Šta je novo?

GeForce GTX 780 Thread

Nema nikog u mom okruzenju ko se razume oko flesovanja bios-a na grafickim :( Instlirao sam win 8.1 pa samo da zavrsi update i probacu afterburner. Jel ovaj power limit da do kraja povecam ili da ostavim na 100?

Poslednja izmena:
Da power target i temp. target idu do kraja. Link ostaje cekiran i priority neka bude na power target.
Evo naprimer kod mene.
000000000000000.png
Naprimer overclok
111111111111111.png
Vidi da li ti sljaka i dodavanje voltaze.

Poslednja izmena:
Hvala za linkove. Samo da pitam jos, jer utice klokovanje memorije na performanse ili je core clock glavni faktor?

Core clock je glavni cilj overcloka, ali i memorija ima po meni veliku ulogu, narocito ako mozes da je kloknes preko 7000mhz. Za neke programe i igrice memorija daje bas dobar boost u performansama.

Ovo juce sto sam probavao, nece preko 7300, odmah puca.

Ovako mi je najstabilnije i ne moz preko sa def biosom.

3.jpg

VRM ne prelazi preko 85 ali kad je bas max opterecena a gpu temp oko 70. Mozda nekad budem stavio onaj custom bios ali nisam jos spreman za tako nesto :(

Podigni taj power target na maksimum i temp target na 90, moze to na 1200mhz sigurno sa naponom do 1.250v, a mozda postignes 1200 i samo podizanjem power targeta jer si odredio 1.175v za gpu, temperature ce da odu do 80 li to nije nista zabrinjavajuce... Meni su radile dve u sli sa 1.125v na 1200mhz,neka je ta tvoja karta malo losija, ali tih 1.175v mislim da je sasvim dovoljno za 1200mhz, za taj kolok nije ti potrebam modovan bios, meni je trebao da bi mogao da spustam napon jer sam koristio MSI Afterburner a ne taj asusov program koji ti koristis...

Nece, max voltaza joj je 1213 ali nikako nece na 1200 gpu. Samo baca artifakte na 1200 :(

Poslednja izmena:
Da ponovim :p Podigni power target na maksimum i temp target na 90, moze to na 1200mhz sigurno sa naponom do 1.213v :p Pre toga memoriju setuj na default, znaci nemoj da je klokujes. To je redosled kojim treba da idese, prvo stabilan klok gpu-a pa onda kada to utvrdis podigni memoriju na neku vrednost od recimo 1750mhz, kod mene je moglo, pa ako ne moze i ako ima artifakt ili pucaju driveri ti spusti klok dok ne nadjes pravu vrednost.

Znaci:

1.Gpu klok dok ne nadjes stabilan, a memorija za to vreme na default.
2.Kloko memorije.

Podesavanja testiras pomocu Heaven Benchmark 4.0 ili Valley Benchmark 1.0 neka se vrti 1h, TombRaider 1h (imas bench alat u sklopu sam igre, samo pusti da se vrti posto izbaci rezultat), ako to prodje spusti klok GPU-a za 10mhz i to ti je 100% stabilno:p
Instaliraj MSI Afterburner 4.0 imas ovde, mozda je taj asus program izbagovan... Desava se to. Pogledaj temu koju sam postavio vezano za 780, procitaj sta sam napisao i pogledaj slike, na njima se vidi sve sto treba da znas.

