Šta je novo?

GF 4200/4600...Ti i alternativa?

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
649
GF 4x00 Ti i alternativa?

1) Sa koliko memorije uzeti karticu – sa 64 ili 128mb? (vredi li uopste?)
Koju mi preporucujete?
2) Ukoliko mi niko u skorije vreme ne ponudi neku GF 4x00 Ti, postoji li alternativa za slicne pare?

Poz

1) 128 MB, svejedno cija. Samo vodi racuna da su na 64MB karticama memorije na 500 MHz a na 128MB modelima na 444MHz. Na AGPx8 modelima su u obe varijante preko 500 MHz.
2) Alternativa za te pare ne postoji.

Srvarno je problem sa tom memorijom, posto je brzina iste jako bitan faktor, ali je i kolicina takodje. Sada jedino ostaje da se proceni da li ce aplikacije (igre) koje se koriste zahtevati vise od 64MB ili ne, ako se ja pitam ni 128MB nije dovoljno:D

Na gf4 nema razlike u performansama izmedju modela sa 64mb i 128mb ako rade na istoj frekvenciji. Bar ja nikad nisam primetio, a nisam nigde na net-u ni video.

Pa da, razlike je bilo samo u prvim AGPx4 modelima. Inace, Xelo GF4 sa 128MB radi na preko 500 MHz.

NightVision je napisao(la):
GF 4x00 Ti i alternativa?

1) Sa koliko memorije uzeti karticu – sa 64 ili 128mb? (vredi li uopste?)
Koju mi preporucujete?
2) Ukoliko mi niko u skorije vreme ne ponudi neku GF 4x00 Ti, postoji li alternativa za slicne pare?

Poz

Mogao bi da vidis neke ti4600 modele sa 128mb rama inace frekvencije ove kartice su 300/650 i video sam negde jedan primerak za 85eura.Za te pare bolju karticu neces naci.

Nemoj da te opterecuje memorija, igre kojima je potrebno 128MB memorije i tako nece raditi na GF4-kama ili nece raditi u rezolucijama za koje je potrebno tih 128 mega.

Cuo sam da moze Ti4200 da se nadje za 60 eur. Je l' to tacno?

Može, pravac PC Berza... ;)

Koju mi preporucujete da uzmem od ove dve (batalite cenu, koja je bolja?):
1. GF4 Ti4800 Gainward Ultra/750-8X 64DDR, TV-out ili
2. GF4 Ti4200 ASUS V8420, 128MB, TV-Out

Molim vas hitno mi je, a ne radi mi cable (samo eunet) da trazim po netu opise i sl.

E da, a kad mi mapisete koju bi bilo bolje da uzmem, molim da mi napisete i koje cene da ocekujem od tih kartica (obe su jos koji mesec u garanciji).

Poz!!!

Ako ces mene da slusas najbolje bi ti bilo da nadjes neku MSI karticu, ako mozes.

Pa nije bas da sad mogu da biram. Trenutno je samo izbor izmedju ASUS-a i Gainward-a.

Abit siluro je majka !

Da, ali retko koji hoce kao moj MSI na 325/662! ;)

p.s. Dosuse, samo, za test, sa dodatnom 8-icom koja "bije" prema njemu!

Ok je sve to, ali ipak mogu da biram samo izmedju ove dve!

Dobro, ali me ipak posavetujte da li da uzmem
ASUS Ti4200 128MB (Klokuje se do 310/620) ili
Gainward Ti4800 Ultra/750-8X 64MB (ne znam klokove)?

Gainward Ti4800 64DDR tip ceni 85eur! Da nije malo puno za tu karticu???
ASUS ne znam koliko kosta... saznacu. :)

Ok... hvala!
Odlucih se za ASUS-a :)

Pozdrav svima!!! :wave:

A koji su vam rezultati u 3DMark01 sa Ti4200 (i sa kojim cpu-om)?

Ima li smisla testirati je i u 3DMark03 s obzirom da to nisu dx9.0 kartice?

Pogledaj na Paradigminom sajtu

Tacno, tacno... na taj sajt sam zaboravio. :)

Nego, kad klokujem Ti4200 gde se najlakse primete anomalije... cisto da ne preteram? Koji test u 3DMark01 ili gde vec?

Tacno, tacno... na taj sajt sam zaboravio. :)

Nego, kad klokujem Ti4200 gde se najlakse primete anomalije... cisto da ne preteram? Koji test u 3DMark01 ili gde vec?

Pa u principu ako ti je mnogo kloknuta(memorija) artefakte mozes primetiti vec u prvom testu(car chase low),a opet mozes i u nekom testu posle njega.To dosta i zavisi od primerka kartice i hladjenja koju obezbedis za istu.Opet ako ti je previse kloknut gpu onda moze test malo da ti zastane i onda da nastavi,a moze i da zastane tako da jedino reset pomaze(previse o/c gpu graficke).To ti je otprilike to.

Npr. u Warcraft 3, se cim je malo preklokovana memorija primecuju se bele tackice slucajno rasporedjene po ekranu, pogotovo tamo gde je tamna pozadina, dok je za GPU NFSU nepogresiv, cim je malo iznad stabilnog, slika se zamrzne. Isto vazi i za UT2003, gde se u OpenGL modu slika zamrzne na par sekundi, a onda nastavi, a ako je ekstremniji overklok, onda se zakuca!

Zahvaljujem! :)

Jos nesto... U Riva Tuneru gde se ide za O/C:
1) Low-level hardware overclocking ili
2) Driver-level hardware overclocking?

Driver-level mozes i iz detonatora (uz otkljucavanje pomocu CoolBits registry fajla)...

Zahvaljujem! :)

Jos nesto... U Riva Tuneru gde se ide za O/C:
1) Low-level hardware overclocking ili
2) Driver-level hardware overclocking?

U principu ti je svejedno.

a jel moram oba ili samo jedan ili sta?
ako mogu iz riva tunera zasto bih se baktao da to radim iz detonatora?

dakle koji? 1) ili 2) ili oba?

Ne možeš oba, mislim možeš, ali koja je svrha da iz jednog digneš memoriju do 550 a posle iz drugog od 550 do 600 :)
Ja preporučujem low level jer mogu da se nameste tačne frekvencije, bez da on frkne i po 15 MHz gore - dole.

probao sam taj driver-level O/C i nafurao ga sa 261/550 na 325/690 i skoro nikakvo poboljsanje!? (a ako core povecam sa 325 na 330 probijaju texture, dok mem mogu do kraja da stavim i uopste nema artifactsa)

edit: odoh na low-level. :)

Poslednja izmena:
samo 10540 mi ispadne skor i sa low-level O/C (325/690) i xp1700+@1600mhz.
ja bar mislim da je ovo nekako jadno za 3dmark01?!

Vrh Dno