Vec je najavljeno kresanje cena 660 TI tako da ce sve ici malo dole jer je amd skino cene svojih karti![]()
Dajte ljudi batalite peglanja ati vs nvifia dajte da vidimo konkretne utiske da posetioci ovog foruma procitaju nase subjektivne utiske pa im to mozda bude od pomoci u izboru graficke a ne da se peglamo oko sintetike da li je postigla 56 ili 58 score u nekom testu uvek ce biti onih koji vise gotive crvene i onih koji su za zelene moje licno iskustvo je da sa 5850 bilo jako dobro sto se tice performansi ali sto se tice drivera i stalnog pucanja bio sam isfrustriran pa sam odlucio da crveni vise u moje kuciste ne ulazi tako da sam uzeo gtx 570 i sada je zamenio za doticnu kartu za koje imam samo reci hvale a sto se cena tice pa ljudi kod nas je i hleb skup uvek ce biti onih koji ce kupiti best bay i onih koji ce bez problema kupiti gtx690(naravno manji broj je takvih) bas sam smorio ali cilj mi je bio da uporedimo kompletne utiske kartica koje posedujemo a ne da se bavimo sintetikom i da dajemo misljenja a da karticu nismo ni videli uzivo a kamoli isprobali
Pozdrav
Nego sta je bitno da se korisnicima pomogne ali ne na nacin kroz navijacke strasti..
Ako govorimo o nekom produktu posmatracemo ga u globalu sta on nudi kao kompletan proizvod .
Generalno ako pricamo o GTX670 koja je koji % slabija,tu je negde sa 7970 o cemu onda pricati kako je 7970 bolja ponuda?!
Konkretan primer..
GTX 670 Pe koja je out of box = GTX680 po performansama a uzmimo u obzir da je to non referentni primerak tj u kom kvalitetu i mogucnostima uziva ta karta.
Druga stvar samim tim je brza od 7970 jer je GTX680 brzi od 7970 .
Evo i cene na zapadu koje se toliko potenciraju i ako je Srbija nesto drugo i nema svako mogucnosti da uzme iz inostranstva.
http://www1.hardwareversand.de/arti...0&agid=1156&pvid=4nfmpdyki_h6w2spqa&ref=13&lb
I onaj Sapphire Dual Fan niti Gigabyte koji tek po kvalitetu ne moze da se poredi nisu performasama dostigle ovu GTX670 i ne zaboravimo da se i GTX670 odlicno klokuje i
ako mozda,kazem mozda na nekim visim frekvencijama u tom maksimalnom dometu ce 7970 biti brzi mi svakako pricamo za ulozeno dobijeno out of box.
To je sustina i to je realnost.
Znaci nisam birao ako ima nesto po manjoj ceni a boljim performansama slobodno nek se okaci.
Poredeci ove dve karte svako razuman ce ukapirati da poredjenje i ne postoji ni po brzini a ni po kvalitetu.
Argumenti se konstantno isticu samo sto je tesko biti objektivan ,mnogo se navija a to je kontraproduktivno,truje okolinu i dovodi korisnike u zabludu.
Ja sam otvoren za polemiku,za primere potkrepljene objanjenjima ali ne i za suplje price bez osnove..
Svakako ako nisam upravu to cu da realizujem ali samo ako mi se lepo obrazlozi gde sam napravio gresku.
Zanimljiva su ta poredjenja out of the box ali onda treba porediti karte koje su obe oc varijante ili obe dafault. PCbeast, mislim da jako gresis sa tim stavom. poredis tu 670-ku sa realno jacom kartom i osudjujes je na propast. Ako kazes da je out of the box ta brza, ok jeste, verujem da nece niko da ospori. Ali u tom slucaju svesno treba da okrenes glavu i pravis se lud i da ne iskoristis oc potencijal 7970. Malo je nerealno od tebe sto ocekujes da cemo svi zanemariti tu cinjenicu.
Razumem ja tvoju logiku i sta zelis da nam kazes ali probaj i ti da razumes sta ostali clanovi pricaju i pogledas ih njihovog ugla.
Out of the box je precenjena stvar. Bitne su samo 2 stvari, apsolutni default clock kao na referentnoj karti i oc potencijal. Sve izmedju, kao sto su oc edicije, boost i sl su lov u mutnom. Razumem i da je karta skuplja jer ima bolje hladjenje ali da je skuplja jer je neko malo oc u fabrici mi *****izam.
Ako ti neko nasvira kartu u fabrici znaci da ona imanji oc potencijal a niko ko daje tolike pare za grafiku nije ***** da ne ume sam da je nasvira malo. U svakom slucaju i ako ima takvih, treba da se suzdrzavaju od rasprave.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari