dejobar
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.11.2005
- Poena
- 319
To bi trebalo da znaci da je u stvarnosti ipak CAS 4-4-4-12?
Uh...imash xbx2 plochu...Ja imam xbx1 i uzasno je bagovita pri overkloku...Morash pozvati nekog iskusnog u overkloku i to na njoj!Jer se ni jedna druga ne klokuje kao ona.A ima neke katastrofalne simptome.Ja je imam ali da proveravam shta si podeshavao sve od samog pochetka u BIOS-u nemam volje...mislim da ima @Yoti xbx2 pa ga pitaj...Udjem ja u bios i podesim rucno latencije. F10, izadjem i pri podizanju sistema dobijem sledece upozorenje:
The system BIOS has detected unsuccessful post attempt(s).
Possible causes include recent changes to BIOS performance options or recent hardware changes.
Press ’Y’ to enter BIOS setup or press ’N’ to cansel and atempt to boot with previus settings.
To je ploca Intel XBX2. Mada mi to upozorenje daje i kada hocu da promijenim podesavanja vezana za procesor.
Uh...imash xbx2 plochu...Ja imam xbx1 i uzasno je bagovita pri overkloku...Morash pozvati nekog iskusnog u overkloku i to na njoj!Jer se ni jedna druga ne klokuje kao ona.A ima neke katastrofalne simptome.Ja je imam ali da proveravam shta si podeshavao sve od samog pochetka u BIOS-u nemam volje...mislim da ima @Yoti xbx2 pa ga pitaj...
verovatno postoji neki razlog ali ne verujem da je to zapravo 5-5-5 memorija nego je verovatno SPD pogresno prijavljuje
Tom GeIL-u default napon nije 1.8V, vec 2.1V... a tako je i sa svim iole brzim (DDR2-800) i "low latency" (bar CL4) memorijama...Imam istu memoriju i setovana je na 4-4-4-12 na 900MHz i radi odlicno jedino sam napon sa def 1.8v digao na 2.15v
Nema nijedne memorije koja je za tako nesto deklarisana od strane fabrike na 1.8V (tj. default voltazu za DDR2 memorije).
Evo sad sam probao da zategnem memoriju, odma sam namestio napon na +0.2 i latencije namestio na 4-4-4-12 na 890MHz(posto je na ovoj frekvenciji inace drzim da bi proc bio na 3GHz), na moje veliko zadovoljstvo proradilo je, na brzinu sam testirao Orthosom i ne zali se.
Nego zanima me kojim programom mogu da pogledam koliki je napon memorije, ja sam stavio +0.2V ali ne znam sta mu je pocetna vrednost, predpostavljam da je 1.8 al sta znam mozda i gresim. Ploca je Gigabyte DS3.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari