Šta je novo?

GeForce GTX 680 Thread

I taj mi je fishy ..Ume hardocp da nategne malo vise kad treba ..kesh,kolica,smekerica :D
Single skorovi opet nategnuti ko sardine,ili u dva frejma razlike ali sad naprasno u korist cuvene Ghz edicije :d
Cudan mi je jako score u 1080p SLI ,bas cudan..
Ispade da CF bolje skalira sto nema teoretske sanse!

Ali opet isti zakljucak :

We've talked about this before, and it is very true here, that GTX 680 SLI was smoother, i.e. no stutter, no choppiness, no lag, no "micro stutter" as we played at this setting.
Yet, with 7970 GHz Edition CrossFire we definitely felt it stuttering. It doesn't show up in framerate, but it was very blatant and obvious as we moved about the game at this setting on 7970 GHz Edition CrossFire.

U principu dzabe i frejmovi na papiru kad je gaming ko zvaka :smoke:

Poslednja izmena:
Ako su vec radili test trebali su da setuju : Alpha to coverage- standard. I ssao metod na SSAO ! i naravno 8xmsaa. Kako u ostalom kaze i Nvidia.
Performance Improvement Benchmarks

In Far Cry 3, we maxed out the game's many graphics options, selected SSAO Ambient Occlusion (an excellent balance between performance and fidelity), set the game's version of Transparency Supersampling to "Standard", and enabled 8xMSAA to eliminate aliased edges.

Vec na samom pocetku su naglasili da je neophodno da se instalira 12.11 CAP2 za AMD-e grafe i da HDAO daje najbolji prikaz ali da je i zahtjevan.
Sto se tice rezultata GTX680 malo zaostaje na 1080p, na 1600p tesko se nosi i jedna i druga karta.

MOgli su provrteti i sa nvidia setovanjima nebi nista skodilo! Cisto da znamo kakva je situacija . Kod mene sam podesio na 8xmsaa, ssao i standard. Radi lepo avg. 40-45 fps.

Therefore, 1080p with 8X MSAA was a smoother experience on the 7970 GHz Edition CrossFire versus 2560x1600 4X MSAA. :D
nikakvo stucanje na 1080p bolje radi na CF-u dok na 1600p bolje radi na sli.
Jos ovde trebaju i jedni i drugi da rade na driverima.
Na 1600p generalno lose radi i HD7970 i GTX680, na 1080p vjerovatno kad se ugasi HDAO kartice dobro rade, bolje bi bilo da su testirali kao sto kolega rece SSAO i mozda 4XMSAA bar bi fps skocio preko 30 ovako ispade na 1080p kad se stave detalji na ultra HDAO 8XMSAA ni gtx680 ni HD7970 nisu dorasli da izguraju fps preko 30 :(

Na max detaljima i 1080p zestoko namuci najjace singl gpu graficke kartice definitivno zahtjevna igra.

Poslednja izmena:
Mislim da nije bas pravedan odnos performansi 680 vs 7970 zbog txaa. Trebali su i na 680 da stave 8xaa

Stavili su :) Igra bolje radi na nVidia kartama.
1355258763YRffX8K27e_4_1.jpg

Poslednja izmena:
Stavili su :) Igra bolje radi na nVidia kartama.
1355258763YRffX8K27e_4_1.jpg

Jesu...Nisam video, lenjost je opasna bolest:) Bas je velika razlika, mislio sam da je zbog txaa bolji skor na 680 medjutim kao sto se vidi ocigledno je nesto drugo u pitanju:D

A to "drugo" se zove ubogi ATI drajveri! :d Ali u zadnje vreme su se ubrzali, da vidimo koliko će im trebati za ovo...

Jedno pitanje.... SLI GTX 680 top ver. na ovom napajanju iz potpisa bi po ovom sajtu http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_680_sli_review,4.html bilo dovoljno ali nisam jos nigde uspeo da nadjem jos neki grafikon da potvrdi njihov test. Da li imam potrebe da menjam napajanje? Naravno dosta vas ce reci da mi ne treba druga karta ali samo savet za napajanje mollim;)

Hmmm... radice, samo je pitanje uz koliko buke jer ce ventilator sigurno ubrzati. Probaj, nece 100% nista da crkne samo ces proceniti nivo buke, pa ako je previse moraces onda kupiti cestito napajanje od 1000-1200W.

Hmmm... radice, samo je pitanje uz koliko buke jer ce ventilator sigurno ubrzati. Probaj, nece 100% nista da crkne samo ces proceniti nivo buke, pa ako je previse moraces onda kupiti cestito napajanje od 1000-1200W.

Ma bitno je da ima dovoljno struje a za buku cemo lako:) Imam 7 venta zajedno sa grafom tako da jos jedan nece biti biti problem.... salim se naravno, bitno mi je samo da bude dovoljno snage jer mi je stize druga grafa za neki dan pa da budem spreman;)

Taj Seasonic X-750 može i 850W da daje a ti još pitaš? :trust:
Ajde da si pitao za nekog kineza ili srednje klase napajanje ali za ovo... :p Pa i da troši 500W ostaje 250W - 1/3, više nego dovoljno.

Ma bitno je da ima dovoljno struje a za buku cemo lako:) Imam 7 venta zajedno sa grafom tako da jos jedan nece biti biti problem.... salim se naravno, bitno mi je samo da bude dovoljno snage jer mi je stize druga grafa za neki dan pa da budem spreman;)

meni je 7950 na 1100/1700 i i5 750 na 4Ghz iz uticnice u zidu u trenutcima "povlacio" 511W. Da su bile 2 grafe vuklo bi 750-800W. GTX680 je manji potrosac, za cca najmanje 50W po karti, sto mu dodje bar 100W manje. U prevodu 650-700W "iz uticnice" takodje je 2700K na 4,6Ghz za oko 30-40W manji potrosac od i5 750 na 4GHz (jer mu treba celih 1,4V za ovaj takt). Sve u svemu bices na maximum 600-650W "iz uticnice" Sto mu sa 85% efikasnosti napajanja daje 550W iza napajanja, a ono je deklarisano na 750W, dakle ima ce nekih 200W "viska", a u najgorem slucaju bar 100W. Nece nista da mu bude. Kreni u proveru sa kartama na default. taktu i "slusaj" napajanje, ako krene jako da se cuje, da zalece ventilator (kao moje) znaces da mu je "tesko' :D

Ok:) Hvala momci na odgovorima;)

KFA je uvek imao tako neke "specijalce"...

Vrh Dno