Šta je novo?

GigaByte 890GPA-UD3H da li postoji core unlocking?

ja bih isto preporuchio GA, pogotovo kad je AMD u pitanju. dugogodishnje iskustvo mi tako govori ;)

A realno, razlike su u vecini slucajeva toliko male da je prakticno sve jedno.

I Asus i GA daju tri godine garancije, performanse su identicne, obe otkljucavaju procesore (na Asusu je to nesto lakse, kao sto rece Space samo prebacis prekidac), cena je slicna, BIOS podrska je slicna, overklok potencijal obe ploce sasvim dovoljan da procesor postaje ogranicavajuci faktor.

Jednostavno, obe su dobra kupovina, sta god da uzmes neces pogresiti. Moja preporuka... kupi onu koju nadjes u datom trenutku po boljoj ceni ;)

Verzija 2.0 i 2.1 ove ploče ima dodatni čip koji radi za otklučavanje jezgara tako da ne zavisi samo od BIOS-a. Evo nekoliko meseci mi radi ova ploča i nikad ni u jednom trenutku se nisam pokajao što sam je kupio. Godinama koristim samo GIGABYTE i nikad mi ni jedna nije pravila problem.

Verzija 2.0 i 2.1 ove ploče ima dodatni čip koji radi za otklučavanje jezgara tako da ne zavisi samo od BIOS-a. Evo nekoliko meseci mi radi ova ploča i nikad ni u jednom trenutku se nisam pokajao što sam je kupio. Godinama koristim samo GIGABYTE i nikad mi ni jedna nije pravila problem.

Danas porucio 890GPA-UD3H u 2.0 reviziji!
Svakako hvala na savetima i predlozima za ASUS, ali uprkos dobrom rejtingu ASUS-a ipak sam se odlucio za GIGABYTE koji me nadam se nece izneveriti;)

Pozdrav

javi utiske.
iskreno, mislim da nisi pogreshio. neka te sluzi lepo.

javi utiske.
iskreno, mislim da nisi pogreshio. neka te sluzi lepo.

Javljam utiske obavezno, samo mi fali jos memorija da kompletiram sve.
Inace u pitanju je malo ozbiljnija HTPC masina:

AMD 555 BE i Noctua NH-C12P SE14
Gigabyte 890GPA
2x2g neke DDR3
Za sada integrisana grafika a kasnije neka silent HD5750
Chieftec HM-01sl i napajanje CFT650 14cs
Razmisljam se jos i o nekom SSD-u ali trenutno mi je to van domasaja;)

Pozdrav

Imam jedno pitanje u vezi ove ploce:
Da li obavezno mora da postoji onaj sundjer koji se nalazi u kutiji ispod maticne posto ga ja nisam nasao, i cudno mi je to sto sam primetio na socket-u nesto kao ostatak termalne paste?
Imam osecaj da nisam ja prvi koji je otvorio kutiju...
Da li da reklamiram to?

Hvala

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje u vezi ove ploce:
Da li obavezno mora da postoji onaj sundjer koji se nalazi u kutiji ispod maticne posto ga ja nisam nasao, i cudno mi je to sto sam primetio na socket-u nesto kao ostatak termalne paste?
Imam osecaj da nisam ja prvi koji je otvorio kutiju...
Da li da reklamiram to?

Hvala

U kutiji se nalazi i sunđer podloga od nekoliko milimetara debljine i nekoliko nalepnica kao što su GIGABYTE, Dolby Home Theatre normalno i kablovi sata i pata, ali u svakom slučaju prodavac je ispred mene otvorio kutiju i izvadio ploču da bi prepisao serijski broj i obeležio ploču sa garancijskom nalepnicom pa je možda zaboravljeno da se vrati sunđer. Ali za termalnu pastu mi nije jasno to u svakom slučaju ne treba ba bude tamo. Moguće da je neko malo istestirao ploču (jer je takva da nemožeš da odoliš kad je vidiš) ali to onda već po meni nije u redu. Može da se kaže ili pita budući vlasnik tj. ti da li se slažeš sa testiranjem.

U kutiji se nalazi i sunđer podloga od nekoliko milimetara debljine i nekoliko nalepnica kao što su GIGABYTE, Dolby Home Theatre normalno i kablovi sata i pata, ali u svakom slučaju prodavac je ispred mene otvorio kutiju i izvadio ploču da bi prepisao serijski broj i obeležio ploču sa garancijskom nalepnicom pa je možda zaboravljeno da se vrati sunđer. Ali za termalnu pastu mi nije jasno to u svakom slučaju ne treba ba bude tamo. Moguće da je neko malo istestirao ploču (jer je takva da nemožeš da odoliš kad je vidiš) ali to onda već po meni nije u redu. Može da se kaže ili pita budući vlasnik tj. ti da li se slažeš sa testiranjem.

Kada sam ja kupovao prodavac je prepisao serijski broj sa kutije na kojoj je pisao, tako da plocu nije vadio iz kutije pa nije ni mogao da zaboravi da vrati sundjer.
I naravno da se ne slazem da neko testira plocu i da je posle prodaje kao nov i neotvaran proizvod!
Kako god moracu da reklamiram i trazim da mi zamene plocu!

