Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

Pa ja kolko vidim Gtx480 pobedjuje u par testova i najbolji je u Heaven Benchmarku a Ati ga pobedjuje tesno u 3dmarku i u igrama su par frejmoa negde za Ati negde za Nvidiu kad bi me neko pitao sta da kupi rekao bih da je mrtva trka izmedju ove dve kartice ako je ovaj test uzeti za primer a i naslov teme bi trebao da glasi gtx480 beats ati becose we said soo
Dok ne izadje Gx2 ili sl. od nvidije Ati je i dalje king of the hill sa 5890.

Mislio si na 5970 :)... poenta je da uopste nije zanimljivo da li je nv za nijansu brza, jer su te performanse dostupne vec 8 meseci...

Pa ja kolko vidim Gtx480 pobedjuje u par testova i najbolji je u Heaven Benchmarku a Ati ga pobedjuje tesno u 3dmarku i u igrama su par frejmoa negde za Ati negde za Nvidiu kad bi me neko pitao sta da kupi rekao bih da je mrtva trka izmedju ove dve kartice ako je ovaj test uzeti za primer a i naslov teme bi trebao da glasi gtx480 beats ati becose we said soo
Dok ne izadje Gx2 ili sl. od nvidije Ati je i dalje king of the hill sa 5890.

GTX 480 je na difoltu, 5870 je oc.

Pa sta poznato je da je 480 bolja malo, to malo je nadomesteno skoro oc-om ovde, jako su blizu karte... Jedino mozda sto taj Matrix kosta vise od referentne, ali za ROG se uvek davalo vise para, i ROG 480 ako bude imalo bice kao 5970 po ceni verovatno...

Poslednja izmena:
Neverovatno je kako GTX 480 uspeva da parira 5870 pored onoliko osakacenog broja TMUa u odnosu na proslu generaciju i sadasnju Atijevu.
Svega 60 TMUa sa 42GTexela/s protiv 80 TMUa i 76GTexela/s.
S druge strane Pixel fillrate im je slican, ali ipak blago u prednosti je GTX.

Verovatno nvidija pretpostavlja da novije DX11 igre nece toliko da koriste multiteksturiranje ili su taj deo morali da zrtvuju na ustrb optimizacije raytracing-a ili sl.

Moram da priznam da mi se nije svidelo kad sam video da GTX 470 ima svega 56 TMU-a i znatno nizi fillrate nego GTX 280, ali srecom u praksi ipak radi solidno brze od stare karte.
GTX 465 je jos vise obogaljen sa svega 44 TMU-a i s obzirom da ostatak chipa na papiru ne stoji toliko lose, verovatno mu taj nizak tex-fillrate dosta kvari performanse.

Bilo je vec reci o tome, u onim tekstovima o Fermi arhitekturi. Tacno je da nisu cip projektovali sa tim u vidu (teksturiranje), vec su sve usmerili ka geometriji, teselacija i to...

Vec je kacen taj test i zakljuceno je da je ocigledan fejk :D :D

zeljko je napisao(la):
Sajtovi koji biraju testove koji odgovaraju NV = fake
Sajtovi koji biraju testove koji su bolji na ATI-ju = normalno

:)
Pa dobro tako ispada sada ali moras da budes realan i da priznas da je test u najmanju ruku sumnjiv. 470-ka brise patos sa 5850 s tolikom razlikom da je to nehumano a 460 je opet brzi. I opet tolika razlika u testovima s drugih sajtova, pa sta covek da pomisli? ,)

Sajtovi koji biraju testove koji odgovaraju NV = fake
Sajtovi koji biraju testove koji su bolji na ATI-ju = normalno

:)

Svaki test koji drasticno odskace od ostalih testova je =fake .
Inace kad srede drajvere gtx 465 ce biti najvise pola puta izmedju 5830 i 5850 :D
Ovde sigurno nece biti isplativa a da budem iskren nigde i u Americi mozes kupiti najeftiniju 5850 za 288 dolara

Poslednja izmena:
Znaci po vama ako neko testira primarno DX11 i igre koje favorizuju NV to je fake?
Dok oni koji biraju scene gde je ATI brzi a totalno zanemaruju postojanje DX11 bencheva po vama je to sasvim normalno......

Ja bi ako moze da se testira sve,pa da ja odlucim sta mi je od toga najmerodavnije za poredjenje. ;)
Bilo kakvo biranje testova i delimicno testiranje je tendenciozno namestanje rezultata u korist jednih ili drugih.Sto je najgore,bar 70% testova je tako odradjeno...

U tom testu na nekim mjestima nema pomaka uopce, a 465 overklokan na cak 821/1642/1882Mhz. Ovdje covjek postize bolje ili iste rezultate na 700mhz:

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=151438

Recimo na testu Crysis WH nisu ista podesavanja (gamer/4XAA/1680*1050/Frost Map => enthusiast/0xAA/1680*1050/Ambush), ali bez obzira kod user testa se lepo vidi da sa povecanjem kloka broj frejmova maltene linearno skalira, sto bi se reklo da je tacno, s obzirom da fermi karte odlicno skaliraju sa povecanjem kloka, a sa druge strane kriza je vec ispeglana sa pecevima i drajverima. Kod ovog testa sa overclockersclub.com sajta povecanjem kloka (~ 33%) dobije se 7 frejmova vise sto je tacno 20%, a jos je sve na gamer. I meni tu nesto nije u redu. :trust:

Recimo na testu Crysis WH nisu ista podesavanja (gamer/4XAA/1680*1050/Frost Map => enthusiast/0xAA/1680*1050/Ambush), ali bez obzira kod user testa se lepo vidi da sa povecanjem kloka broj frejmova maltene linearno skalira, sto bi se reklo da je tacno, s obzirom da fermi karte odlicno skaliraju sa povecanjem kloka, a sa druge strane kriza je vec ispeglana sa pecevima i drajverima. Kod ovog testa sa overclockersclub.com sajta povecanjem kloka (~ 33%) dobije se 7 frejmova vise sto je tacno 20%, a jos je sve na gamer. I meni tu nesto nije u redu. :trust:

Recimo u overclockersclub testu Warhead na 1920 rez. nema pomaka uopce? Sa tolikim overklokom je to nemoguce?

Evo jedne gluposti iz testa koja se tice temperature

http://www.overclockersclub.com/reviews/asus_engtx465/17.htm

pogledajte temperature stoc naspram overclock karte :D :D urnebesni rezultati.

@zeljko: prestani da skaces kao da te neko ubada prstom u oko :D Niko nije rekao da su testovi koji favorizuju ATI pravi, a NV fake. Vec su ocigledne nelogicnosti i nemoguci rezultati u testu. Dok 20 testova na netu ima slicne rezultate...taj magicni odstupa podebelo od svih ;)

Sigurno da je tako :) mada me je prijatno iznenadio kvalitet hladjenja inoo3D 470 modela, koji su takodje ukljucili u test. Kartica je prilicno "hladna" :)

Uz full respect svima koji su se usrecjili sa 5850 za 200-210e mislim da je vishe nego ochigledna dechija bolest to gurati svima pod nos. Okej svaka chast za kupovinu, ali isto tako ljudi mogu da kazhu - shta me briga !?!?

Ne razumem zbog chega toliko potenciranje toga. To zvuchi kao razgovor dve komshinice gde jedna kazhe drugoj da je treshnje platila 50din za kg jer joj je muzh otishao na "kvantash" a ova sva srecjna pre toga rekla kako je super proshla jer je uzela za 90din jer su inache preko 100....

Najbolja stvar bi bila kada ovaj thread ne bi bio u sekciji gde se broje postovi poshto ima preko 120 strana od chega barem 100 strana brutalnog shuma.

:wave:

Recimo u overclockersclub testu Warhead na 1920 rez. nema pomaka uopce? Sa tolikim overklokom je to nemoguce?

Tacno, 29 fps default / 200 mhz+ overklokovana karta, isto 29 fps-a..:sceptic:. Ili je neki typo ili namestaljka.

Mali off...
Svi ti (uglavnom) multimilionerski sajtovi ne bi bili tu gde jesu da ne namestaju svakakve sumnjive rezultate pa kroz redove teksta "porucuju" kako nije bas dobra karta od recimo 200 evra (nebitno ni koji je brend u pitanju), samo zato sto ipak fali nekoliko frejmova do granice igrivosti neke omiljene igre kod dosta potencijalnih kupaca.:wall: ali sa kartom od 300 ili 400 evra, e onda ce lepo da radi.:mad:. Sva sreca, pa nismo svi sisali vesla. Zato je test clana sa foruma po meni uvek najmerodavniji. :smoke:

Ja sam cenu koju sam platio prvi put spomenuo.Izvinjavam se. Kao sto rekoh, to je jedina prepreka da sada po ovim cenama ne kupim 470-tku.
Pitanje:
Da li je ikada jedna serija grafickih karti na svom lansiranju bila jeftinija u odnosu na njenu cenu posle X meseci???Ako nije,mislim da to govori sve.I dalje mislim da je jedino GTX470 jedino sto vredi trenutno od Nvidie.

Ja sam cenu koju sam platio prvi put spomenuo.Izvinjavam se. Kao sto rekoh, to je jedina prepreka da sada po ovim cenama ne kupim 470-tku.
Pitanje:
Da li je ikada jedna serija grafickih karti na svom lansiranju bila jeftinija u odnosu na njenu cenu posle X meseci???Ako nije,mislim da to govori sve.I dalje mislim da je jedino GTX470 jedino sto vredi trenutno od Nvidie.

potpuno se slazem za gtx470...
da biram izmedju nje i 5870,uzeo bih nju...

ni gtx480 ni 465 ne bih uzeo ni u ludilu...

Vrh Dno