Šta je novo?

GeForce GTX 670 Thread

Na ova dva testa koja sam okacio, cak i da se kloknu obe, nemoguce je da 7950 prestigne Geforce-a.

Ocigledno je da su karte tu negde u Battlefield-u i da ne moze da se kaze kako jedna debelo zaostaje za drugom, sto se vidi i u testu na techpowerup-u.

DAS je napisao(la):
Evo i tebi linkovi pa gledaj:

Pogledajte prilog 95912

Pogledajte prilog 95913

Kad kazes da GTX 660ti debelo zaostaje za 7950 u Battlefield-u, onda to nije tako.

DAS, aj sada realno da pricamo... Znamo da BF3 preferira vidiju i sve to. Ali obrati paznju na jednu jako bitnu stvar. Ti kacis slike 2560 rezolucije. Koliko % ljudi igra u toj rezoluciji? Ti znam da ne igras a ne igram ni ja.

Goldi je okacio slike 1920 rezolucije, koju koristi vecina nas koji uopste planiramo kupovinu ovih karti. Takodje ukljucen je i AA koji imam nameru da odvrnem na grafici te klase. Ja ne znam koliko su verodostojne te slike sa testova ali imam sumnji da 660-ku moze magistrala da gusi kad se odvrne AA. Sad bas pricamo o tome u temi za 660TI.
Generalno i ako zaostaje malo za 7950 to je realno jer je i pozicionirana tik ispod nje. To ne znaci da je 660 losa karta. Odlicna je karta ali bukvalno u svemu je razlicita u odnosu na 7950 tako da je normalno da se drugacije ponasaju u istim uslovima.
670-ka je vec karta koja je pravljena za malo teza opterecenja i s tom namenom mislim da je adekvatnija za poredjenje za 7950. U krajnjem slucaju ovo i jeste tema o GTX670 tako da treba da se drzimo nje umesto sto polemisemo o 660TI u dve teme.

DAS je napisao(la):
Na ova dva testa koja sam okacio, cak i da se kloknu obe, nemoguce je da 7950 prestigne Geforce-a.

Ocigledno je da su karte tu negde u Battlefield-u i da ne moze da se kaze kako jedna debelo zaostaje za drugom, sto se vidi i u testu na techpowerup-u.
Ok, malo je preterano reci da debelo zaostaje.

Poslednja izmena:

Ja sam ti okacio test sa techpowera gdje se vidi da je HD7950 10% brza od Gtx 660ti, isto i ovaj test sa Hardcop nesto manje od 10% HD7950 je brza, ti si okacio test sa ananda kojem ja licno ne vjerujem puno, a ovaj drugi test nema nikakve logike pa po njemu je gtx660ti brza od HD7970 to ne bi stvarno komentarisao.

Pa nemareno sam okacio slike iz 2560 rezolucije upravo jer se tu Geforce losije snalazi zbog male magistrale. U 1920 moze da bude samo pogodnije za Geforce:

49205.png

GTX-660-TI-38.jpg

Ali nije mi jasno kako ne kapiras sta radim - covek je izjavio kako Geforce debelo zaostaje u Battlefield-u, a vidimo da to ni blizu nije tako, cak ni ne zaostaje. A sa druge strane, nekoliko stranica peni na PCBeast-a, zbog njegove izjave. Da ne bude zabune nisam na strani PCBeast-a, ali izgleda da se pojavio jos jedan slican...

Pa nemareno sam okacio slike iz 2560 rezolucije upravo jer se tu Geforce losije snalazi zbog male magistrale. U 1920 moze da bude samo pogodnije za Geforce:

Pogledajte prilog 95929

Pogledajte prilog 95930

Ali nije mi jasno kako ne kapiras sta radim - covek je izjavio kako Geforce debelo zaostaje u Battlefield-u, a vidimo da to ni blizu nije tako, cak ni ne zaostaje. A sa druge strane, nekoliko stranica peni na PCBeast-a, zbog njegove izjave. Da ne bude zabune nisam na strani PCBeast-a, ali izgleda da se pojavio jos jedan slican...

Ma ja sam tebi postavio slike
HD7950%20oc.gif
GTX660 oc.gif
Ovde se vidi da je HD7950 10% brza kartica to je to... ti sto vjerujes anandu i nekim nvidia sponzorisanim testovima tvoj problem zivi u svojim ubjedjenjima.
HD7950 rastura gtx660ti overklokom, na def taktu su blizu.

Hardwarecanucks vazi za jedan od priznatijih testerskih sajtova, to sto si ti cuo samo za techpowerup, tvoj problem.

