Šta je novo?

GeForce GTX 980 Ti Thread

Nakacena karta, ali ima neki prisutan choilwhine cak i u idle i to se cuje kao tiho pistanje jako visoke frekvencije, tiho ali za mene cujno. Dok pod opterecenjem se zavojnice cuju kako cvrce ali samo sa otvorenim kucistem. Ima li mu leka ? :d Nisam se nesto proslavio, ASIC je samo 70%.
Videcu da je izvrtim na vazduhu dokle moze da ide, pa onda voda ide za koji dan :)

Ako ga ima, ima ga :( Koliko sam skontao jedino mozes da probas da je ubodes u drugo napajanje pa nazad, meni nikad nije pomoglo u 3-4 slucaja, a za takav coilwhine navodno trebas biti baksuz kad eto i ja pre koji mesec dobio takav primerak ali 960.

Nije ni toliko izrazeno i stranica od kucista ga prikrije vecinom, ali kada kucas tekst ili radis nesto u tisini sobe, onda zna itekako da iritira. Jos sam ja zesce osetljiv na te stvari :D Da vidimo kako se ponasa pod vodom, pa cemo da sudimo sta cemo :)

Przio sam je malo i max sto hoce na vazduhu je 1456/1953, videcemo kako se ponasa na vodi. Primetio sam da obori za 10Mhz klok kada predje 66C. Sve je to testirano sa fan na 100%. Kada je na auto fan ide do nekih 65% i tada ide max do 1435Mhz jer temp bude 78C. Bacam je na vodu danas pa cu da vidim sta jos ume :)

EDIT: To je na brzinu sta se moglo nabaciti, bice jos vremena za cedjenje :D
Screenshot_1.png

Poslednja izmena:
Da 980Ti ima taj "trottle" na 60c je bilo kod mene, ali samo jednom, dok ovaj Pascal obara na svakih 5c preko 55c grr :mad:

Osetljiva arhitektura :) Zanimljivo mi je kako je nekih 53% jaca od moje stare 290 na max OC vs max oc, a trosi doosta manje struje. 980 Ti na max oc na vazduhu vuce iz zida citav komp 350-370W, dok 290 kada se nacepi nabije potrosnju preko 520W citav komp. Nije kao da mi je nesto bitno sto se tice racuna za struju, ali oseti se razlika u temperaturi sobe to sigurno :) Na auto fan profil postizu iste temperature, a cuju se boga mi isto :d

Malo sam przio DooM sa Vulkanom i sve do daske odvrnuto sto je moglo. Ni u jednom trenutku FPS ne ide ispod 120 sto mi je zadivljujuce, i to na zahtevnom nivou Foundry gde se 290 dobro oznojila i navlacila 60-100FPS. Gledao sam i dda li je CPU bottle neck u nekim situacijama, i igra ga zabode nekad i do 99% upotrebe, ali se ne vidi pad u FPS-u ili da interni merac kaze da je CPU usko grlo.
Evo i grafikona od 10 minuta igranja, i vidi se da je zauzece procesora normalno, dok je zauzece grafike skoro uvek 100%, osim kada nabije 200FPS, pa obori zauzece jer u igra ne da da se renderuje vise od 200FPS. Skokovi u zauzecu procesora ne odgovaraju ni jednom padu zauzeca graficke karte na grafikonu.

Screenshot_2.png

Cviljenje se ili izbistrilo ili sam se ja navikao, u svakom slucaju brutalna karta :) Kada nakrpim vremena, u naredna dva dana je bacam na vodu da vidim kako se ponasa. Trenutno overklokovana, ide do 79C sa 66% fan speed na auto.

Steta sto je asic kvalitet nesto manji.
Ti klokovi su okey, za taj asic. Kada karticu bacis na vodu, da bi dobio bolje klokove, trebalo bi da 'padne' i neki custom bios. Ne znam na kojoj voltazi sljaka tvoja kartica, ali, 980Ti karte imaju voltazu na default od 1.212v do 1.243v. Custom biosi mogu da otkljucaju voltazu na oko 1.28v., veci TDP i Power Limit i nema trottlovanja kartice itd.....

