Šta je novo?

Gigabyte GA-MA69G-S3H exposed :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos jedno pitanje:
Da li je moguce da imam zvuk i na PC i na TV preko HDMI u isto vreme, jer kada ukljucim TV preko HDMI izgubim zvuk na pc?

Kad se upali komp, čuje se na tren neko zujanje. Još nekome ?

Znaci mora prvo drajveri sa sa diska pa posle catalyst, ne moze direktno katalyst?
Bios cu onda ubaciti F3, jer ovde Ostoja rece da je F4a bagovit.

Procitao sam negde da je F4A nesto bagovit, pa ga nisam stavljao neko vreme. Posto ni nakon mesec dana nije izasla novija verzija, ipak sam flesnuo F4A i neku razliku u odnosu na F3 nisam video, tako da na tebi ostaje koji ces BIOS flesovati.

Sto se tice zvuka:
Nemam HDMI capable TV, ali mislim da ne mogu obe "kartice" da rade u isto vreme. Jedino da krades zvuk sa zvucnika (direkto na izlazu sa ploce preko spliter-a 3.5mm > 2x3.5mm) i to vodis na analogni ulaz TV-a?

Da li je neko na ovu plocu instalirao Linux? Zanima me situacija sa driverima...

I jos nesto, da li na OC performanse , na neki nacin, moze da utice ako se ne koristi IGP vec full graficka (7600gt u mom slucaju)?

Unapred hvala!

sto se tice zujanja, i meni se cuje oko 10 sekundi nakon paljenja
nesto kao da kuler zaribava

Hm... upravo sam protrcao kros BIOS nakon update-a na F4 i pod Advanced BIOS Features nadjoh opciju Virtuelization. Nesto nisam siguran da je ranije postojala, ali ako nekog ne mrzi a jos nije update-ovao BIOS na F4(bez a), neka proveri da li ova opcija postoji i u BIOS-ima pre ovog F4.

Sve ostale opcije su i dalje na broju.....

edit: VAZNO

Slucajno sam provrteo Everest i ustanovio da F4 BIOS otkida koliko je los po pitanju performansi memorijskog podsistema. Napominjem da su tajminzi identicni u oba slucaja.
Okacio sam obe slike (sa F3 i F4 BIOS-ima), pa se uverite i sami.

Nazalost... nisam snimio bekap F4a BIOS-a (tj. jesam, al sam se zeznuo sa shift+del), ali on daje rezultate slicne, ako ne i iste kao F3.

Prilozi

• f3.png
    f3.png
    183.8 KB · Pregleda: 115
  • f4.png
    f4.png
    183.8 KB · Pregleda: 102
Poslednja izmena:
I kod mene isti slucaj, ako je neko sacuvao F4a zamolio bih da ga zakaci ovde.

Aj da pitam i ovde:

Jel probao neko da poveze serijski COM port (RS232) na GA-MA69G-S3H ploci? Ne mogu da nadjem bracket za to, ploca ima header ali nisam siguran da li je on pin kompatibilan sa onim header-ima koji su se nekad koristili?
Treba da nabavim UPS koji se vezuje preko COM porta...

Jeste pin kompatibilan, pisano je o tome dosta u temi o TA690G...

Ja bih izabrao 690G.
Na Biostar 690G ploči se bolje OC-uje razna jeftina memorija (Samsung, PQI) nego na NF4.
Znači za OC sa jeftinim i ne biranim komponentama ipak ovaj ATi chipset.

Poslednja izmena:
Hm... upravo sam protrcao kros BIOS nakon update-a na F4 i pod Advanced BIOS Features nadjoh opciju Virtuelization. Nesto nisam siguran da je ranije postojala, ali ako nekog ne mrzi a jos nije update-ovao BIOS na F4(bez a), neka proveri da li ova opcija postoji i u BIOS-ima pre ovog F4.

Sve ostale opcije su i dalje na broju.....

edit: VAZNO

Slucajno sam provrteo Everest i ustanovio da F4 BIOS otkida koliko je los po pitanju performansi memorijskog podsistema. Napominjem da su tajminzi identicni u oba slucaja.
Okacio sam obe slike (sa F3 i F4 BIOS-ima), pa se uverite i sami.

Nazalost... nisam snimio bekap F4a BIOS-a (tj. jesam, al sam se zeznuo sa shift+del), ali on daje rezultate slicne, ako ne i iste kao F3.

