@ reviewsrb
Moje iskustvo je takvo da tamo gde ne mozes da postignes konstantno 60fps nema potrebe ni za vise od 3gb memorije. Stvar je u tome da jednostavno za tih 60fps moras da smanjis nesto u podesavanjima sto automatski oslobadja memoriju. Recimo pomenuti Assassins Creed Unity, super grafika, zahtevna do bola, sa jednom 780 jednostavno ne mozes da imas konstantno 60fps sve na ultra, znaci nesto moras da smanjis na nize vrednosti, sve na ultra trazi preko 3.5gb memorije, ali kada se podesi da daje zeljenih 60fps sa jednom 780 kartom, onda trazi manje od 3gb memorije, sto znaci da nista ne gubis time sto imas 3gb memorije na takvoj karti. Ja bi izgubio sa dve 970 da su kojim slucajem sa 3gb memorije jer moje podsesavanje je takvo da imam igrivih 100-120fps, ali je zauzece memorije na karti preko 3gb, tako da je meni za sli trenutno idealna kombinacija 970 sa 4gb memorije i HD rezolucija...
Imam u planu Asus ROG PG278Q, ali necu ga uzimati pre nego sto Nvidia izbaci jaci gpu sa vise momorije, jer za njegovu rezoluciju i osvezenje slike od 144hz, 970 SLI nema dovoljno snage ni kada je gpu u pitanju ni po pitanju memorije, trenutno imama Asus VG278HR 144hz, i tu jedva uspevam u ovim novim igrma da izvucem preko 100fps konstantno, a rezolucija je HD... Do duse to je vise do mene jer ne pristajem ninasta manje od uletra podesavanja sa najmnje 2xAA, ostalo sve na maksimum i u drajverima sve podeseno na maksimum.
Sve u svemu sa jednom kartom si miran i tih 3gb sigurno nece predstavljajti problem iz gore navedenih razloga 😉