Šta je novo?

GeForce GTX 980 Ti Thread

Tek za dan dva ne mogu jos :)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Dajete za dz te graficke. Ja sam 980 prodao za 365e i to sam spustio cenu. Vrede vise.

^
Ma da vred 20e vise i natezanje sa raznim likovima preko oglasa, evo bas sam raspolozen za to masiranje mozga :p Polovan hardver se prodaje -30% od cene novog, sve ostalo je pokusaj pa kome prodje prodje, tebi je proslo...

Vredele su pre 2 meseca, sada ne...koliko god da je teško to prihvatiti.

^
Pa mnogima je tesko hahaha :D Ja sam prvu prodao pre dva meseca za 460e isto po sistemu -30% od cene nove kod madjara jer sam je tamo i kupio, a i da nisam ne mozes na benchu da nudis nesto u odnosu na ceno kakve su kod nas, vec kakve su kod madjara jer kod nas niko nista ne kupuje sto je precenjeno...

Poslednja izmena:
Ima ljudi koji su spremni platiti vise zarad domace garancije. Ko garantuje da ce Fanta i slicni upste da se javljaju na taj mob. za 3 godine. Mozda zapali odavde mozda bude u tvorzi...

Da da, sigurno, ove nese firme su bas velika garancija za bilo sta, pa pre ce ovi nasi da pozatvaraju ova svoja preduzeca u pokusaju nego sto ce fantica i ostali da prekinu sa poslom. Ne rade oni nista nelegalno da bi zavrsili u zatvoru. Ovo je moglo uvek da se radi i radilo se mnogo ranije samo u manjim kolicinama zato sto nije bila tako velika razlika u cenama, kod nas je monopol ucinio svoje a madjarima je to bas dobro doslo...

Kod nas je sve politika i ekonomski interes pojedinaca i monopolista, neki mali mig 'odozgo' i moz' se pozdravimo sa madjari.....

@reviewsrb
Nije to tako, postoje zakoni vezani za evropsku uniju i pravila vezana za promet robe ljudi itd, mogu samo da ga duvaju sto se toga tice inace bi odavno to uradili...

Ufff, ako je stvarno tako, sigurno im nije svejedno, .......makar neka korist i od 'priblizavanja' evropskoj uniji....:trust:

Od kad to je utaja poreza i svercovanje na veliko legalno ? Pre ili kasnije neko ce da zglajza za primer. Sto vise robe neko prenese za vecu svotu je ostetio drzavu, vise ce da lega. Stavarno nemam nista protiv toga ali da je legalno nije.

Poslednja izmena:
Koga briga jel legalno ili nije? Jel legalno to sto nas u radnjama sibaju po novcaniku za po 50-100 evra za komponentu, to je znaci legalno a cim se ljudi snadju sa strane e to nije legalno.

Oduvek sam postavljao pitanje sto ti u radnjama ne mogu da zarade samo 10 evra na proizvodu nego moraju odmah 50 evra? I ti izgovori uvoz marze i ostala sr*nja to nas ne zanima, nas zanima ako je u EU preorucena cena 250 evra onda neka bude ta a ne u EU cena 250 evra a kod nas kada dodje ona bude 350, zbog cega. Koji su to porezi i marze i uvozi pa da sve to toliko kosta.

Koga briga jel legalno ili nije? Jel legalno to sto nas u radnjama sibaju po novcaniku za po 50-100 evra za komponentu, to je znaci legalno a cim se ljudi snadju sa strane e to nije legalno.

Oduvek sam postavljao pitanje sto ti u radnjama ne mogu da zarade samo 10 evra na proizvodu nego moraju odmah 50 evra? I ti izgovori uvoz marze i ostala sr*nja to nas ne zanima, nas zanima ako je u EU preorucena cena 250 evra onda neka bude ta a ne u EU cena 250 evra a kod nas kada dodje ona bude 350, zbog cega. Koji su to porezi i marze i uvozi pa da sve to toliko kosta.
Slazem se sa tobom.

Ma koja utaja poreza, sve je legalno i po slovu zakona... Nista oni tu ne provlace u sta carina nema uvid itd. Ono sto moze da se kaze da nije legalno je to sto oni to prodaju ovde kada unesu pa to moze da se nazove sverc, ali za tako nesto moraju ovde da ih gone ako je vec tako veliki prekrsaj, a ne mogu im nista jer ne prenesu kamion robe i tako na kamion prodaju trecem licu pa da ih uhvate na licu mesta u trenutku prodaje, tako da sve u svemu mogu da im ga poduvaju :d Ko tebe moze da spreci da nesto prodas ako ti ne treba ne vezano za to gde si to nabavio... Inace nije legalno ni da mi kao narod zivimo u ovako raspalom drustvu pa zivimo, tako da kada srede drustvo u kome zivimo onda mozemo da pricamo o 100% legalnom i propisima ;)

@Lex_Luthor
Kod nas je takvo stanje zbog monopola i internih dogovra. Ja sam ovu 1080 platio 680e ovde kod nas direktno od uvoznika samo je papiroloski prosla kroz neku maloprodaju, a tu cenu nemaju nase maloprodaj kod tih istih uvoznika vec rade sa marzom od 4-7%, mogao sam i manje da sam hto da se cima i da je provlacim kao osnovno sredstvo za rad, a u radnjama je cena preko 800e, znaci nisu radnje krive i nasi trgovci na malo, nego uvoznici koji zacepe cene a cene su takve zato sto se dogovaraju. Nije ih briga kako ce da prodje neka manja trgovine, imaju gigatron win win i druge veleprodaje preko kojih deru... Nema to vez sa ulaznom cenom za nase trziste, ista je kao i za madjare +nas porez. Zato sam vec negden ranije napisao ova nasa preduzeca u pokusaju :d

Poslednja izmena:
Nista Pike prijavi ih despotu Vucicu :d

Pre bi ja rekao "VOŽD"!Odmah ispod Djordja Stratimirovića da s upiše!:d

Poslednja izmena:
Sto bi mi bilo koga prijavljivali. Svima odgovara da taj kanal postoji. Samo kazem da moze da ga ocas ne bude.

