Šta je novo?

GF 4200/4600...Ti i alternativa?

NightVision je napisao(la):
samo 10540 mi ispadne skor i sa low-level O/C (325/690) i xp1700+@1600mhz.
ja bar mislim da je ovo nekako jadno za 3dmark01?!

Pa 3d mark 2001 je dosta osetljiv na memorijski protok presvega,i brzinu procesora tako da, kada i malo budes poradio na tom planu i rezultati ce ti biti mnogo bolji.Uostalom probaj i sam pa ces videti.Klok procesora ti je dosta nizak,povecaj ga malo i videces skok performansi,takodje gledaj da ti bude sto visi fsb naustrb i kloka,jer je u ovom slucaju visok fsb dosta bitan.Takodje i skini neke 40.72 ili 44.03 drajvere i onda uporedi rezultate sa ovim koje imas sada.

Poslednja izmena:
Sad imam neke 5x.xx drajvere.
E to sam bas sad hteo da pitam. :cheers: Gledao sam sad po netu i ljudi preporucuju sve i svasta za Ti4200! Od 44.03 pa sve do 60.x beta!!! Tako da cu sad da poskidam te sto si mi ti rekao pa da vidim. :)

Jel samo da ih stavim preko ovih sto sad imam ili treba prvo da skinem ove sad?

Poslednja izmena:
Izvini sto pitam ali kad OC karticu, pritegnes li APPLY :).

Mislim, idi do komsije vidi sta se radi ako ti karta radi na tim klokovima, ali nemoj da se brukas sa 10k u 3DMarku.

NHF

Sad imam neke 5x.xx drajvere.
E to sam bas sad hteo da pitam. :cheers: Gledao sam sad po netu i ljudi preporucuju sve i svasta za Ti4200! Od 44.03 pa sve do 60.x beta!!! Tako da cu sad da poskidam te sto si mi ti rekao pa da vidim. :)

Jel samo da ih stavim preko ovih sto sad imam ili treba prvo da skinem ove sad?

Bolje bi ti bilo da prvo obrises stare drajvere pa onda instaliras nove,kako bi izbegao konflikt izmedju istih.Mozes i na primer da iskoristis detonator destroyer kako bi obrisao sve fajlove koji bi eventualno zaostali od starih drajvera.

simpson H je napisao(la):
Izvini sto pitam ali kad OC karticu, pritegnes li APPLY :).

Mislim, idi do komsije vidi sta se radi ako ti karta radi na tim klokovima, ali nemoj da se brukas sa 10k u 3DMarku.

NHF

E BRE Simpsone, pa nisam BRE ***** BRE! :) Lepo sam rekao da ako umesto 325 stavim 330 probijaju texture! Dok za mem mogu ladno do maxa da stavim i do sad nisam nijednu belu tackicu video nigde!

Imaj na umu da imam XP 1700+A@1800mhz (8x200).
Nista, onda kad budem imao vremena ima da padne jedan format pa sve drajvere da stavim kako treba (bez ikakvih tragova prethodnih).

Nema šanse da nemaš povećanja sa tako divljačkim klokom memorije (a i jezgro je dobro). Sećam se da mi je razlika između 250/500 i 300/600 bila okruglo 1500 poena.

CPU nema valjda neki veliki znacaj u 3dmarku, zar ne?
Mislim, kolika bi trebalo da bude razlika izmedju svih onih koji imaju athlone na 2 ili 2.4ghz a iste ili slicne klokove Ti4200 kao i ja (gledao sam top10 i svi imaju oko 1600 poena).
Trebalo bi bar 14000 da ih imam, mozda i vise sa takvim O/C.

Ima CPU ogroman uticaj na 3DMark, naročito u takvom slučaju kada je slab za kartu koju treba da hrani podacima :)
1800+ default, ti4200 - 10K
10.5*210, ti4200 - 12300

CPU nema valjda neki veliki znacaj u 3dmarku, zar ne?
Mislim, kolika bi trebalo da bude razlika izmedju svih onih koji imaju athlone na 2 ili 2.4ghz a iste ili slicne klokove Ti4200 kao i ja (gledao sam top10 i svi imaju oko 1600 poena).

Sa 2.4ghz i solidnim fsb-om mogao bi da imas 15k sa tim klokovima graficke.Inace kao sto ti je rekao vojkan,cpu u 3d marku 2001 ima veliki uticaj kao i memorijski protok,tako da gledaj da naguras sto veci fsb radi povecanja memoriskog protoka i naravno skora u marku.

(gledao sam top10 i svi imaju oko 1600 poena).

Da me ne bi CAR ispravljao moracu sam sebe da ispravim: 16000! ;) :D :p

Dobro onda... Znaci ne moram da se cimam i jurim neki veci rezultat... To je to sto se tice skora. Bar je mnogo bolji nego na prosloj konfiguraciji gde sam imao trocifreni broj. :S:

Poslednja izmena:
Za Paradigmu i Top 10!

