Šta je novo?

Geil evo one?

AcaFCRS

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2008
Poena
320
Moja oprema  
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
S9 plus
Steam
coa1983
Pristup internetu
  1. ADSL
  2. Kablovski internet
  3. Mobilni internet
Sta mislite o memoriji GEIL DDR2 4GB (2x2GB),1066MHz,EVO ONE,Dual Channel Kit, 5-5-5-15???

Imam je ja, cool izgleda, crne boje, veliki 'ladnjaci, crvena lampica ispod njih. I naravno sto kolega rece, dobro odvodi toplotu. :-devil-:

ja sam cuo da postoje neki problemi sa kompatibilnoscu te memorije sa nekim plocama. bolje proveri pre nego sto kupis. mada iskreno, ne vidim neku poentu u tolikim hladnjacima na memoriji... ako hoces bolje hladjenje uvek mozes da uglavis neki ventilator iznad memorije...

Imam ovu memoriju, ali na 800 i na 2.0v je drzim @ 950.

ja sam cuo da postoje neki problemi sa kompatibilnoscu te memorije sa nekim plocama. bolje proveri pre nego sto kupis. mada iskreno, ne vidim neku poentu u tolikim hladnjacima na memoriji... ako hoces bolje hladjenje uvek mozes da uglavis neki ventilator iznad memorije...

Istina je to za kompatibilnost, meni je pravila cesto probleme na Asus Maximus Formula ploci, konkretno 1066mhz model.

memorije sa novijim S/N imaju problem sa kompaktibilnoscu

recimo,ja imam konkretno problem sa Kingston HyperX 1066,nece da se digne ni na jednoj AMD 790 ploci,dok Geil BD EVO ONE 1066 radi ko bombona.

nemam pojma koje su im to sad fore,da li je do proizvodjaca ploca ili memorija,sve u svemu,evo vam za AMD ploce koje memorije da kupite

Geil EVO ONE
Trancend aXa
Aeone
pQi Turbo
Crucial BalistiX

izgleda da se opet vracamo na 2002,mora da se gleda da li je memorija jednostrana ili dvostrana

na Intelu rade dvostrane a na AMDu jednostrane,koji bedak

Poslednja izmena:
Jel je potreban flash biosa da bi radila Geil black dragon 2x2gb 800mhz na ploci ep35-ds3 rev 2.1 , bios F2 2008/01/04, ako moze brz odgovor.

Sve je ok,radi.

edit:

Tacnije nije sve ok, na xp radi lepo, a kad ocu da bootujem vistu 64bit, restartuje se pre nego sto se podigne sistem. Bios update, ili sta?

Poslednja izmena:
Sve je ok,radi.

edit:

Tacnije nije sve ok, na xp radi lepo, a kad ocu da bootujem vistu 64bit, restartuje se pre nego sto se podigne sistem. Bios update, ili sta?

probaj,
ne boli nista :d a moze i da koristi.

Meni to nije logicno da zbog bios-a crashuje vista pre boot-a. Trazio sam malo po netu i izgleda da vista ne gotivi kad menjas neku komponentu,najcesce plocu i ram. Morace da padne reinstall kad ocistim malo particiju.

Btw kakva su iskustva sa stavljanjem beta biosa, jel prave probleme?

Poslednja izmena:
Meni to nije logicno da zbog bios-a crashuje vista pre boot-a. Trazio sam malo po netu i izgleda da vista ne gotivi kad menjas neku komponentu,najcesce plocu i ram. Morace da padne reinstall kad ocistim malo particiju.

Ne znam sasto se toliko plasis novog bios-a? To je prva stvar koju radis ako imas slicne probleme. Ubaci slobodno najnoviji bio (moze i beta) i probaj. Sta jos ocekujes da ti kazemo?

Ko kaze da se plasim?? Konkretno sam pitao za beta bios, i iskustva sa njima. Ne razumem cemu takav odgovor.

Meni to nije logicno da zbog bios-a crashuje vista pre boot-a...

Vrlo je moguce. Kibla i ja pokusavamo da pomognemo, ali ti teras po svome.
Ako resis da flesujes novi bios, odradi to sa najnovijim, a ako ne pomogne flesuj i beta verziju, ako i to ne pomogne, problem je nesto trece.

Slobodno stavi beta bios.. Ja na svojoj P35-DQ6 vec duze vremena drzim F9b i nikakvih problema i zamerki nisam imao.. Probaj pa javi da li ti je to resilo problem.

Izgleda da je problem do trfc-a.Potrebne su odredjene vrednosti ovog parametra za memoriju da bi ona radila kako treba preko neke frekvencije.
Kod mene recimo je potreban trfc od 195ns za 440Mhz(880DDR2) i cas 5-5-5-18-26.AM2+ sistem,X2 sempy :)D) na 3.1Ghz.Ako podesim na bilo sta nize od 195ns nema boot-a preko 400Mhz za memoriju.Inace u pitanju je Geil EVO 4GB DDR2-800 cas4(2x2GB DC kit).
Kod intel ploca ovaj parametar je u ciklusima ako se dobro secam i potrebna je vrednost preko 53 za DDR2-800+ takt.
E sad fora je u tome sto "visi"( povecava se t u ns) trfc znaci poprilicno losije mem. performanse,sto se kod mene itekako oseti.Na 195ns sve je ~ok,ali cim povecam na 325ns(prva sledeca vrednost,radi jos viseg takta memorije) perf. drasticno opadnu iako je ram na @900+Mhz.

Poslednja izmena:
Pre par dana kupih 4GB kit (2x2GB) Transcend AxeRam DDR2-1066. Deklarisani da postižu 5-5-5-15 na 1066MHz na samo 2.0V. Većina ostalih kit-ova, to postižu tek na 2.1-2.2V.

Probao i i rade stabilno na 1066MHz na 5-5-5-15 na 1.90V. Ej, 2x2GB na 1066 na 1.9V!!! A i cena je bila povoljna, oko 70e, 5god garancije. Dakle isto ili povoljnije od ostalih 2x2GB DDR2-1066 kitova. Izguravaju oko 1120MHz 5-5-5-15 na 2.1V, dalje nisam želeo da isprobavam...

Od mene svaka preporuka za iste!

Poslednja izmena:
2x2G Ballistix Tracer 6400 rade na 1066 5-5-5-15 na 1.85V :) Platio ih 44e, u svabiji doduse :d Nisam probao nize, dosadilo mi testirati. Na deklarisanoj frekvenciji od 800mhz i 4-4-4-12 rade na 1.8V :) 1150 sam za sada izvukao na 2.1V
Takodje, svaka preporuka.

Poslednja izmena:
Ballistix-i su oduvek poznati kao dobri OC-eri (još iz DDR1 vremena), ali se praktično nikad nisu mogli naći u slobodnoj prodaji u Srbiji... :(

Nisam ni ja moje probao na niže od 1.9V... probaću možda sutra. Pretpostavljam da su to isti Powerchips IC-ovi, koji se inače stavljaju na "top" 2GB štapove...

Ovde http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=183717
tip sa ovim istim AxeRam-om fura celih 1100MHz na 1.89V a 1140MHz na 1.99V. Za 2x2GB strava, definitivno performance best buy u Srbiji za one koji žele 2x2GB DDR2.

Poslednja izmena:
Ja sam resio problem tako sto sam uzeo Corsais XMS2 Dominator 4x1GB@1066:D,radi ko bombona,ali vam ponovo kazem,morate svi koji imate AMD kao i ja da pazite voltazu i da li su memorije dvostrane ili jednostrane.

Konkretno Geil EVO hoce da radi,bez obzira sto je dvostrana,ali u slucaju da hocete vise od 2GB,morali biste da stavite za recimo 8GB,2x4GB sto trenutno ne postoji javno u prodaji,posto je jos uvek u test fazi,sve u svemu,AMD mora malo da obrati paznju sa novim plocama koje ce se pojaviti u Junu a mozda i ranije da poveca Voltage suppourt i da obezbedi odgovarajuci BIOS ako je do njega.:smoke:

CARE,aXe ram je strava,ali Corsair je BOLJI!!!:butt:

MCRAZY,gde si majke ti iskopao Ballistix?

Poslednja izmena:
4GB moduli postoje, ali samo u ECC varijanti, za servere. Pritom su to DDR2-667, dakle spori i praktično se ne overklokuju uopšte, prilično su skupi, i većina običnih ploča ih ne prepoznaje.

@omegaoni: Koji to 2x2GB corsair je bolji od axe-e i zašto? Koliko taj Corsair košta i ima li da se kupi u Srbiji? Ako misliš na tvoj dominator, oni su manji, 1GB moduli. Ja sam komentarisao da je Axe 1066 trenutno best buy a Srbiji za 2x2GB, i sigurno se bolji klokuju od 4x1GB, a obaška što se lako može dodati još 2x2GB i imati 8GB na ploči (nekima zaista treba, evo moj burazer radi montažu HD materijala za jednu producentsku kuću i treba mu 8GB).

Poslednja izmena:

I meni je Vista pucala na prvi boot sa ovom konfiguracijom. Takodje imao sam probleme sa BSODom posle sleep moda. Svi problemi su nestali od kad sam stavio novi BIOS.

4GB moduli postoje, ali samo u ECC varijanti, za servere. Pritom su to DDR2-667, dakle spori i praktično se ne overklokuju uopšte, prilično su skupi, i većina običnih ploča ih ne prepoznaje.

To sto su ECC ne znaci da ih ja ne mogu koristiti. Takodje, gde je potrebno 16Gb rama, brzina uopste nije bitna. A svakako da ima i 800mhz ;). Drugar je kupio Aeneon 4GB 800 Mhz CL-5.5.5 PC2-6400 i to sve sljaka na Asus P5Q. :wave:

Poslednja izmena:
Samo kažem da je rizik kupovati 4GB module (pa još ECC) "na slepo", jer neke ploče jednostavno neće da se bude sa njima, samo pište... verovatno ponajviše zavisi od BIOS-a, da li je prilagođen istima.

Veliki broj proizvodjacha ima na svojim sajtovima spisak kompatiblnih memorija sa plochama pa je najbolje najpre proveriti da li model rama odgovara odredjenoj plochi i onda lepo kupish ako odgovara i reshen problem.

Te memorije koje ti imas za njih kazu da nema bolje memorije za igrice,ujedno se manje i greju a sem toga sto veoma lepo i izgledaju i veoma se dobro i klokuju!

Nazad
Vrh Dno