Poslednja izmena:
Moja drzi te klokove sa naponom koji se ustabili na 1,218V, a u startu bude 1,237V, ali odmah padne na pomenutu vrednost. Sta da se radi, da je asic bar 80% pa da imam sa cim da radim ovako, 70% i that's it :D Sto se tice power throtlovanja, ne verujem da ga ikako ima, jer karta cak i sa 110% power, dobaci do 95%, eventualno 103%, vise je ogranicena sa temp, ali to cemo uskoro da otklonimo. Vrtim za sad testove i igre na vazduhu da vidim kako sljaka, pa onda ide voda se uporede benefiti :)

Ovako stoje stvari sa 980Ti :
Recimo, ona moja 980Ti G1 imala je asic oko 83%, na default TDP do 390W, limit na oko 130%, napon na 1.243v i boost na oko 1.400mhz.
E, sad, imas custom biose koji sljakaju otprilike ovako :
TDP na oko 450W, limit na 150%, voltaze od 1.243v do oko 1.28 ( za vodu ), nema trottlovanja i jos neke dodatne postavke u biosu doradjene.
Znaci, posto ce kartica biti pod vodom, temperature ce biti dobre, tebi bi odgovarao takav jedan custom bios, da bi izvukao maximum iz kartice itd....

Razumem, to cu da ispitam detaljno, jos se upoznajem sa nvidiom. Sve sto sam klokovao je bio AMD poslednjih godina :)

Ipak, nisu prihvatili u tom shopu odakle je uzeta 980Ti G1 karticu full cenu na dan kupovine, nego prihvataju samo cenu na danasnji dan.
Fan.... mi je ponudio EVGA 980ti Hybrid za istu cenu i uzeo sam tu grafu. Valjda nisam pogresio, ne znam kako idu te stvari sa 'vodurinom'.
Znaci, ova grafa ima sve podeseno po defaultu i samo je postavis u pcie slot, nakacis onaj vent i kartica sljaka ?
Jedno pitanje, jel moze da se 'rucno' kontrolisu ventovi na grafi ?

Ako joj je danasnja cena 450-550 evra, u tom slucaju si pogresio. (GTX1070 G1 i Gaming X se tu uklapaju ;))

Poslednja izmena:
Ne znam, nisam ni sam nacisto bio, koju karticu da uzmem.
Reko', ajd ovu Hibryd, nekako mi je sad bitnije, da budu temperature dobre i da 'buka' ventova bude sto manja. Ono, pitanje je koliko su ovakve kartice sa vodenim hladjenjem pouzdane i kvalitetne....Valjda ce ova EVGA hibryd da sljaka kako treba...:trust:

Nema razloga da ne sljaka, samo sto se tice buke mislim da je G1 tisa. Ipak svako vodeno za CPU je bucnije od vazdusnog predpostavljam da je i tako kod graficke.

Ili sam ja lose procitao ili se salis,de moze vodeno da bude bucnije od vazdusnog,ja jos to ne videh kod mene :D

Stigla ova EVGA 980Ti Hybrid, skino' 'mrak' sa prvom 'vodicom',:eyebrows:.....valjda ce da sljaka ova voda kako treba. :type:

1.jpg 2.jpg

3.jpg
Inace, nisam znao da je ova 980Ti Hybrid DX12 kartica....:D :sceptic:

^
Ma ti nisi normalan, pored 1080 za iste pare ti si uzeo 980ti :p

Nisu dali full cenu, za onu 980Ti G1 na dan kupovine ( 660E), nego po danasnjim cenama, negde oko 450 - 500E.....ipak, je trebalo dosta doplatiti, za nesto jacu 1080 kartu, ......neka posluzi ova ( 980Ti ) do gtx1080Ti kartica.....

EDIT: A, vidis, da sam dobio DX12 karticu ;) :beat: ( pise na kutiju' :rtfm: ).....sad cu da pocepam Hitman-a....:d

Poslednja izmena:
^
Pa ti si ranije napisao da su ti dali full cenu kao sto si je platio...

Reko' mi Fa.., ali, kad je otiso' tamo, nema leba,:S: ne daju Madjari full lovu.....

Trebao si onda za te pare GTX1070 Gaming X. Ali nije strasno, ako vec planiras prelazak na GTX1080Ti kada se pojavi.

