Šta je novo?

GeForce GTX 980 Ti Thread

Naso' na net-u, custom bios za ovu 980Ti Hybrid, ( vrlo je tesko naci modovane biose za ovakve kartice ).

Na default biosu, kartica dosta trottla, slicno kao i neka referentna 980Ti, ( zbog referentnog PCB-a ). Kartica sada sljaka na 1.530 - 8.100mhz stabilno, nema obaranja klokova, temperatura je oko 48C u full loadu.
Jedva sam se sudrzo', da ne povecam voltazu sa 1.243v na oko 1.28v, ali sam ipak, poslusao savete kolega sa forum,cheers, da ne 'cedim' grafu ( kao onu G1 ), iako su temperature dobre ( VRM i memorija se hlade putem venta na samoj grafi )...........

Odlicna i kvalitetna grafika, najbitnije mi je da je tiha i da su temperature super, ( meni je soba leti dosta 'vruca", ne podnosim klimu, pa i grafika zbog toga trpi visoke temperature, na onoj G1 su temperature bile oko 70 - 75C, sa relativno bucnim ventovima ). Jos moze da se zameni vent na pumpi, i da se postavi neki bolji 120mm vent ( gledao sam onaj test na 'plavom' forumu, odlican review @erik )

Preporuka za grafiku, ako neko moze da je povoljno nabavi....

Nema sta da se suzdrzavas, na vodi uvek mozes da povecas napon vise nego na vazduhu. Nisu ti poredjenja na mestu. Tu sto se tice temperatura G1 nema sta da trazi. Vise je poenta u dizajnu naponske sekcije, koliko ona moze da iznese a sto se tic cipa on sada moze da trpi veci napon.
Probaj je sa 1.25v pa vidi koji su klokovi stabilni ako ti je vec na 1.24v stabilno na 1530 Mhz.

Ma rokaj bre na max,ako crkne reklamiras uzmes drugu,nije ina napravljena da je nosis oko vrata vec da izvuces zadnji herc :D

Ne vredi,.... sto kaze kolega, moram da izvucem svaki herc iz kartice.....:type:

Naso' sam par modovanih biosa za ovu 980Ti Hybrid.
Jedan je na 1.243v, drugi na 1.255v i treci na 1.274v. Nisam jos probo' ovaj od 1.274v, nekako me sad 'strah' da koristim ove voltaze. :hair:

Ali, ovaj 1.255v sljaka ko' lud. :guitar: Malo je cudno testiranje, u 3 Firestrike, 3D 11 i Heaven 4.0, maximalni klokovi su 1.539 - 7.980mhz. Medjutim, kod testa Metro LL Redux i Tomb 2013, klokokovi su stabilni na 1.551 - 8.080mhz.
Na ovim klokovima Metro LL Redux rezultat je 89.5fps :
m3.jpg

Malo poredjenje, FE 1080 rezultat 87.3fps :
http://steamcommunity.com/app/287390/discussions/0/34096318679874303/?ctp=10

Temperatura je na ovoj voltazi oko 48C na Metro benchu. Na onoj 980Ti G1 na 1.243v, i slicnom kloku temperatura je isla na oko 72 - 75C sa ventovima na preko 2.500rpm ( sto je 'malo' bucno ). Svarno je voda odlicna stvar, sad kad se naviknem, ne znam kako cu da se vrnem' na vazduh.....:D.....( kud sam i uzo' ovu hybrid kartu ....;) :d ).....

Poslednja izmena:
Voda je djavola rabota, a tek ce da pocnu da te deru kada nabavis custom vodu, pa valjano kuciste za istu, pa koja pumpa, blok, promer cevi, te ventilatori od po 20e komad ako hoces tisinu i performanse, itd. Ja ne znam vise koliko sam ulozio vise u vodu :d BTW, Firestrike ipak vuce vise struje iliti zahtevniji je od metroa zato i nizi klok. Mada varira to od situacij do situacije. Moja 290 je u firestrike vukla nekih 20-30W vise nego u Metro 2033 za isti OC.

