Šta je novo?

GF 4200/4600...Ti i alternativa?

CAR je napisao(la):
Mozda ;)
Reci to matorom simpsonu :d
Ne brini, javice se on sam! ;)
CAR je napisao(la):
Ne bi... Aca je prvi, suvereno, sa 16600 markova. Ja sam nabio tek nekih 16100.
U pravu si. Mislio sam da je Aca imao 16005, a ne 16605. :) A tek on sta je radio kad je toliko imao...
CAR je napisao(la):
Maximalno sto sam isao sa memorijom na tom Siluru je 670 MHz... ali to je cisto da ispise toliko (mada je mogao i ceo 3DMark da se odradi), jer je bilo toliko artefakata da *NISTA* na ekranu nije moglo da se vidi!!!
Eeeee a moj ASUS ide ladno do 690 mem BEZ ijedne tackice! ;) Ozbiljno, ali tackice NE POSTOJE ni kada preteram sa OC-om memorije. Tad se javlja probijanje textura (kod 702) potpuno isto kao i kad se pretera sa OC core-a! Kad je budem vratio na Intela probacu opet OC graficke, al ovog puta cu se truditi da nekako namestim da mi bira manje korake a ne sve po 15mhz da skace. :( Neko je, koliko se secam, rekao vec kako se to podesava (Vojkan valjda) al nisam stigao da probam - vec sam premestio karticu na drugi komp.

Poslednja izmena:
NightVision je napisao(la):
U pravu si. Mislio sam da je Aca imao 16005, a ne 16605. :) A tek on sta je radio kad je toliko imao...
Pa, recimo da je imao graficku sposobnu da odradi test na 320/675... dovoljno je to... ;)

Nema tog FSB-a i procesorskih MHz-a koji mogu da nadoknade toliku razliku u klokovima graficke karte.

e CARE ! Ne citas koju covek karticu ima ! On ima 128mb verziju a znas da su na njoj klokovi za mem nizi za 50mhz, zato mu se pojavljuje uzvicnik. Ali moram da primetim da nas je sve oderao sa klokom memorije na kartici sa 128mb !!! Covece 700 sa 500 !!! Bravo NightVision !!!

gx-x je napisao(la):
e CARE ! Ne citas koju covek karticu ima ! On ima 128mb verziju a znas da su na njoj klokovi za mem nizi za 50mhz, zato mu se pojavljuje uzvicnik. Ali moram da primetim da nas je sve oderao sa klokom memorije na kartici sa 128mb !!! Covece 700 sa 500 !!! Bravo NightVision !!!
Cekaj bre, pa ako ima za 50 MHz nizi klok, zar ne bi trebalo da se njemu taj uzvicnik pojavljuje *RANIJE* ?!?
Jos jednom ponavljam, meni se pojavljuje na 626 MHz... a njemu na *696* ???

Tacnije stavlja mi klok na 702, a tu mi se u 3dMark'01 javlja malko probijanje textura. Sledeci korak mi stavi 715 i tu ih vec ima prilicno, ali ladno moze da odradi test do kraja. Skor je tad manji.

@gx-x: Meni Riva Tuner pokazuje da su default klokovi 261/553.5, a ne 500!? Ima li veze sto je na kartici PCB od Ti4600? :)

@CAR: Pa ako kazes da klokovi graficke igraju presudnu ulogu u 3DM skoru, kako to da ja nemam veci skor od tebe sa svojih 325/690? :confused:

gx-x je napisao(la):
1) zar nije logično da ako su mu klokovi niži, i uzvičnik se pojavi *ranije* a ne kasnije?
2) nisam znao da je 260/550 niže od 250/500 :D :D Ovo njegovo je skoro Ti4400, ne znam na koju foru se uopšte zove Ti4200.

Pa zbog onog "skoro" :D Zato je Ti4200. Hey Beavis... ASUS rulz ahhhh hhhahhh hh!

Ali mislim da je ortak uzeo Abit Siluro Ti4200 64MB sa klokovima 250/600 default. Sad da li je prethodni vlasnih nesto radio sa biosom te kartice ili je stvarno po defaultu tako, ne znam.

Poslednja izmena:
@CAR: Pa ako kazes da klokovi graficke igraju presudnu ulogu u 3DM skoru, kako to da ja nemam veci skor od tebe sa svojih 325/690? :confused:
Pa AMD je to, brale... ;)
Imam bolji skor jer imam dosta jaci FSB... bolje tajminge... mozda i malo magije ;) :D

Ne znam sta tacno da ti kazem, istina je da u 3DMark-u graficka "comes first", pa tek onda sve ostalo... cinjenica je takodje i da imam bolji skor, iako sa dosta nizim klokom graficke... sta znam, mozda je stvarno zbog AMD-a! ;)
U stvari, AMD + nF2... siguran sam da bi se tvoj komsija Aca slozio sa mnom :smoke:

P.S. Koja memorija se nalazi na tom ASUS-u... i da li ima hladnjake?
Ipak, na Siluru je uboga 4ns memorija (ne racunem ona kasnije AGPx8 "izrode", sa 3.8ns memorijom i bednim O/C-om) i to bez hladnjaka.

Ali mislim da je ortak uzeo Abit Siluro Ti4200 64MB sa klokovima 250/600 default. Sad da li je prethodni vlasnih nesto radio sa biosom te kartice ili je stvarno po defaultu tako, ne znam.
Uflesovan drugi bios. Nema Silura Ti4200 sa 600 MHz za memoriju "po default-u".

CAR je napisao(la):
P.S. Koja memorija se nalazi na tom ASUS-u... i da li ima hladnjake?
Ipak, na Siluru je uboga 4ns memorija (ne racunem ona kasnije AGPx8 "izrode", sa 3.8ns memorijom i bednim O/C-om) i to bez hladnjaka.
Specijalna verzija sa BGA memorijom (3.3ns) i PCB-om od Ti4600.
Ima hladnjake na memoriji. Hladnjaci su napravljani od dva velika hladnjaka koja dolaze uz ThermalTake memory cooling kit (pricvrsceni su termalnom trakom koja se isporucuje uz paket).

CAR je napisao(la):
Uflesovan drugi bios. Nema Silura Ti4200 sa 600 MHz za memoriju "po default-u".
U pravu si. Njegova je 300/600, flashovana kao Quadro.

Poslednja izmena:
Specijalna verzija sa BGA memorijom (3.3ns) i PCB-om od Ti4600.
Ima hladnjake na memoriji. Hladnjaci su napravljani od dva velika hladnjaka koja dolaze uz ThermalTake memory cooling kit (pricvrsceni su termalnom trakom koja se isporucuje uz paket).
3.3ns, hladnjaci... say no more! ;)

Cudo bi bilo da *NISI* nabio 700 MHz! :d

Evo i ja sam u posedu jedne ASUS 4200 sa 128 MB 3.3 ns. Kartica je ogromna.Skoro je duplo veca od MSI 4200. Samsung cipovi za memoriju BGA varijanta, default clock 260/550. Tacan naziv V8420S. Opusteno radi na 650 za memoriju, sigurno moze i vise ali stvarno mi ne treba ni toliko. Drzim je na default clocku. Ova nema hladnjake na memoriji - nikad ih nije ni imala, video sam i na netu ovaj model ljudi su je terali preko 700 MHz sa osmicom koja duva sa strane. Luda kartica. AGP 4X model ima tv out i DVI.

Poslednja izmena:
Vojkan je napisao(la):
1) zar nije logično da ako su mu klokovi niži, i uzvičnik se pojavi *ranije* a ne kasnije?
Nesto sam razmisljao... :)

Mozda je to do brzine memorije. Mislim, meni se usklicnik (uzvicnik!) pojavljuje na 626 MHz, a imam 4ns memoriju... a njemu na 696, a ima 3.3ns. Mozda to ima neke veze, RT odredjuje sam koliko bi koja "kao" mogla da izvuce, pa postavlja taj uzvicnik...

Vojkan je napisao(la):
2) nisam znao da je 260/550 niže od 250/500 :D :D Ovo njegovo je skoro Ti4400, ne znam na koju foru se uopšte zove Ti4200.

Pa covek rece da je ti4200 u pitanju, pa se tek posle ispostavilo da je to neko zlo sa skroz drugacijom memorijom, pa je ispalo da nisam ni ja *znao* :D
Meni se taj uzvicnik pojavljivao na 700, ali to izgleda zavisi i od drajvera.
regularni matori ti4200 sa 128 rama su imali mem clock 450 (?!) valjda ?! Ne znam za klokove ti4400 i ti4600...

A koje klokove uopste imaju Ti4400 i Ti4600 (recimo sa 128mb)?
Bas me zanima gde je ova moja u svemu tome kad se OC.

Pozdrav!

Ti4400 -> 275/550
Ti4600 -> 300/650

Thanx! :)
A sta je Ti4800 (mislim na klokove opet)?

Mislim, googlam ovde pola sata i klokovi od Ti4800 kartica uzasno variraju. Najvise me zanimaju klokovi Asusove, kao moje samo Ti4800 varijante. To nigde ne nadjoh. Zna li neko?

Poslednja izmena:
Thanx! :)
A sta je Ti4800 (mislim na klokove opet)?

Mislim, googlam ovde pola sata i klokovi od Ti4800 kartica uzasno variraju. Najvise me zanimaju klokovi Asusove, kao moje samo Ti4800 varijante. To nigde ne nadjoh. Zna li neko?
Pa trebalo bi da budu slicni klokovima 4400 ako ne i isti. Ne zamaraj se megahercima 4200 je karta koju i kad overklokujes neces dobiti vise od par FPS-a sa novim naslovima. Sa starima je svejedno: radice brzo i savrseno i na default kloku pa ti ni tu ubrzavanje ne treba.

