Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

videh da strix 3070 ima na stanju u radnji na M, pa ako je neko spreman da debelo plati, mozda moze da je preuzme ako je sajt azuran.... iako ne podrzavam ove preskupe cene, svakako ce se neko naci da kupi, pa bolje neko odavde...

Koja je cena za strix 3070?

Ako moze da prestanemo da spamujemo temu o cenama tek lansiranog paper launch proizvoda na malom trzistu kao nasem. To je totalno nebitno. Ako neko ima kartu, nek okaci neki rez, a pracenje koliko ce maloprodaje da osisaju nekog zaista nije zanimljivo

Poslednja izmena od urednika:
Ajd ja malo o gigabytu 3070 oc , clock stoji na nekih 1950mhz do 1980, a temp je udario max 70c u kucistu koje ima dobar airflow sa 5 ventilatora i sad bi to bilo ispod 70c verovatno da moja zena ne zapali kotao na max , ako se ja topim kako li je tek kompu. Power draw mu je nesto tik ispod 270w .
Nisam probao nista na 1440p i 4k jer imam 1080p monitor za sada ali ima par mesta u metro exodus gde frame padne na 40 inace je na 60-70.
Klinac igra red dead redemption 2 i prosecan fps je 70 sve na ultra sa msaa iskljucenim.
Imao sam blower rx 480 pre ove kartice i oseti se ogromna razlika u performansama , tiha je prilicno i skoro se ne cuje , moj blower se cuo u susednoj sobi kada krene turbina.
Prilicno sam zadovolja karticom i spreman sam za cyberpunk, planiram jos ryzen 5600 da uzmem sledece godine kada padne cena.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Fygaroo;6229968 Nisam probao nista na 1440p i 4k jer imam 1080p monitor za sada ali ima par mesta u metro exodus gde frame padne na 40 inace je na 60-70. Klinac igra red dead redemption 2 i prosecan fps je 70 sve na ultra sa msaa iskljucenim. Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk[/QUOTE je napisao(la):
Metro sa RTX-om ili bez?

Nesto sam ocekivao vise od 60-70 FPS za metro na 1080p... Jel moguce da RT toliko vuce?

još pitaš :D na raznim testovima se videlo da RT dosta smanjuje FPS. tako to ide, bolja slika manji FPS

Nesto sam ocekivao vise od 60-70 FPS za metro na 1080p... Jel moguce da RT toliko vuce?

Jok, zezamo se... Ali ce biti manje obaranje i bolja opcija nego kod AMD, barem jos generaciju-dve...
I na 3080 imas poprilican udarac na performanse sa "RTX ON", zato sam i spomenuo da krstenu rt implementaciju (bez veceg zuluma na fps) mozemo tek za koju godinu da ocekujemo i da je jos uvek mozda bolje uzeti (jeftiniju) grafu sa vise sirove snage.

Poslednja izmena:
Ja nisam jer mi je na rx 480 metro radio na low pa mi je fps padao na 30fps u par delova igre, sada radi sve na max plus RT , probacu kada budem kuci bez RT da vidim razliku, ostaje mi i control da probam kako radi jer ona ima opciju DLSS sa 540p na 1080p dok metro moze samo sa ress preko 1080p.
DLSS je prilicno velika stvar jer cak i da amd pobedi sa boljim karticama nvidija moze da se takmici sa DLSS ako vise igara podrze tu opciju.

Poslednja izmena:
Kod madjara su mnogo jake cene za 3070, dodje mi da kupim u monit**u 3080 za malo vise para al traze PSU 1000w.

Ja da javim samo da sa ventusom nemam nikakvih problema trenutno. Nisam za sad zakacio ni jedan crash niti blue screen ili nesto.

Evo ceo dan Doom eternal picim na ultra nightmare :) konstantno 60fps vozi na 4k.

Iskreno prezadovoljan.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Da se javim da je dip ispod 60fps bio na DLC Sams story, na main game fps ide do 120 i ne pada mnogo ali sam ga zakljucao na 60fps zbog monitora, ne znam razlog sto je u dlc dip na 40 a ista podesavanja.

Opa stigla i strix [emoji1]
705f2fa8d37d7ded2a7a930b6288a0e2.jpg

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

^ hvala[emoji16]

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

RTX 3050 mi deluje previse "skraceno", ocekivao sam pozicioniranje oko 1660, ali ne i ispod 1650SUPER... Ovakva kakva je je pre zasluzuje 3040 naziv.
3050Ti ce vrv biti ista 2060 sa sve istom potrosnjom i premala je razlika do 3060...

Navodno se AIB partneri žale da je MSRP za RTX 3060 nerealno postavljen i da im je neisplativo da prodaju kartice po toj ceni.

Poslednja izmena:
Tj traze da se poveca marza ili da Nvidia smanji svoju marzu za AIB...
Ako se AMD-u sada nisu zvezde poklopile, ne znam kada ce i da li ce im skoro konkurancija biti uhvacena spustenih gaca, bukvalno ova i sledeca godina moze biti AMD-ova...

"Samo" ako mogu da isprate sa zalihama.

Founders Edition... ako uspes da ga kupis

Ko proizvodi FE kartice?

Sveti petar

Foxcon verovatno :D Naravno, mozda imaju dogovor sa nekim AIB partnerom da pravi FE karte, kao sto je ATI/AMD dugo imao sa PC Partnerom za referentne modele.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno