Šta je novo?

GeForce GTX 760 Thread

Ta igra je "posebna", na stranu sto ne koristi GPU bas najsretnije, ali njen glavni problem je losa CPU optimizacija. Pokusaj sa OC procesora pa ces videti kako fps poprilicno raste.

Evo malo da osvezim temu. Stigla su mi 2 x HAWK-a pa evo izvrteh malo 3dmark13 cisto da vidim kako skaliraju u sli-u:
hawk.jpg

Moze to jos bolje, nisam se igrao sa oc-om a nisam ni uspeo da ukljucim PCIe 3.0. iz nekog razloga nece http://nvidia.custhelp.com/app/answ...force-600-series-gen3-support-on-x79-platform da radi. Verovatno je do drajvera, na prethodnom je radilo sa single gtx 760. Opet, 13k GPU score lagano, nije lose :) Nisu buchne a I temperature su poprilicno ok.

Poslednja izmena:
Nisam stigao da testiram, ovih dana cu. Ta sa boljim ASIC-om se bolje I klokuje, default boostuje 1267mhz stavicu nju gore. Trenutno je gore ova sa losijim ASIC-om nisam znao koja je koja kada sam stavljao. Temperature su ok, ~70c, gornja ide malo preko 80c ali nisam jos sve lepo podesio ovo je onako na brzaka. Najvise me nervira ne radi ovo za PCIE 3.0, znam da nije neki dobitak ali na sli moze biti I 2-3% bolje.

Pa to, prebaci nju gore, ne znam da li je do drajvera ovo za 3.0, jes da stvarno nije boljitak neki al bode oci ako nece da radi kako treba...Jel se sad cuju mnogo vise u sli? Ovako su bescujne skoro i u full loadu.

Drajveri su sigurno - nV je vrlo konzervativna u omogućavanju PCIE 3.0 na X79 pločama, iz samo njima poznatih razloga...

Prebacicu je gore sigurno. Inace ta sa boljim ASIC-om je stvarno dobar primerak. Evo sada sam izvrteo dva sata Heavena gpu boost zakucan na 1280mhz na default naponu koji iznosi 1.187v. Ovo mi malo nije jasno, zar ne bi na svim karticama da bude def napon 1.2v? Tako je bilo na gtx770 gaming, 770 lightning LE. Na ovoj sa losijim ASIC-om default napon je standardnih 1.2v. Heaven prolazi sa 1241mhz tj 1254mhz sa +12mV. Ova prva ide preko 1300mhz sa 1.212mV garant. I jos u single modu ova "bolja" je hladnija 3-4c u heavenu, u istim uslovima sam je testirao isti slot itd. Ovo za PCIE 3.0 jeste do drajvera ima o tome na NVidia forumu. Failuju sa drajverom jos uvek.
edit: mora da se edituje fan profil da ne bi doslo do throttlovanja ili visokih temperature, tako da su definitivno bucnije nego u single modu. ali kazem ovi ventovi mi ne smetaju toliko koliko mi smeta vent na lightning. ove mogu da istrpim I do 70%, isti su kao na gamingu. Na lightningu nekako siste, to kad cujem gore mi je nego pistanje zavojnica...

Poslednja izmena:
Da li neko zna koje se trenutno igre dobijaju pri kupovini GTX760. Tranutno je na sajtu nvidia-e je informacija da se dobijaju Assassin's Creed Black Flag i Tom Clancy's Splinter Cell Blacklist. Da li je takva situacija i kod nas? Da li to zavisi od uvoznika i od toga kada su karte uvezene? Možda sam postavio mnogo pitanja ali mi oko ovoga stvari nisu baš jasne.

Ja sam je kupio u Gigatronu posle godine i nisam dobio nista, pitao sam ih i kazu da se ne dobijaju igre, mozda neka druga prodavnica daje, cini mi se da sam citao da su neki ljudi dobijali...

Na sajtu nvdia-e piše jedno, nasajtovima naših prodavaca piše drugo a kada odeš u prodavnicu kažu ti nešto treće. I kada kupiš ne važi ništa od toga. Lud zbunjenog, da ne kažem šta.

Iako je pokretač te akcije nVidia, naši uvoznici / prodavci su imali dil isključivo sa MSI-em.
Tako da su se dobijale te dve navedene igre u skoro svim radnjama
ali isključivo za one koji kupe 'GTX760 MSI GAMING OC 2GB'
Koliko vidim ta akcija je i dalje aktuelna.

Za Asus i Gigabyte GTX760 ni jedna prodavnica nije davala kodove za igre iz te nVidia akcije "Pirates, Heroes & Spies"
(2 igre za 760ice, a treća (Batman) za modele 770 i 780).

Jedini izuzetak je 'Monitor', koji je za Asus GTX 760 davao (daje i dalje?) Metro: Last Light.
Da li je u pitanju 'lična inicijativa' ove prodavnice kao neki vid kompenzacije,
ili je u pitanju dogovor Asusa i izdavača igre 'Deep Silver', ne bih znao...

a od kada je ta akcija? ja uzeo msi 760 gaming letos, nista nisam dobio :)

Akcija je krenula tek krajem oktobra, sorry.

To je naime bio odgovor i reakcija Nvidie na izlazak jeftinih ATI-jevih 260x, 270x i 280x-ica.
Drastično smanjenje cena do tada papreno skupih modela GTX 770 (-$50) i 780 (-$100)
i utešni game-bundle za 760ice, čije cene (pretpostavljam?) nisu mogle značajno da se spuste.