Pozdrav

I šta je sa pločom. Da li si reklamirao. Čekam da saznam čime se naši prodavci bave i kakve prevare smišljaju.

I šta je sa pločom. Da li si reklamirao. Čekam da saznam čime se naši prodavci bave i kakve prevare smišljaju.

A joj, zaboravio sam da javim. Odmah sutradan sam otisao da reklamiram i bez problema mi je ploca zamenjena za drugu koju su imali na lageru.
Sto se tice sundjera, on ne postoji ni u kutiji u kojoj je druga ploca, ali sam pogledao jos u nekoliko drugih Giagabyte ploca koje su imali i u nijednoj nije bilo sundjera ispod ploce tako da ocigledno ga vise ne stavljaju.
Kada sam izvadio novu plocu da vidim, najlon u kome je ploca je bio lepo (fabricki) presavijen i zalepljen selotejpom dok je kod prethodne samo bio presavijen i zguzvan. I naravno ostatke termalne paste nije bilo kao na prosloj, tako da sam sad siguran da je ploca neotvarana;)
Verovatno je iz zemlje odakle je uvezena roba neko uzeo na testiranje i uredno vratio u prodaju, a inace i prodavac mi je rekao da im se to desavalo i ranije.
Uskoro sledi sklapanje masine pa cu javiti utiske;)

Pozdrav

Sa mojom maticnom je ishao i sundjer, revizija je 2.0.

239 lv u Bugarskoj ,to je oko +-120 evra

Ja je platio neku stotinu ispod 14k pre mesec-dva otprilike :)

Ja sam sa revizijom 2.0 i ima mogucnost otkljucavanja ;)
Do koliko sam razumeo sve tri revizije imaju mogucnost , s tim sto na prvoj reviziji mora da se updajtue bios da bi se "pojavila" opcija u bios-u dok druge dve rev:2.0 & 2.1 nemaju potrebe od updejt.

P.S. jedan interesan fakt sam uocio u najnovijoj reviziji a to da maticna podrzava memorije do 2000Mhz i slotovi nisu dva po dva.

upravu sam :)

GA-890GPA-UD3H Rev 1.0 beta BIOS - Enable Hidden Core
Latest bios supports enabling the processor’s hidden cores and already upload in GIGABYTE website.

Poslednja izmena:
REV 1.0

a375.jpg

REV 2.1

3cc2.jpg

Aha... vidim razliku.
Ali i kod nas pise ddr3 1866+ (vezano za ono podrzavanje 2000mhz rama)

YWD2R.jpg

2000C6_giga_890GPA_PI1m.png

Na mojoj ploci sistem se podize sve do 1800Mhz, jedan MHz vise i komp se resetuje. :smash:
U principu Deneb moze da "drzi" do 1900Mhz, a Thuban i vise.

Poslednja izmena:
A do čega je kod mene sa GA790XTA-UD4 pločom, piše da podržava 1866MHz, a moja 1600MHz Mushkin Blackline Stilleto neće nikako preko 1600Mhz. Jel moguće da je do memorije da neće da se ni mrdne sa deff kloka? To mi se nikada nije dešavalo. Pošto CPU može do nekih 260MHz, ali onda moram da smanjim memoriju a to mi se ne sviđa.

A do čega je kod mene sa GA790XTA-UD4 pločom, piše da podržava 1866MHz, a moja 1600MHz Mushkin Blackline Stilleto neće nikako preko 1600Mhz. Jel moguće da je do memorije da neće da se ni mrdne sa deff kloka? To mi se nikada nije dešavalo. Pošto CPU može do nekih 260MHz, ali onda moram da smanjim memoriju a to mi se ne sviđa.

Memoriski moduli trebaju da budu u belim slotovima ;)

Poz :wave:

zar rev 2.0 nema mogucnost otkljucavanja?

Ja sam kupio rev 1.0 pa mi je crkla posle mesec dana, i na njoj nije bilo otkljucavanja ni posle flesa biosa, posele su mi dali drugu plocu rev 2.1 ina njoj ima opcija, i da na rev 2.1 memorija je kod mene u plavim slotovima

Poslednja izmena:
Ja sam kupio rev 1.0 pa mi je crkla posle mesec dana, i na njoj nije bilo otkljucavanja ni posle flesa biosa, posele su mi dali drugu plocu rev 2.1 ina njoj ima opcija, i da na rev 2.1 memorija je kod mene u plavim slotovima

Ne verujem! I meni je ploča crkla posle mesec dana, mada je moja bila rev 2.1.

Ja imam rev 2.0 i da kucnem u drvo, radi odlicno...
Pa ako imas garanciju, zamenice ti?

Pa naravno da će zameniti, nego mi je čudno da je meni i još nekome crkla za manje od mesec dana nova ploča bez ikakvog razloga :trust:

Nazad
Vrh Dno