POzdrav

Poslednja izmena:
Hvala Minja! :)
Evo nasao sam ovo negde:
Typical ti4800se video cards are nothing but ti4400 with 8x/agp with clocks speeds of 275/550(core/memory). Regular ti4400 have 4x/agp with same 275/550 clocks.

Samo moja je 4xAGP, a ne 8x. Ne znam sta je ovo SE za Titanium.

po stoti put
Ti4800SE je Ti4400 sa agp8x
Ti4800 je Ti4600 sa agp8x

@Minja: nije baš da nema svrhe, 250/500 -> 300/600 daje 7-8fps u Far Cry-u ili D3, a nije baš isto 23 i 30 ;)

Pa vec sam negde napisao da je:

1. 4800SE = 4400 + AGP 8x
2. 4800 = 4600 + AGP 8x

Opet je neko "uleteo" u trenutku dok sam kucao! :d

dzeremaja je napisao(la):
Cekaj, postoje li i ultra varijante Ti4800SE (ili to nema nikakve veze)
sa 275/513 core/mem?
A kako je to "Ultra" varijanta, kad radi ispod nivoa Ti4400 (valjda ti je jasno da Ti4800SE predstavlja oznaku za Ti4400 sa AGPx8 podrskom?)
275/513 je nize od 275/550, sto je klok klasicnog Ti4400...

To nije "Ultra" varijanta, vec takav klok, propisan od nVidia-e za karte sa 128 MB memorije...

I ljudi, batalite se tog utvrdjivanja tacnih klokova. Najpre je nVidia propisala svoje klokove, za karte sa 64 i 128 MB... a onda se jos i sami proizvodjaci prave pametni, pa dodatno budze frekvencije. A sve u cilju da budu za 0.02 FPS-a brzi u testovima od konkurencije.
Niko vise ne postuje specifikacije... zato potrazite to sto vam treba direktno na sajtu proizvodjaca ili na forumima. I to po tacnoj oznaci modela.

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
A kako je to "Ultra" varijanta, kad radi ispod nivoa Ti4400 (valjda ti je jasno da Ti4800SE predstavlja oznaku za Ti4400 sa AGPx8 podrskom?)
275/513 je nize od 275/550, sto je klok klasicnog Ti4400...
To nije "Ultra" varijanta, vec takav klok, propisan od nVidia-e za karte sa 128 MB memorije...

Ma totalno nebitno, nego me bunilo sto karta o kojoj pricam nosi naziv TI4800SE Ultra 8x ali sa 64mb memorije, pa me zato oznaka tipa Ultra/SE bacila u rebus.. Ultra kod nVidie koliko znam predstavlja neku 'budzenu' verziju, a ovo SE neku Second Edition varijantu, ako se ne varam?

Cekaj, postoje li i ultra varijante Ti4800SE (ili to nema nikakve veze)
sa 275/513 core/mem?
Pravo da ti kažem nikad nisam čuo za takve klokove, a to je, kako ti CAR reče, ispod nivoa regularne 4800SE, pa Ultra ne može nikako da bude.
513 za memoriju imaju Ti4200 AGP8x, ali one imaju 250 za jezgro.

Vojkan je napisao(la):
Pravo da ti kažem nikad nisam čuo za takve klokove, a to je, kako ti CAR reče, ispod nivoa regularne 4800SE, pa Ultra ne može nikako da bude.
513 za memoriju imaju Ti4200 AGP8x, ali one imaju 250 za jezgro.
Imao ja MSI 4200 TD64 AGP 4X 250/513 tako da ... ;), rasprava oko klokova zaista nema smisla.

U redu, ali ja nisam nigde rekao da 4x modeli nemaju tih 513 ;)
Doduše, moj siluro radi na okruglo 250/500.

Ma totalno nebitno, nego me bunilo sto karta o kojoj pricam nosi naziv TI4800SE Ultra 8x ali sa 64mb memorije, pa me zato oznaka tipa Ultra/SE bacila u rebus.. Ultra kod nVidie koliko znam predstavlja neku 'budzenu' verziju, a ovo SE neku Second Edition varijantu, ako se ne varam?
Paaaa, rasprostranjeno misljenje ovde (a generalno je ispravno) je da to "SE" znaci "Shit Edition" :d
Ili u najmanju ruku "Slow Edition" ;)

Uglavnom, 64-bitna memorijska magistrala... (u prevodu - duplo sporije od klasicne karte koja nema to "SE" u imenu)

Ipak, to ovde nije slucaj... to je samo oznaka za Ti4400 kartu sa AGPx8 podrskom. Nista tu nije sakaceno, nema karte iz Titanium serije koja je krsh.

Nazad
Vrh Dno