Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

Ne znam....posle ovog cirkusa ne verujem vishe ni u shta dok ne vidim.:)

Pazite ovo
28774.jpg

http://kingpincooling.com/forum/showthread.php?t=656

Znači imamo:
- 8800GTX (izuzetne performanse, skup, vruć i ne preterano bučan, izrodio G92 koji je izuzetan čip)
- 280GTX (slabije performanse u odnosu na konkuretna od 8800GTX ali i dalje jako dobre, skup, vreliji i ne preterano bučan, izrodio 260GTX koji je dobar čip ali ne dobar kao 8800GT)
- 480GTX (još slabije performanse u odnosu na konkurenciju, skup, vreo i jako bučan, za sada mainstream karte nema na vidiku i moguće je da je nećemo videti duže vreme)
- 580/680GTX (28nm kod TSMC, kako ide trend sa usitnjavanjem biće joše gora situacija nego sada, čip još veći, vreliji i sama karta bučnija, ako se ovako nastavi biće skuplji i sporiji od duplo jeftinijeg Radeona)

Ja stvarno ne kapiram kako niko ne vidi kojim putem idu nV karte i kako nikome to ne smeta.
I pored svega toga ja nigde nisam na benchu video naslov post-a u stilu "Problem sa GTX 260, GTX280/285" i slicno ali zato ima mali milion u stilu:
"Problem sa 4850/4870"
"Problem sa 5850/5870"
"Crni ekran na 5770"
"Resenje za (skoro) sve ATI probleme (AGP, PCI-E & Mobility) " -OVO JE NAJJACE!!!
Zanimljivo nema sta. Sve u svemu NVidia jeste skuplja, ali i nesto brza. U ostalom kada je to dobro bilo = sa jeftino?

Poslednja izmena:
Mogao si bar da procitas teme koje si postavio, u prvoj se navodi problem da overclock ne radi(!?), a u drugoj je problem bio do prozivodjaca koji je lose odradio hladjenje. :wave:

U svakom slucaju, generalno gledano ATI ima mnogo vise problema od nvidije. Znam ovo iz iskustva jer moja 3 prijatelja koji su isto svastarski gameri imaju 4870 vec 2 godine i problemi im se javljaju sa svakom petom igrom.

Mogao si bar da procitas teme koje si postavio, u prvoj se navodi problem da overclock ne radi(!?), a u drugoj je problem bio do prozivodjaca koji je lose odradio hladjenje. :wave:

U svakom slucaju, generalno gledano ATI ima mnogo vise problema od nvidije. Znam ovo iz iskustva jer moja 3 prijatelja koji su isto svastarski gameri imaju 4870 vec 2 godine i problemi im se javljaju sa svakom petom igrom.

Te price sam i ja cuo pre nego sam uzeo , ali me zaje** prodavac. Onda sam se i uverio da je tako...samo ja kad vidim da izbacuje nemam zivaca da trazim drivere nego ne igram igru :( . Nasao sam neki sto mislim da podrzava najveci broj igara... pazi kad su u ccc stavili opciju "VPU" da ti izbaci na desktop , a ne u restart:crash: a i ta opcija ne radi svaki put.... Iskreno se nadam da ce ati malo da se skoncentrise na taj software jer nv sprema ceo arsenal gddr5 karti...

Pa tema o problemima sa nVidia karticama ne može da bude zato što ih u Srbiji praktično nema u prodaji već mesecima.

Pa tema o problemima sa nVidia karticama ne može da bude zato što ih u Srbiji praktično nema u prodaji već mesecima.

Kako nema? Gde su? Potrosili sve gtx2....? Nema ni one GA gtx275 po 200e? Te GA je bilo 4-5 modela sve ko duša komadi i svi oko 200e

Poslednja izmena:

Procitati sledecu vest:
http://www.benchmark.rs/benchmark-v...ia-negira-da-potkupljuje-razvojne-timove.html

Jednostavno tek kad sagledas negiranje nVidije shvatis sa cime se sve ATi mora izboriti da bi bio podjednako brz kao konkurencija onda nije ni cudo sto se njima desava to sto se nekima desava.
Mada da budem iskren ja sam do sada imao cetiri ATi kartice, RAGE, 9550 (dva komada kuca/posao) i jedan 4850 ali takvih problema kao sto su neke urbane legende navele zaista nisam imao.

Ma da, svi mi znamo, a pogotovo najbolje G@W:p kako korporacije funkcionisu i ko je kakav.:D Nema nevinih u ovom poslu, to samo mediji i ostala glasila tako prenose, kako kome odgovara. Niko od nas ovde ne zna sta oni rade sa kime sklapaju dogovore, da li su igre zaista neoptimizovane namerno, itd. Svako prepucavanje o tome ko je kakav, je po meni useless. Meni su jedino bitne pogodnosti krajnjeg kupca, tj. sebe, a ne ko sa kime radi i sta se desava na korporativnom niovu.

Ultra-kratki GTX480?

This non-reference card appears to feature not only a shorter card length, but it also should have dual 6-pin power connectors as opposed to the current 8 + 6 pin design. In addition to that, there is a possibility that these cards could launch at the same clocks as the reference cards but possibly be hampered in overclocking by their dual 6 pin design.