Makina: Intel Northwood 3.0C @ 3.347.5 (223fsb),
IC7, 2x512mb Corsair XMS PC4000 (3-4-4-8 @ 2.5-3-3-5),
ASUS V8420 Ti4200, 128MB (261/553.5 @ 325/690).
3D Marks: 15546 :)

Ako probam bez OC-a graficke, dobijem 13654.

Jel 2000 poena dobar rezultat za taj OC graficke? Ne znam jer mi se cini da sam bas dobro uspeo da je nasviram!

Slike saljem Paradigmi.

P.S. I za Simpsona - cisto da se ne brukam! :D

EDIT: Al ipak evo svima slika u low res da manje zauzima ;)

Prilozi

• 15546_2_low res.jpg
    15546_2_low res.jpg
    98.3 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
Makina: Intel Northwood 3.0C @ 3.347.5 (223fsb),
IC7, 2x512mb Corsair XMS PC4000 (3-4-4-8 @ 2.5-3-3-5),
ASUS V8420 Ti4200, 128MB (261/553.5 @ 325/690).
3D Marks: 15546 :)

Ako probam bez OC-a graficke, dobijem 13654.

Jel 2000 poena dobar rezultat za taj OC graficke? Ne znam jer mi se cini da sam bas dobro uspeo da je nasviram!

Slike saljem Paradigmi.

P.S. I za Simpsona - cisto da se ne brukam! :D

EDIT: Al ipak evo svima slika u low res da manje zauzima ;)

Lep rezultat,tako nesto sam i ocekivao da ces postici sa tim setupom,sada ce sigurno simpson biti ponosan na tebe :D :D

Ako se ne varam to je 3. mesto na listi. :)

Al' jos uvek ne mogu da verujem da se graficka tako divno OC.
325/690... divota jedna... Nego smem li da probam da je OC na 325/700 sto ne podrzava? (pojavi se zuti znak uzvika)

EDIT:
Postoji li bolji program za OC nVIDIA grafickih od Riva Tunera? Malo me nervira Riva jer nece da ostavi graficku da radi na nekim frekvencijama. Npr. hocu da mi bude 325/690, on mi spusti na 324/688.5. A onda ja stavim na 326/700, on mi prebaci na neku drugu nebulozu!!!
AtiTool je isto to radio, al nije imao tolike "korake" vec su bili znatno manji - za 1 mhz koliko se secam.

Poslednja izmena:
Isto tako se ponasa i sa podesavanjem iz samih drivera (Display Properties), kada se otkljuca overclocking. Ne mogu da se podese bas sve frekvencije, nego ide u malim koracima (pogotovo memorija).

Pa probaj da o/c graficku sa cool bits-om,ako ga vec nisi koristio.

Mogu da se podese tačne frekvencije.
Low Level OC, more, stavi gore maximum.
A onaj žuti znak uzvika ignoriši, cepaj slobodno koliko karta može.

Cekaj! Znaci ladno mogu da cepam memory clock sve dok ne vidim tackice?
Ja mislio da NE SMEM da idem preko "dozvoljene granice" - znaka uzvika!
Auuu... moram da vratim graficku na Intela! :( Ajd Jovo na novo... Nema spavanja nocas vidim ja...
Javljam sutra novi skor ako ga bude...

E vidi u uzmi lemilicu i napravi taj 4600 samo malo googlaj.(ili Quadro)
I u bios editoru dignes klok memorije flashujes i *****esh taj riva rjuner.

Meni je to nekako lakse brate mili

Ova kartica je totalno LUDA!!! Pazi kad ide do 325/700!!! Samo izgleda nisam nesto bas podesio kako treba u ostalim setovanjima pa nisam dobio bolji skor od prethodnog.
Ovde su koraci ogromni!!! Ako hocu jos vise, on mi namesti na 715!!! :wall: Normalno, texture probijaju dosta.

Lemilicu i bios ne bih da diram... jos. :) Sad cu da skinem cool bits. Thanx O.P.

@Vojkan: Nisam te bash razumeo kako da smanjim te korake. Sta da stavim na maximum?

Neverovatno, Ti 4200 je najviše pominjana grafička karta, na milion mesta na mnogo foruma,da otvorimo glasanje za najlegendarniju Grafičku kartu ona bi bila broj 1 :D

2 Nightvisio:Ako vec neces da se latis lemilice,onda bi mogao da uradis drugu stvar koja moze da ti poveca o/c kartice.Dakle uperi jednu osmicu da ti duva direktno u memoriju i mozes dobiti oko 15mhz veci klok iste(barem sam ja toliko dobio,a verujem da ces i ti cak mozda i vise,pogotovo imajuci u vidu da ti je kartica veoma raspolozena za o/c.
Sto se tice izbora za naj kartu sta reci sem ti4200 4 ever!

S22 je napisao(la):
Neverovatno, Ti 4200 je najviše pominjana grafička karta, na milion mesta na mnogo foruma,da otvorimo glasanje za najlegendarniju Grafičku kartu ona bi bila broj 1 :D

Odmah posle Voodooa ! :eyebrows:

@Optimus: Ma uperio sam ventilator od 34cm da duva na celu plocu i stavio na trojku. :D :d Sve komponente su mi povadjene i stoje na stolu (jos uvek nisam vratio u kuciste... cekam jos nesto da mi stigne pa da vratim sve odjednom). :)

@Vojkan: Nisam te bash razumeo kako da smanjim te korake. Sta da stavim na maximum?
Odeš u riva tuner, low level OC. Imaš jedno jedino dugme "more", klikneš na njega. Gore desno imaš clock frequency generation accuracy gde piše "low (safest)", tu staviš maximum i onda možeš da podešavaš frekvencije po 1 MHz.

Poslednja izmena:
@Optimus: Ma uperio sam ventilator od 34cm da duva na celu plocu i stavio na trojku. :D :d Sve komponente su mi povadjene i stoje na stolu (jos uvek nisam vratio u kuciste... cekam jos nesto da mi stigne pa da vratim sve odjednom). :)

Ok,u tom slucaju ti graficka sigurno nema problema sa hladjenjem,a verovatno ni ti sam :D :D

:)
Ventilator bije ka zidu (izmedju je konfiguracija). A ja i kad se nalazim 2m iza ventilatora, osecam kako uvlaci vazduh, kako cirkulise... pogotovu uvece kad nije vrucina. Bas je dobar trip! ;)
Al' Optimuse, nije to nista. Promaje ima tek da bude kad poukljucujem sve one 9-ke i 12-ce u modovanom Chieftecu. :D

Jeste... ali mislim da bi moralo maaaalo vise. ;)
Meni je O/C graficke donosio oko 3K poena vise - 13K sa default grafickom, a 16K sasvim nasvirana (Siluro, 330/640)

P.S. Kako ti se uzvicnik pojavljuje tek na 690 MHz?!!!
Meni je na ABIT-u bilo vec preko 625 MHz... :trust:
(mozda je to do RivaTuner-a... kod mene je onaj novogodisnji, v14.3)

CAR je napisao(la):
Jeste... ali mislim da bi moralo maaaalo vise. ;)
Meni je O/C graficke donosio oko 3K poena vise - 13K sa default grafickom, a 16K sasvim nasvirana (Siluro, 330/640)
:wall: Aaaaa kako bre 3k vise, a ja samo 2k??? :wall: Sta si ti to radio? :d
I meni je na defaultu 13k i kusur. Mozda zato sto ti furas AMD, a ja Intela! ;)
A sto nisi poslao rezultate Paradigmi? Bio bi prvi!
CAR je napisao(la):
P.S. Kako ti se uzvicnik pojavljuje tek na 690 MHz?!!!
Meni je na ABIT-u bilo vec preko 625 MHz... :trust:
(mozda je to do RivaTuner-a... kod mene je onaj novogodisnji, v14.3)
Kako to mislis TEK na 690, a kazes 625 kod tebe??? Mislis 725?
BTW uzvicnik mi se javlja na 696.
Verzija je valjda v2.0 15hotfix. Sad pisem sa drugog kompa pa ne mogu da vidim tacno.

Poslednja izmena:
:wall: Aaaaa kako bre 3k vise, a ja samo 2k??? :wall: Sta si ti to radio? :d
I meni je na defaultu 13k i kusur. Mozda zato sto ti furas AMD, a ja Intela! ;)
Mozda ;)
Reci to matorom simpsonu :d
A sto nisi poslao rezultate Paradigmi? Bio bi prvi!
Ne bi... Aca je prvi, suvereno, sa 16600 markova. Ja sam nabio tek nekih 16100.

Nisam mogao vise jer je to radjeno sa A-DATA DDR500 memorijom, u SC-u, na 250x9 MHz... ali labavim setovanjima, i CAS-om 3. Kada sam posle nekog vremena ubo ponovo svoje Corsair-e, Ti4200 vise nije mogao da mi radi na toj ploci!!! :trust:
Kazem, uopste nije mogao da radi... tacnije, radio je sa default windows drajverima (ono, "VGA adapter")... kako bih instalirao Detonatore, bilo koje, Win vise nije hteo da se podigne :(

Onda sam batalio Ti4200 i posvetio se FX 5900 Ultri! ;)

Kako to mislis TEK na 690, a kazes 625 kod tebe??? Mislis 725?
BTW uzvicnik mi se javlja na 696.
Verzija je valjda v2.0 15hotfix. Sad pisem sa drugog kompa pa ne mogu da vidim tacno.
Ne, 625, bas kako sam i napisao. Vec na 626 se pojavljuje usklicnik.
Maximalno sto sam isao sa memorijom na tom Siluru je 670 MHz... ali to je cisto da ispise toliko (mada je mogao i ceo 3DMark da se odradi), jer je bilo toliko artefakata da *NISTA* na ekranu nije moglo da se vidi!!! E, da, mogao je samo onaj ekran izmedju dva testa ;)

Vrh Dno