Šta je novo?

GeForce GTX 780ti Thread

@Rayko

Pa ono kad pogledas stvarno dodje tako..
Interesantno je da tek sad iskazujes nezadovoljstvo na triple slot ...
Kada su se pojavile GTX 680 trazio sam DCUII verziju dual slot a bilo je samo triple koju su mi svi toplo preporucivali
dok sam ja video hendikep.
Zato mi se Lightning verzija vise svidela i ako preferiram malo vise Asus .

Zato su ovaj GTX780 odradili po mom ukusu i eto ga ugnezdio se u moje kuciste ;)

@.·´`·-»>PORSCHE

Ne razumem poentu da se sa tobom raspravljam oko neceg sto ni sam ne zelis da shvatis nit razumes.

Sto se tice karte to sve spada kao deo cooler-a tj shroud ..
Mi nemamo iste standarde tako da se tu sva prica zavrsava , niko nije rekao da je karta overall losa , ja sam ukazao na neke stvari
koje meni upadaju u oci..
I naravno da postoji razlika u kvalitetu plastike , vrste plastike..

Kako vreme prolazi standardi treba da budu sve visi i da se radi na tome da se nivo kvaliteta izdigne na jos visi nivo a ne da se ide ka tome
da se koriste jeftiniji materijali a da se to naplacuje kao ne znam sta.

MSI Gaming GTX780 kostao je do pre neki dan (sad ga nema nigde) 500+ eur , za takvu izvedbu ne bih nikad dao te pare.
Nije ovde u pitanju Asus, da kod nas ima Galaxy , eVGA i sl i to bi bilo u razmatranju mozda pre nego Asus ..

Takodje u kvalitet ne ulazi sam cooler nego celokupan dizajn kartice od PCB-a preko ostalih komponenti (VRM-a i sl.) , to sve pravi razliku u ukupnom kvalitetu jednog brenda u odnosu na drugi.
Asus je sto se tice tih stvari zaista vrhunski.

P.S.A sto se tice kucista Cosmos 2 , ne vredi ni blizu koliko je zacenjen.
To kuciste kosta isto ili skuplje od Corsair 900D sa kojim ne moze uopste da se poredi!

Poslednja izmena:
***. sad sam se unamcorisao pa mi smeta :) Triple slot karte su stvarno neprakticne jer moras da imas i veliku maticnu da bi uzeo u obzir alternativni Pcie slot kao ja sto sam stavio u poslednji ali ide preko nforce cipseta ali dobro... radi sve za sada ali u mojoj glavi nije to to ;)

Phantom je debljine kao i Sapphire Vapor-X. 2,5 slota tj negde oko 4,5cm.

A stari DC2T je kao sadasnji matrix, puna 3 slota i debljina tek nesto manje od 6cm.

Danas uzeo Evgu:)

^
Dobra je to karta, gde si je kupio ?

Poslednja izmena:
Koja je to maloprodaja CH ? Napisi slobodno pun naziv firme bas me zanima gde ima da se uzme kod nas... Karta je bi trebalo da bude vrhunski proizvod. Kad nadjes vremna napisi kako se klokuje, i neki utisak kako radi itd ;)

Palo mi je na pamet, al reko aj da pitam :p

100% overall performanse, neverovatno stvarno. Odlicna karta, nadam se da su resili hladjenje VRMa posto je to malo problem kod ostalih Gaming kartica, pogotovu ko pravi SLi ili xfire. "Supports voltage control" lepo, ove ostale Gaming ne podrzavaju nego mora hack Afterburnera. TechPowerUp preteruje sto se tice ocena, ne secam se da su nekoj karti dali ocenu ispod 8. Ali su zato realni sto se tice nivoa buke, poklapaju se sa mojim sluhom. Evo i za gtx 770 Lightning su rekli da je malo bucnija, sto i jeste tacno. Cim se malo klokne cuje se iritirajuci zvuk kao na starim verzijama Sapphire kartica. Dok kod Gaminga sve do 70% vent je necujan. I da, realni su sa temperaturama, tj testiraju u najgorem mogucem scenariju. A ne kao drugi sajtovi, testiraju van kucista pa im je svaka tiha i hladna. Neverovatno da je Palit najhladnija 780ti ?
edit: nisu resili http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_780_ti_gaming_review,9.html sta ce tek biti leti :) kad je sad ovako

Poslednja izmena:
EVGA GTX 780 Ti Classified Graphics Card Review

evga_gtx780ti-15.jpg evga_gtx780ti-21.jpg evga_gtx780ti-24.jpg evga_gtx780ti-35.jpg

evga_gtx780ti-53.jpg

http://www.overclockers.com/evga-gtx780ti-classified-graphics-card-review

perx_oc_custom_200.png

http://www.hardwareasylum.com/reviews/video/evga_gtx780ti_classified

Poslednja izmena:
Sad gledam cene GTX 780 Ti i jedini "dostupan" model je Asus koji kosta 717 eur !
GTX 780 je skocio na 600 eur! Ljudi bre ovo je BOLESNO i SRAMOTA!!!
Do skoro je taj isti Asus GTX780 Ti (referentni) kostao 600 i kusur eur pa se popeo na 640 eur sad je skoro 720 eur!!!
Ko ovde koga malo a ???!!!

U Nemackoj za 640 eur moze da se uzme Asus DCU II OC :

http://www.itmedia24.de/Shop/DE/Product/Details/3886/1399769/false/

A da ne pominjem Gigabyte Windforce 3X model :

http://www.mindfactory.de/product_i...orce-3X-OC-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Re_943440.html

Tete, strine i ostali pomagajte!! :D :D

Takva je situacija izgleda. Ovde kod nas derikoze standardno.

Sad gledam cene GTX 780 Ti i jedini "dostupan" model je Asus koji kosta 717 eur !
GTX 780 je skocio na 600 eur! Ljudi bre ovo je BOLESNO i SRAMOTA!!!
Do skoro je taj isti Asus GTX780 Ti (referentni) kostao 600 i kusur eur pa se popeo na 640 eur sad je skoro 720 eur!!!
Ko ovde koga malo a ???!!!

Pa zar nije skocio PDV na racunarsku opremu posle nove godine?

Sva je oprema skuplja, Titani su sad preko 1000e.

[YOUTUBE]oeaV_nXj4sQ[/YOUTUBE]

Zlo i naopako!!!!!

Kao i svaki matrix.

Imao sam 2x R9 280X Matrix Platinum, ono je strasna karta! Klokujes je na 1250/1900 Mhz, pustis neki test/miner/igru, karta pocrveni ali bude necujna bukvalno a temperature 60-65s max. :)

Samo je dosta gabaritna, najdeblja od svih, zauzima puna 3 slota (mozda za 1-2mm i deblja) i visoka je dosta.

od kog proizvodjaca je najpametnije uzeti ovu kartu???
razocarao sam se u u amd karte pa sam resio da predjem na suprotni tabor koji nisam koristio jos od geforce 6600
pa eto da pitam dobro upucene koju 780ti???

Asus GTX780 Ti DC2 ukoliko ne nadjes EVGA GTX 780 TI po razumnoj ceni.

Poslednja izmena:
ASUS naravno! :)

Nazad
Vrh Dno