ja sam cuo da postoje neki problemi sa kompatibilnoscu te memorije sa nekim plocama. bolje proveri pre nego sto kupis. mada iskreno, ne vidim neku poentu u tolikim hladnjacima na memoriji... ako hoces bolje hladjenje uvek mozes da uglavis neki ventilator iznad memorije...
Jel je potreban flash biosa da bi radila Geil black dragon 2x2gb 800mhz na ploci ep35-ds3 rev 2.1 , bios F2 2008/01/04, ako moze brz odgovor.
Sve je ok,radi.
edit:
Tacnije nije sve ok, na xp radi lepo, a kad ocu da bootujem vistu 64bit, restartuje se pre nego sto se podigne sistem. Bios update, ili sta?
Meni to nije logicno da zbog bios-a crashuje vista pre boot-a. Trazio sam malo po netu i izgleda da vista ne gotivi kad menjas neku komponentu,najcesce plocu i ram. Morace da padne reinstall kad ocistim malo particiju.
Btw kakva su iskustva sa stavljanjem beta biosa, jel prave probleme?
Ne znam sasto se toliko plasis novog bios-a? To je prva stvar koju radis ako imas slicne probleme. Ubaci slobodno najnoviji bio (moze i beta) i probaj. Sta jos ocekujes da ti kazemo?
Ko kaze da se plasim?? Konkretno sam pitao za beta bios, i iskustva sa njima. Ne razumem cemu takav odgovor.
Meni to nije logicno da zbog bios-a crashuje vista pre boot-a...
Meni to nije logicno da zbog bios-a crashuje vista pre boot-a. Trazio sam malo po netu i izgleda da vista ne gotivi kad menjas neku komponentu,najcesce plocu i ram. Morace da padne reinstall kad ocistim malo particiju.
Btw kakva su iskustva sa stavljanjem beta biosa, jel prave probleme?
4GB moduli postoje, ali samo u ECC varijanti, za servere. Pritom su to DDR2-667, dakle spori i praktično se ne overklokuju uopšte, prilično su skupi, i većina običnih ploča ih ne prepoznaje.
Veliki broj proizvodjacha ima na svojim sajtovima spisak kompatiblnih memorija sa plochama pa je najbolje najpre proveriti da li model rama odgovara odredjenoj plochi i onda lepo kupish ako odgovara i reshen problem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari