Imao neku ponudu za dve RTX 3080. Fina je cena bila u pitanju.
Karte vizualno u mint stanju. Lik koji ih prodaje fina i korektna osoba.
1. MSI RTX 3080 Suprim X Full Pack sa zastitnom nalepnicom
2. Zotac Holo Amp 3080 Full Pack, stikera nema, ali mislim da Zotac ni ne lepi te zastitne nalepnice
Epilog:
Prva kartica i sa Gaming i sa Silent bios-om (Suprim X 3080 MSI) ima nerealne temperature:
~ 81-82C za jezgro i oko 95-98C za hotspot pri testiranju u Superposition @ 4k dok je VRAM isao na "skromnih" 102C
Taman kad sam se dogovorio da je eventualno i otvorim i sredim joj padove i pastu posto vlasnik kaze da je majnovao oko ~12 meseci sa fabrickim padovima/pastom ona zabode u RDR2 u Benchmark testu.
Druga kartica Zotac 3080 ramp-upuje ventilatore na 95% posle 25-30 sekundi u Superposition na @ 4k gde je hotspot na oko 102C, VRAM na 90C a jezgro na 80C.
Zahvalio se i rekao da bih kartice preskocio.
E sad; siri se polako prica da su GDDR6X kartice problematicne, pogotovo 3090, zato sto su navodno podlozne degradaciji memorijskih cipova zbog visoke temperature.
Takodje, malo offtopic, ali sve interposer kartice poput Radeon VII ili Vega su takodje losa kupovina, mada opet, to je vec off topic.
Mozda je ovoj 3080 Suprim X degradirao VRAM jer je 102C tokom gejminga prilicno visoka temperatura u provetrenom TD 500 Mesh kucistu, mogu samo da zamislim koliko je isla na ETH-u ako je u gamingu na 1080p rezoluciji nagurala tih 102C za VRAM.
Takodje, nacuo sam da Hynix RTX 3060ti imaju neke probleme sa crkavanjem, ne znam da li je to tacno.