Šta je novo?

GeForce GTX 760 Thread

Na mojoj ASUS je ASIC 75,5% sto verujem da uopste I nije lose...klokuje se default na 1137 a verujem da moze I na 1200 a mem6010 ...temp ide najvise do 68C a ventilatore uopste I ne cujem probao sam da stavim uvo na kartu jedva da se cuje shum...a idu na oko 2500rpm....Iskreno prezadovoljan sam kartom ...

Ma uzimam ASUS definitivno. Plasi me samo ovaj 1x 8pin konektor za napajanje. Nekako mi to mrsavo za ovako jaku kartu. Verovatno ima uticaja, da smanji overclock potencijal karte, jer GTX760 koliko sam gledao na forumima kad se klokne zesce ide i preko 210W. Tako da ovih 100W (8PIN) + 75W PCIE slot izgledaju nedovoljno!

Fora je sto kod Asusa imas, 2-3 varijante cini mi se, koje se razlikuju po nekim stvarima, onaj DC2 manjih dimenzija ima 4+1 naponsku dok ima i ona sa 6+2 naponskom (isto DC2 samo ima neku dodatnu oznaku), tako da za OC treba i na to obratiti paznju Msi gaming ima 7+1 faze, Hawk 6+2, plus najbolje hladjenje, sto je bolja varijanta za OC mada zapadaju ljudima losi primerci tako da iz sumiranih iskustva jasno je da je i kod grafickih kartica Asus prvi...

Poslednja izmena:
Pa cekaj sad, ja koliko znam bar kod nas na trzistu postoji samo jedana ASUSova varijanta GTX 760 a to je ASUS GTX760-DC2OC-2GD5. Jedino da uvoze razlicite varijante pod istom oznakom.

Da, kod nas koliko ja znam ima samo takva varijanta, to je ona sa kracim PCB-om i jednim 8pin konektorom, ona ima 4+1 fazu, ali ima jos dve varijante malo pojacane i bolje za OC kao sto je hawk i gaming serija os Msi-a, mislim da je jedna iz ROG serije a ova druga je standardni DCII sa 6+2 digi naponskom...

Poslednja izmena:
Kako je nabudzena ova platinumka. Imam ponudu i za Gigabyte GTX760 Rev. 2.0. Ona mi je cak privlacnija i od Asusa i Msi-a jer dolazi sa 1085mhz fabricki, jako primamljivo mora se priznati. Drugo nekako je robusna i ima crni PCB, ima neki smek... Jedino ne znam temperature da li su joj kao kod Asus-a i Msi-a, mozda i bolje!
Ko ima Gigabyte rev 1 ili 2. neka prenese iskustva i utiske, kakva je karta, OC temp...

Mani se gigashita...

Uzo' bih ja tog Hawka ali nemam toliko para! :) Nego reci mi ti sto da se manem Gigashita ?

Pa koliko je skuplji hawk od asusa?

A za bilo koji kartu da si pitao ne bih ti gigabyte preporučio...
Nemam ovde normalan net da nađem linkove.
1.Hawk
2.Asus
3.MSI Gaming
To je moje mišljenje :)

Skuplji je celih 3000 rsd. Nije malo, toliko vec nemam. Tako da ako te poslusam pada odluka na Asusa, jedino sto me cima jeste ovaj ''mrsav'' 1x8pin naponski konektor.

Ne znam šta bi ti rekao...
Hawk ima 2x8pin i ja sam miran...
Mada ne bi trebalo da bude problema ne bi Asus to uradio da nije dovoljno...

MSI ima problem sa ventilatorima, a i slepci stavljaju stiker na sraf pa je yebada menjati pastu. Zayebi MSI, idi na Asusa

I ja sam najvise za Hawk, koliko god se ljudima padali losi primerci ona najveci potencijal ima zbog svega sto poseduje, srecom ovaj moj Gaming je odlican primerak pa se ne zalim..

MSI ima problem sa ventilatorima, a i slepci stavljaju stiker na sraf pa je yebada menjati pastu. Zayebi MSI, idi na Asusa

Imao gtx660 gaming i sad 760 hawk - obe perfektne.
I još nekoliko drugara ima MSI karte i niko nema ni jedan problem. :)

Ma mani me pravdanja kupovine. Prelezao sam te bolesti odavno.
Dva promenjena Gaminga zbog provristalog venta, i jos dvojica koji su mi se javili sa istim problemom. Ocajno mesto za naponske konektore, shraud koji je od najgore plastiketine. Ne sme covek da je uhvati u ruku, skrsice se. Stiker na sraf je pilicarski potez koji nijedna normalna kompanija vise ne praktikuje (da, cak ni na us.ranom 7870 Powercolor-u nisam imao te gluposti).

Što bi se ja tebi pravdao šta sam kupio?
Govorim samo svoje iskustvo sa msi kartama.
I ono što si rekao za kvalitet izrade stoji, ali samo za gaming seriju koja stvarno deluje krhko, ali hawk je druga priča.

E sad za nalepnice *** ispali su klošari...

Najveca mana kod msi gaming varijante sto nisu stavili backplate, pa se ove memorije od iza greju mnogo vise od ovih ispod kulera, zato je i deluje krho, to me najvise razocaralo a plastika je totalno nebitna...

Poslednja izmena:
Zamolio bih nekoga ko zna, da li se moze ostvariti veci Overclock GTX 760 kod MSI Gaming edition-a ukoliko znamo da ima vise naponskih faza i za GPU i za MEM. od ASUS-a. I recite mi zasto se toliko bolje klokuje memorija kod MSI Gaming u odnosu na ASUS DCII kad obe imaju Hynix?

Sve ti je to macka u dzaku i to sto na kutiji pise OC trtmrt ama bas nista ne znaci. Kljakavu kartu mozes da fasujes u svim taborima. Nezahvalno je a i nemoguce da ti bilo ko da tacan odgovor

Poslednja izmena:
Na mojoj ASUS kartici je ELPIDA...U pravu si ppredrag za OC isto I ja mislim....

Pa kako je to moguce da je ugradjena ELPIDA, na svim review-ima pise da je postavljen Hynix!!? Jesi li to proceitao u GPU-Z, mozda lose pokazuje

PS: DJSP, molim te koliko si klokovao tovju Asus gtx 760 sto se tice Gpu-a i mem? Naravno stabilne vrednosti me interesuju i Asic koji je ?

^Koristi edit, ako nije problem...
I što se tiče memorije, ne mora na svakom modelu da bude jedan proizvođač.

Uglavnom, kao što je već rečeno dok ne probaš kartu ne znaš šta si kupio...

Ne kazem ja da na svakom modelu treba da bude isti proizvodjac memorije. Valjda svako ko kupi ASUS GTX 760 DCII model ovaj sto je kod nas u Srbiji jedan jedini Asusov, dobija istu memoriju Hynix. Sad ne kapiram kako razlicite memorije na istoj karti!

Ima review-a koji kazu da postoje I elpida I Hynix memorije na ASUS karticama tako da ne sumljam u GPU-z...E sad iskreno ja nisam uzimao karticu da bih je klokovao tako da mi to uopste nista ne znaci...Sa mojim procesorom Intel 4670K(oc 4.2Ghz) sve mi radi u full hd rezoluciji I na ultra podesavanjima(BF4-minfps oko 50 maxfps preko 100) tako da mi tu nista ne znaci jos koji fps vise...

Kako to da na Asus modelu ima samo jedan 8pin PCI-E konektor za napajanje, a kod MSI Gaming 6+8pin? Ima li to uticaja na OC i u kojoj meri? Zanimljivo je i to da MSI GTX760 sa 4Gb ima 8+8pin. :trust:

Vrh Dno