Šta je novo?

GeForce GTX 980 Ti Thread

Ma i meni je 290 radio posao sem tako, ali eto ukazala se fina prilika, jos karta nova 3 godine garancije, milina, za 1080p teski overkill na duze staze :D

Pa, to kad stavis pod vodu, i da se flasne neki custom bios, sa 1.28v to ima da ide do 1.600mhz....:whip:
Inace, kartica naravno, sve tera na 60fps i grafika maximum na full HD, moze dosta igara da pokrene na 60fps i na 1440p, i neke straije igre na 60fps i na 4K....
Inace, mislim da bi bilo dobro, kada bi mogao da uzmes neku memoriju na oko 2.200 - 2.400mhz, malo ce ta memorija na 1.600mhz praviti bottleneck u odredjenim igrama....:trust:

Pa, to kad stavis pod vodu, i da se flasne neki custom bios, sa 1.28v to ima da ide do 1.600mhz....:whip:
Inace, kartica naravno, sve tera na 60fps i grafika maximum na full HD, moze dosta igara da pokrene na 60fps i na 1440p, i neke straije igre na 60fps i na 4K....
Inace, mislim da bi bilo dobro, kada bi mogao da uzmes neku memoriju na oko 2.200 - 2.400mhz, malo ce ta memorija na 1.600mhz praviti bottleneck u odredjenim igrama....:trust:

Uporediću sa tvojim testovima, šta budem mogao od igara, pa ćemo videti. Nisam crkao za svaki FPS. Trenutno sam mesec dana na 9600GT OC tako da mi je trenutno prag tolerancije ma seckanje jakooo visok :d
Karta nabavljena kao futureproofing za 1080p na duže staze. Prvo ću videti šta može na vazduhu pa onda voda, da vidim kolike su beneficije. Mada ako nabodem los asic, džaba mi sva voda XD
Memoriju menjam samo ako bude razlika 10FPS plus, u onome što igram, Witcher 3 i GTA V me apsolutno ne zanimaju :D

Gde nestade overklokerski duh, :D
onu 290 si 'cedio' do maximuma, ako bude neki dobar ASIC, teraj to na 1.600mhz, da vidimo kako stoji vs klokovane 1080, mislim da na tim klokovima, razlika nije visa od 10%....:smoke:

Ma i meni je 290 radio posao sem tako, ali eto ukazala se fina prilika, jos karta nova 3 godine garancije, milina, za 1080p teski overkill na duze staze :D

Samo ono, nije bas overkill.. Cak sta vise smatram da je u ovom trenutku kartica skroz ok za 1080p ali daleko od overkilla. Da li je to rezultat namerno lose optimizacija developera ili losih drajvera nije bitno. Witcher 3, The Division i sl sa gamepoop opcijama od strane Nvidije drzi fps negde oko 60-ak fps-a sto je donja granica jel. Naravno uvek moze da se tweakuje ali u tom slucaju nije vise overkill bez obzira sto se sve karte muce sa tim. Mozda ja cepidlacim :)

Znaci sve okej 3 meseci, igra se dosta, mozda pao prosek na 4 sati dnevno al sve okej, battlenet/steam/origin/uplay. Pre 2 dana instaliram Diablo 3, danas igram kad ono black screen na kratko i izbaci nvidia stopped working. Koji djavo moze da iskoci tako nakon 3 meseci i onda pocne da zeza svakog dana ? Ne kapiram. Jedino sam premestio komp 2 metra u drugom uglu, temperature niske u tim trenucima sve na oko 35-40c. Pre par minuta opet u Overwatch koji je bas igran u prethodnom periodu..