Iz tih slika ja ne vidim da je 7950 brzi od GTX 660ti, vidim da je brzi kad se karte overclock-uju, i to ne za 10 nego za nesto preko 8%, a to nit je debelo zaostajanje, nik je rasturanje.

Znam sta pokusavas da dokazes, apsolutno je to meni jasno. Ono sto ja sad hocu vama da kazem je: Ok, mislim da je Goldi pregrubo ono rekao da 660TI debelo zaostaje.
Cinjenica je da nVidija ima prednost u BF3 i da ste se bas za ovaj test uhvatili ko pijani plota. Isto tako moram da vas podsetim da BF3 nema benchmark i da je nemoguce izmeriti fps u istim uslovima te i da rezultati mogu varirati na ovu ili onu stranu potpuno random.
660TI ima cak i manji minimalni FPS zasta znamo da je oduvek nekako bila drugacija situacija i da je to bila solidna prednost za nV. manji minimalni i veci maximalni FPS znaci dosta padova u frejmovima sto i po grafikonu vidis. Ja i dalje imam teoriju da joj u ovoj igri problem pravi magistrala kada se ukljuci AA. Mislim daleko od toga da je neki ozbiljan problem i da je razlika nesto velika ali ima naznaka da problem postoji.

Velika prednost 7950 jeste upravo njen oc potencijal i ona najvecu razliku bas tu i pravi. S obzirom da je BF3 vidijin teren odlican je rezultat to sto je uopste prestigla 660TI. Neka u krajnjem slucaju budu i jednake, nebitno je skroz. Razlika nije velika da bi penili jedni na druge i to u temi koja nije za to.
Ajmo ljudi malo da poredimo 670 i 7950.

Poslednja izmena od urednika:
Das generalno pricas sa zidom ..Ja jos dodjem da se zezam i bacim koju buvu da se pecaju.Od dokazivanja nema nista..
U mom potpisu je sve lepo objasnjeno..

Ako ti mozes da napises da gtx670 sije HD7970 onda je realnije sto sam ja napisao da je HD7950 debelo jaca kartica od gtx660ti, ali stvarno jeste jaca od gtx660ti kad se karte naklokaju.
http://www.hardocp.com/article/2012/08/23/galaxy_gtx_660_ti_gc_oc_vs_670_hd_7950/3
Kakav crni hardwarecanucks kod njih je gtx680 klokovana na 1500mhz na def naponu i na zraku, testiraju overclok bez ijednog dokaza samo napisu lupam karta klokovan na 1400mhz.

Ja ne znam ko u svim nV temama konstantno truje dezinformacijama i vrsi pritisak kako su AMD kartice bolje,jeftinije whatever..
Napravili ste cirkus od threadova i nekog jos smelo prozivate za realnost!

Nego mene interesuje koju Goldi ima kartu i koji monitor,ja jos nisam dobio odgovor na to pitanje.
Daj da rascistimo oko toga ko prica iz iskustva a ko se zanosi tabelama i smara fanbojizmom..

Jos malo kako ste krenuli bice 7950 brza i od GTX670 a cini mi se i da sam i to negde procitao :smoke:

Poslednja izmena:
Ja ne znam ko u svim nV temama konstantno truje dezinformacijama i vrsi pritisak kako su AMD kartice bolje,jeftinije whatever..
Napravili ste cirkus od threadova i nekog jos smelo prozivate za realnost!

Nego mene interesuje koju Goldi ima kartu i koji monitor,ja jos nisam dobio odgovor na to pitanje.
Daj da rascistimo oko toga ko prica iz iskustva a ko se zanosi tabelama i smara fanbojizmom..

Jos malo kako ste krenuli bice 7950 brza i od GTX670 a cini mi se i da sam i to negde procitao :smoke:

Nemam nikakvu kartu, mislim ni amd ni nvidiu, pogadjas intel integrisana, nadam se da ce uskoro da padne neka high end grafa, bice nvidia samo pod uslovom da gtx680 sleti cjena.
Nemoj vala ti samo o fanboyizmu ostali svi mogu ali ti si tu na samom vrhu. Dobro bi bilo koncentrisati se na gtx670 jer je ovo tema o toj kartici.

Aj sad ne preteruj nego budi konstruktivan i okaci slike nekih testova pa da krenemo s pricom i poredjenjem. Treba da se drzimo 670-ke ovde i tacka.