Jedino ovo ne mozes da vidis u temi, podesavanje za MSI Afterburner...

````.jpg

Aj sad malo se potrud pa da vidimo sta si uradio na kraju ;)

:wave:

Probah sa afterburnerom i bas ovako kao sto si rekao *******i ali heaven benchmark mi puca, probacu sada sa tomb i valley benchmarkom.
Nesto me zeza ovaj heaven, kada pukne onda vise nece da se startuje pa mora reset da bi proradio opet.

Zdravo narode, imam jedno ne tehnicko pitanje.
Naime, krajem oktobra tj. pocetkom novembra je 970 bio 400+e a 980 oko 600e.
Gledam danas kod nekog dilera, 980 referentni kosta 820e. Da li sam ja to blesav ili su naduvali cene pred novu godinu?

A to tako se kod nas radi rasprodaja, podignes 50% i onda kazes da je na popustu 30%. Sve je skocilo nenormalno.

Poslednja izmena:
Nece na 1200 nikako. Stabilno i bez artifakta je max 1179 i sa def voltazom i odvrnutom do kraja(1213). Sad dal da ostavim voltazu na default?

Ovako radi bez problema. Sve preko ovoga (gpu i memorija) i puca odmah.

msi.jpg

Kod mene se nekako najbolje klokuje ovim asusovim gpu tweak-om.

Bolje od ovoga ne moze.

22.jpg

Sa afterburnom core ne moze vise od 1179 a memorija preko 1750 nema sanse dok sa ovim asusovim nekako radi bez problema. ASIC ove moje je 58.1% :(

Poslednja izmena:
Taj ASIC je bas los, to objasnjava sve... To ti je to, stas da se radi :p

U bre @ Sakiboj ti napravi cudo od ovog tvog overloka.
I ja mislim kao @ *******i, to mora da ide preko 1200mhz kao od sale.
Vidi, imam utisak da nesto nisi dobro odradio u postavkama u MSI Afterburneru. Treba videti kroz hardware monitoring kako ti se ponasa kartica u relnom radu, delujemi kao da joj fali malo napona.
Ako hoces, a ja hocu da ti pomognem,cheers da skinem Afterburner i da ti kroz screenshotove pokazem kako ja uradim postavke kroz sam afterburner i kako klokujem ovu moju grafu. Iako mislim da bi flashovanje modovanog biosa resilo sve probleme.

@ Core.graphics
Jel imas sacuvan originalni bios tvoje graficke, onako kako je kupljena?

Vidi, sta sam hteo.
Cini me se da smo vec raspravljali u ovoj temi kako imas problem sa modovanim biosom. Ajd postavi screenshot od GPU-Z da vidimo koji bios version imas pa da uporedimo da li ima ta verzija na overclock.net.
Za A1 verziju ima cinimi se dve ili tri verzije. Za B1 mislim da ima samo jedna, pa da vidimo dali je bas to ta verzija sto imas na tvojoj kartici.

evo ga .... moza je napajanje problem 775w thoughpower XT, gura nesto malo OC procesor, 4HDD-a ,SSD, zvacna kartica, i ova grafa..... mislim da se slabije klokuje, verovatno zbog asic-a
ne mogu neke bog zna kakve rezultate da postignem , cesto pucaju testovi kad malo vishe klokujem, a temperatura nisam video da je ikad presla 66-67C bukvalno.... mozda fali voltaza. ili da se zezam sa LLC
SvfxaX7.jpg

Ma pusti asics, kod mene je 70.1%, potpuno nevazno.
Evo, postoji bios na overclock.net
777777777.png
Ako se dobro secam ti si flashovao neki bios sa Asusovog sajta i bios koji je postavio @*******i.
Ako ti nije tesko probaj da flashujes ovaj bios pa onda probaj overclock. Mislim da vredi probati i da ce da sljaka kako treba. Samo da nije napajanje.

taj sam skinuo i fleshovao!... i sad, sta se dogadja? kad malo klokujem cesto pucaju testovi desavaju se artifakti i sve sto nije dobro.... najbolje mi se ponasa sa default biosom i najveci graphic score u 3dmarku11 je 15480...... i to je na ivici artifakta i ntabilnosti

Bas cudno. Koji program koristis za klok?
Da li samo podignes clock ili i dodajes napon?
Naprimer, kada sam flashovao modovani bios za moju grafu, defaultni boost clock je bio 1137mhz. I kada pokrenem neki program ili igricu posle 2-3 minuta dolazi do pucanja i prestanka rada na tom kloku. Problem je bio u tome sto sam morao da dodam i neki odredjeni napon na ovaj defaultni boost od 1137mhz da bi kartica radila.
Zato te i pitam, delujemi kao da toj tvojoj kartici fali malo napona.
Mora da ima neko resenje zbog cega se to desava.:cuss:

Neznam sta se desava, probao sam MSI Afterburner. Jednostavno kod overclocka mi je zakljucan napon na default od 1.162mV. ma koliko dodavao voltazu. Kod EVGA Precisiona je otkljucan napon do 1.212mV a kod Precisiona 15 i do 1.280mV.
Secam se da kad sam imao AMD 7970 morao sam da nesto modifikujem u MSI Afterburner.cfg fajlu da bi otkljucao napon. Sad sam nesto probao i ne sljkaka. Da li neko zna u cemu je problem?
@ Core graphics mozda i kod tebe slicno desava, da dodajes napon a on ostaje na defaultu i zbog toga imas probleme sa clockom jer napon ostaje zakljucan na default pa mu fali voltaze za stabilan rad.

Poslednja izmena:
Naso sam interes:eyebrows: da zamenim ovu moju gtx780 za ovu MSI 980 Gaming. Ako je ne utopim ovde kod mene u gradu, stavljam je na oglase.
Vidimo se u GTX 980 Thread-u.cheers

Cestitam! Nadam se nekim uporednim testovima skorije, sa OC-om i bez naravno! :)

Vrh Dno