20raf4m.jpg
hslvdv.jpg

Custom PCB GTX 480 Designs Show Interesting Developments

Statistika govori da ATI ima vise HW/driver kompatibilnih problema, druga je stvar sto neki svoje licno iskustvo sa 3-4 kartice svrstvaju iznad statistike i realnih problema ljudi sa foruma...

Vec te je jednom Nedjo pitao o ovome, ali... koja statistika? Prema zvanicnim podacima Microsofta objavljenim pre jedno dve godine, NVidijini drajveri su krivi za 3x vise gresaka u odnosu na ATIjeve. Nikakva generalizacija nije dobra.

Realno, ni jedni ni drugi nisu bez problema (ATI-jevi su obicno vidljiviji ;)), i veca je sansa da ce NVidija raditi kako treba sa novom igrom bez instalacije nove verzije drajvera.

Ultra-kratki GTX480?

Bas me interesuje kakvo je hladjenje planirano, jer ovakvo "zbijanje" moze jos dodatno da nesto podigne temperaturu.

Pa pise da ce biti verovatno za "radne stanice", pa zar ima smisla spustati klokove chipa sa 480 sejdera i 1.5g v-ram, da bi trosio i bio brz kao 470?!

Ne znam cemu ovakav dizajn, ajd da ima 6+8 napajanje, onda bi to bio full gtx480, ali sigurno bi ovako kompaktan pcb, isao iskljucivo sa vodenim hladjenjem, sto bi i imalo nekog smisla.
Mozda se neko zezao pa crtao ovo bezveze, ili je pak nesto nalik buducem gts450/40 pcb layot-u.

A gde pise da ce verovatno da bude za radne stanice? :D
Autor teksta samo napominje moguce koristi od ovakvog PCB-a, i to je sve. Uostalom, za radne stanice ne trebaju SLi konektori...

A gde pise da ce verovatno da bude za radne stanice? :D
Autor teksta samo napominje moguce koristi od ovakvog PCB-a, i to je sve. Uostalom, za radne stanice ne trebaju SLi konektori...

Ja ipak mislim da je mozda neka sprdacina...

Dali iko koristi vise od 8xAA i u kojoj rezuluciji i u kakvim uslovima bi bilo koristi od 32xAA?

Evo pojavile se prve cene kod nas GTX470i GTX480 pazite ovde stoji da imaju na stanju:D

Evo pojavile se prve cene kod nas GTX470i GTX480 pazite ovde stoji da imaju na stanju:D

Uopste se ne bih iznenadio da to i budu konacne cene kod nas, tj da budu znacajno skuplje od odgovarajucih Radeona. Problem je sto ih, kako stoje stvari, ni tada nece biti moguce kupiti ;) Poslednje vesti govore o ~30.000 kartica za ceo svet. Ako tako stvarno bude, sta mislite koliko ce ih zavrsiti kod nas :(

Uopste se ne bih iznenadio da to i budu konacne cene kod nas, tj da budu znacajno skuplje od odgovarajucih Radeona. Problem je sto ih, kako stoje stvari, ni tada nece biti moguce kupiti ;) Poslednje vesti govore o ~30.000 kartica za ceo svet. Ako tako stvarno bude, sta mislite koliko ce ih zavrsiti kod nas :(

Nemora da znaci da ce ovo biti konacna cena, cekaj dok se pojavi palit:) i gigabyte onda cemo znati pravo stanje.

Prvi macici se u vodu bacaju:d

Nemora da znaci da ce ovo biti konacna cena, cekaj dok se pojavi palit:) i gigabyte onda cemo znati pravo stanje.

Prvi macici se u vodu bacaju:d

Malo masis poentu ;) Ako ne mozes da ih kupis (tj nema ih na stanju), moze da stoji i 999 dinara + poklon napajanje :)

Malo masis poentu ;) Ako ne mozes da ih kupis (tj nema ih na stanju), moze da stoji i 999 dinara + poklon napajanje :)

Kako nema na stanju kad pise da ima a tek postavili danas na sajtu:)

PS: ako imas lovu da zovnem da ti narucim jednu ha ha;)

Kod njih u skoro 99% slučajeva piše da imaju na stanju, iako nemaju.

Kako nema na stanju kad pise da ima a tek postavili danas na sajtu:)

PS: ako imas lovu da zovnem da ti narucim jednu ha ha;)

Da ne idemo sada u pricu sta sve moze negde da pise :D Po spisku imaju maltene veci izbor od Newegga ;)

Voleo bih da gresim, ali mislim da nema sansi da kod nas bude iole veceg broja kartica u narednih mesec dana, mozda i nesto vise, posebno u regularnoj prodaji. Verujem da ce sve sto udje biti prodato ili rezervisano unapred.

Kod njih u skoro 99% slučajeva piše da imaju na stanju, iako nemaju.
:d:d
Da ne idemo sada u pricu sta sve moze negde da pise :D Po spisku imaju maltene veci izbor od Newegga ;)

Voleo bih da gresim, ali mislim da nema sansi da kod nas bude iole veceg broja kartica u narednih mesec dana, mozda i nesto vise, posebno u regularnoj prodaji. Verujem da ce sve sto udje biti prodato ili rezervisano unapred.

Sad sam zvao nemaju:lupko: na stanju kaze uskoro se ocekuje:lupko:
:bottle:
Kako su samo cenu znali a jos nije uvezena:S:

Nazad
Vrh Dno