Nemoj sad bjezat sad je najzanimljive pa ti si poceo... potpalio vatru da gtx670 sije HD7970, uskoro ce HD7950 da dere GTX670 dok izadju novi driveri :p
DAS je okacio link gdje gtx660ti daje veci skor od HD7970 sve je moguce :p

Mene da nalozi? :smoke:

Ja sam samo istakao realne cinjenice a to sto se neki toliko uzbude oko toga zbog nekih licnih osecaja,strasti i emocija to je druga stvar..
Stanje u Srbiji je takvo kakvo jeste i ako vec predlazemo nekom nesto onda treba da budemo i realni jer se radi o forumu koji se nalazi na nasoj teritoriji,Srbiji.
Ko moze da ode u inostranstvo,ponovicu,moze da pravi kompromise po svojoj volji,zelji i afinitetima.
Kad je rec o cenovnom rangu GTX670 PE je isplativija kupovina od 7970 i tacka.
http://www.pcberza.rs/komponente/graficke-kartice-pci-e-geforce-gtx-670/1734-141-0-0/
Prvi non referentni i to Gigabyte 7970 je 60 eur skuplji od GTX670 PE.

Rezime..GTX670 out of box brza karta od 7970.
Referentni 7970 je sporiji i skuplji,OC potencijal nije obezbedjen kao kod
non referentnih primeraka zbog buke i zagrevanja.Karta je u oba slucaja i sporija i bucnija,toplija i pre svega skuplja.
Ako neko smatra da je ovaj Gigabyte isplativija kupovina slobodno nek izvoli,ja sam tim nemam problema,
to je u skladu svake individuje i onog sto se ocekuje od hardvera .Ako 60 eur opravdava njegove prohteve go,go..

Kacili ste mi primere i sa zapadne scene.Dodjosmo opet na isto da je 7970 i skuplja i sporija karta.
Vas zakljucak je da je razlika u ceni opravdana.Navodno se 7970 bolje klokuje.Ok.Evo nemam ni sa tim problema.Nek bude,meni ni iz dzepa ni u dzep ,ja imam svoje misljenje
i drugacije standarde,mnogi se i samnom slazu,misljenja su podeljena.
*Slucajno obratih paznju na jedan drugi forum gde se vodi polemika sta uzeti GTX670 ili 7970..Nevidoh da niko predlozi 7970.Mora da svi imaju pomuceno rasudjivanje i svi su fanbojevi*

Na kraju svega,nek kupi ko sta hoce bez ubedjivanja jednih i drugih.Cemu tolika drama?
Ne razumem zasto ste od toga napravili buku a jos manje zasto polemiku prebacujete na licnu osnovu nekim prozivanjem i sl?

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Ako se uzme u obzir overklok hd 7950 nereferentna je 50-60 evra jeftinija od GTX 670, a daje iste performanse kada se obe karte overklokuju, isto tako kada se 7970 overklokuje daje slicne perofrmanse kao overklokovana GTX 680.

U ovoj generacij je takva situacija, AMD je izbacio karte na niskim klokovima, nVidia nije, AMD karte su itekako sposobne da rade na visim klokovima isto kao i nVidia, mislim da je svima to jasno, tako da overklok ne moze da se zanemari, pogotovo ako pricamo o potencijalu kakav ima recimo HD 7950. I generalno u ovoj generaciji AMD karte imaju odlican OC potencijal, a niti se nesto greju niti imaju problema sa stabilnoscu (pricam iz licnog iskustva a i onoga sto vidim po forumima i testovima).

Tako da sto se mene tice ni GTX 670 a ni HD 7970 ne vrede te pare, a pogotovo ne GTX 680, kada za 300-320 evra moze da se nadje HD 7950 koja daje neznatno losije performanse od HD 7970 i GTX 680 kada se sve karte overklokuju.

Evo zanimljivih rezultata kad se maks overklokuju :D

Ovo je najzanimljivije kad pojedinci kazu "GTX670 out of box brza karta od 7970".
perfrel_1920.gif
Koje su to gluposti to je ne vidjeno, moze se reci da su priblizne 1% gore dole ali da je gtx670 brza, a niko nije corav i vidi da je sporija.
BF3.gif
http://www.hardocp.com/article/2012/05/14/geforce_680_670_vs_radeon_7970_7950_gaming_perf/3
HD7970 bolji kloker vidi se gotov 10% kida ovu gtx670 na njenom terenu (bf3), na domacem terenu (deus ex human) 23% ljudi izracunali samo treba otvorit oci i iz zablude pogledati realnost.

Sve zavisi koju ako uzmemo u obzir da MSI PE ima 10% bolje rezultate nego referentna mislim da je jako blizu 7970 sve ostale su hendikepirane jer se nemoze voltaza dizati sto je veliki minus ;)

mislim da vise u ovo temi tresete praznu slamu,ajde lepo da se dogovorite jedan vikend da na jednoj masini uradite test hd7970 i gtx670,sve to lepo snimite (ne mora uzivo stream) i da vidimo koji su rezultati. jer ovo strani testovi ni jedna konfiguracija nije ista neke su slabije a neke jace.

ovo je moj predlog da se resi jednom za sva vremena.