Isti slucaj sa vezrijom 3.9 za MSI K9N Ultra .Posto je verovatno ubacena podrska za Phenom,nesto su gadno za**bali sa K8 IMC-om.Od latencija za ram pa do mem. bandwidth-a ,sve se srozalo na mnogo losije grane :(
Normalno vratio sam V3.5.

Poslednja izmena:
Kao da mu novi BIOS gasi dual channel....!?

Hmm kod mene je single channel i opet ima neke razlike kod write speed, ostale stavke su tu negdje. Ovo nisu neke razlike koje bi znacajno uticale na performanse u realnom radu, ali opet zanimljivo je da 3-4 revizije BIOSA nisu donijele nista pozitivno...

Edit:
Zaboravih da kazem, kod F5 BIOS-a nemogu da spustim HT link na 600 samo na 800 ili 1000, tako da mi pri FSB-u od 300 HT ide do 1200 sto mi se bas i ne svidja.

Prilozi

• cachememF4a.jpg
    cachememF4a.jpg
    43.6 KB · Pregleda: 102
  • cachememF5.jpg
    cachememF5.jpg
    43.7 KB · Pregleda: 90
Poslednja izmena:
Meni otkako sam je kupio HT stoji na 1150MHz. Trpi ova ploca to bez problema. ;)

Da li radi kombinacija DSUB + HDMI->DVI adapter->DSUB adapter->CRT monitor
(ovaj DSUB adapter je od stare FX5600 AGP kartice).U Catalyst control centru sam
pokusao auotdetekciju ali ovaj drugi monitor preko HDMI izlaza ne primecuje.
Kakva su vam iskustva sa DVI monitorima( da li ima razlike u odnosu na analogne
monitore ili je to u "akademskim" okvirima )?

Poslednja izmena:
Ako sam dobro razumeo pitanje - ne, neće raditi. Možeš samo po jedan analogni i digitalni.

Problem je što je HDMI digitalni izlaz, pa ga ti konvertorom pretvaraš u DVI-D. DVI-D nema analognu komponentu signala u sebi pa DVI>DSub fora ne radi. Znaci može dva monitora, ali jedan od njih mora da bude "native" DVI.

Ja uzeo matorom plocu + 4000+X2 na kojeg sam stavio kuler od 6000+X2 2x1GB Kingston 667 bez dizanja napona sam ga podigao na 2.4 memorija na 800MHz 4-4-4-12 1T, kuler je na dodir hladan kao led posle pola sata Orthosa, steta sto ne mogu da mu ocitam pravu temperaturu, ne znam na koji nacin vi to cinite?!
medjutim moj problem je da mi slika na LG 222WS treperi na nativnoj rezoluciji. Znaci na na nizim od 1680x1050 slika ne drhti, mislio sam da je mozda problem u monitoru, medjutim nije. Doneo sam komsijino kuciste i prikacio ga na LG-u slika nije drhtala. Tako da sam plocu skinuo i vratio je u servis. Nadam se da je ovo samo moja losa sreca...

...steta sto ne mogu da mu ocitam pravu temperaturu, ne znam na koji nacin vi to cinite?!

CoreTemp 0.95

medjutim moj problem je da mi slika na LG 222WS treperi na nativnoj rezoluciji. Znaci na na nizim od 1680x1050 slika ne drhti, mislio sam da je mozda problem u monitoru, medjutim nije. Doneo sam komsijino kuciste i prikacio ga na LG-u slika nije drhtala. Tako da sam plocu skinuo i vratio je u servis. Nadam se da je ovo samo moja losa sreca...

Ja sam imao isti problem sa BIOSTAR TA690G, isti čipset, isto drhtanje. :S:

Verovatno je stvar u čipsetu, pošto i ASUS ima iste probleme...

Poslednja izmena:
..tek sada videh pricu.. :wall:

..konfiguracija iz "profila"... ja nemam nikakve anomalije/drhtanje i sl. na monitoru pri rez. 1680x1050, kako na analognom tako i na digitalnom signalu.. grafika je integrisana..

...a sto se tice same ploce, super zadovoljan :banana:

Znači sa drugim monitorom radi OK?

Da li skystar2 radi na ovoj ploci?Imam ga-m56s-s3 i na njoj nece(zamrzne comp) na pci slotu je 3.3 V! Amd 4800+,ge force 8500gt...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno