Šta je novo?

GeForce GTX 780 Thread

Najbolje preko MSI Afterburner, a tu mozes i vent da podesis, inace od klokovanja grafike imaces najevcu korist u igrama. Koliko procentualno podignes klok gpu i memorije, toliko ces okvirno dobiti u performansama ;)

Ovako je podeseno kod mene. Da se ne bi mnogo cimao, podesi prvo ovako pa pokreni TombRaider benchmark u okviru igre i pisti da se vrti nekih 30-45min, ako prodje njaverovatnije je karta stabilna na tom kloku sa ovakvim podesavanjem. Kasnije ako zelis porobaj da nadjes neki veci klok za svaki dan i pretestiraj sa jos nekom igrom Crysis 3 obavezno i Far cry 3...

attachment.php

Tnx za sve, *******i! cheers

Najbolje preko MSI Afterburner, a tu mozes i vent da podesis,

Znam, ja u AFB-u i podešavam profil za vent, a turio sam i ovaj gputweak kad sam uzeo ovu kartu, mada mi se više sviđa AFB generalno.

inace od klokovanja grafike imaces najevcu korist u igrama.

Ja rekoh da sam duduk za OC, a ne da sam duduk generalno... :d

Nego zaista nikad do sada nisam klokovao grafiku, pa rekoh bolje da pitam, pošto nemam mnogo iskustva ni sa OC-ovanjem CPU-a, a karta nije jeftina da bih se zezao, šta je sigurno, sigurno je.
Ovako je podeseno kod mene. Da se ne bi mnogo cimao, podesi prvo ovako pa pokreni TombRaider benchmark u okviru igre i pisti da se vrti nekih 30-45min

Mi neće praviti problem što mi je kod Tumb Raidera cpu bio izgleda baš usko grlo, pošto mi je gpu usage imao ogromne dropove, pogotovo u Shanty Town-u, gde ima dosta geometrije i ostalih quraca koji cede i cpu poprilično.

A ovi sintetički benchevi tipa 3dmark ovo-ono ili AFB-ov kombustor? Da li je možda bolje da nađem neki stabilan klok na njima, tako će mi valjda sigurno terati svaku igru?

Svakako ću da krenem malo da se zezam kad budem imao vremena, jer i ovih 1210 naspram 941 MHz za gpu clock i 1750 naspram 1502 MHz za memaru mi već deluju kao fantastične cifre.

Je l' ova karta s ovakvim klokovima može da dostigne titana ili 780ti modele na referentnim klokovima?

Poslednja izmena:
Uradi prvo ovako kako sam ti napisao, proverena metoda i ne brini za gpu usage, bice na 99%, mozes i to da pratis iz Afterburner-a. Karta kada nije klokovana radi na 1006mhz bost klok, ovako klokovana 1202mhz uz ovaj 3A bios... Nije ovo nikakva mudrost ;)

Znači nije ništa *******o? :d

Hvala! Verovatno ću ga ondak i turiti.

A je l' ok klokovati kartu preko gputweaka, afterburner-a itd, pošto znam da je klokovanje cpu-a mnogo bolje raditi direktno iz biosa nego preko onih *****nih aplikacija tipa Aisuite i koje već furaju ostali?

Grafiku baš nikad do sada nisam klokovao, pa je bolje ipak da pitam.

Ma klokuj je iz BIOS-a! :p

Salu na stranu, AB, GPU Tweak, EVGA Precision, zavisno od toga sta ti vise lezi. :)

Poslednja izmena:
Ljudi gledam po netu, i sve nekako podeljena misljena. Koju gtx 780 da uzimam, asus, lightning, msi gaming?

Poslednja izmena:
Evo da se i ja pridruzim ovoj temi, stigla mi danas kartica, nisam bas imao nesto vremena da je istestiram puno posto sam morao na posao, podigo sam powerlimit na 110, clock na +180 bez dizanja napona, memoriju za sada nisam dirao, izvrteo sam malo ungine benchmark 4.0, i tako podesena karta bustuje na 1215 sa malim oscilacijama kloka 1189-1215, inace u pitanju je revizija cipa B1, asic je 81.4, fan profil nisam dirao i u testovima nije prelazila 69c, videcu da se veceras malo detaljnije poigram kada dodjem sa posla :),

Planiram da uzmem ovih dana Asus model ove graficke. E sad u prodaji trenutno nema msi lightning. Jel da cekam tu verziju, kolika je razlika izmedju asus i msi lightning?

Ti još nisi kupio grafičku? :lupko: :D
Ma uzimaj Asus, nema tu razlike.

Obe su jezive, samo zavisi od primerka do primerka koliko će se klokovala pa tu može biti neke male razlike. :)

Pa to koliko je bolja na ovom testu nikad neces osetiti. Uzmi koju hoces isto ti je. Ja licno bih uzeo Asus jer mislim da je bolji proizvodjac od Gigabyte.

Stvarno je kartica sam vrh vrhova, kod mene na def. naponu i kloku od 1280 sa oscilacijama kloka(jer tako funkcionise ovaj model), u zatvorenom kucistu nisam video temperature preko 67C i to u crysis 3 koji maksimalno ugreje kartu, a uz to je i stvarno necujna, tako da idi slobodno na asus :)

Pa pazi 290 je po snazi tu negde sa gtx780, ja sam preso sa gtx 770, u proseku imam 20 fps vise sa klokovanom 780 u odnosu na klokovanu 770,

od svih 290-ki (kako 290 tako i 290x) kao single karta najbolja je powercolor PCS+, a sto se tice CF kobinacije najbolja je ASUS DirectCu II 290/290x.

Imas onaj tockic na misu, zarotiraj ga na dole i tu klikni na "Sta da kupim od...?" pa citaj ili postavi pitanje ili se napregni pa procitaj 2-3 strane unazad ove teme.

procitao sam celu temu.... i zakljucio da je Asus najbolji, ali malo sam procitao u temi o Gamingu ,a vishe o Lightingu... uzecu asus zato sto ima dva venta a i imam r290 pa vec znam kakva je samo ce mi ova biti hladnija :D ,mada mi se ventovi na Gigabyteu cine cine manje bucnim od Lightinga....

Igrao sam se par dana sa karticom i definivno stabilni klokovi na kojima kartica radi su +230 za gpu i +200 za memoriju, kada se ovako podesi karta bustuje na 1267mhz,napon je def odnosno 1.162,mislim da je ovo sasvim ok, sto se tice kartice sve je receno i imam samo reci hvale, svaka preporuka :)

Poslednja izmena:
Kod mene je def. napon 1.150. Predpostavljam da ako niste menjali bios, karta ulece u power limit od 110 tj. obara klokove tako da i nema svrhe drzati je na toliko. Kod mene memorija ide stabilno i +600 dalje nisam ni isao ali onda brze dostize power limit i cesce obara GPU klok. To se najbolje vidi u Unigine Valley. Stavite u OSD klok, power limit i napon i pratite.

Pike,

Da ispravka, i kod mene je 1.150 def. voltaza, greskom sam napisao 1.162, jedina igrica gde se dostize power limit je crysis 3 i tada klok oscilira 1240-1276, sto je sasvim zanemarljivo i ne odrazava se na fps, u svim ostalim igricama klok je fiksiran na 1267mhz, a max temperatura je 66-67 u crasys 3,

A mem. jel klokovana ? Aj ako ti nije tesko probaj Valley ?

Nazad
Vrh Dno