Jeste kad bi oni imali 7970 i 670 zverina ima 680 a ovaj drugi integrusu :d

Jeste kad bi oni imali 7970 i 670 zverina ima 680 a ovaj drugi integrusu :d

Bice polako :D ma testirali su ljudi malo losija gtx670 nista strasno.
A sta mislis da uzmes gigabyte HD7970 WF3 pa da ga poredis protiv referentne gtx670? ko bi onda bio jaci?
Ne poredi se fabricki klokana karta protiv referentne okani te se tog poredjenja to nije relevantno.
Porede se referentne karte i max oc dometi.
U oba slucaj HD7970 je jaca i na fabrickom kloku i pri max oc-u, to je jasno i pticama na grani (dobro pojedincima nije razumljivo zive u zbaludi)

Na default-u se zna kako stoje stvari:

7950< 670 < 7970 < 680 < 7970 GHz

OC:

HD 7950 = 670 < HD 7970/GHz=680

660Ti ne spominjem iako je cenovno dosta blizu HD 7950 jer smatram da ona sa gore nabrojanim kartama nema sta da trazi, posebno kada se overklokuju.

Na default-u se zna kako stoje stvari:

7950< 670 < 7970 < 680 < 7970 GHz

OC:

HD 7950 = 670 < HD 7970/GHz=680

660Ti ne spominjem iako je cenovno dosta blizu HD 7950 jer smatram da ona sa gore nabrojanim kartama nema sta da trazi, posebno kada se overklokuju.

Sad ces viditi kad se jave ovi sto zive u zabludi pa napisu da je gtx660ti brza od HD7970 hahhaha.
Sve sto je napisano potpuno istinito i realno :)

Bice polako :D ma testirali su ljudi malo losija gtx670 nista strasno.
A sta mislis da uzmes gigabyte HD7970 WF3 pa da ga poredis protiv referentne gtx670? ko bi onda bio jaci?
Ne poredi se fabricki klokana karta protiv referentne okani te se tog poredjenja to nije relevantno.
Porede se referentne karte i max oc dometi.
U oba slucaj HD7970 je jaca i na fabrickom kloku i pri max oc-u, to je jasno i pticama na grani (dobro pojedincima nije razumljivo zive u zbaludi)

Ne nisam ja tako poredio nego Linus ako si gledao snimak nije u pitanju referentna 7970 ;) inace je oprilike ovako kao sto medo kaze koji procenat gore dole :D

Ne nisam ja tako poredio nego Linus ako si gledao snimak nije u pitanju referentna 7970 ;) inace je oprilike ovako kao sto medo kaze koji procenat gore dole :D

Ma da i ja se slazem sa ovim sto medo kaze.
Gtx670 jeste odlicna karta ali ne treba pretjerivati ne moze ona da SIJE HD7970.

Ma pcbeast je hteo da kaze da ova nju sije ali zato ova kad nju do'vati klokovana onda je pegla sa svih strana :D

Ma pcbeast je hteo da kaze da ova nju sije ali zato ova kad nju do'vati klokovana onda je pegla sa svih strana :D

Pa krive joj ivice :D

Ono sto sam ja istakao i sto isticem sve vreme a drugi to izvrcu jeste da je GTX 670 PE o kojoj sam i pricao best buy u tom segmentu.
Generalno ta karta out of box je brza od GTX680 (referentne) a smatram i kad se dosegnu maksimalni OC dometi 24h/7 da je GTX670 PE cak i u blagoj prednosti jer
ima vise lufta da se zategne od GTX680.
Prema tome za 370 eur nema bolje kupovine i nikakva referentna 7970 nema sta da trazi jer zbog buke i temperature ne moze da se setuje na neke vece vrednosti.
Kada je rec o non referentnom izdanju 7970 tu je druga prica ali takva karta je i skuplja od GTX670 PE za 60 eur i rec je o ne bas nekom ekskluzivnom izdanju tj Gigabyte modelu.
I na pocetku i sad sam ukljucio sve parametre i obrazlozio ali izgleda da ne vredi pricati.

P.S.Predlazem cisto radi egzibicije da se odrade par testova usera koji ima GTX 670 PE na max OC vrednostima i neko da odradi isto na max setovanjima 24h/7 sa non referentnom 7970.
Recimo mogao je mdm,on je voljan uvek da izadje u susret a i ima Intel masinu..
Eto tad ce bar biti materijala da se uporedjuje i polemise pa da vidimo ko je stvarno i koliko ispeglan :)

Update:
Ja bih mogao da prilozim rezultate GTX680 (referentne) ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno