Šta je novo?

GeForce GTX 760 Thread

Logicno je to da ovi sto prvi testiraju dobiju bolje primjerke, marketing je to stvori se prica da je karta fenomenalna da bi kupci koji se odluce za kupovinu otisli na guru3d ili druge poznatije sajtove pregledali test i odlucili se za karte.
Sjecam se testa na guru3d za HD7970 DCII otkljucan napon sve savrseno, pa koje god kupio kartu zakljucan napon mali OC nista specijalno.

To je taj marketing izreklamiraj maksimalno da bi sto vise prodali zaradili love, mada u slucaju GTX760 hawk ja mislim da svaka koja ide na 1300mhz sasvim je ok da ne kazem odlicna, koja ja razlika izmedju 1350 ili 1300mhz realno 1fps totalno ne bitno.
Bitnije je da je karta tiha hladna nego da ide 50mhz vise.

Vidi druze,u potpunosti si u pravu,ali opet,ja sam kupio proizvod koji je izreklamiran kao jedno,a u stvari sam dobio drugo-ja to ne zelim,to nije ono za sta se reklamira i za sta sam dao novac,zato sam lepo vratio kartu,uzeo lovu nazad i zdravo!

^^ Planiras da predjes na AMD? Posle svega sta covek vise da misli, nisam pametan...

Neznam ni sam...mozda cu ici na GTX 680,ili 770,ili mozda sacekati novu AMD seriju,mada to mi je zadnja opcija,posto nisam bas ljubitelj AMD-a.....sve u svemu,necu se vise zaletati.

@Sinda
Budi lav i uzmi lepo GTX770 , cedis suvu drenovinu sa mainstream kartama.Ocigledno je da si to prevazisao i da su ti apetiti porasli tj da ti je standard veci..
Imam jos jedan savet za tebe , fokusiraj sa malo sad na Asus GeForce.
Ako uzimas 770 od MSI onda nista ispod Lightning..

@PCBeast,

A sto ne i Gigabyte :), ja je imam i stvarno sam zadovoljan,

Posto vidim da su ovde mnogi vratili HAWKA, sto mi je iskreno zao, verovatno im se potrefio malo losiji primerak(desava se) evo mojih nekih testova koje sam uradio da bih opravdo bar moj primerak karte(koji nenameravam niposto da vratim,).Na pocetku odmah da kazem da ja nisam neki majstor u vezi klokovanja, ali sam se potrudio da uradim kako treba, a u tome su mi pomogli i neki momci sa ovog foruma, tako da ako nesto nevalja molio bih vas da mi kazete kako bi to ispravio. Ovo je max. klok +200mhz do kog sam isao i sve radi stabilno i sve prosto leti...Na ovom kloku vrteo sam heaven 7 sati neprekidno, i sve je proslo glatko od momenta kad sam pusto ,do momenta kad sam prekino test.Isto to sam uradio i sa Valley Benchmark,(test trajao 3 sata) i sve proslo bez pucanja, kao i sa programom ,,A New Dawn,,(test trajao 4 sata) i sve bez i jednog problema ili pucanja.Evo nekih slika testova koje sam odradio, a ako jos nesto treba vi recite , sa zadovoljstvom cu odraditi. Veceras cu ici dalje i preko 200 mhz. pa da vidim koji je kranji cilj karte(u granicama mog znanja) pa cu izbaciti testove, a vi cete prosuditi sta je i kakvo je stanje! pozz!

Prilozi

• 3D mark-fire strike.PNG
    3D mark-fire strike.PNG
    393.3 KB · Pregleda: 68
  • Capture 1.jpg
    Capture 1.jpg
    317.4 KB · Pregleda: 68
  • Capture 2.PNG
    Capture 2.PNG
    783.6 KB · Pregleda: 72
  • Capture 3.PNG
    Capture 3.PNG
    1,020.4 KB · Pregleda: 69
  • Capture 4.jpg
    Capture 4.jpg
    165.7 KB · Pregleda: 60
Evo jos dve slike testova:

Prilozi

• TombRaider_2013_09_11_15_42_13_731.jpg
    TombRaider_2013_09_11_15_42_13_731.jpg
    832.7 KB · Pregleda: 74
  • bf3.jpg
    bf3.jpg
    289.4 KB · Pregleda: 74
Lep primerak nema sta. Odvrni tu memoriju +200mhz je nishta.

Boban75

Koja su ti podesavanja za tomb raider, hocu bas da vidim kakva je razlika u odnosu na gtx 770

Ako sam te dobro razumeo /mada nisam siguran/ evo slike sa: ANISOTROPIC 16X i 4XSSAA i ostalo sve na high i ultra i rezolucijom 1920/1080

Prilozi

• TombRaider_2013_09_11_18_09_28_826.jpg
    TombRaider_2013_09_11_18_09_28_826.jpg
    817 KB · Pregleda: 65
A ovo je sa podesavanjima istim kao prethodno, samo je ANISOTROPIC 16X i FXAA. ako nisam dobro objasnio kao sto si trazio ,molim te ti reci ponovo sta da uradim, nema problema.

Prilozi

• TombRaider_2013_09_11_15_42_13_731.jpg
    TombRaider_2013_09_11_15_42_13_731.jpg
    832.7 KB · Pregleda: 63
Ok, to je to, thanks, bas cu veceras da izvrtim kad se vratim sa posla da uporedim rezultate,

On je uvek ukljucen. ima NORMAL i TRESS FX: aktivan je uvek TRESS FX. ako si na to mislio

On je uvek ukljucen. ima NORMAL i TRESS FX: aktivan je uvek TRESS FX. ako si na to mislio

Ne znam odakle ti taj SS koji dajes sa Tomb raiderom, ali kada ja ukljucim kod mene TRESS FX kosa izgleda prilicno drugacije (bolje) nego kod tebe. Kod tebe je u "grumenovima" nemas pojedinacnih "dlaka" naprosto nista od toga. Proveri ti to jos jednom.

Evo ovako: kad mi je ukljuceno ANISOTROPIC 16X FXAA TRESS FX sve je idealno kosa , dlake se vide cisto sve kao suza, E a kad ukljucim umesto FXAA--4X SSAA, onda mi kosa bude u grumenovima i nevide se dlake..jednom recju mutna slika kose...

Poslednja izmena:
Proveri slike u postovima 428 i 432 tu imas FXAA a izgleda losije nego ona sa SSAA. Tacno se vidi da ne radi TRESS FX i da ti je average FPS = refreshate-u, tj. da bi gurao i 100fps kad ne bi imao vsync.

Poslednja izmena:
Malo po malo napredujemo, na ovom kloku +211 vrteo sam heawen oko sat vremena bez problema i posle toga uradio test - proslo bez pucanja ili bilo kog problema..

Prilozi

• Capture 10.PNG
    Capture 10.PNG
    942.4 KB · Pregleda: 85
Ma dobra je to kartica, samo neki nisu imali srece. Treba da pokusaju kada stigne druga tura.

Ja bih rekao da je solidan primerak, sledece sedmice porucujem i drugu , da stavim u sli, pa cu bas nju posebno da istestiram samu da vidim hoce li biti losiji primerak od ove sto vec imam!!

Odlicno, taman Sapphire 7950 Vapor-X Corossfire vs. MSI GTX760 Sli. Mislim da ce biti tesno.

Video sam da imas ,,crossfire,, 7950,,;) tako da cemo uporediti, a ja sam oduvek imo u sli ,,dve jake kartice,, tako da nastavljam tradiciju, pa cemo odmeriti snage vrlo rado:wave:

Uh,mislim da ce sli kombinacija oduvati taj cross,ali videcemo ;)

@pcbeast
Da,ipak ce posle svega ovoga izgleda uleteti jedan gtx770,ali otom potom,i necu vise definitivno ici na MSI,verovatno ASUS ili GIGASHIT :)

sad i ja
koji mi programi trebaju da proverim overklokovanje ? :D

Uh,mislim da ce sli kombinacija oduvati taj cross,ali videcemo ;)

@pcbeast
Da,ipak ce posle svega ovoga izgleda uleteti jedan gtx770,ali otom potom,i necu vise definitivno ici na MSI,verovatno ASUS ili GIGASHIT :)

Hmmmm... oduvati? pa ne bih ja abs olako to tvrdio. Imao sam dugo GTX660Ti, znam gde je i sta zna i sta moze. Nekih 10%-15% kaska za overklokovanom 7950 kartom. Posto je GTX760 toliko i brzi, verujem bice tesno, razlika ispod 10%.

Malo po malo, i na +217 mhz heawen prosao bez problema, vrteo je oko sat vremena , a potom test bencmarking i sve stabilno jos uvek, bez pucanja , Tomb raider sam igrao oko pola sata cisto da vidim kako radi , sve leti tako lagano jos uvek,, e videcemo dokle..;)

Prilozi

• Capture 11.jpg
    Capture 11.jpg
    332.2 KB · Pregleda: 75
  • TombRaider_2013_09_11_20_13_12_316.jpg
    TombRaider_2013_09_11_20_13_12_316.jpg
    269.1 KB · Pregleda: 65
ljudi ja sam prebacio heaven i svaki put kad ocu da pokusam da ga pokrenem on mi javlja neki error :/
do ccega to moze da bude ? :(

Malo po malo, i na +217 mhz heawen prosao bez problema, vrteo je oko sat vremena , a potom test bencmarking i sve stabilno jos uvek, bez pucanja , Tomb raider sam igrao oko pola sata cisto da vidim kako radi , sve leti tako lagano jos uvek,, e videcemo dokle..;)

Odlicno ako je potpuno stabilno, ali opali crysis3 ako i njega prolazi to bi trebalo biti stabilno.

Nazad
Vrh Dno