Šta je novo?

GeForce GTX 780ti Thread

Od danas sam ponosni vlasnik GIGABYTE 780 ti windforce modela,
Njega sam nasao za najmanju cenu 640€ uz dve godine garancije od prodavnice...

Poslednja izmena:
Proverici sutra danas sam je testirao sa Heaven4.0 i onim drugim Valley Benchmarkom nisam nista primetio i celi dan igrao gta iv na max podesavanjima, oc testirao nisam posto jos nisam ukopco kako to ide kod nvidie stim da boost na def. podešavanjima ide sam na 1137 za gpu

Poslednja izmena:
Ovako imam isti problem, ali samo u 3DMark 11 ostali testovi rade prfektno: Kombustor Setup3.3.0, FurMark1.9.2 cek i kada opteretim vram na max koliko je to moguce, Heaven Benchmark 4.0, Valley Benchmark 1.0 na max podesavanjima i rezoluciji 1080p sa 8xAA takodje prefekto... nemam bf4 ili neki bas svez naslov igrice da probam u njima probao sam i sa obaranjem kloka vrama ali pb je isti u 3DMark 11 stim da test ne puca vec se samo s vremena na vreme pojave zelene ili plave taceke??? neznam sta da radim moracu jos malo da vrtim testove i igre pa cu da vidim u garanciji je pa cu resiti sta cu do sledece subote...

Ajoj.. Ja narucio dve Gigabyte gtx 780 ti oc kartice za sutra, sada lupam glavom i ne znam sta da radim... :( Jesi ti uzeo GHz edition karticu?

Valjda, to je ona sa Windforce kulerom neznam za trecu???
Znacui nisam sam sa GIGABYTE modelom ;)

Poslednja izmena:
Postoje tri verzije windforce GTX 780 ti grafike. Imas OC verziju, sa boost-om do 1085 mhz, GHz edition sa boost-om od 1150 mhz i windforce karticu sa klokovima referentne karte. Mene brinu sada ti artifakti u 3DMark-u.. Posto sam sklapao masinu, izabrao sam OC verziju jer su mi se savrseno uklopile u budzet. Sada ne znam sta da radim... Koliko sam ukapirao, to se desava samo u 3DMark-u? Hehe, nisi sam, ali mi se sada najednom ne dopada ovo drustvo. :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Jeste, to je ta sto sam ja narucio. Javi kakva je situacija, mada ja cu rizikovati i sacekati da one stignu, trenutno ne mogu da se uklopim drugacije. U prvom planu sam imao Asus DCII, ali su poprilicno skuplje...

Ja bih ipak zamenio za drugi brend i mislim da je samo pitanje vremena kada ce i druge aplikacije poceti praviti probleme, ja recimo uopste nemam tih problema u 3d marku11 sa asusom, cak i sa klokovanom, i to na 1267 sa def naponu,

Ovako 3DMark 13 u kompletu je prosao bez ikakvih pb i sada sam bas zbunjen... :p

Ja cu ipak rizikovati, pa sta bude... :)

Moguce da je pb bios nebi to bilo prvi put GIGABYTE ka proizvodjacu...

Javljam ja sutra situaciju kada ih isprobam. Pa da vidimo kakve sam i ja "srece". :)

Ma, izleda da se Gigabyte ne slaze sa 3DMark-om 11. :p

Salu na stranu nije mi bilo uopste sve jedno...
Kada sam cuo da imaju pomenute katrte pa i moja pb u 3dmarku 11
mada sa vramom i pregrevanjem sam imao pb sa 7970 zadnjom kartom koju sam imao do pre neki dan i koja je odsvirala svoje kada sam igrao gtaIV igru koju i dalje smatram jednom od najzahtevnijih za pc hardver
ova radi u toj igri prefektno sa svim podesavanjima na max ali bas svim ako izuzmzmo bagove koja igrica ima posto u sustini nikad i nece biti 100% optimizovana za pc
moracu da probam bf3 posto nemam nista od naj hit naslova tipa Crysis, bf4 ili ovaj zadnj Metro

Ljudi po meni je to neispravna kartica, vracaj to dok je vreme i menjaj za drugi brend, takva kartica mora svaki test da prodje bez problema ali bukvalno svaki na def, klokovana je vec druga stvar,

Ljudi imam jedno pitanje,

gledao sam na aliekspresu koliko kosta 780 ti i naisao sam na dosta mesta da kartica kosta oko 100E?!?!, blago receno cena je niska...i suvise niska.

http://www.aliexpress.com/item/NVID...-for-wholesale-1pc-acceptable/1727204762.html

dakle po mojoj racunici ako bi se ona uzela i dosla do Srbije sa uracunatim porezima carinama spedicijama i sl ne bi smela da bude preko 250-300e...sto je bar 2.5 puta jefitnije nego ovde da li neko ima mozda objasnjenje sta bi ovde moglo da bude u pitanju? Nekako izgleda suvise dobro da bi bilo istinito a to je obicno i slucaj ako tako izgleda.

Hvala,

N

Upravo sada krece testiranje svega i svacega, kada sve zavrsim, javljam utiske. ;) p.s. jedva sam ubacio H110, izmodovao sam kuciste maksimalno. (uradi sam style) :d

Poslednja izmena:
Izvrteo sam sve moguce testove, vise puta. Kartice nisu pokazale nikakve artifakte, sa boost-om na 1137mhz, OC verzije. Definitivno bi trebao da zamenis tu karticu, kod mene nema nikakvih problema.

Ja sam svoju vratio, sada cekam da me pozovu da videm sta ce biti...
Mada mi idealje nije jasno u cemu je stos i zbog kog razloga je zezala samo u 3dmarku11...
Nisu imali odmah da mi daju drugu pa sada moram da cekam do utorka srede...
I vec sam pitao da promenim proizvodjaca

Ako mozes zameni za evga, predlozio bih i asus ali vidim da se ljudi zale na vrm temperature koje dostizu i do 100c na def, kod mene na 780 temperature vrma kada je na default su oko 82c sto mislim da je sasvim normalno a kada je kloknem idu do 87-88c sto i dalje mislim da je ok,

Nisu hteli da mi zamene kartu, bila je kod njih u prodavnici dva dana na testiranje i prosla je bateriju njihovih testova i rekli su mi da je karta ispravna pa su mi ponuduli da je uzmem ili da dodam jos 60€ za ASUS-ov model sto sam ja odbio i uzeo staru kartu pa ce da vidimo imam dve god garancije pa tako da me boli uvo. Ako bude pocela da zeza menjam je... drugog resenja trenutno nema :S:

Nazad
Vrh Dno