Šta je novo?

GeForce GTX 780 Thread

Pa upravo ti testovi u igrama su i najmjerodavniji jer upravo za igre se ovakve graficke najvise i kupuju...

@ gavran
Stvarno nisam imao nameru da izazovem neku polemiku i raspravu ovde na forumu, nego samo da vidim otprilike neku razliku u performansama izmedju ove dve kartice.
Uostalom, nalazimo se u istom(nvidia) taboru:wave: Neznaju ovi iz amd tabora sta je smooth gamming.;)
Testirao sam Tomb po tvojim postavkama, clock 1228|7426, rezultat 95,1, razlika 10,5%.

Poslednja izmena:
^ Ma opusteno. Smooth gaming ftw :) Slazem se za Heaven isto (@fingon). Ali kad sam pokrenuo isti na gtx760 izgledalo mi je kao da je karta duplo sporija od prethodne (gtx770). A u igricama nije tako :) tj dosta je manja razlika.

Malo muke, krvi, znoja...

mc86tz.png

^min. framerate: 4 ?

Nabitan je min fps, obican lag. Avg. je bitan.
btw, dobar skor Kenzo...

Ma da, tripuje taj benchmark nesto sa min fps. Finalni skor je bitan.

@ kenzo
Koji klok je u pitanju?
Ja dobih sa ovim postavkama avarage 45,84(45) sa clocom 1215|7200.

Stvarno ne znam sta je u pitanju.Delujemi kao da je nesto malo manji skor kod @kenzo-a.
Nesto sam izgooglao i koliko sam video,average skore za GTX 780Ti na ovim postavkama se krece negde oko 42-43 fps-a.

Hvala Rajko.

@reviewsrb default klok je u pitanju, nisam je jos klokovao nikako...

Da, onda je to otprilike to.
Ajd, flashuj tu tvoju asusicu, pa je poteraj malo da vidimo dokle moze da ide.:whip:
Skyn3t biosi sa overclok.net-a su zaista vrhunski odradjeni.

Bravo Boki! :)

Koji su klokovi i voltaza ?

Pitanja za sve : Koji su neki sigurni klokovi za svakodnevnu upotrebu? Da li se mora stavljati custom BIOS?

Klokovi su 1215|7200. Voltaza je 1.212Mv, bios je modovani Skyn3t(bios).
Vidi, ovo su moji svakodnevni stabilni clockovi za gamming. Za benchmark testove moze da ide jos vise( imas u mojim postovima).
Custom BIOS-i donose neke prednosti u odnosu na originalne biose. Naprimer, otkljucavanje, mogucnost povecanja napona na gpu preko 1.200Mv( moze i preko 1.300Mv uz dodatni tweak), sto stvara mogucnost za veci clock. Takodje sprecava trotlovanje(obaranje clocova) kartice i ukida GPU Boost Cloock.
Malo kasnije, ako si zainteresovan, mogu ti objasniti kako sam ja kod moje kartice podesio sve sto se tice modovanog biosa.:type:

1210/7500

metroll.PNG

Takodje stabilni klokovi za 24/7. Ono sto je interesantno je da ovoj verziji 780Ti ne treba modovan bios. I sa 1.212v naponom kartica ne prilazi ni blizu power limitu 110%. Najvise sto sam video je 105% u Crysis-u 3 koliko se secam. I boost je zakucan na koliko se podesi, nema throttlovanja. Osim ako temperatura ne ode preko 80c ali to se naravno lako resava agresivnim fan profilom.

edit: tek sad videh stavio sam motion blur na normal umesto na low :)

Poslednja izmena:
a sta traze sa 780Ti verzijama u odeljku sa 780, kolko ja znam to nisu iste karte (razlika u ceni prilicno velika), zasto bi' se gavran prebacio na Ti da su iste, mozda ima vishka para pa ajde.... ako Vam smeta moj post obrisite slobodno zabole me......
reviewsrb ima evgu klokovanu na milion za 7/24 koja radi bolje i od "Ti" verzija i ok, to je to.... shvatili smo da na klokovima radi bolje, ali zasto kiza ima mnogo mali averge fps u tom i tom testu?! , bolje da oko toga pricamo i neka reviewsrb objasni i okaci linkove kako se moduje bios, za nas koji nismo najbolje upuceni i to, i koji na youtube pratimo mozda neke druge hobbije pa nemamo mnogo vremena da se oko karte zezamo.... neka ovde informacija, pa ko ima tu karti i zeli da odradi, ima i info....

Poslednja izmena:
@ core.graphics
Slazem se sa tobom u principu, ja sam voljan da pomognem kolko mogu. Eno, pogledaj u temi o Ivy Bridge - Scalping, tamo sam objasnio detaljno nacin kako sam skalpirao moj I5 3570k proc. Mogu takodje, detaljno da objasnim i kako ide to sa flashovanjem i podesavanjem modovanog biosa.
Sto se tice GTX 780Ti karte, cini mi se da sam ja malo potencirao tu pricu da bi se videla koja je otprilike razlika izmedju dve kartice u odnosu na cenu i performance. Razlika je izmedju 10 i 15% i to je to.:smoke:
EDIT: Trebacemi, recimo, dva dana i nekoliko postova da objasnim ceo proces flashovanja biosa i podesasavanja svih parametara.

