- Učlanjen(a)
- 20.06.2011
- Poena
- 785
Kaže kolega dobio je ponudu za 4080 tuf 1740€ i Strix 1930€. Kako lik kaže uvoz iz evropeNemaju Madjari i cena nije ta koja pise, ispamovao sam ceo internet juce...![]()
Kaže kolega dobio je ponudu za 4080 tuf 1740€ i Strix 1930€. Kako lik kaže uvoz iz evropeNemaju Madjari i cena nije ta koja pise, ispamovao sam ceo internet juce...![]()
Ako te ne mrzi, probaj u Blenderu, ovde možeš da skineš Blender BenchmarkDa ih probamo u SLI?![]()
Ma nema vise podrske za nvlink, inace bi mi bilo zadovoljstvo da ih provrtim istovremeno. Ne ukazuje se cesto ovakva prilika, s'obzirom da se MSI nece zadrzavati vise kod mene, trazi novog vlasnika.Ako te ne mrzi, probaj u Blenderu, ovde možeš da skineš Blender Benchmark
Ma ne interesuje me premijum hardware, nego će i midrange u Evropi košta duplo više nego pre. Živo me interesuje zbog čega će gameri da pređu na neki novu hipotetičku najprodavaniju midrange karticu ako perf/EUR za rtx 4060 ostane isti kao za rtx 4090.Cene za 4080 u EU su od 1470e za Palit, dok Gigabyte i MSI su oko 1700e, Asus 1800e .....
4090 od 2300 za Zotac / Inno, Asus 2400+.....
Za 3000 seriju su poremetili cene, pa je 3080ti za 50-100e jeftinija od 3090ti, a 3090 skuplja od TI modela.....
Mislim da i sama inflacija ima veze sa porastom cena, uz verovatnu muljažu sa količinom robe koje plasiraju na tržište.
Kako god, i dalje sam mišljenja da je vreme jeftinog premium hardware prošlost.
Mislim da neće biti tako, zbog više razloga, od toga što je izbor grafika na tržištu ogroman(što starih, što novih, polovnih i novih), pa će se taj midrange sam po sebi nametnuti kao "best buy".Ma ne interesuje me premijum hardware, nego će i midrange u Evropi košta duplo više nego pre. Živo me interesuje zbog čega će gameri da pređu na neki novu hipotetičku najprodavaniju midrange karticu ako perf/EUR za rtx 4060 ostane isti kao za rtx 4090.
Ovim tempom rtx 4060 će koštati 800-900eur i imati performanse rtx 3070.
Coil whine na Asus 4080 karti recimo, ali samo shhhh.... o tome ne sme da se pricaNeobično mnogo čudnih oglasa vidjam za 4090 mladje od mesec dana sa domaćom garancijom.
Te nije lepa estetski, te mu se pokvario bmw pa mu treba 270k baš od gpu stare mesec dana. 😁
Šta propuštam? 😁
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari