@Pcbeast HD7970 GHz edicija je bolja kartica (citaj brza) od gtx680, pozivas se na hexus gdje ljudi kazu da je u svim uslovima gtx680 bolja, a u istom test 25%HD7970 brza u igri AvsP, nisu htejli da testiraju metro dirt novi , f2011, crysis warhaed, u crysis 2 odabrali su mapu centra park nisu htjeli time square(sto? zato sto bi HD7970 bila brza),sniper.. ma ne moze mi sad sve da padne na um, izabrali su 3-4 igre koje leze Gtx680 i odradili test, sto nisu odradili test sa 15 igri i donjeli takav zakljucak?. Kako mogu donjet takav zakljucak na osnovu nekoliko istestirani igri odma se vidi na ciju stranu naginju....smjesno

Imas na techpoweru 15-tak igri pa provjeri u kojim je gtx680 bolja.
Da ti kazem za igru AvP nije ona optimizirana za amd, vrati se malo unazad gtx580 je derala HD6970 zato sto je jaca kartica bila..jednostavno koje jaci taj je bolji.
Dalje nije mi bitno da je HD7970 bolja bitno mi je da je jeftinija, da su iste cjene ja bi sigurno bio pristalica gtx680 jer razlike u performansama izmedju kartica su male zavisne od igre do igre, najbitnija je cjena koja je debelo na strani amd kartice.
Sto se tice drivera i Raykovog rezultata ja mislim da se nista drasticno nece promjenit sa driverima, moze koje fps, ali ne zaboravi da i AMD radi na driverima i to vrlo uspjesno u zadnje vreme.
Cudno ti sto je Rayko dobio min fps veci za 8fps jednostavno ima bolji proc nego ti, kad ti budes radio na LGA2011 platformi dobices jos veci min fps. Ja koliko vidim sa ss-a raykova kartica je konstanto radila na 1290mhz nije bilo padova ako su drvieri uredu onda je to to, ne moze vise, po svim mogucim testovima u Warhaedu HD7970 je bolja, ali to je samo jedna igra ima igri gdje je Gtx680 bolja. Neka Rayko proba opet vrtit ako mu nije mrsko i nek prati klok mozda nesto i nije bilo uredu, ali moje misljenje da je to tu negdje

EDIT: Rayko brzi od mene vec odvrtio znaci ne moze vise.