He, he, imo' sam i 980 koja je klokovana, bila kao referentni Titance......;) :D

Poslednja izmena:
Jeep, zatvorim oci i samo pokazem na komponentu.....i nema da omane'...:D

Inace, stvarno sam imao srece sa te' komponente, osim onog I5 3570K koji je jedva sljakao na 4.6ghz ( skalpiran proc ), bila i jedna evga780 na oko 1.300mhz, jedna 7970 na oko 1.250mhz itd.....mozda bi kod mene neka 1080 mogla i na 2.200mhz.....;) :beat:

Cisto da javim da mi stigla nova grafa sa reklamacije i full garom alii...:D
Stavio je ja odradio sta treba i reko cek da vidim ASIC,kad on 82% ,opsa reko extra,ppoceo da je klokam kada mucak,nece grafa preko 1350Mhz,hahahha toliko o asicu :D

Da ne bude,menjao drivere ,2puta radio svez sistem,menjao i soket,nece pa je hebi,evo asica http://prntscr.com/c8jzwf

Zar nije odavno utvrdjeno da ASIC nema direktnog uticaja na OC mogucnosti karte? Ne secam se u kojoj temi, ali pisalo se pre godinu-dve o tome.

Ovako otprilike stoje stvari kod 980Ti kartica.
Recimo, 980Ti G1, Asic oko 75% default boost oko 1.350ghz, Asic oko 80% i vise, default boost oko 1.390ghz i nesto malo visi overklok potencijal ( to je opste pravilo, naravno, uvek ima izuzetaka )...

Znam ja odlicno sto se tice OC-a ali vidis da se poajavio "akrep" uvidu 82% asica i nece,msm jedinstven slucaj jer nista nisam naso slicno sto se tice matrix platinuma...

Poslednja izmena:
Sigurno znas, ali, ocigledno da tu nesto ne stima, na defaultu, ta kartica mora da boostuje na oko 1.400ghz, a tvoja kod overkloka ne moze iznad 1.350ghz.
Razumes, nesto tu nije okey. Poznajem ovu 980Ti u 'prste' , reko' mozda mogu da ti pomognem da resis 'misteriju'....:trust:

Vidi zato sam i napisao,ja sta sam probo napisao sam,znaci cenim i druga misljenja pa da vidimo,mozda nesto ne stima sto kazes ko bi ga znao
Da se razumemo 1350mhz dok boost u senzoru pri max opterecenju je 1480+,neznam tacno koliko bese videcu.

Pa, to je onda okey, :type:
u gpu- z ti pokazuje 1.350ghz, u real gamingu je oko 1.480ghz,.....ovako kako si prvo objasnio, ispadalo je da ti je real klok oko 1.350ghz itd...

Interesantna stvar je sto na def postavkama,znaci bec diranja napona idem skoro ko i sa naponom,znaci nesto ne stima i kada stavim powe target na 110% odmah zabode heaven kada je karta kloknuta tipa 1330+Mhz
Zanimljivo je i sto posle toga(izbaci da je driver puko) ni na def vrednostima ne mozes pokrenuti heaven jer uvek izbacije da driver puko vec se mora restartovati PC da bi ponovo normalno radio..

Ince *** sam ga sto je okej jer sam sa proslom i na 79.4% asicom iso 1540Mhz...

Poslednja izmena:
Da, problem sa 980TI Matrix je zakljucan napon n 1,212v po defaultu.

980TI kartice idu od .1.212v do 1.243v. Tvoja je na 1,212v i ne moze da se otkljuca ni sa bilo kakvim custom biosom ( koliko imam informaciju ). Zbog toga i sa dodavanjem voltaze ne dobijas nista na overkloku, jer kartica vec sljaka na default sa 1.212v naponom.

Jedino sta moze da se uradi. Neki custom bios da zakljuca voltazu na 1.212v, da podigne TDP i Power Limit same kartice. Imaces nesto malo stabilniji overklok bez trottlovanja itd...

EDIT: To sto si imao visi overklok sa manjim asic kvalitetom, je sto je ta kartica, verovatno sljakala na oko 1.243v voltazi....

Poslednja izmena:
Polako bre hahahahha,karta ne moze da se otkljuca znaci nema viseg napona od 1.212v to je jasno ko dan,postoji nacin u LN2 modu ali nije sada rec o tome :D,kazm na istom naponu mi prosla karta davala veci OC
Sa ovom sada definitivno nesto nije u redu,naveo sam sta se desava da se ne ponavljam,to se ne desava nikom ili ja nisam jos naso nekog sa time ili slicnim ...

U fire strike-u karta jedva prodje na def postavkama,pojave se artifakti,dok u OC modu nema teoretke sanse, zakuca u prvom testu u prvih 10s,najvise sta sam izvuko je +20mhz odnosno 1210,boost 1311 real boost 1462Mhz,preko toga ne vredi ni da mu dodju inzinjeri Ausovi :D
Znaci karta po meni ima fail i najverovatnije je reklamiram.

I naravno i u 3dmarku se nastavlaj isto ko i u heavenu,kada zabode,pukne driver nema mu posle ulaska ni sa def postavkama,mora restart racunara pa da bi se opet pokrenuo fires strike ili heaven,ovako non stop puca driver..

Poslednja izmena:
Da, onda nesto tu ne stima, cim i na default postavkama ne sljaka kako treba.I cudno je sto ti puca drajver i mora restart racunara. Meni je sa 780, 9809 i 980Ti pri preteranom overkloku, dosad nisu uopste pucali drajveri ili nesto slicno. Definitivno je reklamiraj, samo lepo objasni sta je problem....

http://prntscr.com/c8t83i
Ovo sve govori,znaci u OC modu sam zabo i nema te sile da istera OC mod,znaci karta je fail, a da menjao sam cak i jkablove na napajanju i za potrebe ove karte instalirao i win 10 iako sam se zareko da ga necu vise nikada,ali eto da vidim i to

Karta iz nekog razloga ne moze da prodje ama nikakv OC cak i njihov koji su ioni zadali,na def jedva prolazi al sad cu putim da vrti jedno po sata da vidim oce li i def uopste da prodje

Inace nije toplo kod mene i sobi,temperatura je 20C

Hahahhahah puko driver i na def,znaci karta neispravna,e jesam maler sacuvaj boze cccc ,)

Poslednja izmena:
Nesto mi je cudno ovde.
Koliko vidim, u Gpu-z ti jer maximalna voltaza 1.187v, u GPU Tweak, dve cifre, 1.163v i 1,224v. Skroz zbunjujuce, koliko sam ja upoznat, ta Matrix treba da ima voltazu na 1.212v na default. Zasto postoji ova razlika u ocitavanju voltaza ?

Zasto ne probas overklok sa MSI AF, citao sam da taj GPU Tweak moze praviti odredjene problema.

Probao i sa njim,znaci sta ima vise se proba kad na auto ne moze da istera heaven benc

Probao sve drivere,znaci svaki koji je prihvatila karta,isto se desava,prvu sto sam reklamirao je otisla memorija,ovu nisam ni klokao,jednostavno je takva poslata,znaci falericna...

Maler za malerom al sta ces moram opet bez kartice mesec dana,valjda cu dobiti kartu do N.G. kako me krenulo :D

Razmatram da uzmem asus strix, polovnu, kako se pokazala ta karta jel ima nekih skrivenih mana u vidu da je los kloker, da se vise greje i sl? Asic je ~75.

Sta znam, ovde bas i ne stoji tako dobro sa temperaturtama, sto je po meni najbitnije, kod 980Ti kartica, jer su dosta 'vruce' i greju se i iznad 70C kod gaminga. Cini mi se, da je Asus i malo lose odradio hladjenje VRM -a i da tu mogu biti dosta viskoke temperature. Mozda neko na forumu ima ovu karticu, pa moze i iz prve ruke da prenese utiske.
https://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/GTX_980_Ti_XtremeGaming/27.html

Ako mozes da testiras karticu, bilo bi dobro, da vidis kako se ponasa. Overklok na oko 75% asic-a, bi trebalo da bude minimalno na oko 1.500mhz itd....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno