Šta je novo?

GF-FX slike

ZLI

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2002
Poena
620
Mocno i robusno...
Nadam se da nece da zvuci ko usisivac (mada lici)
Kazu da zauzima dva pci slota..GF\FX

Malo ti je link sa bradom ali nema veze:)
Inace nije ni cudo sto FX u IT krugovima zovu nVidijin frankestajn:beat:

Ovo već postaje komično, mogli su da je nazovu nVidia GeForce 3D Mark :whip

Kartica izgleda ogromna.Nije ni cudo sto je zovu Frankenstajn.Sama velicina hladnjaka je zaprepascujuca.

bas se secam perioda kada je nVidia ismejavala V5 6000 zbog njene velicine.
eee,samo da Ati napravi kartu podjednako brzu kartu ali normalnijeg izgleda,pa da on ismejava malo njihov "usisivac",voleo bi to da vidim,a verovatno i bivsi vlasnici 3dfx-a O:) .

Sta je ono sa zadnje strane kartice-uticnica za zasebno napajanje?!?!?!
Da nije to neka sprdnja?!

Kartica je odvratna.

Sto je super kartica. Mnogo mi se svidja. Ako ovako mora da radi pod default vrednostima. Onda ce im trebati i treci PCI slot da bi mogla da se overclockuje... :D. A zamislimo nekog ko ima Micro verziju ploce, jadnicak morace da sve da izbaci napolje :beat:

jazza je napisao(la):
Sto je super kartica. Mnogo mi se svidja. Ako ovako mora da radi pod default vrednostima. Onda ce im trebati i treci PCI slot da bi mogla da se overclockuje... :D. A zamislimo nekog ko ima Micro verziju ploce, jadnicak morace da sve da izbaci napolje :beat:
zato ja necu imati problema, na mojoj abit ploci ima dooosta prostora izmedju agp i prvog pci slota :D

jazza je napisao(la):
A zamislimo nekog ko ima Micro verziju ploce, jadnicak morace da sve da izbaci napolje :beat:

Onaj ko ima Micro verzuju neke ploce nece sigurno da kupuje frankenstajna od 700 E ctp;

Izgleda glomazno ali i zastrasujuce :D
Inace nista se nebrinite oko kolicine potrebnog mesta (PCI-eva mislim :)) jer ako ste pogledali vesti, mogli ste da vidite da je OTES vec zamenjen podjednako efikasnim hladjenjem iz vGA firme. Onako slozena karte izgleda cak i lepse :)

Na silu su clockovali 500/1000 samo da izvuku frejmove, kakva zalost od kartice. lol 16gb/s uz kompresiju 32gb/s, nvidia useri ce jos da gledaju cik cak grafiku :) kao da su sprajtovi. 16gb/s je usko grlo...

Onaj test sto je uradio Maximum PC, a potvrdila NVIDIA je pokazao da je GFX sporiji od Radeon 9700Pro kartice u nature test pod settings 1600x1200 AA 2x
45 FPS za Radeon, 41FPS za GFX. POd UT2003 i Quake 3 je bila brza, medjutim apsolutno nema znacaja ta razlika, jer je vec i previse brzo na Radeon kartici. Sta mislite sto nisu stavili AF 16x i AA 4x, pa zato sto bi Radeon pojeo GFX :)
16gb/s je usko grlo za GFX...kompresija je zalosna takodje...Ati radi kompresiju preko 50GB/s efektivno 20GB/s mem protok.
Nego eto samo sto nije r350 koji ce da oduva sve... :)

Lepota kartice mi je podjednako bitna kao i misljenje strastvenih Atijevaca o GF-FX-u. ctp; Mozda i bude krsh ali sacekajte bar da definitivno izadje i jos oko mesec dana za drajvere koji izvlace maksimum (tradicionalno) pa cemo da vidimo sta karta moze.

Sad cu tu da se smejem sto je karta velika ili da se prisecam kako su se prepucavali 3dfx i nv:confused: :d

Snake Pliskin je napisao(la):
Sta je ono sa zadnje strane kartice-uticnica za zasebno napajanje?!?!?!
Da nije to neka sprdnja?!

Kartica je odvratna.

Hehe, nije sprdnja. Karti je potrebno dodatno napajanje. Slabiji modeli to nece imati.

Ponovicu ono sto rekoh jos pre dva mesec: da FX ima zadovoljavajuce perfomanse ne bi koristili ovu smejuriju od coolera vec bi karticu klokovali 30MHz nize i hladili je normalnim coolerom. Ocekujem da ce FX biti prvo veliko razocaranje koje je nVidia priredila svojim fanovima.

Bogda je napisao(la):
Ponovicu ono sto rekoh jos pre dva mesec: da FX ima zadovoljavajuce perfomanse ne bi koristili ovu smejuriju od coolera vec bi karticu klokovali 30MHz nize i hladili je normalnim coolerom. Ocekujem da ce FX biti prvo veliko razocaranje koje je nVidia priredila svojim fanovima.

Videcemo na sta ce da lici ATI gpu u 13m

Freak_Power je napisao(la):
Onaj test sto je uradio Maximum PC, a potvrdila NVIDIA je pokazao da je GFX sporiji od Radeon 9700Pro kartice u nature test pod settings 1600x1200 AA 2x
45 FPS za Radeon, 41FPS za GFX. POd UT2003 i Quake 3 je bila brza, medjutim apsolutno nema znacaja ta razlika, jer je vec i previse brzo na Radeon kartici. Sta mislite sto nisu stavili AF 16x i AA 4x, pa zato sto bi Radeon pojeo GFX :)
16gb/s je usko grlo za GFX...kompresija je zalosna takodje...Ati radi kompresiju preko 50GB/s efektivno 20GB/s mem protok.
Nego eto samo sto nije r350 koji ce da oduva sve... :)

sve je to lepo, ali ipak mislim da su malo zalosniji Radeon-ovi drajveri. Evo i Ashley je rekao, "kada sam promenio (sa R9000 na GF4MX) primetio sam da mi sistem radi stabilnije"... kapiram da to nije mogao da objasni a to se oseca svaki put kada bocnem GF posle ATI-ja. Da bi presao i sam na ATI, morace da bude 40% jevtiniji i isto toliko % brzi, jer drajveri jos nisu DOBRI!

byMaX je napisao(la):
sve je to lepo, ali ipak mislim da su malo zalosniji Radeon-ovi drajveri. Evo i Ashley je rekao, "kada sam promenio (sa R9000 na GF4MX) primetio sam da mi sistem radi stabilnije"... kapiram da to nije mogao da objasni a to se oseca svaki put kada bocnem GF posle ATI-ja. Da bi presao i sam na ATI, morace da bude 40% jevtiniji i isto toliko % brzi, jer drajveri jos nisu DOBRI!

Problem je u usera.....

Ati driveri su odlicni i ja nemam nikakve probleme sa stabilnoscu...
Postoji samo jedna jedina igra sa problemom...sto ce reci jedna od 100!
I ta igra sto ima problem je NFS h2 gdje postoji blagi suttering, ovo ostalo radi vise nego perfekt.

Provjeri ti svoj sistem i konfigurisi windows kako treba.

Ati kartica na 0.13 ce da bude sasvim ok, duplo manja od GFX, mnogo manje heat, i vrlo visok clock. Ati je napravio Radeon 9700Pro na 0.15tech sa 107 miliona tranzistora sto Nvidia nikad ne bi bila u stanju.
Svaki dobar inzinjer ce reci, da Ati chip ima daleko bolju arhitekturu od Nvidia. A najsmijesnije je znas sta?
Pa to da one igre sa Nvidia logo, sa tim 'toboz losim driverima' cijepam na radeon 2-3 brze nego Geforce 4ti 4600 ma kako overclockovan :)

Rekoh 2-3 puta brze, kada se ukljuce AA i AF. Perfomance and quality, ipak Nvidia useri jos uvijek imaju grafiku, gdje edges lice kao kockice (kao da su upitanju sprajtovi) :p

Obzirom da gf-fx izlazi 6 meseci(a mozda i vise) posle radeona9700, da je radjen u 0.13, da je nasviran do jaja jednostavno ne sme da se desi da postoji i jedan jedini test u kome je razlika manja od 25% u korist gffx-a. Sve ispod toga je neuspeh i debakl za nV. Taj cinematics computing je bulja ako mene pitate jer je ciljna grupa za nV uvek bila ona koja je "frame-hungry-fanatic".
Kontaktiram sa nekim ljudima koji drze online prodaju hw i kazu mi da tri nedelje nisu prodali ni jedan ti4600! Koliko ja pratim stanje, recimo na neweggu za mesec dana je prodato 2 ture i naceta je treca. Ne znam kolike su te ture ali male nisu sigurno. Videcemo sta ce biti ali nV opasno kasni...ATi grize iz sve snage, sto rece Veljkovic - jedino neobavestenost ide u korist nV.
Radeon 9700(bez pro) je vec na 220$ i ja ne mogu ni da zamislim a ni da predvidim kad ce nV izbaciti graficku za taj segment a da pritom bude konkurentna...
TI4800 kosta kao radeon 9700 i 256mb ddr pc2100 i samo bi lud covek kupio geforce...
Max pa zar nemas ti radeta? Kakva su tvoja iskustva? Podrazumeva se ispravan raspored u nizu hyperion, DX, catalyst:D

Broz jesi li mislio da su otisle dve ture 9700 ili Ti 4600?

P.S. Gde to ima 9700 za 220US$.

Braaate,odvratna je.Nadam se da ce Asus,ili Leadtek imati lepse modele

Broz je napisao(la):
Obzirom da gf-fx izlazi 6 meseci(a mozda i vise) posle radeona9700, da je radjen u 0.13, da je nasviran do jaja jednostavno ne sme da se desi da postoji i jedan jedini test u kome je razlika manja od 25% u korist gffx-a. Sve ispod toga je neuspeh i debakl za nV. Taj cinematics computing je bulja ako mene pitate jer je ciljna grupa za nV uvek bila ona koja je "frame-hungry-fanatic".
Kontaktiram sa nekim ljudima koji drze online prodaju hw i kazu mi da tri nedelje nisu prodali ni jedan ti4600! Koliko ja pratim stanje, recimo na neweggu za mesec dana je prodato 2 ture i naceta je treca. Ne znam kolike su te ture ali male nisu sigurno. Videcemo sta ce biti ali nV opasno kasni...ATi grize iz sve snage, sto rece Veljkovic - jedino neobavestenost ide u korist nV.
Radeon 9700(bez pro) je vec na 220$ i ja ne mogu ni da zamislim a ni da predvidim kad ce nV izbaciti graficku za taj segment a da pritom bude konkurentna...
TI4800 kosta kao radeon 9700 i 256mb ddr pc2100 i samo bi lud covek kupio geforce...
Max pa zar nemas ti radeta? Kakva su tvoja iskustva? Podrazumeva se ispravan raspored u nizu hyperion, DX, catalyst:D

Pa u tome i jeste fazon, sto benchmark koji je uradio Maximum PC a potvrdila Nvidia da je tacan GFX sporiji od Radeon 9700Pro u Nature test u 3dmark 2001SE 1600x1200 AA 2x skore za GFX je bio 41FPS, a za Radeon 9700Pro 45FPS. Evo kraj januara, nema jos ni jedan pravi review GFX kartice, da je neko cudo Nvidia bi poletila odmah.
CInjenica je da je kartica ne brza za 25% bez AA i AF...u rezimu sa AA2x u nekim testovima sporija u nekim brza ne preko 10%, a u rezimu AA 4x i AF16x sporija od Radeon 9700Pro. A s druge strane r350 samo sto nije stigao...mart, april. Kartica koja ce isto biti radjena u 0.15 sa kako rumori kazu clockom do 400Mhz ?!?! funny jel de. Nvidia je jedva bila u stanju da izbaci 500Mhz radjen u 0.13 tech.
Sto se tice Nvidie, godinama su prodavali smece, i cijelo bogastvo su stekli prodajom ****** TNT Vanta preko OEM fabrika i Geforce MX kartica.
Stvarno nece trziste izgubiti nista....bolje bi bilo vidjeti jedan s3 ili matrox sa dobrim karticama.

Kartica je odvratna, jedna od najruznijih NV kartica koju sam imao prilike da vidim (na slici) , GF4ti su prave lepotice u odnosu na "ovo".
Da imam prilike da biram izmedju 9700pro i "ovog" definitivno bi uzeo Ati pa makar bio i 2x sporiji,,, hehe ali nije :))cheers

MSI verzija ...mislim
Zavisi od ventilatora ali ovo moze biti lepsa verzija...Plus na kutiji se vidi
oznaka 256mb ?!? da li to znaci da ce verzije sa 256mb biti odmah u prodaji... (ocekivana cena u US 399$)

Ako bude 399$ ja cu biti generalni zastupnik za Srbiju i svi clanovi foruma ce je imati za 440$:)

Minimal System Requirements - PLEASE NOTE
Intel Pentium® III, AMD Duron or Athlon™ class processor or higher
128MB system RAM
A 350W system power supply
An available 4-pin 12-volt power connector from the internal power supply
An AGP compliant motherboard with an AGP 2.0 slot.
A vacant PCI slot adjacent to the AGP slot. The GeForce FX card occupies 2 slots: AGP and 1 PCI
10 MB of available hard disk space (50 MB for full installation)
CD-ROM or DVD-ROM drive
Windows® 95 OSR2, 98 or higher, ME, 2000, XP, or Windows® NT4.0. (Service Pack 5 or 6)
VGA or DVI-I compatible monitor

GeForce FX Specifications
CineFX Engine providing cinematic-quality special effects
500MHz core Clock
500MHz memory clock (1GHz Effective memory Clock)
DDR II memory Interface
8 Pixels per clock rendering engine
200 million triangles/sec
DX9 with Vertex Shader 2.0+ and Pixel Shader 2.0+
FX flow heat-pipe technology
VGA, VIVO and DVI-I connectors
Dual 400MHz RAMDAC's
Max display resolution 2048 x 1536 x 32 bpp at 85Hz

Performance
200 million triangles/sec setup
128MB high speed DDR II RAM
16GB/second memory bandwidth (32GB with compression)
400MHz Palette-DAC
AGP 8X including fast writes and sideband addressing
Maximum 3D/2D resolution of 2048 x 1536 @ 32bit color @85Hz

High-Performance, High Precision 3D Rendering Engine
8 pixels per clock rendering engine
128-bit, studio quality floating point precision through the entire graphics pipeline
Support for 128-bit floating point, 64-bit floating point and 32-bit integer rendering modes
Up to 16 textures per pass
Support for sRBG texture format for gamma textures
DirectX and S3TC texture compression

High-Performance 2D Rendering Engine
Optimized for 32, 24, 16, 15, and 8-bpp modes
True-color 64x64 hardware cursor with alpha
Multibuffering (double, triple, quad) for smooth animation and video playback

Intellisample Technology
Blistering-fast antialiasing performance
Adaptive texture filtering
4-partition DDR2 memory interface
Advanced loss-less compression algorithems for both color and Z data

Advanced Display Pipeline with full nView Capabilities
Dual 400MHz RAMDACs for display resolutions up to 2048x1536 @ 85Hz
Integrated TV encoder supporting resolutions up to 1024x768
DVD and HDTV-ready MPEG-2 decoding up to 1920x1080i resolutions
Video Mixing Renderer (VMR) supports multiple video windows with full quality and features in each window

Compatability
NVIDIA unified driver architecture (UDA)
Windows 95, 98, Me, 2000, XP and NT (all) display drivers
WHQL-certified for Windows XP, Me and 2000
Fully compliant professional OpenGL 1.4 and lower support
Complete DirectX support, including DirectX 9.0 and lower

KEY FEATURES AND BENEFITS
CineFX Engine
Brings stunning cinematic-quality imagery to real-time applications through a new level of shading techniques
8 Pixel/clock Rendering Engine
Makes all of your favorite games run even faster
DDR2 Memory Interface
Fast memory delivers fluid frame rates for superior game play and the most advanced applications
Intellisample Technology
The industries fastest and highest quality anti-aliasing for superior image quality
AGP8X
Utilizes the latest system interface technology ensuring fast, smooth and uninterrupted frame rates
Microsoft® DirectX 9.0 Optimizations and Support
Ensures the best performance and application compatibility for all DirectX 9 applications
Unified Driver Support
Guarantees forward and backward compatibility.

Nema potpunul OGL2 podrsku, jer specifikacija OGL2 jos nije gotova, ali to ce valjda nadoknaditi softverom tj to ce CPU da nadoknadi.

GF-FX slika ..2 Sve je to bolje i bolje ... bice nesto od ovoga.

First, here are two pictures of a new GeForce FX prototype. It has a yellow fan duct and a grill on the bracket. It will be similar to the final version, but that one will have a clear fan duct.
Second, the GeForce FX series will have two boards in it:

GeForce FX 5800 Ultra--500 Mhz core, 1GHz memory clock-- Many of our board venders have quoted $399 (US) as the price for their GeForce FX Ultra boards
GeForce FX 5800--400MHz core, 800MHz memory clock--this will be priced at a lower price point than the GeForce FX 5800 Ultra

Broz je napisao(la):
Ako bude 399$ ja cu biti generalni zastupnik za Srbiju i svi clanovi foruma ce je imati za 440$:)

Eh,sad.

Da ti je bio odgovor:

Broz je napisao(la):
Ako bude 399$ ja cu biti generalni zastupnik za Srbiju i svi clanovi foruma ce je imati za 360$:)

uzo bi bez razmisljanja...

ovako....nista
:beat:

Nazad
Vrh Dno