Nasao sam malo vremena evo rezultata gtx760 HAWK x2 (+12mV +30mhz gpu +700mhz mem):

3dMark13

hawk1.jpg

Tomb Raider - Ultimate settings 1080p

TombRaider_2014_02_05_21_37_29_183.jpg

Crysis 1440p

hawkc.jpg

Heaven 4.0

heaven_2014_02_05_20_52_41_994.jpg

Crysis 3 - SMAA x1, Texture resolution Very High. Ostalo je Geforce Experience optimizovao nesto na Very High nesto na High (da ne nabrajam sad pojedinacno opcije).80+ FPS @ 1440p :) ali morao sam resize picture na 1080p jer nije hteo upload na 1440p iz nekog razloga. Inace sa ovim podesavanjima i VSync-om na on igrica je zakucana na 60fps ceo prvi (neoptimizovani) lvl bez oscilacija :)

crysis3_2014_02_05_21_00_51_676.jpg

Poslednja izmena:
Veliki pozdrav svima!!!
Imam par pitanja u vezi sa ovom karticom, nemam bas puno iskustva, te mi je potrebna pomoc oko resavanja ovih nedoumica...
Dakle od septembra imam MSI GTX760 OC 2GB gaming, kartica lepo radi, zadovoljan sam, ali mi neke stvari ipak nisu jasne... Inace ASIC joj je 77.3
1. Po defaultu, GPU Z mi pokazuje boost frekvenciju 1085mhz a afterburner u full load-u pokazuje 1162mhz (inace bi trebalo 1150, kako pise na sajtu), zbog cega se razlikuju ocitavanja? Stabilan klok mi je na 1241mhz za gpu i 7000mhz (1750) za memoriju u afterburneru je to + 80 - GPU i + 500 za memoriju dok GPU Z pokazuje 1165 za GPU dok za memoriju pokazuje tacno 1750mhz kao i AfB...
2. Voltazu u AfB ne mogu da menjam, pokusavao sam sa izmenama cfg fajla i nista, najnovija verzija, inace beta verzija nece ni da se pokrene kod mene??? EVGA precision mi dozvoljava promenu voltaze ali zasto ne afterburner, generalno da li sve ovo ima veze sa primerkom ili...?
3. Kako da modifikujem bios, kako da nadjem fajl koji se otvara preko Kepler bios tweakera?

Da, to sam uradio vec, kako sad sa tim bios fajlom da flesujem karticu, tj, da ga snim na njoj ili sta vec...?

Imam jedno pitanje.
Pre neki dan sam kupio MSI gaming GTX760 TF 2GD5/OC i piše da joj je ASIC 68,3%. Probao sam Assassin's creed 4 i Crysis 3, rade lepo i bez ikakvih problema. U Afterburner-u imam opciju za Power limit do 145% a takt GPU-a sam podizao do 1215MHz a memorije do 6800MHz i dotle je sve bilo stabilno ( bez podizanja voltaže ). Probao sam i na 1241MHz ali nije išlo. Šta mislite o ovom primerku karte i koliko je taj ASIC zaista bitan? Da li je bitan samo za overclock i da li ima neko drugo značenje koje se tiče upotrebe karte bez overclock-a?
Inače kada karta radi po defaultu u igrama se sama boost-uje na 1123MHz i to radi bez problema.

Vidis, moja po defaultu boostuje na 1162, to pokazuje AfB a po specifikacijama bi trebalo 1150... Gde si dobio ocitavanje od 1215 u gpu z ili u AfB? Moja radi vec 2 meseca GPU na + 80 i MEM na + 500 i AfB pokazuje 1241/7000mhz bez dizanja napona samo power limit na 145%...

Onih 1215 sam dobio klokovanjem u Afb-u a ocitavanje pratim u GPU-Z na tabu sansors, mada sava ocitavanja mozes da pratis u AfB-u.

Da zaboravio sam na senzore u gpu z... A jel imas kontrolu voltaze u AfB? Kod mene ne radi cak i sa izmenom u cfg fajlu, a evga precision mi dozvoljava promenu napona...

Moja nece da radi ni na tih tvojih 1241/7000mhz, izgleda da zavisi kakav ti primerak zapadna. U AfB nemam ni ja mogucnost za promenu napona pa nisam ni pokusavao.

Ljudi pomoc.
Dvoumim se izmedju
1.) Gigabyte GV-N760OC-2GD (rev. 2.0) - GeForce GTX 760 2 Go
2.) ASUS GTX760-DC2OC-2GD5 - GeForce GTX 760 2 Go
3.) MSI GeForce GTX 760 Twin Frozr GAMING 2GB

Preferiram GIGABYTE, ali me interesuju vasa iskustva i misljenja
PS. Imam NZXT Phantom 410 tako da GIGABYT moze da stane.

Sta je bolje uzeti??????????

HVALA svima

Poslednja izmena:
Ja bih isao na Asus. Ista Msi je meni propala posle tri meseca. Prozvrndao vent ko kosacica + power prikljucci ocajno postavljeni + shraud od slabasne plastike. Covek ima osecaj kad je uzme u ruku da ce da se skrsi u komade.

Poslednja izmena:
Vrh Dno