Šta je novo?

GeForce GTX 680 Thread

Nece biti boosta u ostalim igrama ali FC ce da opeglaju sigurno, vidis da im driver nije optimizovan za FC3. Bas me zanima s kojim su driverom probali, verovatno 12.10. NV je to vec odradila, za to im skidam kapu, stvarno su azurni.
Mislim da ces ti likovati kratko, brzo nedelja dana prodje :D
Salim se ja malo. Skidam igru, bas me zanima kakva je. Moracu da probam pre nego sto taj driver izadje da vidim i licno razliku. Bitno je da to radi kako treba.

Posteno govoreci kao sto kolega goran rece igra dobro radi na svim karticama 1fps gore dole, bas i ja procitah da ce izaci novi driveri za far cry3, amd-e bar izbaci drivere popegla igru, nvidija je obecala popravit performanse recimo u igri dirt showdown, cak su molili da se ta igra ne stavlja u testove, ali cini mi se da jos peglaju.

Ne vidim ja nikakav napredak s driverima. Sve je isto.
AMD daje municiju nasem Zverku, sad kad saspe ju ju ju :d
Ja i dalje mislim da nisu oni to sredili nista ali nema veze. Ja sam zadovoljan kako mi sljaka igra i sa starim driverom.

Zju, 670 šije običnu 7970, ludilo :D

Ali sa 660 Ti se već dobro nosi, prizajem.

Cuj dobro. Odlicno se nosi!
Verujem da AMD nije odradio driver kako treba ili nije popravljao uopste. Bice to malo bolje sigurno, jos uvek je beta.

Ne vidim ja nikakav napredak s driverima. Sve je isto.
AMD daje municiju nasem Zverku, sad kad saspe ju ju ju :d
Ja i dalje mislim da nisu oni to sredili nista ali nema veze. Ja sam zadovoljan kako mi sljaka igra i sa starim driverom.

Kod mene ima dobitka, testirao sa frapsom 60 sekundi potpuno istu putanju u igri, sa 41FPS skocilo na 45FPS, tako da ima oko 10% dobitka... Ali ja igram na Ultra + 4xAA, a oni su testirali na Very High + 2xAA...

@Saj
Kao sto rekoh bicu tu da vam pruzim podrsku ;)
Ne ocajavaj druze,AMD je mozda izgubio dve bitke za redom ali nije zgubio rat:d
Samo ,ima jedan mali problem sto ni u ovom V2 testu nisu korisceni novi nV driveri koji opet daju odredjen boost :)
Dok AMD izbaci driver boost nVidia ce vec odavno biti far,far Far Cry 3 away :D

310.70 :

http://www.geforce.com/whats-new/articles/nvidia-geforce-310-70-drivers-released

nvidia-geforce-310-70-drivers-far-cry-3-performance.png

nvidia-geforce-310-70-drivers-gtx-680-performance.png

@Saj
Kao sto rekoh bicu tu da vam pruzim podrsku ;)
Ne ocajavaj druze,AMD je mozda izgubio dve bitke za redom ali nije zgubio rat:d
Samo ,ima jedan mali problem sto ni u ovom V2 testu nisu korisceni novi nV driveri koji opet daju odredjen boost :)
Dok AMD izbaci driver boost nVidia ce vec odavno biti far,far Far Cry 3 away :D

310.70 :

http://www.geforce.com/whats-new/articles/nvidia-geforce-310-70-drivers-released

nvidia-geforce-310-70-drivers-far-cry-3-performance.png

Pogledajte prilog 101759

A i ti sad sa novim drajverima i boostom u Far Cry trojci... kao da je bitno... mislim, ako karta ne radu dobro u Vorhedu, koga briga onda? :D

A i ti sad sa novim drajverima i boostom u Far Cry trojci... kao da je bitno... mislim, ako karta ne radu dobro u Vorhedu, koga briga onda? :D

U pravu si,gde Warhead da zaboravim ,e stvarno neozbiljno od mene.
Nece se vise ponoviti :d
A i ovaj Far Cry 3,ko da je bitan,i onako je AMD Gaming Evolved igra:smoke:

Cekajte da mi stigne jos jedna 680-ica za ~20 dana pa da vidite kako radi Warhead:p Moram da probijem tu barijeru zvanu 70 fps-a i dokazem da moze i nVidia to pa makar i u SLI:d

Eh, da je 70 fps-a sve sto ces probiti, probices i stratosferu usput sa tim zvercicama. :D

Jos bolje performanse za FarCry3 sa novim whql driverom. Dosta redji padovi fps-a ,imam konstantno 60 fps igra ide glatko.Da napomenem da sam sa beta drajverom imao nestabilan fps!:wave:

Far Cry 3 je malo zavisna i od CPU-a.
Ja imam dosta bolje performanse sa mojim CPU-om nego neke kolege sa istim kartama kao moje.
Nesto zavisi i od toga..Bas su braca Rusi odradili test gde se vidi ucinak CPU-a..

No ja rekoh da je nV izuzetno azurna i izgleda da izbacuju sve kvalitetnije drivere..
Videcemo dokle ce to da gura i koliko jos potencijala ima GK104.Fermi su bas lepo ispeglali ..

Poslednja izmena od urednika:
Vidi ovo, boga ti... ovamo natezanje za frejm-dva, te famozno "rulanje"... a sa druge strane - BOOM, 12 frejmova razlike!
A celih 8 za min fps...

Pa ako je ona tuga bila "rulanje"... kako onda ovo nazvati?
Gazenje, ponizavanje, sa'ranjivanje... izbor je veliki.

P.S. Nikada, ali NIKADA mi nece biti jasno zasto neki testiraju bez AA filtera... drmne AF - koji jedva da skida ista - na max, a AA ni da takne... a to em sto moze da maltene prepolovi fps, em sto nema smisla igrati sa iskrzanim ivicama.
I jos, da prica bude jos smesnija, testira tako sa 7970 i 680, tim sirovinama od karti... svasta.

Imas gore na ovom linku 1080p ultra HDAO max dx11 sa 4xmMSAA,... vjerovatno bez filtera testiraju radi slabiji grafa, vidis kad se upali sve na max nekoliko kartica samo prebaca 30fps sve je ostalo ispod.

Ne znam, ali stvarno mi je glupo da gledam test HD 7970 i GTX 680 monstruma bez AA filtera... jednostavno ne ide :)

Na stranu ko ce da dobije i bude bolji u tim i takvim uslovima, to sad nema veze sa ovom pricom.

Kad se nasviraju detalji na max samo 3 kartica imaju min fps iznad 30.
Test-Far-Cry-3-Catalyst-12_11-b11-1080p-4x-MSAA-v2.png

E, tako se vec testira :smoke:

P.S. I opet 7970GHz bolja, majku mu... i to za mizernih 7 frejmova ;)

E, tako se vec testira :smoke:

P.S. I opet 7970GHz bolja, majku mu... i to za mizernih 7 frejmova ;)

Nije ni cudo ipak igra se poklanja uz kupovinu neke HD7xxx kartice, nova zakrpa je donjela prednost AMD-e karticama medjutim vec sutra moze da izadje neki novi driver ili zakrpa da igra bolje radi na Điforsu nikad se ne zna ;)
Ono sto se sigurno moze ocekivati jeste da ce se performanse popravljati ima tu jos mogucnosti da se igra ispegla, ocito je da je popularna cim se ovako digla prasina :D

izgleda da su ovi u AMD-u ipak konacno naucili da pisu driver-e kako treba i da tu nije nvidia u prednosti kakvoj je bila...ne pamtim da je ikada bilo ciji driver doneo toliko ubrzanje

lepo ja kazem da tu ima lufta....neka se samo uporede tahiti i kepler po specifikacijama....tahiti bi trebalo da ga jede za barem josh 15-20%

izgleda da su ovi u AMD-u ipak konacno naucili da pisu driver-e kako treba i da tu nije nvidia u prednosti kakvoj je bila...ne pamtim da je ikada bilo ciji driver doneo toliko ubrzanje
Na vec nekim priznatim forumima taj AMD-e driver je okarakterisan kao legendary definitvno odlicna stvar, medjutim ne sjedi ni nvidija skrsteni ruku izbacaju konstantno drivere podizu performanse, i vjerovatno ce nastaviti tako ;)
@demios kad se pogledaju specifikacije reklo bi se da je GTX680 klasa ispod HD7970 medjutim gtx680 se odlicno drzi, dobro izbalansirana kartica, ove novije igre joj malo slabije leze, vjerovatno ce se to kroz drivere sustici :D

Na vec nekim priznatim forumima taj AMD-e driver je okarakterisan kao legendary definitvno odlicna stvar, medjutim ne sjedi ni nvidija skrsteni ruku izbacaju konstantno drivere podizu performanse, i vjerovatno ce nastaviti tako ;)
@demios kad se pogledaju specifikacije reklo bi se da je GTX680 klasa ispod HD7970 medjutim gtx680 se odlicno drzi, dobro izbalansirana kartica, ove novije igre joj malo slabije leze, vjerovatno ce se to kroz drivere sustici :D
I nakon ovakvog posta (koji sam prosto morao da citiram) tebe nabedjuju da si zagrizeni AMD fan! :D :p

Ma kakav fan imao 5 Điforsa 2 ATI/AMD-e to ovi nemaju drugog posla pa me svrstavaju na suprotnu stranu inace ja sam Neutralan ko Svicarska :D

sa tim "legendary"driver-om je ispalo kao da su vlasnici serije 7xxx za iste pare dobili noviju seriju grafika...ja jos ne mogu da verujem sta su uspeli da urade,kao da im neko drugi sada pise driver-e...

Polako ljudi, zar ne vidite da je u ovom tekstu korišćen HDAO, koji leži AMD-u, za realno poređenje trebalo je koristiti HBAO. Tako da se velika senka sumnje nadvila nad ovim testom :)

A ne ovako da sa u emd sponzorisanoj igri koristi i AMD-ov filter :D

Ali sad ozbiljno, HDAO na nvidia radi 5-7 fps lošije od HBOA.

Poslednja izmena:
Ovo se zove biti realan - prvo je pokazan test sa Guru3D-a (u kom su inicijalno koristeni stari AMD-ovi drajveri) a zatim odjednom testa sa drugog sajta (i sa drugacijim setovanjima)sa najnovijim AMD-ovim drajverima i prica se kako je pocetna prednost nVidia-e pojedena :D
A u medjuvremenu je i Guru3D test update-ovan sa najnovijim AMD drajverima i prednost je tamo i dalje na strani nVidia-e.
Ali ko to shisha, Guru3D je sad sran*e a pcgameshardwer rula :D
Uopste ne prognoziram ko ce na kraju izaci kao pobednik u ovoj igri, samo napominjem na to koliko su neki ljudi realni.

Vrh Dno