Izgleda se ne razumem sa *******im jer mislim da madjari ne placaju carinu i pdv. A to nije zdravo jer moze nesto da im se desi. Mislim cak i da roba moze da bude konfiskovana ako oni padnu.

Taj deo si u pravu Pike, oni ne prijave našim carinicima na ulazu u zemlju da su kupili kombi tehnike (u stvarnosti znaju kad koji radi i koliko košta karta za prolaz) i to je jedini deo nelegalan.

^
To nije tacno...

Poslednja izmena:
Pa zatrazi im list o placenoj carini i pdv-u.

Koga boli vise patka o tome? Bitno je da mi mozemo da kupimo jeftinije robu koja nas zanima a sada sto se tice garancije ona je ovde podpuno nebitna jer ako roba radi ona ce da radi pa da radi ako je fals onda ce da crkne posle dva dana ako joj je sudjeno.

I nasa garancija uopste nije sigurna ima da te maju i maju da ti se smuci. Secam se za moju 770 pucao drjver uvek a uopste nije klokovana bila kao verzija OC. I nisu hteli da uvaze garanciju kazu radi sve normalno. Prodao sam je i odma kupio 970 i nikakvih problema nisam imao. Ovako posaljes fanti pa za 3-4 nedelje zamene ti i to jeto.

jer ako roba radi ona ce da radi pa da radi ako je fals onda ce da crkne posle dva dana

Samo ti znas po kakvoj si logici stigao do takvog zakljucka. Sto se tice garancije, vise su me ispostovali madjari i daleko brze nego ALTI ili ostale "firme" kod nas u prethodne 2 godine. Samo ono sto mi je smesno a svima prolazi jeste da kad odredjeni koji uvoze daju "garantni list" koji je zapravo samo zbirni racun bez pecata i sl, preprodaje se daleko lakse nego od onih koji uvoze na isti nacin a posalju samo skenirani zbirni racun (na mail/viber) da ne bi vadili iz firme pojedinacno, i navodno to nije onda garancija :trust:

Kako god serijrski broj je garancija, jer se u firmi odakle uzimaju stavi artikal pod skener i ocitaju na jos koliko je garancija i da li je ima.

Poslednja izmena:
Kad nasi lopovi rokaju cene do nebesa naravno da cu da uzimam de je jeftinije,to samo dijabola moze platiti istu stvar 100+e skuplje..

Inace poslao sam matrixa na reklamciju Fanti pa cemo videti da li ce me zahebati :D
Kod drugog madjara sam poslao maticnu i 6600k :D

Nadam se da makar kuciste nisi morao na reklamaciju:d

Samo ti znas po kakvoj si logici stigao do takvog zakljucka. Sto se tice garancije, vise su me ispostovali madjari i daleko brze nego ALTI ili ostale "firme" kod nas u prethodne 2 godine. Samo ono sto mi je smesno a svima prolazi jeste da kad odredjeni koji uvoze daju "garantni list" koji je zapravo samo zbirni racun bez pecata i sl, preprodaje se daleko lakse nego od onih koji uvoze na isti nacin a posalju samo skenirani zbirni racun (na mail/viber) da ne bi vadili iz firme pojedinacno, i navodno to nije onda garancija :trust:

Kako god serijrski broj je garancija, jer se u firmi odakle uzimaju stavi artikal pod skener i ocitaju na jos koliko je garancija i da li je ima.

Pa sta ti nije jasno, ako graficka, maticna, ssd, memorija radi onda ce da radi nebitno jel imala garanciju ili ne ako je skart roba jos na traci onda ce da crkne ako joj je sudjeno posle dva dana od kupovine. Citao sam x primera gde su ljudi kupovali raznoraznu tehniku... primer ssd kupi ga novog posle dva dana crkne, oni mu daju drugi i opet dva dana i crkne upitanju je bio patriot blast... to ti kazem ako je roba skart na traci onda nema te garancije koja ce da je sacuva ali ako je roba kvalitetna onda ce a traje i traje i tu nema boga.

Bilo je x primera gde roba traje onoliko koliko traje garancija i tacno kao u sat da je programirana posle isteka garancije dan dva crkne tako da zbog toga kazem da nema pravila ako ce da radi onda ce da radi ako ce da crkne onda tu ni jedna garancija ne pomaze, pomaze samo eto toliko da se osetis sigurno da ce da ti vrate pare ili dobijes neki drugi proizvod ili drugog proizvodjaca.

Nakacena karta, ali ima neki prisutan choilwhine cak i u idle i to se cuje kao tiho pistanje jako visoke frekvencije, tiho ali za mene cujno. Dok pod opterecenjem se zavojnice cuju kako cvrce ali samo sa otvorenim kucistem. Ima li mu leka ? :d Nisam se nesto proslavio, ASIC je samo 70%.
Videcu da je izvrtim na vazduhu dokle moze da ide, pa onda voda ide za koji dan :)

Vrh Dno