^ uzmi procitaj gpu testove. Mislim da gpu od 250e moze da gura igre na skoro najvisim podesavanjima efekata ali bez MSAA/SSAA koji ubijaju i gpu od 500e+ na toj rezoluciji. A i sta ce ti MSAA/SSAA kada imas odlican 1440p monitor, to samo ubija performanse a realno tesko da ces primetiti razliku.
Ja bih na tvom mestu kupio neki i5 k, dobru plocu za oko 120e, 8Gb rama, ssd, dobro napajanje.. i gpu za oko 250e. Mrzi me sad sve da racunam ali moze da se uklopi u 700-800e, tako ces dobiti odlican intel komp koji ce uz ssd biti bas brz a igre ce raditi sa 60 fps na medium/high/ultra podesavanjima, zavisi kako koja. Onda za 2 godine za iste pare kupis mnogo jacu graficku ako hoces.
Glupo je da sklopis neki slab komp a da za graficku das 400e i to zbog krseva od novijih naslova koji se cesto brisu posle 45 min igranja :d Dobra ploca/cpu/napajanje i ssd su osnova svega, lako ces kasnije menjati gpu ako treba.
Ma nije meni toliko ni do gejminga, ionako nemam puno vremena za njega zbog posla, devojke, itd, nego pošto na računaru ne radim takoreći ništa "profesionalno" kao što je video obrada, modeliranje, itd, ostaje mi da jaču mašinu klasificiram kao "gejming", ako kapiraš šta hoću da kažem.
SSD imam, Samsungov 840 Series 250GB, tu mi je već ušteda, ali deo keša bi otišao na hard disk. Nisam hoarder, ne skupljam serije i filmove, imam brz net pa jednostavno skinem nešto što mi ponovo zatreba. Tu bih verovatno išao na 1TB HDD da ostatak ode na bitnije stvari. Možda je zbog gejming klasifikacije izgledalao kao da sve želim da igram na ultra high, to mi nije namera. Uostalom, ima toliko dobrih naslova na PS3 koji posedujem, ni tu nisam odigrao 70% onoga što sam hteo - isti razlog, nedostatak vremena, itd.
Samo da napomenem zašto još uopšte želim novu konfiguraciju - zbog testiranja 4K monitora koji će biti popularniji ove godine. Kad sam dobio ove Dell monitore nisam imao potrebnu grafiku za njih, tačnije potrebne izlaze. Šta meni treba jeste DisplayPort 1.3 i HDMI, idealnije dva DisplayPort-a zbog 4K@60Hz, ali nisam viđao takve grafičke. Nisam imao ni potrebno napajanje za novije grafike, sve mi je matoro. Eto, sad kad sam ugrabio malo vremena, malo sam pojasnio namenu mašine. Znači ne testiranje igara na 4K, to će biti Bojšin posao, on piše hardver sekciju. Meni je potrebna 4K spremna mašina, na kojoj ću moći da vršim testiranje monitora i da ih kalibrišem. To je glavna namena, za gejming što više da se izvuče, ali nije ključno... Slušam predloge ponovo
🙂
@scylla
AMD ne, ja sam Intel supporter
🙂 I ovo što kaže Gibo, hackintosh.