- Učlanjen(a)
- 09.01.2011
- Poena
- 735
Znam ja da će sve više igara podržavati RT, ali ako i bez toga karta od 400€ jedva izvlači 60 FPS u 1080p, onda je problem negde drugde. I naravno da je ubrzanje od 10-15 ili beznačajno ili jedva primetno. Bez 30-40% nema smisla razmatrati jači model. Tamo gde ti tvoja karta postane usko grlo, postaće i 10-15% brža, pre ili kasnije
U nekim novim igrama je 2070 na granici 60 FPS u 1440p. Dogodine će ih biti sigurno gde će 50 biti realnost. Ne kažem da je to problem, posebno što se može smanjiti kvalitet, ali nije ni kul 😉 Pri tom, ako trenutna karta nije dovoljna za npr. Vega 64 za 1440p, neće biti ni 10% brža, koja je pri tom 20% skuplja.
Cene dole, svi to vole 😀 Mada ja ne krivim nVidia-u, njihovi proizvodi i poslovanje je baš kako treba da bude. "Problem" je sa softverske strane. A kupci očigledno podržavaju sve to, pošto prodaja u gaming industriji ide k'o alva. RGB FTW
Pa ovo su karte za 1440p rezoluciju a ne 1080p. S tim što 2070S je neka ulaznica u 4K dok će 2080S biti sasvim solidna 4K karta.
Vega karte su u fazi rasprodaje, zato su i te cene. Kad se rasprodaju, u ponudi AMD-a biće samo Navi karti (osim Radeon VII kao high end koji nije imao smisla u startu a sad tek nema).
Slično je bilo i sa Pascal kartama kad je lansiran Turing, bile su povoljnije ali sad je ostao samo Turing.
U nekim novim igrama je 2070 na granici 60 FPS u 1440p. Dogodine će ih biti sigurno gde će 50 biti realnost. Ne kažem da je to problem, posebno što se može smanjiti kvalitet, ali nije ni kul 😉 Pri tom, ako trenutna karta nije dovoljna za npr. Vega 64 za 1440p, neće biti ni 10% brža, koja je pri tom 20% skuplja.
Cene dole, svi to vole 😀 Mada ja ne krivim nVidia-u, njihovi proizvodi i poslovanje je baš kako treba da bude. "Problem" je sa softverske strane. A kupci očigledno podržavaju sve to, pošto prodaja u gaming industriji ide k'o alva. RGB FTW