pa jeste to to, ali nije isto igrati sa nasim nategnutim kartama i default "780Ti" medelima..... glupost jeste.... dalje, sta ako se klokuje ta Ti verzija opet bezi tih ne znam kolko posto od nasih 780. Sa preterano klokovanim kartama kako bi bili 1:1 sa Ti modelima samo rizikujemo pojavu nekih arktifakta ,pucanja drajvera i tako nekih gluposti..... ta karta treba da se klokuje koliko je (optimalno-sigurno-normalno) i to je to.... a ne da dobijemo Ti kartice, opet kazem.... zasto bi gavran tek tako presao na drugu da su iste! vidis da covek za 6 meseci promeni 10 kartica, jednostavno uziva u tome, igra igrice, sta god..... ja sam npr. sa 770gtx presao na r290 zato sto sam imao Radeon pre toga i to 2-3 godine.... Tahiti se grejao previshe, brujao je kao lud.....i morao sam da ga zamenim za 780gtx posto nisam mogao da podnesem za 430eur da tako urla i cvrchi...........i eto tako, dan danas se kajem sto sam presao sa 770gtix na 200-300eur skuplju karticu bez preteranog razloga.

Ta asusica sto imas je super karta. Ako stavis odredjeni bios kako bi izvukao sto veci maksimumalni clock iz nje, u tom slucaju moze da bude jaca 20-30% od gtx 770, tako da i nisi bas skroz bacio pare.
Recimo, ova moja sa klokom 1215|7200 je jaca po performansama u igrama od dobro naklokovane r290X. Po defaultu, r290x je nesto jaci, medjutim, kod overkloka gtx 780 se dosta bolje klokuje, dobitak performansi je mnogo veci od amd tako da u tom slucaju( gtx 780) daje bolje performance u igrama u rezoluciji 1920x1080.
Zbog toga treba sve dobro sracunati pre kupovine grafike kartice.

Sto se tice flashovanja moddovanog biosa GTX780 sve je lepo objasnjeno na http://www.overclock.net/t/1393791/official-nvidia-gtx-780-owners-club. Probao sam isti i mogu reci da je stvarno dosta bolji od default Asusovog. Pricam o Asus GTX780 DC2OC. Sa tog linka koji sam postavio skine se bios za karticu koju posedujes. I skine se programcic EZ3Flash sa istog linka. Otpakujes arhivu EZ3Flash u poseban direktorijum. U taj direktorijum prebacis downloadovani bios. Renameujes ga u X.rom. Pokrenes EZflash koji ce te upozoriti ako verzija biosa nije ista kao na tvojoj kartici. AKo je sve ok izaberes opciju 3 i sacekas nekoliko minuta. I eto imas moddovan bios koji je dosta bolji. Potvrdjeno od strane vise korisnika ovog foruma ukljucujuci reviewsrb-a, *******og i ostalih. Vazna napomena je da se pre svega ovoga obavezno napravi kopija biosa sa tvoje kartice ako nesto krene naopako. Sa GPUZ na primer.

Poslednja izmena:
Neki likovi na forumima su se zalili da su imali razlicite probleme kada su pravili kopiju biosa putem GPUZ-a. Tako da je u principu najbolje sacuvati originalni bios putem programa za flashovanje( nvflash ili ez3flash).

Skinuo sam EVGA sajta najnoviji EVGA PrecisionX 15 pokrenem ga, kad ono boooom:smash:, otkljucan napon.
Voltaza ide do 1.320Mv.:p.
uuuuuuuuuuu.jpg
iiiiii.png
Bas sam se iznenadio. Verovatno posto je to programcic koji pravi Evga, mozda su otkljucali napon za njihove proizvode.

Pozdrav svima,

Uzeh i ja Asus gtx 780 DC2OC(kupljena je ovde na forumu od clana "*******i") Kratko pitanje, zasto GPUZ prikazuje PCI-E 1.1 kada treba PCI-E 3.0? Kada se pokrene render test(vidi se na slici) prikazuje PCI-E 1.1x 16@ x16 1.1 Ploca je iz potpisa Asus MVF. Hvala!Снимак целог екрана 29.7.2014 212309.jpg

Reseno! U BIOS-u sam podesio PCI-E slot 1 da radi u gen 3 modu.

^ Nisi jos ni otpakovao kartu a vec si -flash skyn3t-ov moddovan bios :) ?

Poslednja izmena:
Video sam "Reseno!" i dalje me mrzelo da citam. Samo sam bacio oko na GPU-Z screenshot.

Da li je iko imao problem sa DisplayPortom i ovom kartom? MAloprije mi odjednom prestao raditi....Probao sa DVI-D i radi normalno, probao sa novim DPom i nista... Totalno sam zbunjen sad, nije mi jasno kako i zasto je odjednom prestao raditi...

Znam da ce vecina reci da je ovo vrlo nelogicna kupovina bas sada kada smo dobili nove modele iz 9xx serije ali u pitanju je poklon a iskreno receno nijedan model koji se nalazi kod nas na trzistu od novih modela kartica nije ni blizu po dizajnu, izgledu i samom kvalitetu ove kartice(niti ce biti skorije), da ne pricam o ceni koja tek treba da se formira pa da se stabilizuje(a svi znamo koliko smo "jeftini") pa tek dok stignu kod nas modeli sa custom hladjenjem koji bi bili vredni paznje itd...

Iskreno veliki sam fan ovih modela kartica tako da dileme nije bilo sta cu uzeti.

Evo i slika:
20140920_231926.jpg 20140920_234938.jpg 20140920_235203.jpg 20140920_235448.jpg 20140921_194732.jpg

Vrh Dno