@Ljanmi
Znas kako,kad sa nekim polemisem ja moram da se ogradim govoreci u svoje ima na osnovu svog licnog iskustva.
Iz tog razloga sam naveo odredjene parametre koji su u sklopu mojih afiniteta,ne mogu da pricam u tudje ime jer nismo svi isti.
Sto se tice brzine,pa valjda to svi znaju,ne moras meni da verujes,ima mali milion testova koji to potvrdjuju.
Fluidniji gaming..Hm..Ovde se radi o godinama utrosenom u testiranju,zapazanju detalja neprospavanim nocima..
Mada,svako ko ima malo ostrije oko i hardver kod sebe to moze da oseti,nista specijalno,tj nije potreban neki poseban skill.
Da ti preformulisem,gaming je ostriji,tecniji,odsecniji zapravo,nekako nije isto 40 fps kod AMD i 40 fps kod nV,oseti se ta razlika , ne znam kako da ti to preformulisem jer
bilo sta da kazem opet sam na meti fanboyeva i isfrustriranih likova koji ce doci da se spdaju a ja opet pokusavam samo da prenesem ono sto svako posveceniji hardveru vec uveliko zna .
Isto tako broj frejmova je ujednaceniji,nema tih osetnijih skokova i padova(mozes da pogledas na klipovima na youtube) ,sve to predstavlja taj smooth gaming,fluidnije igranje..
Imas naravno i kada se rade testovi,dosta puta se pomene taj fluidniji gaming..
Ako se secas,napomenuo sam da sa overklokom memorije se oseti taj turbo efekat a da se pri tom ne odnosi na broj fps-a.
Kao sto postoji sttutering kao losa varijanta tako predpostavljam postoji nesto suprotno tome kao bolja varijanta sto doprinosi odsecnijem gameplay-u kroz isti broj fps-a.
Ne znam da li mozes da me pratis sta tacno govorim a da ne zvucim kao da pricam neke gluposti.
Boost je po meni dobar iz vise razloga.
Prvo uvek doda malo u odnosu na manuelno podesavanje.
Drugo u igrama koje same po sebi (losije optimizovan engine ili neke druge anomalije) prave neke dropove boost
odreaguje tako sto kartu pogura i ispravlja broj fps-a ne dozvolivsi da fps padne ispod igrivog.
Meni je ovo super,to sam bas primetio na Mafia II .Ima tu jos nekih stvari koje sam zapazio ,nisam dzabe rekao da mi je boost gotivan feature.
OC postaje komplikovaniji zbog svega sto GPU Boost donosi slazem se ali ipak treba ici u korak sa vremenom i napretkom tehnologije i potisnuti neke stare navike..Bar ja tako gledam..
Sto se tice potrosnje,mogao sam to da navedem obzirom da kod 7970 napon drasticnije curi prilikom OC-a u odnosu na def vrednosti ali meni licno
potrosnja ne igra ulogu,pomenem je samo u okviru poredjenja dva proizvoda (prednosti i mane) .
Kvalitet se misli na overall kvalitet cak ne moras ni da ulazis u detalje,komponente u globalu,dizajn sve ukupno ujedno sa cooler-om.
Isto kao kad poredis Mercedes i recimo Fijat pa da su cak i priblizne snage..
Dovoljno je da uzmes i jednu i drugu kartu u ruku i osecaj koji dozivis sve opisuje..
No,to sam samo ja,opet kazem pricam u svoje ime sto ne znaci da ce svako da se slozi ali meni to recimo bode oci,
smeta mi..
To je sasvim nebitna stavka ali ja sam detaljista pa eto to isticem sto opet kazem nekog bas zabole,ubode kartu ,zatvori kuciste i ne vidi je vise niti
ga zanima sve osim samog rada..Kapiras?
Eto nadam se da sam uspeo da ti odgovorim kvalitetno

Pozdrav.