Šta je novo?

GeForce RTX 4000 Thread [za adapter, konektor i kabl postoji posebna tema]

24 GPU faze jer smo tako u mogucnosti :)

pa to ona debauer sto je imao u rukama, samo bez pcb :)

Moraju da opravdaju cenu od 3500€ na neki način 😀

I dalje ce da stekce kad se upale sve ultra RT dzidza bidze. :p

Poslednja izmena:
A kako je onima koji moraju da rade review 4060...

Počelo je sa grafikama, a onda vidim na jednom mestu sve YouTube-re koje pratim bez Jay Z2C-ja, Der Bauera i KitGuru... Neke sam zaboravio, ali ajd...

Pojavio se na stanju "carbon" vodeni blok i uzeo njega, dobra cena i potencijalno može u neki ITX build.

1686446625720.png

Ovaj:

Dal uopste ima smisla vodeno hladjenje za 4000 seriju?

Ima ako hoces graficku manjih dimenzija

ladno sam ovo prevideo a objavljeno još u januaru. priča oko podrške za AV1 encoding i poređenje sa AVC (H.264). čak ima poređenje konrketno sa x264
Video 1 shows a quality comparison of AV1 video encoded on an NVIDIA Ada Lovelace architecture GPU versus H.264 video encoded using x264 software. The H.264 video is encoded using medium presets at 30 Mbps, while the AV1 video is encoded at 18 Mbps using the high-performance presets. The quality of both videos is comparable. The throughput of the AV1 encoder is 500 fps, almost 9x faster than the x264 encoder.
baš su našli kako da porede :D

Evo, od danas i ja da se pridružim u klub, stigla RTX 4090.

Šaljem ovih dana rezultate.

Inače, jednostavnom sam logikom birao.

rtx 4090 brain meme.jpg

Prilozi

• IMG_20230613_191734.jpg
    IMG_20230613_191734.jpg
    216.3 KB · Pregleda: 155
Poslednja izmena:
^ neka te lepo služi, naravno bezbednost na prvom mestu 😀

Ajmo jos malo vece kartice (do sad nijedna 4090 nije prelazila 36cm, ova nova je Sampion):

ZOTAC-4090-PGF-HERO-BANNER.jpg

Mozak izgubili skroz...hlađenje na 4090-icama je overkill, ovi umesto da pokušavaju što više da ga smanje da bi spustili cenu a da karta ostane dobro hlađena, oni troše vreme i resurse da ga povećaju što više, potpuno nepotrebno. Zaludan pop, etc...

Bolje vreme i novac da su potrosili na razvijanje ventilatora koji im zvece vec 4 generacije...

^ čudno da se čuju, meni tuf ne pređe 36% brzinu.

Ne mogu da editujem post, kartica samo za odabrane (duboki džep)

^ verujem ti na reč, jesi probao da ih staviš na manual preko afterburnera da ih malo zaletis. Moguće da su van balansa pa imaju neki zvuk, obično veća brzina smiri taj efekat.

Moram da pitam. Da li je nekom sa foruma izgoreo kabl? Ili se pokidala karta na pcie ulazu?

Pa u sustini, to je neko zujanje. Nije nesto napadno, ali svakako da je bezveze.

Nazad
Vrh Dno