Šta je novo?

GeForce GTX 670 Thread

WTF!!!!!!????Grafika mi radi u pciexpress x16 v1.1 modu???

attachment.php

Prilozi

• sssss.JPG
    sssss.JPG
    81.7 KB · Pregleda: 241
Nema to veze, to se automatski prebacuje u 1.1 kad karta nije pod opterecenjem. Klikni na onaj upitnik desno pored, zatim pokreni render test i videces da ce prebaciti u 3.0 mod. Btw, koliki klok ti ocitava GPU-Z kad pokrenes render test?

u pravu si,prebacuje ga u 3.0...a evo i testa,po ovome deluje da je sve ok!

attachment.php

Prilozi

• ss.JPG
    ss.JPG
    79.8 KB · Pregleda: 228
Da, po ovome deluje sve ok. Znam da karta obara klokove u nekim manje zahtevnim igrama, u zavisnosti sa opterecenjem, dok bi pod vecim opterecenjem trebala da ide na max. Probaj ako mozes neku zahtevniju igru (tipa Crysis ili nesto slicno) u windowed modu i ostavi GPU-Z ukljucen pa prati klokove i gpu usage. Okaci takodje 3DMark11 screenshot ako nije problem.

@sinda

Verovatno ti je po defaultu ukljucen Vsync u nvidia driverima, podesi na off. Vecina igra radi opusteno sa daleko nizim klokovima karte a da pritom daje 60fps, Vsync ogranici fps na 60 pa samim tim i karta radi na klokovima koji su potrebni da se podstigne tih 60fps. Upravo igram Dishonored, titan radi na 500mhz :p i to mi je neki titan :D:p ali zato Crysis 3 izuva :p

Isto tako da bi se uverio da li Vsync izaziva ovo sto opazas, pokreni MSI Afterburner i podesi ovako kako sam ti postavio na slici... Stikliraj sve sto te zanima i dobices prikaza kako se ponasa karta tokom testiranja ;)

Brisati.jpg

Mislim da je karta ok. Render test pokazuje da je sve uredu, tako da je verovatno tebi nesto promaklo u analizi problema... Ako ga uopste i ima :p
Pokreni Unigine Heaven Benchmark 4.0 u prozoru pri nekoj nizoj rezoluciji i otvori neki od programa kojima mozes da propratis osnovne parametre, najbolje MSI Afterburner, ako i tada obara klokove pri zauzecu gpu-a 99%, znaci da karta trotluje i da nesto ipak nije uredu...

Poslednja izmena:
@sinda

Jedino sto sam sad primetio je da kod tebe napon ide do 1.0750 V, dok kod ove moje Gigabyte na 1.1750 V (samim tim je i boost veci). Ne znam da li je to normalno za taj model (posto je referentna karta, zbog temperatura i hladjenja...) ili moze da ide jos vise, pa bi bilo dobro da neko to potvrdi.

Boost.jpg

Poslednja izmena:
@Light
To je ok, i kod mene napon varira od najcesce 1.125 do retko kad 1.185, tako je bilo i sa GTX680.

@sinda
Lako moze da se desi da je bios karte izbagovan. Meni se tako nesto desavalo sa nekim verzijama modovanog biosa, nakon pucanja drajvera dolazilo je do trotlovanja karte, isti simptomi kakve si ti opisao... Tada pomaze samo restart sistema.
Vezano za pucanje drajver. To je jedna jako podmukla okolnost haha:p moze se desiti da drajveri puknu sami od sebe i da ti ne primetis poruku koja sledi nakon toga. Recimo meni se cesto tako nesto desava prilikom podizanja sistem. Sanse nema da primetis da su drajveri pukli prilikom podizanja sistem jer gpu-z prijavljuje defaultne klokove, a pucanjem drajvera klokovi se vracaju na default. Ovo nije tako veliki problem ali treba znati da postoji, problem je sto moze da se desi ovo sto se kod tebe desava, a to je trotlovanje karte. Resava se tako sto se ucita neki od profila u MSI Afterburner-u, profili stabilnog kloka ili default klokovi, ali ako bios nije kako treba, onda pomaze samo restart.

Postoji jos jedna mogucnost, a to je da imas problem sa celim sistemom. Pokreni neki od programa koji pokazuju zauzece cpu-a, samo ne task menager jer se tada iz nekoga razloga uzrok 100% zauzeca cpu-a sam od sebe gasi. Ne znam zasto se ovo desava, ali se desava i mislim da je uzrok neki virus ili tako nesto koji pokretanjem task menagera postaje nekativan verovatno iz razloga da ne bi moga da bude otkriven, jedno znam da dolazi do blagog opterecenaj gpu-a i cpu-a, taman toliko da ne ne mozes da primetis u normalnom radu, ali dovoljno da obori performanse celog sistema.
Na slici moze da se vidi zauzece cpu-a od 100% i gpu-a koje varira od 20-70%, a pritom nista nije pokrenuto od aplikacija...

Brisati 2.jpg

Poslednja izmena:
Evo mene opet,posle sveze instalacije win-a,situacija se nazalost nije popravila....bar ne mnogo-to kazem zbog 3d marka,koji je skocio za nekih 7200-300 na nepunih 8.000 poena...tu je bio i kolega sa foruma Apple,i zajedno smo dosli do sledece konstatacije,a to je da grafika u igrama,tj u full 3d modu obara voltazu (sto cete videti i na slikama) a samim tim i klok GPU-a,pokusali smo da dodamo malo voltaze kroz AB,da menjamo klokove,power limit,sve zivo,ali jednostavno karta "trotluje" u igrama i to je to.Jedino gde karta radi ok (ako se uopste moze tako nazvati) to je taj render test u GPU-Z,ali i tu drzi nesto manju voltazu,probali smo i UNIGINE 4.0 gde mozda prvih 15-20 sekundi testa (sa svim setovanjima u fullu) drzi 967mhz za core (sto je deff) i posle toga krece obaranje kako voltaze tako i klokova,temp nisu problem,drzale su se uglavnom izmedju 75-77 stepeni....evo i SS-ova:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Prilozi

• bf3 2013-03-23 19-23-02-42.jpg
    bf3 2013-03-23 19-23-02-42.jpg
    202 KB · Pregleda: 203
  • Crysis3 2013-03-23 18-49-52-64.jpg
    Crysis3 2013-03-23 18-49-52-64.jpg
    197.3 KB · Pregleda: 205
  • Crysis3 2013-03-23 18-51-10-12.jpg
    Crysis3 2013-03-23 18-51-10-12.jpg
    329.2 KB · Pregleda: 200
  • Crysis3 2013-03-23 18-53-24-17.jpg
    Crysis3 2013-03-23 18-53-24-17.jpg
    298.5 KB · Pregleda: 203
...evo ga i 3d mark (obratite paznju na GPU score)

attachment.php

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    315.8 KB · Pregleda: 196
Karta je u pitanju. Očigledno da trotluje, e sad zašto... Hajde odvrni fan na 100% da vidimo šta se dešava - da li je ipak temperatura problem... Voltaža koja ide do 1.075 je siguran pokazatelj da se dešava throttling, trebalo bi da ide do 1.175...
Što se tiče pucanja drajvera, njihov dump se uvek nalazi u C:\Windows\LiveKernelReports\Watchdog. Pogledaj da li tamo ima nešto...

Poslednja izmena:
Probao sam i tu varijanu,znaci vent na max,temp ne dodju ni do 67 stepeni,karta se ponasa isto...sto se tice pucanja drivera,pogledao sam,nema nista u tom direktorijumu.

Poslednja izmena:
Ocisti lepo drajvere (driver sweeper u safe modu) i instaliraj 306.97 ili 301.42... Ovi zadnji drajveri nisu bas dobri (bar kad je moja konf. u pitanju), doduse nemaju svi probleme ali recimo ja sam ih imao dosta sa drajverima od 310.90 pa nadalje...

Poslednja izmena:
Power u igrama ti je max 60% sto nije uopste normalno. Koju verziju ab koirstis? Probaj neku stariju i probaj sa njom da kloknes kartu ili ako nisi probao sa starim drajverima.

Znaci ipak trotluje... Vidi flesni bios, imas u ovoj temi osnovne smernic. Mnogo je prosto i ne brini neces nista da zezanes :)
Raspakuj sadrzaj NVFlash 5.118 za Windows u direktorijum gde sa nalazi Kepler BIOS Tweaker, pojavi ce se opcija za flesovanje biosa koji si ucitao u donjem desnom uglu ;)
Ovo mozda i ne uvaze kao razlog za reklamaciju... Sve mi se cini da ces morati dobro da se pomucis kako bi objasnio da karta radi, ali da ne radi kako treba :p

Poslednja izmena:
@ Sinda Ajde probaj ovo ... U afterburneru stavi 70% power target Znaci smanji ga ) i obori klokove na 900mhz pa probaj, odnosno vidi da li ce da ti radi na 900mhz jer ako hoce onda su drajveri u pitanju sigurno ( iskusio sam na svojoj kozi zato ti predlazem)

@*******i

I meni se cini kao dobra ideja da uradi flash BIOS-a.

@sinda

Imas i na MSI sajtu BIOS update, ako se odlucis (tvoj model je referentna OC verzija, ako se ne varam).
http://www.msi.com/product/vga/N670GTX-PM2D2GD5-OC.html#/?div=BIOS
Ima i neki utility, ako ti zatreba
http://www.msi.com/product/vga/N670GTX-PM2D2GD5-OC.html#/?div=Utility&os=All

Sto kaze *******i, flash BIOS-a je prost, juce odradih za moju kartu (primetio novu verziju + Gigabyte ima neki tool, ne moze biti jednostavnije), pre par meseci odradio takodje... Tesko da mozes nesto da zeznes. ;)

@ Sinda Ajde probaj ovo ... U afterburneru stavi 70% power target Znaci smanji ga ) i obori klokove na 900mhz pa probaj, odnosno vidi da li ce da ti radi na 900mhz jer ako hoce onda su drajveri u pitanju sigurno ( iskusio sam na svojoj kozi zato ti predlazem)
Verovatnoća da su drajveri je minimalna - probao je i na drugom kompu i reinstalaciju - ali postoji ako je koristio 314.21...
@sinda
Snimi BIOS sa GPU-Z, pa ga otvori u Kepler Bios Tweakeru i daj snimke... Možda je neko zbrljao edit BIOSa, tu će se videti. Flash BIOSa uradi sa NVFlash preko butabilnog USBa, to je najbezbednije. Napravi butabilan flash sa Rufusom uz Freedos, stavi NVFlash i bios u jedan direktorijum koji ćeš napraviti i to je to. nvflash --list da bi dobio listu karti i da vidiš koji je index za tvoj GPU, ako ti je integrisani GPU uključen, nvflash -i[indexkarte-0 ili 1] -6 bios.rom
@Light
To je samo BIOS za one koji su dobili kartu sa hibridnim BIOSom pa im je pravio problem (UEFI BIOS za GPU) - mislim da nekih promena nema... Ali sigurno ne bi bilo loše da flešuje MSI BIOS, čisto da se eliminiše i ta mogućnost.

Poslednja izmena:
Flash BIOSa uradi sa NVFlash preko butabilnog USBa, to je najbezbednije.

Nema potrebe za ovakvom procedurom, samo se bezveze cima. Flesovao sam najmanje 100 puta iz wina i nikada nije doslo do problema, onom procedurom kako sam napisao, ili uz pomoc Command Prompt-a kucanjem komandi....

Ako se ipak odluci za flesovanje sa usb-a treba kucati ove komande... C:\nvflash -4 -5 -6 naziv biosa.rom Za slucaj da je ukljucena integrusa C:\nvflash -i1 -4 -5 -6 naziv biosa.rom samo pre toga treba da pogleda kako je indeksirana karta koju zeli da flesuje onako kako si mu objasnio... Opet kazem to je totalno suvisna procedura.

Sa biosom se definitivno necu igrati,nezelim nesto da zeznem jer sam u dogovoru sa prodavcem da mogu slobodno da vrnem kartu ako nesto nebude u redu i dobicu lovu nazad,tako da necu nista da cackam,eventualno cu okaciti slike biosa karte,pa ko se od vas razume,moze videti dali je sve ok,a da cu fleshovati novi bios,to svakako ne dolazi u obzir.Upravo se spremam da kartu istestiram na drugom kompu,pa se javljam kasnije sa rezultatima,mislim,ko zna,ne iskljucujem ni mogucnost gremlina,tj nekompatibilnosti sa mojim komponentama,ko ce ga znati :) sve u svemu,vidimo se malo kasnije!

Evo mene ponovo,probao na drugom kompu amdBE 955,2X4GB @1600MHZ+neki ssd....uglavnom ok konfiguracija,i rezultati su potpuno isti kao i kod mene,karta se identicno ponasa:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

...i 3d mark 11,ista verzija kao i na mom racunaru,i opet,obratite paznju na GPU SCORE:

attachment.php

Prilozi

• Crysis2 2013-03-24 11-30-41-28.jpg
    Crysis2 2013-03-24 11-30-41-28.jpg
    241.1 KB · Pregleda: 206
  • Crysis2 2013-03-24 11-33-06-57.jpg
    Crysis2 2013-03-24 11-33-06-57.jpg
    197.8 KB · Pregleda: 203
  • Crysis2 2013-03-24 11-33-46-51.jpg
    Crysis2 2013-03-24 11-33-46-51.jpg
    319.9 KB · Pregleda: 211
  • Crysis2 2013-03-24 11-36-19-94.jpg
    Crysis2 2013-03-24 11-36-19-94.jpg
    275.9 KB · Pregleda: 201
  • 1.PNG
    1.PNG
    476.3 KB · Pregleda: 197
...a evo i biosa karte,koji sam uslikao,pa ko zna neka protumaci :)

