Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

Ovo deluje kao super resenje za kablove , ne mora biti cak ni modularno napajanje.

https://www.tomshardware.com/news/ainex-pcie-gpu-power-bridge

HgLQQVKxMcSxxzDB7mG2kH.jpg

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
^ ne vidim razlog što ne moglo, ako budeš imao problema lagano ćeš ga zameniti.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

na giga sajtu videh 850W za Extreme pogresno upisao Master,nebih menjao uzeo pre manje od dva meseca

Poslednja izmena:
Mislim da tvoje od 800w će izdržati bez problema, da pređeš na 850w po meni je nepotrebno bolje kad budeš menjao idi na 1000w.

dali ce ovo napajanje Enermax MaxTytan 800 drzati Gigabyte 3080 Aorus Extrem planiram poruciti,
posto me opet hebali za Strix OC
Odličan psu.Verujem bez problema ce se nositi sa novim kartama.A i snaga je fino odmerena 800w za najveće potrošače.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Znaci nama koji imamo b450 i x470 treba nvidia da bi koristili SAM dok sa AMD gpu to dobijamo samo uz 5xx plus zen 3 kombo. O kakva ironija .

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Kao što je NVidia imala GSync pa su ih pljuvali jer je bilo samo za njihove karte i što je bilo skuplje od Freesynca iako je tehnički superiornije rešenje, a za Freesync tišina, nema veze, sve ok...i onda NVidia ponudi variabilni refresh za Nvidia karte na Freesync monitorima, a ne AMD. O, ironije + dupli standardi...

Poslednja izmena:
^ [emoji41] samo sam iskoristio jednu, šteta što nema sli da probam.

ja sam morao da vratim 2080 u masinu dok ne stigne meshify c mini koje mi se cini kao adekvatno kuciste za ovu konfigurqciju.

javljam utiske kad prepakujem.

Znaci nama koji imamo b450 i x470 treba nvidia da bi koristili SAM dok sa AMD gpu to dobijamo samo uz 5xx plus zen 3 kombo. O kakva ironija .
mislim da se to odnosi na ploče sa PCIe 4
NVIDIA states that the technology is actually part of the PCI Express specifications, and therefore could be enabled on Ampere GPU for both AMD and Intel processors.

ja sam morao da vratim 2080 u masinu dok ne stigne meshify c mini koje mi se cini kao adekvatno kuciste za ovu konfigurqciju.

javljam utiske kad prepakujem.
Voda tebra,vodaaaa :)

Sent from my OnePlus 8 using Tapatalk

ne volim vodu u kucistu nikako :)

^ možeš vodeno barem na procesor. Taman bi se grafička lepo videla od gore, na slici gde si stavio 3080 bukvalno se vidi samo bočna strana kartice.

imao sam jednom cors h100i gtx koji je odapeo posle par meseci i te prskalice na vodu vise ne bih takao. custom loop mi je previse gimnastike. tako da samo vazduh dolazi u obzir kod mene.
verujem da ce meshify da resi sve probleme. samo da stigne :)

^ sigurno hoće, koliko vidim kod tebe je najveći problem što od dole grafička nema ni malo dotoka vazduha.

Odličan psu.Verujem bez problema ce se nositi sa novim kartama.A i snaga je fino odmerena 800w za najveće potrošače.

Guralo je bez problema 3080 Vision OC do prekjuce
Bunilo me je posto na giga sajtu stoji za Extrem vers. 850w
Dok je za Vision 750w
Hvla za odgovore

^ tako je i kod Asusa bilo. Prvo je pisalo 650w da bi prepravili na 850w. Ako pogledaš testove ima gde su prikazivali kompletnu potrošnju celog PC koja nije prešla 600w.

Giga ili bilo koji drugi proizodjač karti nezna tvoje ostale komponente.Tako da ide nekom logikom na najgoru mogucu varijantu.Isto i koji psu...

Sverc komerc ponovo na KP, 1570 eura za Strix 3080 model.

Niko nije primoran da kupuje po takvim cenama.

Meni i stara GTX 1070 za sada završava posao iako bih možda prešao na RTX 3070, ali kakvo je stanje na tržištu neću u skorije vreme.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

^ Oni govore da to nije korektno da neko kupi karticu za 1100 i prodaje za 1600. Što si rekao da ne moraju da kupe si u pravu. Ja sam kupio dve 3080, jednu sam ostavio sebi dok sam drugu prodao kolegi @ercim po ceni koju sam i platio. Mnogo ljudi traže kartice i stvarno bi ih koristili dok im trgovci pokupe ispred nosa i onda preteruju sa cenama.

Pa nije graficka pitanje zivota i smrti, nit se jede niti je jedina na trzistu.
Strix je bas hladna kartica.

^ naravno da nije, zato treba biti uporan. Ako sam ja kupio dve i ostavio strixa sebi zato što je bolji model mislim da može svako da nađe sebi jednu.

^ kod mene stala bez problema a ima još mesta[emoji41], zavisi od kućišta

^ to je dosta malo kućište, posebno što ove kartice gutaju struje mnogo pa im treba što više vazduha da se hlade. Mada vidiceš kad ti stigne kartica da li ćeš imati potrebe da menjaš kućište.

Vrh Dno