mali off, ali ovo je 0 u poredjenju kakav je fermi trebao da bude, nesto su zaje*ali zesce...
http://www.semiaccurate.com/2010/05/05/nvidia-downgrades-tesla-again/
Sad ce svi, ah Charlie Demerjian, ali nema nista sto nije istinito, samo su izneseni zvanicni PDF fajlovi od strane nVidia-e sa specifikacijama...
kao sto vidite:
a ovo su sadasnje specifikacije:
Znaci jos su smanjili taktove, a povecali potrosnju...sta im se desilo ne znam.
Jel mogu ja prvi: ah Charlie Demerjian
Nekoliko stvari:
1) Ono sto je Pixell primetio - on i dalje kao dokaze za 'zlog Fermija' navodi svoje linkova i uzima ih kao aksiom...smesno...
2) Naveo je dva dokumenta nVidia-e i to je ok, a gde je onaj treci iz Maja 2009 ? Koliko sam ja pratio, nVidia nikad nije iznela ove specifikacije koje je on naveo za Maj 2009.
3)
Fermi danas daje mnogo losije specifikacije kao i performanse nego sto su planirane, i mnogo vecu potrosnju, ali sta je tu je.
Ovaj Charlijev tekst je o tesli, a ne o GF karticama, eto vidis vec te je izmanipulisao

Nikada nije nVidia objavila specifikacije GF kartica, tako da tu ne moze jasno da se govori o tome koliko su specifikacije pale u odnosu na planirane. A pale jesu, samo sto mi, a ni Charli, ne znamo koliko.
Dakle ovaj njegov tekst je o Tesli, a na kraju kaze: "In the end, Nvidia seems to have delivered about half of what it had promised..." - sta je to delivered, pa fermi based tesla jos nije izasla. Bukvalno tera citaca da pomisli na GeForce (GTX 480), a on ipak ima 480 shadera, sto bi opet pokvarilo njegovu racunicu itd...
4) Natrag na teslu, sve sto je nVidia objavila od specifikacija do sada je ovo:
a sada imamo ovo na njihovom sajtu:
http://www.nvidia.com/object/product_tesla_C2050_C2070_us.html
Dakle, jeste prisutan pad frekvencija sa 1,25-1,4 (charli je odmah stavio 1,4 kako bi pad bio veci

), na 1,15. Ali Tesla fermi kartice jos uvek nisu izasle, ono sto stoji sada na sajtu moze lako da se promeni na bolje. A takodje na sajtu stoji Tesla C2050/C2070, znaci dva modela, a specifikacije su samo za jedan - mozda je to za slabiji...mozda je to neka nVidia-ina procena trenutnog stanja, sto moze lako da se promeni.
Zakljucak: stvari nisu onakve kakve ih Charlie prikazuje.
Svima koji slepo veruju Charlijevim pisanjima, svaka cast i puno srece.