Drajvere nisam dirao jos od tada bas iz tog razloga, sistem reinstaliran nakon 15 dana od kada je problem nestao i eto par meseci sve ok. Sad opet da se nerviram svaki put :(
Il

Sent from my D6503 using Tapatalk

Gde nestade overklokerski duh, :D
onu 290 si 'cedio' do maximuma, ako bude neki dobar ASIC, teraj to na 1.600mhz, da vidimo kako stoji vs klokovane 1080, mislim da na tim klokovima, razlika nije visa od 10%....:smoke:
Nije oc duh nigde otisao, samo što ja bas volim da igram starije igre, retko koja nova mi privuče pažnju :D I ova 9600GT je klikovana na 650/750, koliko je mogla jer nema ni 6pin na sebi. Dobio 10-20 u svim igrama minimum.
Naravno ako bude raspoložena ima da je cepamo, a još na vodi, pa zimus otvorim terasu i prozor, ima da je zaledimo, da ne pređe 30C XD Maxi skalira mnogo bolje sa temp nego sa naponom :)

Ovo je upuceno mojoj malenkosti :p,vidim ja da ti oces da izgubim garu i sibnem je na max mali bro :D

Nego jel stigla ,ajd kaci nesto da se orjentisem :)

Poslednja izmena:
Pocelo je i meni da nedostaje graficka valjda necu da se pretvorim u kolegu Borata :)
Jas malo pa da i ja uzivam u carima 980ti :)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Pocelo je i meni da nedostaje graficka valjda necu da se pretvorim u kolegu Borata :)
Jas malo pa da i ja uzivam u carima 980ti :)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Neces uspeti da izdrzis...pasces kad tad veruj mi:D

nenad 970 postajem vlasnik 980ti iduce nedelje :)
jedva cekam :)

voki moja podrska...tesko je znam, ja sad jesam srecan ali kad vidim ovakve situacije setim se kako je meni bilo, zato, da znas nisi sam...

Meni ce sutra mesec dana bez graficke i sada se premisljam cak da li da je ponovo kupim? Prosto predivan osecaj kada nisi rob necega, od kako je nemam vise sam u gradu vise se druzim sa prijateljima, visim po parkovima, setam, odemo u kafic na pice sa drustvom ili neku klopu... mnogo dobar osecaj mogo bi da probas.

Sto se tice kartice verovatno da cu da pokusam da nabavim 980ti po povoljnoj ceni ali tek za dva tri meseca ne pre a do tada mozda 1070 bude povoljnija pa je uzmem. Sve najbolje

Meni ce sutra mesec dana bez graficke i sada se premisljam cak da li da je ponovo kupim? Prosto predivan osecaj kada nisi rob necega, od kako je nemam vise sam u gradu vise se druzim sa prijateljima, visim po parkovima, setam, odemo u kafic na pice sa drustvom ili neku klopu... mnogo dobar osecaj mogo bi da probas.

Sto se tice kartice verovatno da cu da pokusam da nabavim 980ti po povoljnoj ceni ali tek za dva tri meseca ne pre a do tada mozda 1070 bude povoljnija pa je uzmem. Sve najbolje

Kakve veze ima kartica sa tim :) Ja verovatno ipak ostajem sa 980ti, po benchovima rade isto, cak 980ti i dobije negde po neki fps. Cekam Ti. Izgleda resio i problem sa pucanjem drajvera tako da :banana:

Kako nema, toliko se covek patio kao da je bio na pustom ostrvu 33 godine pa se uzeleo svega. :D

A ja iskreno nisam pametan sta da kupim?

Pratim situaciju sa RX 480, pratim situaciju u vezi GTX 1060 i jos po oglasima snjuram 980 i 980ti. Juce kolega video R9 390x za 280 evra na KP sa 2 godine i 9 meseci garancije... otisla je za pola sata.

Kakve veze ima kartica sa tim :) Ja verovatno ipak ostajem sa 980ti, po benchovima rade isto, cak 980ti i dobije negde po neki fps. Cekam Ti. Izgleda resio i problem sa pucanjem drajvera tako da :banana:

Jesi na poslednjim drajverima ili ..?Inace dobra ti odluka,kad vec imas TI zasto bi iso na 1070,ne vidim razlog :)

Jesi na poslednjim drajverima ili ..?Inace dobra ti odluka,kad vec imas TI zasto bi iso na 1070,ne vidim razlog :)

Kontao da mene jbe sistem iz nekog razloga. Ja sam onu 970-icu testirao na drugom racunaru radila lepo, kada si je kupio od mene nisi imao problema ? Kod mene je crashala drajvere pa je nisam ni koristio u tom periodu na mom racunaru. Uzeo 980ti radilo sve lepo, medjutim opet pocela da crasha drajvere na nizim klokovima. Reko ajde da uzmem 1070 i da izbegnem to (mozda).. Kad ono narucim 1070 g1, nadjem kupca al srecom posta me zezne a ja pre toga izvalim benchove gde vidim da 1070 ide prsa u prsa i cak izgubi negde (a izgleda sam gledao felericne benchove gde 1070 ide konstantno +10 i reko ajde uz 2gb vrama). Nisam hteo ni dinar preko istog momenta da dam. Sada (nadam se) resio problem i sa pucanjem drajvera tako sto ukljucim max preference i drzim min klok u igrama na 1150 bez da pada u manje zahtevnim i nema pucanja. Za tih 200e moci cu jos jednu 980ti kroz par meseci od nekog "prijatelja" sigurno, koje bi dao na 1070 samo da resim problem (mozda). Pretposlednjim, par minuta nakon instalacije se pojavili novi :D Necu dirati ove sigurno tamo do novembra ili dok mi ne naprave neigriv fps u nekoj novoj igri.

Ja se samo trenutno dvoumim zbog dx12 da kasnije ne zazalim sto nisam uzeo 1070 a dok se ja odlucim na kupovinu 1070 ce sigurno da bude tu oko 400 evrica, a da jurim polovnu 980ti nije losa varijanta ali ja koje sam srece cu kupim neku koju je neko jasio na maximalnim klokovima a ja nisam bas ljubitelj toga! I auto moze da ide 240 pa ga niko svaki dan ne vozi pri tim brzinama. Samo zato bih se radije odlucio na noviju kartu.

Ja se samo trenutno dvoumim zbog dx12 da kasnije ne zazalim sto nisam uzeo 1070 a dok se ja odlucim na kupovinu 1070 ce sigurno da bude tu oko 400 evrica, a da jurim polovnu 980ti nije losa varijanta ali ja koje sam srece cu kupim neku koju je neko jasio na maximalnim klokovima a ja nisam bas ljubitelj toga! I auto moze da ide 240 pa ga niko svaki dan ne vozi pri tim brzinama. Samo zato bih se radije odlucio na noviju kartu.

Nema veze dal je neko "jasio" karticu na maksimalnim klokovima, cak sta vise znas znas koliko moze stabilan klok i presisas 1070 na stocku. DX12 prica se vrti vec 2 godine, tako da sta nadjes sada povoljno to uzimaj. Sve kartice koje sam prodao naglasio sam na koji su klok bile klokovane sa kojom voltazom i iz tog razloga su ih kupovali, ovako kupis random grafiku koju mozda mozes za samo 50mhz klok. A dobijes 10+ fps-a sa prosecnim 1500 klokom u AAA igrama bar do sada.

Poslednja izmena:
Nema veze dal je neko "jasio" karticu na maksimalnim klokovima,

Tu se ne slazem, sve je to lepo ali OC definitivno povecava sansu za kvar, bez obzira na hladjenje, temperature itd. Prosta fizika. Koliko - zavisi, ali naravno da je bolje bez tog "natezanja". Pitaj Reviewa sta mu se desilo uostalom.

Ko nije entuziasta nema sta da trazi u kloku,ona izreka uvek vazi "posle j.....nja nema kajanja";)

Tu se ne slazem, sve je to lepo ali OC definitivno povecava sansu za kvar, bez obzira na hladjenje, temperature itd. Prosta fizika. Koliko - zavisi, ali naravno da je bolje bez tog "natezanja". Pitaj Reviewa sta mu se desilo uostalom.

Moja kartica je bila cak i 'undervoltovana', sa deafult 1.243v na 1.199v i nije extremno klokovana, tako da nije radila na extremnim vrednostima...:trust:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno