Šta je novo?

GeForce GTX 780 Thread

Uff, bilo bi lepo kada bi ta 390X sa 4GB na vazduh bila bas po ceni kao sto kazes, oko 60K. kod nas u Srbiji, to bi znacilo rat sa cenama sa Nvidiom.
Ali, realno, vrlo tesko, koliko bi onda bila 390, 40-45K, a po nekim predvidjanjima bice u rangu 980. Ajd, videcemo, ako se stvarno obistine ove tvoje prognoze, onda ce biti neke nade za neke normalne cene kartica.

Previse se nadate da Ce R9 390/X da budu pristupacne skupa je ta HBM memorija za proizvodnju karte ce imate dobre performanse mozda cak i jace od TItana_x i ocekivati da je ponude za 40K din nema od toga nista u to sam siguran.
Za R9 390X 70k din pa gore.

nije to nvidia da naplati duplo skupu stvar. :) i opet spinujete sta sam napisao,rekao sam da za tih 50tak k din bude 390 bez X,niko nije rekao da ce 390x biti toliko.najjeftinija varijanta sa 4gb i vazdusnim hladjenjem po mom misljenju ce biti 600-650 dolara po launch-u pa kako se kod nas to prelije.naravno,ni ne sporim da je ovo best kejs scenarij.ali on sto je sto posto to je da ce da se cene guraju na dole,narocito starog hardvera koji ne podrzava dx12 u fullu.

"a ne smem da se kladim,ali imam osecaj za filing da ce 390x sa air kulerom i 4gb stekovanog rama biti tuda ili nesto malo vise".(od one sume od 55K)
Moras da budes bre @Umart malo precizniji, ne citamo mi misli, znas da sam se specijalizirao za te silne cifre i procente.:type:

pa imam osecaj,nekako mi sva prica ide bas na tu vodenicu,verovatno i oni pospesuju zbogradi hajpa,sve su to licni utisci i predpostavke dok ne izadju konkretne karte za konkretne pare.kao sto su svi bili ubedjeni da ce 960gtx da bude sa 3gb VRAm-a i 192bit-a,pa nista od toga.ono sto je bitno je da zbog nedostatka konkurencije cene su naduvane danas,i o se menja sa novim radeonima,a oni moraju da krenu dobrano da ih prodaju,a nema vise majninga.

nije to nvidia da naplati duplo skupu stvar. :) i opet spinujete sta sam napisao,rekao sam da za tih 50tak k din bude 390 bez X,niko nije rekao da ce 390x biti toliko.najjeftinija varijanta sa 4gb i vazdusnim hladjenjem po mom misljenju ce biti 600-650 dolara po launch-u pa kako se kod nas to prelije.naravno,ni ne sporim da je ovo best kejs scenarij.ali on sto je sto posto to je da ce da se cene guraju na dole,narocito starog hardvera koji ne podrzava dx12 u fullu.

Procitao sam ja sta si ti napisao evo ovako u nedostatku neke dobre teme na forumu da te pitam sta mislis ako recimo bude kostala uzmimo 650$ koliko ce to na domacem trzistu biti, ja tipujem preko 70k din s obzirom na cjene na domacem trzistu, a mislim bez obzira da li R9 390X dolazila sa 4 i 8Gb nece biti ispod 650$, obica R9 390 tu ce se vrtiti oko 549$ mislim da ce bas taj segment pogodit.

zavisi kako krene prodaja,a to sve zavisi od toga kako ce vestac da radi na tome,i toga me strah.ako sve bude po najboljem scenariju krenuce prodaja,moci ce da naruce vise komada i nadajmo se da nece divljati sa cenom,a ako obogalje i ubiju amd tim kao za watch dogs lose nam se pise.ono sto nikako ne mogu da shvatim jeste sto se toliko pa i kratkorocno vezuju za majkrosoft,sve zavisi od dx12 jer se jasno vidi da su sve karte sad bacili na to.

inace,imamo opste radeon teme,sad ce doci zeleni da nam prave zurku,zurku. :)

Hoce hoce bjezimo :p iz nekog razloga AMD ceka DX12 a vjerovatno postoji neki razlog kojeg mi ne mozemo jos da naslutimo, meni je iskreno zao sto amd ovoliko kasni za makswel serijom do sada sam mogao uzeti sebi neku R9 380/X meni ne treba 390/X to ce karte biti namjenjene za 4K neka R9 380X koja ce vjerovatno parirati GTX980 karti po pristupacnoj cjeni ili da obori cjenu GTX980 pa da se pazari prava karta sa 4Gb, onako GTX970 je ok sve radi ali ta cnijenica preko toga ne mogu preci :D

He, pa ovo je 780 tema, valjda mozemo da pisemo na nasoj temi, ako dozvolite.:)
U bre, ala idete iz krajnosti u krajnost, sada ce i 380X biti tu negde sa 980. Pa po tome ce 390X biti bar 15-20% jaca od TitanX. Ono, nemojte da bude kao ono 290X malo slabija od 980.

rekoh ja,evo ih sa pricom kako ce nove karte pored svih fora i fazona (tolikih sejdera,HBM-a itd.) da bude 10-15 posto brza od predhodnih kartica.ali su mi jako kul da dx12 ni da spomenu.

He, pa ovo je 780 tema, valjda mozemo da pisemo na nasoj temi, ako dozvolite.:)
U bre, ala idete iz krajnosti u krajnost, sada ce i 380X biti tu negde sa 980. Pa po tome ce 390X biti bar 15-20% jaca od TitanX. Ono, nemojte da bude kao ono 290X malo slabija od 980.

Hoce, hoce. To je zato sto u jednacinu nisi uneo pravu formulu. X=Y odnosno R280X=GTX780.

Racunaj ponovo i videces da je sve tako kako kazu :d

P.S. Bice veselo ako 380X bude ribrend R9290X ;)

Pa, okey, sad ste presli malo na fanboy stranu.:crash:
Ajd, po meni, jedna od bitnih osobina kartica je i overklok i njegov potencijal i skaliranje. Kepler i Maxvell su se tu pokazali bas dobro, za razliku od 290|290X chipova, sto je i logicno jer su bas zategnuti do maximuma.
Tako mi deluju i ovi novi 390|390X, da bi stigli Maxvell morali su bas da ih maximalno nabudje i zato je veliki TDP i mozda visoke temperature.
Verovatno ce zbog toga i biti manje mogucnosti za neki veci overkok, a to znaci da neka recimo 980Ti sa nekim dobrim overklok potencijalom, moze da lagano bude ultimativna:beat: kartica.
I nemojte zaboraviti, da Nvidia tek treba da dodje sa novom memorijom, ako se sad AMD tesko bori sa Nvidiom, kako ce tek u buducnosti.

EDIT: Da ta formula R280X=GTX780, je mozda kljuc razumevanja.

Poslednja izmena:
Nazalost nisi shvatio sarkazam.
A po glasinama ta R9380X o kojoj se prica ce najverovatnije biti ribrend tako da
po toj logici nece moci da se nosi sa GTX980, mozda samo sa GTX970 uz vise frekvencije ako
revizija to dozvoljava.

Shvatio sam, bio sam ja i u crvenkastom taboru, znam kako razmisljaju.:D

Sad opet ja da pitam, ovu sto sam reklamirao, VRM temperature budu nekad 86°C pa i vise. Jel to tako treba?

Malo je veca temp. od neke idealne koja bi bila oko 70-80C, ali nista strasno, granica je tu negde oko 90C. Te ASUS-ice su znale da idu i do 95-100C.:mad:

Hvala, sutra cu da ih zovem da im kazem da se i VRM malo vise greje :D i onda cekam da vidim sta ce biti.

Sta raditi kad prodje 8 dana a oni ne javljaju sta se desava sa reklamacijom?

po zakonu imaju rok 45 dana da drze karticu pokusavajuci da je poprave. Ako ni posle 45og dana ne urade nista moraju da ti daju nov proizvod istih ili boljih performansi NIKAKO losiji. Ili da ti vrate novac nazad.

Ne, oni moraju u roku od 8 dana od dana kada sam je poslao na reklamaciju da mi odgovore. Ako ne odgovore za 8 dana sta se desava, onda se obracas trzisnoj inspekciji. I po novom zakonu ti je 30 dana od dana podnosenja reklamacije za tehnicku robu i namestaj. Za ostalu robu imaju rok od 15 dana da rese reklamaciju.

Sutra je 8 dan kako sam je poslao ali ajde oprosticu jedan dan jer je bio prvi maj ali u zakonu lepo kaze da se racuna od dana podnosenja reklamacije, ne samo 8 radnih dana. Ako se ne jave sutra onda moram u sredu da ih zovem i priprecavam inspekcijom.

Sve bre mora na neku silu i cimanje.

Da, moraju bre da odgovore sta se desava sa karticom, pa posle neka resavaju problem.
Ja licno mislim da iako izgleda kao neki mali kvar to sa ventom, po mome iskustvu, oni to tesko mogu da poprave, skoro sam drugu reklamirao isto neki kvar sa ventovima na 7950 i nisu mogli da rese problem.

Ma znam sve, meni je tako isto na 280x riknuo pa slali drugu ali nije ista pa sam uzeo pare nazad. Sacekacu do srede pa ako se ne javljaju *** mora malo da se pripreti opet.

s' obzirom koliko je jeftinija referentna,ja bi joj oprostio nesto slabiji boost,a izuzetno joj cenio tisinu i sto je jako sgodna za eventualni SLI setap. :)

Ako se misli na referentnu 980, onda i nije lose resenje, uzmes pare i nesto malo dodas.
GTX 970 ima problem sa tom memorijom, a ova 980 ima tu 4GB memorije sto je i postalo apsolutno neophodno jer igrice vec prelaze 3GB i u HD.
A, moze se ova referentna 980 i flashovati sa modovanim biosom, pa ce i taj boost biti i vislji i stabilniji.
Ja bih isao na varijantu sa referentnom 980.

Htedoh onu gigabajtovu ali je nema a nije losa. Sad sam dogovorio za msi 970 gtx gaming 4g. Ja kakve sam srece, to ce da traje jedno 10-ak meseci i onda ponovo reklamacija i nova graficka ;)

Zaista je mnogo da dodajem sad jos 250€ za 980, pogotovo sto ja to iz radnje uzimam. Mogu da uzemem skoro dva ps4 za tu jednu 980 :D

U svakom slucaju je bolja od 780 gtx ova msi 970 i ja uglavnom igram u 1080p rezoluciji. Nekako me bole oce na sve sto je preko toga.

I eto vidis, odmah rade zamenu. Malo zvekece ventilator i oni odmah menjaju to, nema popravke. Zato ja to cim neki sum cujem odma reklamiram i uvek uzmem ili noviju ili pare, doduse ono nije bas bio slab sum :)

Poslednja izmena:
Ma, odlicna je i ta MSI 970, imaces sada u odnosu na 780, vise memorije i bolje performanse za jedno 10-20%, sve zavisi od overkloka.
Znaci, ako se nesto pokvari na grafi, najbolje je da ventovi nesto trokiraju, nema sanse da poprave.:crash:

Heh pa da. Meni dva puta tako i uvek dobijem bolju graficku :D s tim sto sam prvi put doplatio a sad ce oni meni da daju bolju i da mi vrate 5k dinara.

Ali stvarno sam hteo tu 980 pa sam onda trazio po radnjama i raspitivao se dal imaju referentnu ali nema nista.

Neko mi kaze da sam mogao da ja otvaram i da podmazujem ali onda gubim garanciju. *** jeste da se ceka ali u velikom broju slucajeva oni zamene karticu za bolju ili ako neces uzmes pare nazad.

napravio si zabunu,jer si okacio 980gtx. :) super je gejming,jes' da je vec jedna njakava bas tebe zapala,zato su sanse da ce dve biti njakave mnogo manja.a kako 250e doplate za 980gtx?koliko se secam ti imas pravo na 55k dingera sto mu dodje da ti je doplata cirka 119e za referentnu 980gtx.ako sam sta omasio prastaj. :)

Ne, nisam pogresio. Htedoh da uzmem onu gigabajtovu 980 wf al nema, pa nema ni referentne a za ove msi, asus i gigabyte 980g1 treba da doplatim oko 240-250€. One su oko 85k dinara. Ne daju mi se tolike pare bas.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno