Šta je novo?

GeForce GTX 680 Thread

^ Jedan od razloga zashto kupujem Nvidiju.

A zašto ih nisu poredili sa ATI, takođe sa poslednjim drajverima?! :p :d

Poenta je u ovom pasusu:

2012 was a good year for NVIDIA in terms of new video card releases, and driver support. The GeForce GTX 600 series started off strong, and ended strong for the year. It seemed more often than not NVIDIA got its driver optimizations for games right the first time. This is something that buyers should take into consideration for any graphics card series. It is important to look back at the history, and support for new games as they are released. Most of you reading this are like us, we pre-order games, and start playing our brand new shiny game immediately when it unlocks in Steam. It is at that moment, at that time, that we must have proper driver support and optimizations for these games on our video cards. We play these games as soon as they are launched, and day 1 game support is of most importance. We want drivers that optimize performance, and provide SLI support immediately. NVIDIA has a good track record for 2012 of providing this.

Dakle, ne treba mi drajver koji je sredjen za neku igru kada je proshlo pola godine od njenog izdavanja, vec hocu da je igram kako treba chim izadje.

Izasla nova beta..Poboljsanja za GTX680 :

nvidia-geforce-313-95-beta-drivers-gtx-680-performance.png

Jel' cemo ovako za svaku betu ili je samo ovo izuzetak?

@HW_user Upravo, ja to stalno govorim!

Poslednja izmena:
Dobar si :) Pošteno skoro svaka beta donosi malo bolje bolje performanse i mislim da i treba da se napomene. Sto da ne, ipak to kolega Beast stavlja u jedan post tako da nema problema :)

Malo li je sto se to pominje za WHQL drajvere, sad jos treba i za svaku betu...
Ova beta je vazna zbog drugih stvari koje resavaju problem sa 310.90 koji na srecu niko ovde na forumu za sada nema https://forums.geforce.com/default/...90-geforce-sli-multi-gpu-cold-boot-gpu-issue/
OK ako je tako i to je sasvim u redu... ali o tome, koliko vidim, ni reci u onom postu...

Poslednja izmena:
@ CAR Sto se tice pominjanja drajvera u pravu si... postoji tema za to

Gledam ove grafikone vezane za poboljsanje FPS-a u igrama sa 313.96 drajverom, i nesto mi nije jasno. Uporedjivao sam grafikon single GTX 680 kartice i single 670-ice. Po njihovom grafikonu 670-ica baca vise frejmova od 680-ice u Batman-u? Neka mi to neko malo objasni? :)

Gledam ove grafikone vezane za poboljsanje FPS-a u igrama sa 313.96 drajverom, i nesto mi nije jasno. Uporedjivao sam grafikon single GTX 680 kartice i single 670-ice. Po njihovom grafikonu 670-ica baca vise frejmova od 680-ice u Batman-u? Neka mi to neko malo objasni? :)

Nisu tacni grafikoni.Zamenili su mesta imena igara.
I ja sam gledao.To treba da isprave.

Ti grafikoni su bezveze napumpavanje kao poboljsanje... ali samo na papiru.
Obecavali su da 310.70 donosi preko 15% povecanje performansi u bf3 u odnosu na 306. driver pa corak
http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_660_HAWK/8.html - test sa 306. neki driverom rez u bf3 GTX680= 73.2fps
http://www.techpowerup.com/reviews/EVGA/GTX_670_FTW_Signature_2/9.html - test sa 310.70 driverom bf3 GTX680 = 75.8fps
Jasno se moze vidjeti da nema ni 5% povecanja performansi plus sto su mnogi korisnici po drugim raznim forumima prijavljivali pucanje drivera u BF3 tako da te grafikone ne treba ni blizu za ozbiljno shvatiti.

Nisam ni do sada shvatao ozbiljno, mada mi je skroz nelogicna situacija. Evo, ova dva grafikona mi uopste nisu logicna, 670-ica u Batman-u daje 120 frejmova, dok na grafikonu za 680-icu sa najnovijom betom stoji nesto malo iznad 70?! Potpuno mi je nelogicno. Nece da mi ubaci grafikone, uglavnom, mislim da znas o cemu pricam.

Poslednja izmena:
Nisam ni do sada shvatao ozbiljno, mada mi je skroz nelogicna situacija. Evo, ova dva grafikona mi uopste nisu logicna, 670-ica u Batman-u daje 120 frejmova, dok na grafikonu za 680-icu sa najnovijom betom stoji nesto malo iznad 70?! Potpuno mi je nelogicno. Nece da mi ubaci grafikone, uglavnom, mislim da znas o cemu pricam.

Rekao sam ti druze da su rezultati izmesani.
Ne pripadaju kartama pod kojim se vode..
Neka greska ,treba to da se ispravi!

Inace ima poboljsanja..Samo nek napreduju i izbacuju drivere.

Izvinjavm se, nisam uopste video tvoj post sa prethodne strane Beast-e. :) Gledam i ne verujem, pomislio sam za trenutak da je greska, ali mi je bilo cudno kako do sada to vec nisu izmenili.

Ma da ali mi sustina nekako izmice sve vreme. Ova generacija karata je bila klasicna rupa, nijedna igra koja je izasla ne koristi je maksimalno osim sada c3, koji ponovo zahteva jos jacu kartu...malo mi je vise smesno da kupujem grafiku, taj dx11 je vec godinama zastupljen, a ili se ne koristi ili zahteva nznm ni sam sta...nije mi zao para da se razumemo, samo smatram da tapkamo u mestu prakticno. Bioshock koristi isti engine od pocetka, ds isto, skyrim (fallout3, nv), igre izgledaju sjajno da me ne razumete pogresno, pritom imaju neki "hook".Za razliku od njih "tehnoloski napredne" igre imaju pricu kao da su ih deca iz obdanista pisala (crysis,bf,farcry). Elem, poenta je - sta ce mi ultra grafika kad nemam za sta da je koristim, prakticno je bizuterija.

Sa druge strane, ove karte su ihahaj dx11, a full 11 igra ih topi? Ko tu koga j...?;)

Nisam doduse siguran da sam pogodio temu, ali posto smo svi ovde zaludjenici za hw i sw kapiram da me razumete.

Imam jedno pitanje vezano za moju referentnu 680-icu. Posto sam joj napravio custom fan profile u Precision X-u, i postavio fan da radi oko 65% (to je nekih 2500 rpm) pri temepraturi od 65C, da li moze nesto da se desi fanu na duze staze? Evo, to izgleda ovako.

Prilozi

• Precisonx.JPG
    Precisonx.JPG
    66.6 KB · Pregleda: 39
Ja mislim da nece jer u principu tebi karta nece raditi non stop na tih 65% vent. Mozda bi mogao jos malo da pomeris granicu sto se tice temp.recimo do 70C ako ti smeta buka jer trotl dolazi posle 72C. Kako ti se krecu temperature na tih 65% kad ti kartica dodje do 65C? Ako brzo padnu na 55-60 onda mi mogao i manje da opteretis vent, manje buke...

Buka mi u principu ne smeta, jer igram svaku igru skoro na sluskama, a i bitnije mi je da ohladim gpu. Evo, sad bas testiram ovaj profil u C2, karta sa ovim profilom ne prelazi 65-66 stepeni, kada dodje do tih temperatura, fan se presalta postepeno na ove zadate obrtaje. Posto mi je u principu visoke gpu usage u C2, ne spusti mnogo temperaturu sa tih 65%, spusti do 62-3 max. Ovo mi je super sto se tice temperature, samo da mi ne strada fan zbog toga? :) Mislim da za granicu od 70C i dalje visoko moram da idem sa obrtajima pa i nije neka razlika, mozda sa 65 na 60% u principu. btw Rayko, cestitam na kupovini jos jedne zverke i stavljanje u SLI. :) Jesi probao C2 sa tim sli setup-om, kakvo je skaliranje?

Poslednja izmena od urednika:
Nisam jos... Odradicu pa javljam ;)

Nazad
Vrh Dno