemaš brige, pogotovo ako procesoru nisi dizao napon pri OC-u. ;)

Ja cu i dalje ostati na F6 posto ono sto donsi F7 nije mi potrebno.
Samo da pitam da li hladite necim NB ili ne, posto je ovo bilo pitanje kada sam kupio ovu plocu.
Ja ga i dalje hladim kao sto sam pokazao u trecoj stranici na ovom threadu.
Zanima me kako radi ploca posle posle toliko vremena kod ovih sto nisu stavili neki dodatak za hladjenje.
Ja za sada veoma zadovoljan, sistem mi je dosta stabilan.

@SuperStarr

..ne dolivaj ulje na vatru i ovako me svrbe prsti... :D
Jesu bile dignute voltaze, ipak je ovaj "moj" samo G1 rev., cpu na 1.375 i memaru na 2.1, godinu i po dana 24/7, sasvim pristojan clock i zacudjujuce stabilno, napajanje piri mlachak vazduh i pod naj vecim opterecenjem, citaj:integrusha (ne racunajuci letosnje vrucine, je li, pa i klime su duvale mlako, a da nece napajanje :d ), ali ipak... Marfi ne spava, ja rodjen 13-og, gde ces bolju kombinciju, pa rekoh, da ne bude posle :wall:..... :D

edit:

@priest77

Nista posebno, 12-ica na stranici, cpu cooler Made in AMD oridjinale, sto bi rekao moj komshija "jos nejlon nije skinut sa sedishta", plocom sam i nakon ovog vremena izuzetno zadovoljan... Sto se stabilnosti tice, da se ne ponavljam, napisao, jedino sam se bojao kako ce da reaguje ploca sada kada ubodem grafiku... pu-pu :d , nemam primedbi...

Poslednja izmena:
Па ако ти тај проц ради на скоро 3G на мало повишеном напону, пробај га докле иде на фабричких 1.3V.
По свој прилици ће се зауставити на око 2.6-2.7, што и није лоше. Разлика у термалној дисипацији док се не чачкају напони је јако мала, па бих ја послушао SuperStarr-а ,)

...e evo i mene sa zapazhanjima o F6 nakon dugih i mukotrpnih testova!(CoD5; NFS Undercover; Fallout 3; Tomb Raider-Underworld, u pozadini svira AIMP, Opera i KMPlayer :d :d :d ...sve popaljeno i sve na max., sem tona :D) ..pa, ne bih znao, los nije, a koliko je dobar za klok i dalje ne znam... uzrok i glavni krivac (ne bih spominj'o novce): predpostavljam, gore navedeno napajanje u kombinaciji sa novo-turenom grafuljom :wall:
...bez dizanja napona, na 2.8 GHz rusi sistem u igrama (klasican restart mashine)(sa intagrisanom radi normalno na 2.8 bez dizanja napona), na 2.75 radi bez problema, ali se opasno greje vec pomenuto napajanje i voltaza merena (gledana :D ) sa PC Wizard-om sa 12.01 V pada i na 11.81 V, tako da je trenutno iz "za svaki sluchaj" spushtjano na 2732.67MHz...

Poslednja izmena:
NOVI BIOS

Izasao novi F8C bios...

Са све подршком за Phenom II x2 550 i Athlon II x2 250...

Жилава плоча, нема шта - никако да се пензионише (за разлику од Biostar TA690G :-devil-:)

Poslednja izmena:
F8e beta BIOS. Пуштен пре више од месец дана, али га тек јуче видех...
Додаје подршку за већину Phenom II и Athlon II x3 и х4 процесора. Детаљан списак подржаних процесора овде.

Уколико радите флеш помоћу @BIOS програма, мораћете ручно да скинете и распакујете BIOS фајл, пошто @BIOS не види ни једану бета верзију (последња "регуларна" је F7).

Prilozi

• 3dmark06_11062010_x2_4200+.jpg
    3dmark06_11062010_x2_4200+.jpg
    133 KB · Pregleda: 43
  • 3dmark06_22072010_x3_435.jpg
    3dmark06_22072010_x3_435.jpg
    145.5 KB · Pregleda: 47
  • 87f.jpg
    87f.jpg
    170.6 KB · Pregleda: 43
Poslednja izmena:
Status