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Sve u svemu,dogovorio sam se sa vlasnikom karte,naravno bez ikakvih problema,saljem mu kartu nazad,covek vraca novce i to je to,svi opet srecni i zadovoljni!:wave:

Prilozi

• 1.PNG
    1.PNG
    111.5 KB · Pregleda: 196
  • 2.PNG
    2.PNG
    120.8 KB · Pregleda: 206
  • 3.PNG
    3.PNG
    136.5 KB · Pregleda: 195
  • 4.PNG
    4.PNG
    169.7 KB · Pregleda: 204
  • 5.PNG
    5.PNG
    165.3 KB · Pregleda: 195
***. bedak... Dobro je sto mozes da je vratis, verovatno ne odustajes od nVidie?;)

Ma naravno da ne odustajem,nameracio sam se na 670-ku,i tacka! ;)

Sad videh da si napisao da vracas kartu vlasniku... Mozda je bolje da se dogovoris sa njim da flesnes bios, on ce svakako morati isto da uradi ili da se cima sa servisima... Smanji i sebi i njem cimanje.

Poslednja izmena:
Ma opusteno,nije karta iz prodavnice,uzeo sam od jednog poznanika,tako da nema problema oko reklamacije,tj vracanja novaca ;)

Covek je rekao da vraca vlasniku, nije spominjao da je u pitanju prodavnica i da bi se ta kartica vracala u servis. Zasto bi uopste zeleo da zezne tog coveka, ako se pre toga vec ovaj slozio da mu vrati pare bez problema? Srbijo...

@Ve®sus
Sta Srbijo, kakav ti je ovo komentar ??? Kako si uopste zakljucio to da sam hteo da ga navedem da zezne coveka ?

Ispravio sam se posto sam video da je kartu kupio od nekog poznanika, a ne od neke maloprodaje...

Flesovanje biosa nije nesto zbog cega bi se gubila garancija. Na sajtovima vecine proizvodjaca moze da se skine program za felsovanje bios i novije verzije biosa, tako da je to potpuno legalna operacija.
Konkretno kada je ova karta u pitanju...
http://www.msi.com/product/vga/N670GTX-PM2D2GD5.html#/?div=Utility&os=All

MSI Live Update 5
Description • Online update BIOS/Driver/Firmware/Utility.
• Live Monitor auto-detects and suggests the latest BIOS/Driver/Utilities information.
Version 5.0.101
Type Utility Release Date 2013-03-15
OS Win8 32, Win8 64, Win7 64, Win7 32, Vista 64, Vista 32, XP 64, XP 32

Poslednja izmena:
@Ve®sus
Sta Srbijo, kakav ti je ovo komentar ??? Kako si uopste zakljucio to da sam hteo da ga navedem da zezne coveka ?

Ispravio sam se posto sam video da je kartu kupio od nekog poznanika, a ne od neke maloprodaje...

Flesovanje biosa nije nesto zbog cega bi se gubila garancija. Na sajtovima vecine proizvodjaca moze da se skine program za felsovanje bios i novije verzije biosa, tako da je to potpuno legalna operacija.

MSI Live Update 5
• Live Monitor auto-detects and suggests the latest BIOS/Driver/Utilities information.
Version 5.0.101

Potpuno si u pravu,verovatno mu to dodje isto kao i fleshovanje biosa na ploci-koje je preporuceno da se uradi,od strane samog proizvodjeca,i mislim da nebi trebalo da utice na garanciju...e,a neznam dali si mozda video,ja sam bas uporedjivao bios na karti i bios koji sam skinuo sa zvanicnog sajta,potpuno su isti,svaki parametar se u "bocu" slaze (gledao preko onog kepler Bios tweakera) ako je suditi po tome,nikakvog problema sa biosom nema...

@Ve®sus

MSI Live Update 5
Version 5.0.101

MSI takes no responsibility for any damage resulted from improper usage or lack of technical expertise. Legalna operacija koja ne podleze garanciji. A komentar je vise nego ocigledan. Pitas me kako sam ja zakljucio a ti ocigledno nisi ni procitao sta je covek napisao pre toga i doveo svoj neki zakljucak.

Vrh Dno