Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

^ kod DSR digneš na 1440p a monitor je 1080p. Koliko znam dobija se smoothnes ali prikaz ostaje isti pošto monitor ne može da prikaže veći broj piksela. Da budem iskren probao sam jednom kad sam dignuo na 4K pošto imam 1440p monitor i nisam primetio razliku u kvalitetu slike.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Probaj onda 800x600 pa javi jel ima razlike.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

^ kod DSR digneš na 1440p a monitor je 1080p. Koliko znam dobija se smoothnes ali prikaz ostaje isti pošto monitor ne može da prikaže veći broj piksela. Da budem iskren probao sam jednom kad sam dignuo na 4K pošto imam 1440p monitor i nisam primetio razliku u kvalitetu slike.

Trebalo bi da ima razlike kada radis to bez dsr , fora 1080p monitor ti podignes da gpu renderuje na 2x tu resoluciju pa je prikaze na 1080 kao manje ima kockastih ivica , ja teram metro na 2x ali nisam primetio neku razliku.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

@apple Kao što sam rekao ja sam probao jednom i nisam primetio ogromnu razliku. Jer kartica koju sam koristio u tom trenutku mogla je da tera 1440p dok na 4k sam imao dosta manji fps pa mi nije bilo efekta.

@fygaroo moguće da ivice budu oštrije, da li je toliko bolje vidiceš sam, ako jeste onda je ok da koristis. Imaš karticu koja može da gura 1440p.

Kod AMD-a ima razlike itekako, igram ponesto na 1440p VSR (njihova pandan DSR-u).

Svakako je veca razlika izmedju 1080p native i 2160p DSR, nego izmedju 1440p native i 2160p DSR.

Trebalo bi da ima razlike kada radis to bez dsr , fora 1080p monitor ti podignes da gpu renderuje na 2x tu resoluciju pa je prikaze na 1080 kao manje ima kockastih ivica , ja teram metro na 2x ali nisam primetio neku razliku.

Pa uradi screenshotove sa i bez pa vidi da li ima razlike. :D

Poslednja izmena:
@apple Kao što sam rekao ja sam probao jednom i nisam primetio ogromnu razliku. Jer kartica koju sam koristio u tom trenutku mogla je da tera 1440p dok na 4k sam imao dosta manji fps pa mi nije bilo efekta.

@fygaroo moguće da ivice budu oštrije, da li je toliko bolje vidiceš sam, ako jeste onda je ok da koristis. Imaš karticu koja može da gura 1440p.

To zahteva deep dive i gledanje svih detalja sto mene mrzi ali ga drzim na 2x , RT me je odusevio u metro exodus ova svetla i senke su prelepe .

Kod AMD-a ima razlike itekako, igram ponesto na 1440p VSR (njihova pandan DSR-u).
Mislim da to niie pandan dsr jer dsr ublazava performanse hit tako a vsr prilicno udara u performanse, imas i image sharpening pa mozda i on pomaze sa izgledom.

@deradicci Sigurno jeste veća razlika što si naveo, ja sam rekao iz mog iskustva što sam imao, za AMD ne mogu da kažem pošto mi je zadnja kartica od njih bila 290x.

@fygaroo nadam se da će više biti igrica sa RT u sledecoj godini pošto je i AMD početo da gura RT

@deradicci Sigurno jeste veća razlika što si naveo, ja sam rekao iz mog iskustva što sam imao, za AMD ne mogu da kažem pošto mi je zadnja kartica od njih bila 290x.

@fygaroo nadam se da će više biti igrica sa RT u sledecoj godini pošto je i AMD početo da gura RT

I ja se nadam da ce to otici u mainstream, valjda ce amd uspeti sa 6xxx serijom posto bench im izgleda super a i nvidija se uzvrpoljila cim izbacuje 3080ti , znaci da se bar malo plase.

^ definitivno se plaše, dobro je što se AMD izjednačio sa nvidia (dok ne izađu malo precizniji testovi) pa ćemo sledeće generacije dobiti dva proizvođača koji će se još više potruditi oko novog GPU. Ako se Nvidia ne potrudi već sledeće serije može da prođe kao Intel.

Sto ? Meni je ok izgledalo da sharpening.

Ne treba mi za svaku igru, jer nema svaka igra glupavi mutni AA.

A kada ipak zatreba tu je Reshade i LumaSharpen, navika.

^ definitivno se plaše, dobro je što se AMD izjednačio sa nvidia (dok ne izađu malo precizniji testovi) pa ćemo sledeće generacije dobiti dva proizvođača koji će se još više potruditi oko novog GPU. Ako se Nvidia ne potrudi već sledeće serije može da prođe kao Intel.

Dobicemo tri. :D

https://www.tomshardware.com/news/intel-xe-hpg-graphics-unveiled

Poslednja izmena:
^ u pravu si, totalno sam zaboravio na Intel. Zdrava konkurencija je odlična stvar pošto jedni druge guraju da budu bolji, a mi kao krajnji korisnici ćemo imati veći izbor GPU.

Naravno, ebay pun 2080 karti za lepe pare.
e093a30199e6d6e7408c7a24a91f80c1.jpg

Salji jednu! :D

Ako se vec prica o DSR, ne koristite te u glavi zacrtane rezolucije, 1440p sq 1080p ili 4k sa 1440p i slicno, nego uvek pixel na pixel.
Dakle 2x i 4x mnozioc, koju god rezoluciju da dobijete.

I naravno da ima osetne razlike u kvalitetu slike.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
I koliko ste platili te 3070 i 3080ke vi koji ste ih nabavili?

Bas I ja hteo da pitam @Lemaja, @zeko i ko god jos... I gde ste uzeli, moze i na pm... Hvala

Ja sam uzeo preko druga uz neku trampu i imali su samo 3 komada, ne znam za koliko su prodavali ali mene je izasla oko 80k ako racunam i trampu. 80k je previse ali supruga mi je rekla da zeli da pokrije deo kartice i da mi to bude poklon za narednih 5 rodjendana.

Najeftinije sto sam video je zotac dual fan 3070 za 740e.

Poslednja izmena:
Neka naruci neko sa ebaya, mozda dobije nesto u kutiji sto nije RTX 3080 za ove pare.. :D

Ako te nije za za 500e, probaj, eno ga jedan iz Pariza prodaje, postarina 5e samo. :D

Ali bank transfer iskljucivo. Nikada se nisam usuduo da ista porucim sa Ebaya, posebno skuplje stvari, ovo prevara garantovano.

Ne znam uzimam u lokalnoj radnji sa fiskalnim racunon :) rekoh pitam dal su resili probleme sa 3080 karticama

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Razmisljao sam i ja ali sam odustao, pored pocetnih problema ima i velike power spikove kojih nema na 3070. Ali imas garanciju pa ako nesto bude mozes resiti , ja nisam hteo da se zezam.

pitah danas na kp za evga 3080 xc3 ultra, 1039e ali kazu jedino ako prihvatim bez garancije jer ih je evga nesto zavrnula i u slucaju reklamacije kupac sam snosi troskove slanja za nemacku. haos.
ipak cu da ganjam izgleda tuf 3080 ma koliko ne voleo asus.

Danas je lakse i jeftinije nabaviti osiromaseni uranijum nego li novu graficku :d ....

Ne verujem koliko ima nestrpljivih ljudi ukljucijuci i mene. Da ne mozemo da sacekamo da izadju i amd kartice i da padnu cene.

^ ja baš mislim da će AMD kad izađe prići pre cenama Nvidia nego što će cene od Nvidia da padnu. Napravili su odlične kartice a to će najviše trgovci da iskoriste. Nadam se da grešim ali vidićemo za koji dan.

Nazad
Vrh Dno