Lepo izgleda gledaj da ne unistis i nju :)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Super si i prosao posto si u jednom postu napisao da su primetili da je graficka fizicki otvarana (po sarafima valjda). Neka te ova sluzi i nemoj da preterujes sa ovom kao sa G1 :smash:. Ali kao sto su kolege sa foruma rekle trebao si da predjes na 1080 ili 1070.

Ima voda da 'cvrci', :crash: nece tek tako da prodje, bez full tretmana.....:D......sve zavisi koliki je Asis kvalitet i kolko' je raspolozena za overklok, pa ce da je testiramo, ......nekako mi je sad nesto nebitan neki extremni overklok, vise mi odgovara da kartica bidne' hladna i tiha ( zato sam i uzeo ovu kartu )...

EDIT: Da, nesto su malo u servisu tu G1 kartu, nasminkali i doterali :zgran: i prosla je garanciju...

Poslednja izmena:
Kartica prede kao 'macka', temperatura je u idle trenutno 27C. Na 980Ti G1 i 750Ti ( sve su 'Ti' kartice ;) ), temperatura je bila oko 33C.
Na testovima kartica je u load-u, imala temperature oko 45 - 55C, s obzirom da nije custom loop, odlicno AIO hladjenje...

Pumpica i ventilator, fino rade, nema zujanja i pistanja ( samo neko slabasno zujanje, kad se priblizim na deset centimetara od kartice ). Video sam na netu, da je bilo kod nekih kartica problema sa ventovima na pumpi i bukom i pistanjem, ....... tako da je zasad sve okey.
ASIC kvalitet je 73%, videcemo koji je overklok potencijal, Samsung memorija :p......

s.png

Poslednja izmena:
Probo' malo overklok.
Kartica sljaka na 1.243v i deafult boost od 1.380mhz. Nesto malo dodao napamet klokove u MSI AF i dobio 1.543 - 7.800mhz na 1.243v, za brzinski overklok........Medjutim, posto je referentni PCB, i power limit 110% i TDP 'samo' 275W, karta dosta trottluje, pada klok i na oko 1.500mhz i 1.199V........Znaci, sa nekim custom biosom, visim power limitom i TDP-om, i voltazom na oko 1.27v, ( bez trottlovanja ), karta bi mozda mogla da se 'potera' :whip: i do 1.600mhz.....

Temperature posebna prica.
Na voltazi od oko 1.22- 1.24v, temperatura oko 45C. :smoke: . 980Ti G1 na slicnoj voltazi i kloku, imala je temperaturu oko 65 - 70C. Voda je stvarno cudo, potpuno druga dimenzija. .....Odlicna kartica.....

Poslednja izmena:
Naso' na net-u, custom bios za ovu 980Ti Hybrid, ( vrlo je tesko naci modovane biose za ovakve kartice ).

Na default biosu, kartica dosta trottla, slicno kao i neka referentna 980Ti, ( zbog referentnog PCB-a ). Kartica sada sljaka na 1.530 - 8.100mhz stabilno, nema obaranja klokova, temperatura je oko 48C u full loadu.
Jedva sam se sudrzo', da ne povecam voltazu sa 1.243v na oko 1.28v, ali sam ipak, poslusao savete kolega sa foruma,cheers, da ne 'cedim' grafu ( kao onu G1 ), iako su temperature dobre ( VRM i memorija se hlade putem venta na samoj grafi )...........

Odlicna i kvalitetna grafika, najbitnije mi je da je tiha i da su temperature super, ( meni je soba leti dosta 'vruca", ne podnosim klimu, pa i grafika zbog toga trpi visoke temperature, na onoj G1 su temperature bile oko 70 - 75C, sa relativno bucnim ventovima ). Jos moze da se zameni vent na pumpi, i da se postavi neki bolji 120mm vent ( gledao sam onaj test na 'plavom' forumu, odlican review @erik )

Preporuka za grafiku, ako neko moze da je povoljno nabavi....

Poslednja izmena:
Vidim da si bas zadovoljan karticom mislim da cak nisi ni pogresio sto si uzeo nju nego neku 1070 na vazduh :) :)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno